אני גם שותף לתחושה הזו שהיום יש פחות פרפקציוניזם בשחרור המשחק, להציג מוצר מוגמר ומושלם ברגע שהוא משוחרר החוצה. אבל ברור שיש מקרים מנוגדים בשתי התקופות.
באגים שאני מצליח להיזכר בהם קשורים לדיבוב. אבל הם לא בדיוק באגים, זה "פאקים"...
ב-Woodruff יש הרבה כשלים בדיבוב, פה ושם, כשהשיא הוא בכלל משהו עקרוני: לפרוטגוניסט יש שני קולות שונים מאוד (ואקראית. לא בחוקיות נרטיבית מסוימת).
בגרסה המדובבת הרשמית של גובלינים 2 יש קטעים שהדיבוב הוא של הדמות הלא נכונה.
בעברית, אני זוכר משהו במשחק דובון בלון במסיבת ההפתעה: אם כאשר רוחצים את הגורה מסבנים אותה בסבון, ובאים לנגב אותה בלי לשטוף אותה קודם, הוא אומר "הגורה עדַ..." והמשפט נקטע...
וזה מזכיר לי במעומעם באג בתרחיש דומה בפאטפאט במצעד (או שזו רק הגרסה שהיתה לי) שלא קשור לדיבוב: כשמנסים לנגב את החלון במגב באזור של שטיפת המכוניות, או משהו שקשור לזה, המשחק פשוט קורס.
תוך כדי שאני רושם אני נזכר שב-Woodruff נוסף על הדיבוב היו גם כמה באגים טכניים. תעדתי אותם פעם כשעשיתי טסטינג של המשחק לקראת גרסה תומכת של ScummVM. על הרבה מהתקלות שמצאתי השיבו לי שהבעיה נמצאת בקוד המקור ושאין להם מה לעשות נגד זה...
לגבי "באג השאגה" של מלך האריות - לי איכשהו התקבע בתודעה שהבאג הזה לא קיים במקור אלא שהוא תוצאה לא עקבית של הרצת המשחק על מערכות מודרניות (חלונות, דוס מדומה, וכו'). הזכרון שלי משחזר שהוא לא התקיים בגרסת הדוס על סביבת דוס מקורית...
והעניין המחורבן של ההמרות החלקיות (החרקים והבונוס, או גם האזורים הסודיים הבלתי נגישים באלאדין) - לא הייתי קורא לזה באג. זה גם.. "פאק". זה לא גורר תקלה במשחק (אמנם כשאני חושב על זה, גבולות ההגדרה מאיימים להתערפל...

).
Gordi כתב:Octarine כתב:תוכנה מורכבת היא לא תירוץ. הרי מישהו תכנן את המורכבות הזאת, ואם יש איפיון טוב (או design bible כמו שג'יין ג'נסן קוראת לזה) אפשר לבדוק הכל.
במקרה הזה, ידידי, אני לא יכול להסכים פחות

אני יכול להגיד שבתור לקוח, עלה לי על העצבים כשבית תכנה לא עושה QA מינימלי כדי להגיש מוצר שמכבד את בעליו, ואומר לי שבאגים זה לא התיק שלו אלא התיק שלי (כלומר, חשיפתם). כמובן, יש באגים ויש באגים. אבל ההתנערות הכללית הזאת, כאשר הגוף המבצע הוא מן הסתם אמור להיות הגורם הבקי והכשיר ביותר בעניינים האלו - כלקוח ראיתי את זה כחוסר מקצועיות מביך.
Octarine כתב:נו, תקלות וודו תמיד יהיו, ותמיד יגיע המשתמש המתחכם שיעשה משהו לא צפוי (ובמקרה הזה מגיע לו שהתוכנה קרסה).
(כי אני בכל זאת חושב שמי שבונה את הקוד צריך להיות יותר מתוחכם ממשתמש אקראי - גם אם מתוחכם - אבל הדיוט. כמובן, כשמדובר בתוצר מסחרי שאמור להיות מופץ לקהל הרחב.)