הרהורים נוסטלגיים-משחקי המחשב/הקונסולות הראשונים של ילדותינו

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

הרהורים נוסטלגיים-משחקי המחשב/הקונסולות הראשונים של ילדותינו

שליחה על ידי עידן »

הנושא רשום בלשון רבים בעקבות ההבטחה של אוקטרין שהוא ישתתף גם

הבטחתי ולכן אקיים. אתחיל עם המשחקים הראשונים שאני זוכר ששיחקתי בהם בתור ילד, ואם זה ממש יעניין אתכם, אני יכול גם לפרט עוד יותר הלאה על פני ציר זמנים...

אז ככה, ללא ספק אחד המשחקים הראשונים שאני זוכר ששיחקתי בהם על המחשב שלי היה צבי הנינג'ה. מדובר בראשון בסדרה, כלומר זה:

http://www.old-games.org/games/tmnt" target="_blank

אני מעריך שהייתי בסביבות גיל 5, ואני חושב שהמשחק היה ממש קשה לי בגיל הזה(לא ממש מפתיע. בדיעבד זה גם משחק די מחורבן). זכורה לי פעם אחת שבה שיחקתי בו אחרי שחזרתי מקרקס שאבא שלי לקח אותי אליו(השתפכות נוסטלגית לא רלוונטית במיוחד, אפשר להתעלם).

משחק נוסף שזכור לי ששיחקתי בו בגיל צעיר מאוד(כנראה זמן קצר יחסית לפני כיתה א') היה סופפלקס. כילד קטן, שיחקתי בעיקר בשלבים הראשונים שלו, ככל הזכור לי(זכור לי במיוחד שלב המבוך והשלב הראשון).

עוד משחק שזכור לי ששיחקתי בו לפני בי"ס יסודי הוא Into The Eagles Nest. אאל"ט, אבא שלי היה משחק בו, ואולי אף האחיות שלי.

זכור לי גם טטריס ישן, אני מדבר על הגרסה הזו: http://www.old-games.org/games/tetris2" target="_blank

וכן Mah Jongg ישן, לא יודע אם זו הגרסה שיש באתר.

אני זוכר שהיה לי גם חבר שהייתי הולך אליו הביתה, והיינו משחקים ב-Alley Cat וב-Metal Mutant(בטח גם במשחקים נוספים שאני לא זוכר כרגע). בהערת אגב: אני גם די בטוח שהיינו רואים ביחד סדרות כמו "כוח וידאו" ו"קפטן פלאנט".

מה הלאה? ובכן, שיחקתי גם בנסיך הפרסי הראשון כשהייתי קטן, אני חושב שזה כבר היה כשהייתי ביסודי, אמנם. אני די בטוח שקראתי לו "הנסיך הקטן".

מה משחק הקונסולות הראשון ששיחקתי בו? במקרה הזה, אני חושב שאני זוכר את הראשון. מדובר היה ב-Super Mario Bros למגאסון העתיק שלי, זאת אם לא מחשיבים משחקי game&watch למיניהם. במקרה כזה, יש לי את Donkey Kong(אפילו מקורי של נינטנדו) שבטח שיחקתי בו מגיל ממש צעיר.

זהו, פחות או יותר עד כאן התקופה המוקדמת בחיי מבחינת משחקים שאני זוכר. אני יכול להמשיך הלאה גם לתקופת בי"ס יסודי, אבל נראה לי שמספיק לבינתיים :)

עריכה: נזכרתי בעוד משחק שלהערכתי שיחקתי בערך באותה תקופה. הטטריס התלת מימדי, אשר לי הוא דווקא זכור כ-4D Tetris או משהו כזה. באתר הוא מופיע כ-Blockout.

עריכה 2: נו, מה, שלא אמשיך לערוך אם נזכרתי בעוד אחד? מדובר ב-Sokoban.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Re: הרהורים נוסטלגיים-משחקי המחשב/הקונסולות הראשונים של ילדו

שליחה על ידי Ingsoc »

קיבלתי את הקונסולה הראשונה שלי (מגסון) בכיתה א', המשחק הראשון ששיחקתי בה היה סופר מריו, עוד משחקים שאני זוכר שהיו לי הם משחק קראטה ומשחק פלטפורמה שאני לא זוכר את שמו אבל אני זוכר שממש אהבתי אותו וביליתי שעות על גבי שעות איתו.

אאל"ט משחק המחשב הראשון ששיחקתי היה גולדן אקס על מחשב 286 (עם מסך CGA) של חבר שלי, אני זוכר שהיינו משחקים בזוגות (בגלל שזה היה המחשב שלו הוא תמיד בחר את הגמד :evil: ).

משהו כמו שנתיים אחרי שקיבלתי את המגסון קנו לי מחשב 486 שבא מלא במשחקים, כמובן הוא כלל את גולדן אקס שאני זוכר שממש הייתי מכור אליו והייתי נחוש לגמור את המשחק כך שכל יום אחרי שחזרתי מבה"ס הייתי רץ למחשב וישר נכנס למשחק עד שסוף סוף הגעתי לסופו :) . עוד משחק שאני זוכר שהיה אהוב עלי הוא הטירה הנאצית שגם עליו הייתי חורש.

המשחק הראשון שאני זוכר שקניתי הוא האורגים, כנראה בגלל שהתלהבתי שמדובר במשחק בעברית. זה היה הקווסט הראשון שלי וגם הקווסט הראשון שהצלחתי לסיים בכוחות עצמי (כן, אני יודע שזה לא הישג ממש גדול אבל עדיין הייתי גאה בעצמי 8) ). עוד משחק שקניתי ושעד היום הוא אחד המשחקים האהובים עלי הוא שוליית המכשף (בגרסת הפלופי העברית) וההמשך שלו שהוא ללא ספק הקווסט האהוב עלי ביותר.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Ingsoc כתב: ...עוד משחקים שאני זוכר שהיו לי הם משחק קראטה...
אמנם לא משחק קראטה, אבל ההערה הזו שלך הזכירה לי עוד משחק אהוב עלי כילד-Budokan. אם כי נראה לי ששיחקתי בו בשלב טיפה מאוחר יותר מהמשחקים הראשונים שהזכרתי קודם.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

TOMY Turnin' Turbo / Space Turbo נחשב?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:TOMY Turnin' Turbo / Space Turbo נחשב?
הא הא, גם אני. הנה, מצאתי את הראשון.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

קח בחשבון שיש סיכוי טוב שאין שם אפילו רכיב אלקטרוני אחד, רק רכיבים חשמליים ומכניקה.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

כל כך... הרבה... נוסטלגיה... לא... יכול... להקליד...
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:טוב. אז Sapientino, תופס?
עכשיו אתה פשוט מעתיק ממני...
M@gneT0
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי M@gneT0 »

Octarine כתב:
כל כך... הרבה... נוסטלגיה... לא... יכול... להקליד...
חתיכת נוסטלגיה! היה היה לי אחד כזה בבית..

ובחזרה לנושא,

המשחקים הראשונים שאני זוכר ששיחקתי בהם היו דייב המסוכן (1,2 ו-3),הנסיך הפרסי 1 ו-2,ג'אז הארנב ושאר המשחקים מהדיסק "ארץ החלומות".
הייתי ממש ילד קטן בתקופה הזאת (לפני כיתה א',כן..הייתי עם המחשב כבר בגיל קטן מאוד 0_0)

מאוחר יותר,בתקופת היסודי,שיחקתי במשחקים כמו Duke Nukem 3D,GTA2,Commandos,Lego Racers.

באיזה שלב בחיי נתקלתי במשחק Unreal Tournament והתמכרתי אליו,זה,ללא ספק,אחד ממשחקים שאני הכי אוהב מהתקופה הזאת ובכלל.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב: עכשיו אתה פשוט מעתיק ממני...
בשביל למצוא את השם, אני מודה...
חפשתי במשך שעה ב"סטאטוסים משנות התשעים" (אפילו שזה עשור לפני כן, נדמה לי שזה הופיע שם). ואז נזכרתי ששאלו על זה כאן מתישהו...
למרות שאנשינו חסינים לרבע בערך מהתכנים שם, לבעלי הפייסבוק מובטחת שרשרת נוסטלגזמות.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Radioactive Grandpa כתב:טוב. אז Sapientino, תופס?
בתור אתר כחול לבן, אני מזכיר שהיה גם דבר שנקרא "עמי חכמי". לא גדלתי עליו, ולמען האמת פגשתי אותו רק בסביבות גיל 26 :lol:
אבל חשבתי שאולי זה יעשה פה למישהו התקף נוסטלגיה. (אולי זה דומה לטוני גאוני ההוא שהזכרת, עוג, אבל לא מצאתי תמונה של זה.)
דרך אגב, הSapientino הזה, עבד עם מגע של אצבעות או חוטים? לא הצלחתי לראות בתמונה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

עם מגע אצבעות. עבר די הרבה זמן מאז שפירקתי אותו כדי לתקן אותו אבל אם אני זוכר נכון הוא בנוי סך הכל מלוחות נחושת/אלומיניום עם מפריד ביניהם וזמזם פיאזואלקטרי. סביר להניח שהמתנד שמפעיל את הלדים והזמזם בנוי מרכיבים אלקטרוניים אבל לא בטוח.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אם אכן אלקטרוני, מדובר בהרמוני או רלקסציה? :scratch:

אֶההה.. תירגע עם הקללות, בסדר? אין לי מושג מה אמרתי עכשיו.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Radioactive Grandpa כתב:אם אכן אלקטרוני, מדובר בהרמוני או רלקסציה? :scratch:

אֶההה.. תירגע עם הקללות, בסדר? אין לי מושג מה אמרתי עכשיו.
LOL
לפחות הוא לא סינתז את הבראס.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא