הפעלת חשבשבת 6.69 בדוסבוקס + דיפנד
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: הפעלת חשבשבת 6.69 בדוסבוקס + דיפנד
אני מצליח.
מה שקורה זה
א) שאני רואה אותיות סיניות.
ב) החלון הוא חלון קטן ולא מסך מלא.
ג) ניסיתי להדפיס חשבונית שכבר קיימת במערכת ללא הצלחה. [למרות הסינית לחצתי היכן שצריך על פי הזיכרון שלי]
את בעית ההדפסה ניסית רגע באופן זמני לפתור ע"י שהורדתי והתקנתי תוכנה בשם DAFSetup.exe שאפשר להשתמש בה ללא תשלום שבוע ימים.
ואכן הדפסתי חשבונית בעברית צחה.
מה שקורה זה
א) שאני רואה אותיות סיניות.
ב) החלון הוא חלון קטן ולא מסך מלא.
ג) ניסיתי להדפיס חשבונית שכבר קיימת במערכת ללא הצלחה. [למרות הסינית לחצתי היכן שצריך על פי הזיכרון שלי]
את בעית ההדפסה ניסית רגע באופן זמני לפתור ע"י שהורדתי והתקנתי תוכנה בשם DAFSetup.exe שאפשר להשתמש בה ללא תשלום שבוע ימים.
ואכן הדפסתי חשבונית בעברית צחה.
א) תוריד את תיקון העברית לXP מכאן(אופצייה מס' 2):
http://www.old-games.org/hebrew.php" target="_blank
ב) נגד החלון הקטן אין מה לעשות (בעצם, אני בטוח שיש, אני פשוט לא יודע מה), אבל שים לב שהרזולוציה עצמה לא קטנה יותר, ככה שאתה בעצם רואה בדיוק את אותו מס' הפיקסלים כמו בחלון מלא, רק קטן יותר. אם ממש קשה לך לראות את הכתב, תפחית קצת מרזולוציית שולחן העבודה.
ג) מה זה בדיוק "ללא הצלחה" ? מדפיס אבל בג'יבריש? או לא מדפיס בכלל? ואם בג'יבריש(מה שאתה קורא "סינית), אז האם צעד א' פתר את הבעיה ?
http://www.old-games.org/hebrew.php" target="_blank
ב) נגד החלון הקטן אין מה לעשות (בעצם, אני בטוח שיש, אני פשוט לא יודע מה), אבל שים לב שהרזולוציה עצמה לא קטנה יותר, ככה שאתה בעצם רואה בדיוק את אותו מס' הפיקסלים כמו בחלון מלא, רק קטן יותר. אם ממש קשה לך לראות את הכתב, תפחית קצת מרזולוציית שולחן העבודה.
ג) מה זה בדיוק "ללא הצלחה" ? מדפיס אבל בג'יבריש? או לא מדפיס בכלל? ואם בג'יבריש(מה שאתה קורא "סינית), אז האם צעד א' פתר את הבעיה ?
תודה רבה. התיקון לעברית עזר וההדפסה היא בעברית והכל בעברית.
א) עם התוכנה DAFSetup.exe מדפיס רק בחיבור USB, ומדפיס הדף בשלימות
וללא התוכנה - רק בLPT, ושחסר איזה חצי סנטימטר בהדפסה בצד ימין של הדף.
ב) בעיה נוספת היא שמהירות התגובה של המסך היא איטית לעומת כשאני עובד עם הדיפנד שאז הכל רץ במהירות.
א) עם התוכנה DAFSetup.exe מדפיס רק בחיבור USB, ומדפיס הדף בשלימות
וללא התוכנה - רק בLPT, ושחסר איזה חצי סנטימטר בהדפסה בצד ימין של הדף.
ב) בעיה נוספת היא שמהירות התגובה של המסך היא איטית לעומת כשאני עובד עם הדיפנד שאז הכל רץ במהירות.
האם זה הכרחי שהמדפסת תחובר דרך הUSB? כי ניתן לבצע מעקף שיאפשר הדפסה דרך USB אבל הוא קצת מסובך להדיוטות, כפי שאתה יכול לראות כאן:
http://geekswithblogs.net/dtotzke/articles/26204.aspx" target="_blank
בקשר לחצי סטימטר החסר - אני לא יכול לבדוק אצלי כרגע את העניין, אבל נסה לשחק בהגדרות של המדפסת - גם בחשבשבת וגם ב"מדפסות".
אם אתה יכול לחיות עם החסרונות הללו, עשה כן. אם לא, אני יכול להציע עוד רק שני פתרונות, שגם להם יש חסרונות:
1. הגרסה ה"מאופשרת הדפסה" של דוסבוקס - ניסיתי אותה היום, היא לא תומכת בפונט עברי, לאחר הרבה עבודה, יצרתי קובץ גופנים מותאם אישית שמאפשר הדפסה בעברית, אבל שים לב שצריך למצוא את הגדרות האורך והרוחב של הדף באופן ידני ע"י ניסוי וטעייה. לאחר שהתאמתי אצלי את ההגדרות להדפסת מנה, ניסיתי להדפיס אינדקס חשבונות וראיתי שבשביל האינדקס אני חייב שוב להתאים את הגדרות הדף. אז קח בחשבון שיתכן שכל פעם שתדפיס סוג מסמך אחר תצטרך לשנות את ההגדרות בהתאם.
אם עדיין תרצה לנסות, אני אעלה עבורך חבילה מוכנה.
2. להשתמש ב VirtualPC - דרוש לא מעט ידע ועבודה כדי להגדיר את כל מה שנחוץ, אבל אם אתה רוצה לנסות...
http://geekswithblogs.net/dtotzke/articles/26204.aspx" target="_blank
בקשר לחצי סטימטר החסר - אני לא יכול לבדוק אצלי כרגע את העניין, אבל נסה לשחק בהגדרות של המדפסת - גם בחשבשבת וגם ב"מדפסות".
אכן, זו בעיה ידועה. זה קורה כאשר עובדים בתכנה כזו בחלון. אם תחליף את התצוגה למסך מלא (alt+enter) המהירות תגבר, אך כבר לא תוכל לראות עברית כך שאין ברירה.עמיתחן כתב:בעיה נוספת היא שמהירות התגובה של המסך היא איטית לעומת כשאני עובד עם הדיפנד שאז הכל רץ במהירות.
אם אתה יכול לחיות עם החסרונות הללו, עשה כן. אם לא, אני יכול להציע עוד רק שני פתרונות, שגם להם יש חסרונות:
1. הגרסה ה"מאופשרת הדפסה" של דוסבוקס - ניסיתי אותה היום, היא לא תומכת בפונט עברי, לאחר הרבה עבודה, יצרתי קובץ גופנים מותאם אישית שמאפשר הדפסה בעברית, אבל שים לב שצריך למצוא את הגדרות האורך והרוחב של הדף באופן ידני ע"י ניסוי וטעייה. לאחר שהתאמתי אצלי את ההגדרות להדפסת מנה, ניסיתי להדפיס אינדקס חשבונות וראיתי שבשביל האינדקס אני חייב שוב להתאים את הגדרות הדף. אז קח בחשבון שיתכן שכל פעם שתדפיס סוג מסמך אחר תצטרך לשנות את ההגדרות בהתאם.
אם עדיין תרצה לנסות, אני אעלה עבורך חבילה מוכנה.
2. להשתמש ב VirtualPC - דרוש לא מעט ידע ועבודה כדי להגדיר את כל מה שנחוץ, אבל אם אתה רוצה לנסות...
-
גבריאל
אתה יכול להפעיל תוכנות DOS באופן מלא כולל חשבשבת כל הגרסאות דרך תוכנת EXDOS של טאו, יש שם תמיכה מלאה לכל הצרכים של DOS כולל הדפסה לכל מדפסת, עבודה מרחוק, תמיכה בפלאגים וחומרה חיצונית ועוד וגם על חלונות 7. כל מה שתזדקק לו. חבל לשבור את הראש עם פתרונות חלקיים, תמיד תיתקל במגבלות של מערכות הפעלה, חומרה, ביצועים, הדפסה... אין פיתרון אחר בשוק שאינו בעייתי (!) בדוק.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
גבריאל, גילוי נאות יהיה לספר לנו על חלקך ב"טאו", לציין שהתכנה הינה מסחרית, ולתאר לנו את מתן התמיכה האישית שהחברה מספקת ללקוחותיה.
אחרת זה אמנם שיווק משובח, ואני מסיר את הכובע, אבל עדיין הקפצה של הודעה בת שנה עם תוכן שתועלתו מצדיקה את עצמה בצורה דחוקה ולכן מועמד למחיקה.
אחרת זה אמנם שיווק משובח, ואני מסיר את הכובע, אבל עדיין הקפצה של הודעה בת שנה עם תוכן שתועלתו מצדיקה את עצמה בצורה דחוקה ולכן מועמד למחיקה.
למפרסמים כאלו לא צריך להסיר את הכובע. צריך למחוק וזהו.
אם הוא רוצה לפרסם את התוכנה שלו שיגיד באופן מפורש, ולא ידחוף אותה בדלת האחורית.
אם הוא סתם אזרח טוב שרוצה לעזור (ואני בספק) שינסח את ההודעה מחדש ולא בצורה של מודעה פרסומית.
[עריכה] ארור תהיה, RG [/עריכה]
אם הוא רוצה לפרסם את התוכנה שלו שיגיד באופן מפורש, ולא ידחוף אותה בדלת האחורית.
אם הוא סתם אזרח טוב שרוצה לעזור (ואני בספק) שינסח את ההודעה מחדש ולא בצורה של מודעה פרסומית.
[עריכה] ארור תהיה, RG [/עריכה]
נערך לאחרונה על ידי Octarine ב ה' פברואר 04, 2010 6:59 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אבל לא הורדתי לו את הכובע. 
קרוב לודאי שהייתי מסכים איתך בלמעלה מ-90% מהמקרים האחרים.
ההבדל כאן הוא שזה לא רק פרסום רלוונטי חכם נוסח G-mail. מדובר פה על משהו שאשכרה עשוי להוות פתרון אמיתי לכותב ההודעה.
בואו לא נשכח שאחד העקרונות הבולטים שמאגדים אותנו לתחום כאן, ומה שמטה אותנו לתמוך סביב פתרונות חינמיים ומשובחים כמו DOSBox ודומיו, הוא חופש המידע. הכל סובב אותה אידיאולוגיה.
אני לא ידעתי על קיום חלופה מסחרית ל-DOSBox (מה גם שזה לא בדיוק מקביל כיוון ש-DOSBox מיועד למשחקים ועושה רושם שזה לתכנה), אבל מעניין אותי לדעת שזה קיים, ולא נראה לי שזה מזיק שכולנו נדע.
כמובן שמעניין אותי ברמה יותר קונקרטית מהסיסמאות החשודות שהיו לנו פה, ולכן כאן לדעתי נכנס שלב השקיפות בפרסום.
אם זה נעשה בצורה בה זה נעשה פה, מעין פיזור הבטחות ללא כיסוי שזה "בדוק" והחלופה ל"פתרונות חלקיים", אז אפשר לשכוח מפיסת המידע הזו כלא היתה.
אבל אם מר גבריאל יוכל להוכיח שהחברה שמאחוריה עומד, עומדת יותר זקוף מאחורי המוצר שלה, אני חושב שזה עשוי לעניין את פותח ההודעה שישנה אפשרות כזו.
אבל זו הדעה האישית שלי ואני יודע שהיא עשויה לא להתקבל על שאר החבר'ה.
האלים יכריעו את הכף.
קרוב לודאי שהייתי מסכים איתך בלמעלה מ-90% מהמקרים האחרים.
ההבדל כאן הוא שזה לא רק פרסום רלוונטי חכם נוסח G-mail. מדובר פה על משהו שאשכרה עשוי להוות פתרון אמיתי לכותב ההודעה.
בואו לא נשכח שאחד העקרונות הבולטים שמאגדים אותנו לתחום כאן, ומה שמטה אותנו לתמוך סביב פתרונות חינמיים ומשובחים כמו DOSBox ודומיו, הוא חופש המידע. הכל סובב אותה אידיאולוגיה.
אני לא ידעתי על קיום חלופה מסחרית ל-DOSBox (מה גם שזה לא בדיוק מקביל כיוון ש-DOSBox מיועד למשחקים ועושה רושם שזה לתכנה), אבל מעניין אותי לדעת שזה קיים, ולא נראה לי שזה מזיק שכולנו נדע.
כמובן שמעניין אותי ברמה יותר קונקרטית מהסיסמאות החשודות שהיו לנו פה, ולכן כאן לדעתי נכנס שלב השקיפות בפרסום.
אם זה נעשה בצורה בה זה נעשה פה, מעין פיזור הבטחות ללא כיסוי שזה "בדוק" והחלופה ל"פתרונות חלקיים", אז אפשר לשכוח מפיסת המידע הזו כלא היתה.
אבל אם מר גבריאל יוכל להוכיח שהחברה שמאחוריה עומד, עומדת יותר זקוף מאחורי המוצר שלה, אני חושב שזה עשוי לעניין את פותח ההודעה שישנה אפשרות כזו.
אבל זו הדעה האישית שלי ואני יודע שהיא עשויה לא להתקבל על שאר החבר'ה.
האלים יכריעו את הכף.
אני בעד למחוק (הייתי מוחק אלמלא הגבתם...).