התקנת "חשיבה המצאתית" בלי CD מקורי

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

ShaharHarshuv
משתמש רשום
משתמש רשום

התקנת "חשיבה המצאתית" בלי CD מקורי

שליחה על ידי ShaharHarshuv »

הורדתי את המשחק "חשיבה המצאתית" מארכיון האינטרנט (אסור לפרסם לינק אבל מוזמנים לחפש)
היה לי את הדיסק המקורי שהייתי קטן, אבל אבא שלי מספר לי שהוא נשבר וזרקו אותו :(
ניסיתי להריץ את המשחק עם VM עם Windows XP ב-Oracle VirtualBox, אבל שאני מנסה להריץ אותו הוא אומר שאי אפשר להריץ בלי ה-CD המקורי ולא מוכן להריץ את זה.
ניסיתי לעשות מה שהמפרסם בארכיון האינטרנט אמר - ולצרוב את המשחק לדיסק פיזי (עם ImgBurn), אבל לא היה שינוי
ניסיתי להתעמק יותר וגיליתי שהבדיקה נמצאת בקובץ בשם LAUNCHER.EXE.
ניסיתי לערוך אותו עם HxD, ולמרות שהצלחתי להעיף את הבדיקה, המשחק לא עלה (קיבלתי שגיאה)

יש למישהו מושג איך אפשר להריץ משחקים כאלו? אם מישהו פה מבין בexe ויודע לעשות reverse engineering אשמח אם תוכלו לעזור לי לפרוץ אותו.
נערך לאחרונה על ידי ShaharHarshuv ב ו' אפריל 25, 2025 6:39 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: התקנת "חשיבה המצאתית" בלי CD מקורי

שליחה על ידי Octarine »

הסרתי את הלינקים. אסור לפרסם קישורי הורדות למשחקי קומפדיה.

בכל מקרה בעניין פריצת הגנות, נראה לי שמעשרת הקבועים בעיקר גורדי מתעסק בדברים כאלו, אבל הוא לא מאוד זמין.
אולי אחד החברים האחרים יוכל לעזור לך, אבל אני שוב מבקש - בלי לפרסם קישורי הורדות בפומבי.
nibbles

שליחה על ידי nibbles »

ShaharHarshuv כתב: ה' אפריל 24, 2025 10:24 pm
ניסיתי לערוך אותו עם HxD, הצלחתי להעיף את הבדיקה
איך הצלחת להעיף את הבדיקה עם HxD? אתה דובר שפת מכונה כשפת אם?
nibbles

שליחה על ידי nibbles »

אני לא כותב את זה בלעג, חלילה. יש לי ניסיון ברברסינג ואין לי מושג איך עשית את זה, ואני שואל כדי שתלמד אותי
סמל אישי של משתמש
משתמש חדש
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי משתמש חדש »

אפשר גם באמצעות כונן מדומה, למשל של poweriso. פשוט להכניס את קובץ הiso לתוך הכונן והמשחק יפעל. עובד לי בכל פעם.
Stargaze
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Stargaze »

איזה "חשיבה המצאתית"? לילדים? לכל המשפחה?
אם אתה מדבר על "חשיבה המצאתית לילדים" אז אתה צריך לדלג על הקובץ LAUNCHER.EXE.
אם אני לא טועה, גם לקובץ הזה וגם לקובץ של המשחק עצמו יש בדיקה של הדיסק.
בניגוד למשחקי קומפדיה אחרים, הלאנצ'ר טוען את קובץ הקונפיגורציה שנמצא על הדיסק (קובץ הINI) לעצמו ולמשחק הוא מעביר קובץ קונפיגורציה אחר (קובץ XML).
אז קודם אתה צריך לעשות קיצור דרך לEXE של המשחק המקורי, ולטעון אליו את קובץ הקונפיגורציה המתאים. אתה יכול למצוא אותו בתוך הקובץ COMPEDIA.INI שאם אני לא טועה נשמר בדרך כלל בתיקיה ProgramData. שים לב שגם הארגומנט לטעון את קובץ הקונפיגורציה הזה שונה, אז אתה צריך להשתמש במה שכתוב בCOMPEDIA.INI.

אחרי שאתה מסיים ליצור את קיצור הדרך, פשוט תחליף את הEXE המקורי באחד שאין לו DRM כלשהו. שמתי לב שבחלק מקבצי התמיכה של קומפדיה (שהיו אמורים לפתור בעיות קול) אין DRM, והם רצים בעצם בלי דיסק אם מתקינים אותם נכון. (חלק מהקבצים אפילו רצים על מערכות הפעלה של 64 סיביות למרות שבדרך כלל, במקור, אי אפשר להריץ אותם כי הם 16 סיביות). תקח את האחד של חשיבה המצאתית ותנסה להריץ אותו.

מעניין אותי לדעת איך עקפת את הבדיקה עם HxD. מידע כזה יכול להיות מאוד שימושי בפורום, אשמח אם תשתף.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא