איך זה שהמשחקים באתר צבעוניים?

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

nibbles

איך זה שהמשחקים באתר צבעוניים?

שליחה על ידי nibbles »

עד כמה שאני זוכר, המחשבים האישיים (PC של 16 ביט שהריצו דוס) שהגיעו לבתינו באמצע שנות ה80 היו תמיד עם מסכי מונוכרום, כלומר רקע שחור עם כתב/גרפיקה בצבע בודד שהיה ירוק/לבן/צהוב-ענבר. מסכים צבעוניים התחילו להגיע בתחילת שנות ה90.

ולפי זה אני מתפלא איך זה שמשחקי הדוס הישנים באתר* כולם צבעוניים? האם המתכנתים כתבו להם צבעים, למרות שכל המסכים היו מונוכרום? זה לא מוזר שכולם הרחיקו ראות? אולי יש הרבה משחקים בשחור לבן באתר ולא התמזל מזלי להפגש בהם?
*(גם באתרים אחרים זה כך. לפחות לפי השמועה, אני עצמי לא דורך בשום אתר אחר, כמובן).

בתחילת שנות ה80, לפני המחשבים האישיים, היו מחשבים ביתיים של 8 ביט, שלא הריצו דוס אלא היו נכנסים ישר לאינטרפרטר של בייסיק, אותם אני זוכר רק בקושי. אם הם היו צבעוניים אז זה יכול קצת להסביר למה הכניסו צבעים. כי אולי המשחקים נכתבו בשבילם, או שהמתכנתים חשבו שאוטוטו יגיעו צבעים גם למחשבים האישיים. אבל:
1) עד כמה שזכור לי גם הם היו מונוכרום. ליתר דיוק, הם היו מתחברים לטלויזיה שהיתה בעצמה בשחור לבן. והיו גם מעט מחשבים יקרים (ולכן נדירים) שבאו עם מסך משלהם, וגם הם היו מונוכרום. אבל למען האמת על מחשב הספקטרום סינקלייר שלנו היה כתוב שהוא צבעוני, אז היה פוטנציאל לצבע. ואולי היו מחשבים צבעוניים ואני לא הכרתי, או שאני כבר לא זוכר אותם.
2) אפילו אם היו מחשבים ביתיים צבעוניים, הרי המשחקים היו כתובים באסמבלי וניבי בייסיק שהיו ספציפיים למחשב שלהם, ובשביל לייבא אותם לדוס היה צריך לכתוב את הקוד מחדש, ולא סביר שהמייבאים התעסקו עם צבעים לחינם.

יש לכם רעיונות לפתור את התעלומה?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: איך זה שהמשחקים באתר צבעוניים?

שליחה על ידי Octarine »

אני חושב שאתה לא זוכר נכון, או אולי מסיק לא נכון בגלל הניסיון האישי שלך.
משחקים שתמכו בגרפיקה צבעונית היו בהחלט קיימים גם בתחילת שנות ה-80. תחשוב על זה ש-NES יצא ב-1984 והוא בהחלט היה צבעוני ונועד להתחבר לטלוויזיה צבעונית. זה נכון שבתקופה הזו הרבה מחשבים שימשו לעבודה ולכן היה מספיק להפעיל אותם עם מסך מונוכרום (שגם הציג טקסט בצורה יותר ברורה מאשר בחיבור composite), אבל הייתה גם מספיק חומרה שתומכת. אם פיתחת משחק ורצית שאנשים יקנו אותו, היה משתלם לכתוב אותו כך שיהיה תואם למגוון רחב של חומרות (ואפילו לפתח פורטים לסוגים שונים של מערכות) וייתן חוויה טובה לאנשים שהיו להם מחשבים יותר חזקים. אז בדיוק כמו היום.
עוד דוגמה זה שהרבה משחקים בשנות ה-90 תמכו בכרטיס קול Roland MT-32 למרות שהוא היה מאוד יקר ולרוב האנשים שלא היו מוזיקאים לא הייתה סיבה לקנות אותו. אבל למפתחי משחקים ומלחינים כן הייתה גישה, והם השקיעו בלכתוב תאימות גם אליו, כדי שהמשחקים שלהם יוכלו להשמיע מוזיקה מעולה למי שכן השקיע וקנה כזה כרטיס.
nibbles

שליחה על ידי nibbles »

זה נשמע הגיוני

תודה
emh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי emh »

אני גם זוכר שבמסך CGA היה כפתור מאחורה שהעביר לתצוגה ירוקה והעדיפו לכתוב ככה במעבדי תמלילים
אז אם זה היה נשאר במצב הזה לא היית רואה בכלל את הצבעים.
(רוצה לציין שב-CGA בטקסט היינו רואים יותר צבעים מאשר 4 הצבעים במשחקים)

ודבר נוסף, היו לי משחקים שבגלל שהמסך היה CGA היינו מוחקים את קבצי ה-EGA/VGA
(וגם קבצי מוזיקה לכרטיסי קול שלא היה לנו) כדי לחסוך מקום
וכששדרגנו את המחשב היינו צריכים להשיג את זה מחדש כדי לראות את כל הגרפיקה.
nibbles

שליחה על ידי nibbles »

אוהו! הצפת לי עכשיו איזה זכרון מעורפל לגבי הכפתור הזה במסך, אצטרך לברר אצל האחים הגדולים שלי אם הם זוכרים
emh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי emh »

היה אז דיבור כזה שתצוגה ירוקה לא מעמיסה על העיניים,
מעניין שזה כבר לא קיים יותר, כנראה שהיום אנשים עוברים למצב כהה/מצב לילה.
itayasaf1990xd
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי itayasaf1990xd »

emh כתב: ב' אוגוסט 04, 2025 11:06 pm היה אז דיבור כזה שתצוגה ירוקה לא מעמיסה על העיניים,
מעניין שזה כבר לא קיים יותר, כנראה שהיום אנשים עוברים למצב כהה/מצב לילה.
זה לא קיים יותר כי הטכנולוגיה של המסכים השתנתה ועכשיו זה אור כחול
סמל אישי של משתמש
איתן
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי איתן »

emh כתב: ב' אוגוסט 04, 2025 1:48 am היו לי משחקים שבגלל שהמסך היה CGA היינו מוחקים את קבצי ה-EGA/VGA
(וגם קבצי מוזיקה לכרטיסי קול שלא היה לנו) כדי לחסוך מקום
וכששדרגנו את המחשב היינו צריכים להשיג את זה מחדש כדי לראות את כל הגרפיקה.
:lol: :lol: :lol:

כשהייתי קטן ונורא חכם, לימדתי את בן דוד שלי שכדאי למחוק דברים מהמחשב כדי לחסוך מקום כדי שהמחשב יפעל מהר יותר.
אז הוא מחק את כל המשחקים שהיינו משחקים בהם ביחד (עד לאותו רגע, כמובן).
itayasaf1990xd
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי itayasaf1990xd »

:lol: :lol: :lol:

כשהייתי קטן ונורא חכם, לימדתי את בן דוד שלי שכדאי למחוק דברים מהמחשב כדי לחסוך מקום כדי שהמחשב יפעל מהר יותר.
אז הוא מחק את כל המשחקים שהיינו משחקים בהם ביחד (עד לאותו רגע, כמובן).
[/quote]

אתה עדיין חכם רק יותר גדול :wink:
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא