משחק קומפדיה ישן לא מזהה דיסק מקורי

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

בנצי

משחק קומפדיה ישן לא מזהה דיסק מקורי

שליחה על ידי בנצי »

הי,
יש לי את הדיסק המקורי של "חשיבה המצאתית לכל המשפחה". התקנתי את המשחק והוא פותח לי את הLauncher שלו, אני לוחץ על התמונה של המשחק אבל הוא כותב לי
"This program cannot run without the original cd in drive". שמעתי על פתרון של העתקה לiso ואז זה יעבוד אבל לא הצלחתי להעתיק לIso, אף תכנה לא מצליחה לסיים את ההעתקה. יש למישהו פתרון?
emh
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: משחק קומפדיה ישן לא מזהה דיסק מקורי

שליחה על ידי emh »

אתה לא כתבת על איזה מחשב/מערכת הפעלה אתה מנסה,
אולי צריך להריץ על אמולטור לגרסה קודמת של חלונות.
אורח

שליחה על ידי אורח »

emh כתב: ו' יולי 18, 2025 5:47 pm אתה לא כתבת על איזה מחשב/מערכת הפעלה אתה מנסה,
אולי צריך להריץ על אמולטור לגרסה קודמת של חלונות.
סליחה, זה מחשב חדש וינדוס 11. אני הבנתי שאולי אצטרך אימולטור אבל אני חושב שזו לא הסיבה. יש תוכנית דמו של חושבים בגדול בהתקנה שדווקא רצה טוב (כנראה המשחק לא בודק מקוריות דיסק בשבילה) ובנוס, ראיתי בפוסטים קודמים פה שמישהו קיבל אותה שגיאה כמו שלי גם עם אימולטור. הפתרון אצלו היה להעתיק לiso אבל זה לא עובד לי וקיוויתי אם יש אולי פתרון אחר
emh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי emh »

דווקא בגלל שזה מחשב חדש, יותר הגיוני שתצטרך אמולטור
המשחק ישן והוא מצפה לראות מערכת הפעלה מתקופה אחרת
מה שראית על הדמו לא בטוח שיתאים למשחק הזה,
לכל משחק יש את הפתרון שעובד לו - בגלל זה כמה אנשים מנסים כמה שיטות על כל משחק.
בנצי

שליחה על ידי בנצי »

emh כתב: ו' יולי 18, 2025 8:47 pm דווקא בגלל שזה מחשב חדש, יותר הגיוני שתצטרך אמולטור
המשחק ישן והוא מצפה לראות מערכת הפעלה מתקופה אחרת
מה שראית על הדמו לא בטוח שיתאים למשחק הזה,
לכל משחק יש את הפתרון שעובד לו - בגלל זה כמה אנשים מנסים כמה שיטות על כל משחק.
אתה צודק, תודה רבה! אימולטור אכן פתר את הבעיה. מה שראיתי בפוסט ישן בפורום הזה והדמו בלבלו אותי. היה שווה את ההשקעה באימולטור. ומדהים שהדיסק עדיין עובד אחרי כל כל הרבה שנים!
emh
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי emh »

דיסק מקורי (לא צרוב) שישב בקופסא שלו ולא קיבל שריטות - אמור להיות שמור טוב ותקין.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

אולי קצת אוף-טופיק אבל יש בעיה אמיתית של disk rot (קישור לויקיפדיה) וזה לא קורה רק בדיסקים צרובים. בעיקרון אף אחד לא תכנן ש-compact disks יחזיקו מעמד יותר מ-30~ שנה, ולצערנו אנחנו כבר מגיעים לתקופה שחלקם נהרסים.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא