Black Mesa Source

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
הטופיק
משתמש רשום
משתמש רשום

Black Mesa Source

שליחה על ידי הטופיק »

סוף סוף יצא!

כדברי Octarine:
Octarine כתב: ככה יצרו מודים אחרים כמו Portal Perlude או Black Mesa Source (שיצא כבר במהרה בימינו אמן).
לינק לאתר הרשמי (אני הורדתי מטורנט):
http://release.blackmesasource.com

מקצת משחק, סך הכול נראה טוב (חוץ מהקפיצה המעצבנת :x), נראה שהם בכל זאת שינו קצת דברים אם הזיכרון שלי לא מטעה אותי...
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: Black Mesa Source

שליחה על ידי עידן »

כדאי לחכות שייצא ב-Steam(מחר, נראה לי?)
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

אני מחכה לזה מאז 2008, לא האמנתי שהיום יגיע.
(היום אני בעיקר מחכה לאוג' 2015 :) )
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

מהמעט שראיתי מהסרטון זה בדיוק כמו HL1 (?) אז מה ההבדל, רק שהגרפיקה טובה יותר?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

כן, האתר והערך בויקיפדיה אומרים שזה remake של המשחק הראשון, כ-mod של המשחק השני.
קצת לא ברורה לי ההתלהבות באמת. המעלות הגדולות ביותר של Half-Life 1 היו לדעתי טכניות-טכנולוגיות, לא משחקיות. אם יש לכם (הטופיק, אוקטרין, יויו, וכו') מה להרחיב בעניין, אתם מוזמנים.
Yoyole כתב:(היום אני בעיקר מחכה לאוג' 2015 :) )
מה קורה שם?
סמל אישי של משתמש
idoS
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי idoS »

Radioactive Grandpa כתב:מה קורה שם?
לדעתי הצעיר החצוף מחכה ליום השחרור שלו.
סמל אישי של משתמש
Bobbin
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Bobbin »

לא יצא כבר רימייק בשם Half-Life Source?

בכל אופן, מעולם לא הבנתי את ההתלהבות מהמקור, שתמיד ראיתי כ-FPS גנרי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

idos055 כתב:לדעתי הצעיר החצוף מחכה ליום השחרור שלו.
אה, נכון. לא הייתי בכיוון, כבר חשבתי ש-Valve הכריזה על Half-Life 3 או משהו...
(בקושי חודש וכבר אתה חולם על השחרור? חבל, נסה לחשוב חיובי... יהיה גם קל יותר.)
Bobbin כתב:לא יצא כבר רימייק בשם Half-Life Source?
כן. קח בחשבון שהתיאור שלי לא הכי מדויק, אבל מדובר בהמרה ישירה למדי של המשחק המקורי למנוע ה-Source החדיש דאז של Half-Life 2. כמה שינויים קטנים כדי שינצלו יותר את יכולות המנוע, ולא מעבר לזה. Black Mesa, אם אני מבין נכון, הוא ממש יצירה מחדש של כל המשחק.
[עריכה:] ואפשר לקרוא תיאור מפורט יותר כאן.
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

אני אנסה לפרט קצת:
המוד המדובר הוא אכן מוד למנוע Source (כלומר, למנוע של HL2) שמשחזר את HL1. לשאלתו של בובין - עם יציאת מנוע הסורס לשוק, Valve הוציאו את Half life: Source שהיה פורט בסיסי למשחק הראשון אל המנוע של המשחק השני. חוץ מכמה שינויים פשוטים (מנוע פיזיקלי, למשל), הפורט היה זהה למקור. מעריצים שציפו לרימייק ולא לפורט פשוט התחילו לעבוד על מוד שישחזר את המשחק הראשון במנוע סורס. המוד שם דגש לא רק על שינויים גרפיים, אלא על התאמה של המשחק לעולם המשחקים המודרני. העלילה זהה, כל פרקי המשחק הראשון שוחזרו ומסודרים כרונולוגית באופן זהה ובמקרים מסוימים גם עיצוב השלב עצמו דומה (מבחינת מבנה הסביבה), אך הם עברו שינויים כדי להיות יותר מודרניים או כדי להוסיף על המקור. יוצרי המוד הצהירו שהם מנסים ליצור משחק באופן ש-Valve היו יוצרים אותו, אילו היתה להם את אותה הטכנולוגיה אז.
הספקתי לשחק היום במוד. מדובר במוד הכי מושקע והכי מפורט שראיתי, והוא בהחלט לא נופל ברמתו ממשחקי AAA אחרים. רמת הפירוט היא מדהימה, הן מבחינה גרפית והן מבחינה עלילתית (יוצרי המשחק נוהגים לפי המסורת של וואלב ונוטים להעביר את מרבית העלילה דרך רמזים סביבתיים, כמובן שאין סצנות קולנועיות והשחקן לעולם לא יוצא מגוף ראשון).
Radioactive Grandpa כתב:המעלות הגדולות ביותר של Half-Life 1 היו לדעתי טכניות-טכנולוגיות, לא משחקיות. אם יש לכם (הטופיק, אוקטרין, יויו, וכו') מה להרחיב בעניין, אתם מוזמנים.
אני אישית מאוד אהבתי את HL, ושיחקתי בו לראשונה בסביבות 2008 אם אני לא טועה, כך שהטכנולוגיה בהחלט לא היתה הדבר שהרשים אותי.
idos055 כתב:לדעתי הצעיר החצוף מחכה ליום השחרור שלו.
:blackeye:
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

גם אני לא מבין מה הביג דיל...מניח שאנשים פשוט ממש אוהבים משחקים של Valve, ואת משחקי HL במיוחד.
סמל אישי של משתמש
הטופיק
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי הטופיק »

Radioactive Grandpa כתב:אם יש לכם (הטופיק, אוקטרין, יויו, וכו') מה להרחיב בעניין, אתם מוזמנים.
קשה להסביר, זה משחק FPS שמשלב אלמנטים של משחקי פאזל יחד עם עלילה מעניינת ואווירת מתח טובה (אני זוכר שבתור ילד בכיתה ד' פחדתי מה-Headcrabs)
HL2 ממשיך את הקו הזה בצורה טובה יותר, ונהנתי ממנו הרבה יותר
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

גם אני סיימתי את HL1 לפני כמה שנים. אני חושב שזה הFPS הסטנדרטי היחיד שאי פעם סיימתי. עשיתי את זה גם כדי לראות על מה כל המהומה אבל בעיקר כדי שאוכל לשחק בHL2, רק שעד היום לא יצא לי לעשות את זה (להתקין את HL2).

אין ספק שהעלילה מאד עשירה והמשחק מושקע אבל זה פשוט לא כוס התה שלי.
המשחק הזכיר לי את הזמן שבו ניסיתי לשחק בHALO הראשון והפסקתי אחרי 30 דקות בערך. אבל יכול להיות שזה היה כי ציפיתי למשחק בסגנון של ONI כי זו אותה חברה.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

איזה מוד מדהים. היה שווה לחכות שמונה שנים.
אני רק מקווה שלא יקח להם עוד 8 שנים לשחרר את החלק השני.
Radioactive Grandpa כתב:המעלות הגדולות ביותר של Half-Life 1 היו לדעתי טכניות-טכנולוגיות, לא משחקיות.
Half Life לא היה כ'כ מתקדם טכנולוגית לתקופתו, עד כמה שאני זוכר. לטעמי הגדולה שלו היא השילוב של העלילה בעולם המשחק בלי להשתמש ב-cutscenes או לצאת מדמות השחקן. אולי אני טועה, אבל אני חושב שהוא היה הראשון שעשה את זה (או לפחות, הראשון שעשה את זה בצורה מוצלחת).
מעבר לזה הוא 3D shooter מאוזן ומוצלח, עם תכנון שלבים חכם וסיפור מעניין. ממש אהבתי אותו בזמנו, אני חושב שגמרתי אותו (ואת Opposing Force, לדעתי קצת מוצלח יותר אפילו שהוא של Gearbox) לפחות 5 פעמים.
הוא גם היה המשחק שהכיר לי את עולם המודים וה-fan missions, תודות לחיבור לאינטרנט שבדיוק קיבלתי באותו זמן. אולי הגיע הזמן לאיזה They Hunger על המנוע של HL2...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Octarine כתב:Half Life לא היה כ'כ מתקדם טכנולוגית לתקופתו, עד כמה שאני זוכר
זה ללא ספק לא מה שהיה כתוב על אריזת המשחק המקורית, שהתפארה במשהו כמו "חלקות תנועה שטרם נראתה" וכל מיני סופרלטיבים שאני כבר לא זוכר. עד כמה שזכור לי גם בעיקר לצד הטכני התייחסו הביקורות המשבחות בזמנו, אבל אולי אני טועה. האנונימיות של הפרוטגוניסט והקוואזי-עלילה שמותירה הרבה מקום לתיאוריות של מעריצים - אלו דברים שעוזרים לבנות תהילה למשהו שיש לו נקודת התחלה חזקה מאוד, אבל לא בונים אותו לבדם, לדעתי.
אני סיימתי את המשחק לפחות פעמיים. די הכרחתי את עצמי, למען האמת.
Octarine כתב:אני רק מקווה שלא יקח להם עוד 8 שנים לשחרר את החלק השני.
אה, זה רק חצי מהמשחק?
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

Radioactive Grandpa כתב:אה, זה רק חצי מהמשחק?
לא. חסר כרגע הפרק האחרון (Xen, הפרק שכולם שנאו במשחק המקורי ושהשאיר טעם מר בפה של כל מי שאהב את המשחק עד אותו הרגע).
בנוסף לפרק הזה הם מתכננים גם מצב מולטיפלייר (כמו HL:DM).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא