פינת הוידוי (הקבוצתי?)

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

פינת הוידוי (הקבוצתי?)

שליחה על ידי brother34 »

שלום אנשים!
השבוע ביקרתי בבית הוריי, ומסיבה כלשהיא חיטטתי קצת במגירת נעוריי. (עומדת כמו פעם, אף אחד לא נוגע בה).
פתאום מצאתי שם משהו שהעלה בי זכרונות, ומיד חשבתי לשאול פה בפורום. אז תגידו : גם לכם היו בקופסה של הדיסקטים
- זאת עם המכסה המאובק :wink: - המון דפים מעשה ידיכם שיצרתם תוך כדי משחק לצורך המשחק, לפני עידן האינטרנט, כשהייתם צריכים לעשות הכל לבד?
אצלי, לדוגמא, היו מפה של המערה בKyrandia שיצרתי על דף משבצות בניסוי וטעיה כמובן, ורישום מוזר של הכיוונים שצריך לסובב את הידית של הכספת
בMonkey Island, ורשימת הקודים של המסכים של Another World. (אני לא הולך להסביר מה בדיוק כל דבר, מי שמכיר מכיר, ומי שלא - אני מקוה שתפס את הכוונה).
?So? Anyone with me
או שלכולם היו חברים פראיירים שעשו את זה בשבילם? :oops:
רחלירחלי
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: פינת הוידוי (הקבוצתי?)

שליחה על ידי רחלירחלי »

וואו, בחיים לא עשיתי דבר כזה :) טוב, כשאני חושבת על זה הילדות שלי מורכבת בעיקר ממשחק בברבי ורכיבה על אופניים, אז...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

ברור שכן.
הרשימות שלי היו מורכבות בעיקר מרמזים ומילים חשובות בקווסטים של סיירה, כי היה צריך לדעת לאיית הכל נכון בממשק ה-phraser. הוא אמנם היה נחות בהשוואה ל-scumm אבל לפחות הוא לימד אותי לאיית באנגלית :) . כמו כן היו איורי מפות של QfG, רשימות קודים שונות (זכור לי במיוחד הקוד של הפסנתר בזול 1), צ'יטים שעברו בסוד מחברים וממדור הצ'יטים בוויז וטבלאות ניקוד כדי להוכיח לאבא שלי שניצחתי אותו בפינבול.
האמת שהפעם האחרונה שעשיתי רשימות כאלה הייתה לא מזמן. לפני איזה שנה או שנתיים שיחקתי ב-Mean Streets ונאלצתי לחזור ולהסתמך על פתקים כדי לרשום את השמות של האנשים והקודים של המקומות במשחק.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

גם לי היו, גם לי...

בעיקר רשימות קודים(לא צ'יטים, אלא מתוך המשחק) למיניהן, ססמאות וגם צ'יטים וכד'.

אני חושב שהיו לי כאלו אפילו בימי הפלייסטיישן 2, לא לפני יותר מידי שנים, שרשמתי לעצמי על דף מה צריך לעשות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אצלי הכל נצבר על המחשב בסופו של דבר (אולי קדמו לזה רשימות בכתב/מודפסות מתישהו. לא זוכר). אני זוכר שהשקעתי מאוד במסמך מקיף של רשימת המהלכים ל-MK2. אם זכור לי נכון, בערך בזמן ש-Word הפך לדבר הגדול הבא, במקום המלך הישראלי "דגש", שכבר לאט לאט לא עמד בקצב והפך לא רלוונטי.

מה שכן זכור לי כרישומים אותנטיים, הוא דווקא אחרי עידן הדוס - לפני עידן הדוסבוקס. היה לי פֶטיש לאייקונים. ובשלב מסוים היו משחקי דוס מעטים שהצלחתי להפעיל איכשהו, אבל באופן כזה ש-PrintScreen לא יכול היה לעבוד. אז לקחתי דף משובץ של מחברת חשבון ועליו ניתחתי ושרטטתי את הגראפיקה המפוקסלת בקודים שמסמלים את הצבעים השונים. (בעצם היה לזה קשר רופף כאן לא מזמן.)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אני חושב שעדיין יש לי את המפות של קירנדיה איפשהו, נדמה לי שגם אמרתי את זה פה מתישהו.
בזמנו היו לי כמה מחברות שלמות בדיוק לדברים האלה, בדיעבד, מסתבר שחלק גדול מהדברים שהייתי כותב היה זמין וברור במדריך למשתמש (כמו הלחשים ב Ultima Underworld 1), רק שאני פיראטתי את כל המשחקים (אפילו לא ידעתי שזה לא חוקי בצעירותי) ולא היה לי מושג איך נראה משחק קנוי עם אריזה, מסמכים וחוברת הדרכה אמיתיים.

השיא היה Lands of Lore שעבורו אני ואחי שירטטנו מפות אינסופיות, שהיו, כך הסתבר לי שנים אח"כ, לא נחוצות לחלוטין כיוון שיש מפה מובנית במשחק, רק שצריך למצוא אותה בתחילת המשחק - משימה קלה ביותר ועד היום אני לא מבין איך פיספסנו.

אם מישהו מעוניין לראות את טכניקת המיפוי שלי (שלא השתנתה מזה שני עשורים), הוא יכול לגלול לתחתית הפתרון שלי לשליט המימדים:
http://www.old-games.org/walks/mod.php" target="_blank
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Og כתב:רק שאני פיראטתי את כל המשחקים (אפילו לא ידעתי שזה לא חוקי בצעירותי) ולא היה לי מושג איך נראה משחק קנוי עם אריזה, מסמכים וחוברת הדרכה אמיתיים.
:lol:
Og כתב: אם מישהו מעוניין לראות את טכניקת המיפוי שלי (שלא השתנתה מזה שני עשורים), הוא יכול לגלול לתחתית הפתרון שלי לשליט המימדים:
http://www.old-games.org/walks/mod.php" target="_blank
ווואוו! ככה בדיוק הייתי עושה את המפות גם!! :shock:
אני מרגיש עכשיו בליגה של הגדולים :)
(צריך לציין שלקח לי כמה מפות עד שעליתי על זה שזו השיטה הטובה ביותר, אבל בכל זאת.)
סמל אישי של משתמש
Tapuzi
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Tapuzi »

כשהייתי משחק בלומקס הייתי כותב את הסיסמאות של המשחק על הקרטון שבא עם הדיסק. הוא התמלא כל כך, והייתי כל כך מבולגן, שבשלב כלשהו הייתי מתייאש מלהבין איזה שלב הוא האחרון מבין אלה שכתבתי שם והייתי מתחיל מהשלב של ספינת השלדים וזהו.

לפני בערך שנתיים כששיחקתי בThe Ur-Quan Masters, שזה חידוש לStar Control 2, כתבתי המון קוארדינטות על כמה דפים ליד המחשב.
מה שמזכיר לי שלא סיימתי את המשחק הזה. הרגע זה נוסף לרשימה שלי של הדברים שצריך לעשות.

ובקשר למבוכים - זה לא תמיד עובד, אבל במשחק הירוס 3 כלשהו היה רשום טיפ שאני מנצל עד היום. היה רשום להצמיד את יד ימין לקיר, וללכת, וכך תמצא את הדרך החוצה.
זה עובד ברוב הפעמים. אם לא, ועדיין מסובך, אפשר להוציא דף ועיפרון.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Tapuzi כתב: ובקשר למבוכים - זה לא תמיד עובד, אבל במשחק הירוס 3 כלשהו היה רשום טיפ שאני מנצל עד היום. היה רשום להצמיד את יד ימין לקיר, וללכת, וכך תמצא את הדרך החוצה.
זה עובד ברוב הפעמים. אם לא, ועדיין מסובך, אפשר להוציא דף ועיפרון.
זו אכן שיטה ידועה, ועובדת במבוכים פשוטים עד כמה שידוע לי, ואפילו ביד שמאל. :)
אבל בהירוס 3 ראית את זה? בטוח? עד כמה שזכור לי, אין שם מבוכים בכלל, וגם לא מקום שנותנים בו טיפים. (חוץ מהפאב, אבל שם זה טיפים שונים).
סמל אישי של משתמש
Tapuzi
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Tapuzi »

כן, זה היה במפה רגילה מתחת לקרקע, זה לא היה מבוך מסובך.
זה קפץ בתור אחת מההודעות האלה שאמורות להיות חלק מהעלילה של המשחק, הגיבור סיפר שאמא שלו נהגה להגיד לו את זה.
CD MAN
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי CD MAN »

יא אללה.

עכשיו כשאתה אומר את זה, באמת נזכרתי בקופסת דיסקטים מאובקת-תמיד (שמשום מה היה לה גם מפתח) , שבין השאר היה בה מחברת לחנים של 'האורגים' (עד היום אני לא שוכח ש"אורג קסמים נבון רושם רק בעיפרון"), טבלת קודי צבע ל"גובלינים"...
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

CD MAN כתב:יא אללה.

עכשיו כשאתה אומר את זה, באמת נזכרתי בקופסת דיסקטים מאובקת-תמיד (שמשום מה היה לה גם מפתח)
נכון! היה מפתח! כמה חסין פורצים זה היה... אפילו הזכרת לי שהיתה לי מדבקה על זה שקיבלתי מחבר שאבא שלו עבד בתעשיה אוירית
והיה כתוב על זה, מבטיח לכם זוכר מילה במילה "עובד זכור - אתה המפתח לאבטחת המידע במחשב. מנע שימוש בלתי חוקי בו ואבטח סיסמתך כנדרש".

איך, איך לעזאזל אני זוכר את זה ולא איפה שמתי את המפתחות היום בצהריים?!?! נפלאות המוח האנושי...
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

חח גם לי הייתה הקופסא הזו...למעשה, יש מצב שהיא עדיין שוכבת איפשהו...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

לי היה ארון שלם מלא בכאלה וכולן נזרקו לפני כמה שנים.
באמת מוזר כמה אבק הקופסאות האלו היו צוברות :scratch: .
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

אצלי הייתה מחברת שהייתה מלאה בעיקר בצ'יטים ממשחקים שונים (IDDQD מצלצל מוכר למישהו?), יחד עם פקודות דוס שימושיות לימים שלפני שהכרתי את Norton Commander.

למען האמת, אני די בטוח שהיא עדיין כאן איפשהו, מעניין מה עוד יש בה...
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא