באגים במשחקים

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

באגים במשחקים

שליחה על ידי brother34 »

אולי שמעתם על הבאג שהיה בדיאבלו החדש, (ERROR 3006 אם אני זוכר טוב)
וגם על הבאג שהיה בעדכון של STREET FIGHTER X TEKKEN. אלה רק דוגמאות מהזמן האחרון.
מה הקשר למשחקים ישנים?
אני רציתי לשאול : מישהו זוכר באגים במשחקים ישנים? כי אני בכלל לא.
בטח היו כמה, אבל לדעתי לא בכמויות שיש בימים אלה.
שתי הנחות שלי : א. היום המשחקים הרבה יותר מסובכים ומורכבים ועצומים (מבחינה וירטואלית) וקשה הרבה יותר לבדוק הכל.
ב. היום המפתחים סומכים הרבה יותר על עדכונים ופאצ'ים וDLC בשביל לתקן דברים כאלה, ולכן מתעצלים קצת בהגהה הסופית.
מישהו מסכים עם ההנחות האלה? רעיונות נוספים? אולי אני בכלל לא זוכר טוב? :scratch:
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: באגים במשחקים

שליחה על ידי עידן »

אני רוצה להביא כדוגמא גם את אחד הטלאים הראשונים ל-Skyrim שבעיקר הרס יותר מאשר תיקן, ולקח, אאל"ט, יותר משבוע עד שהם סידרו את הבעיות הקשות שהוא יצר.

לדעתי באגים היו מאז ומעולם, אבל אני חושב שבערך כל הנקודות שלך נכונות. אני גם מאמין שכיום יש הרבה יותר מבעבר.

אני חושב שכיום יש גם לחץ של החברות למהר ולהוציא משחקים, ואז מוציאים משחקים עם באגים. לדעתי יש הסתמכות על כך שטלאים יוכלו לפתור בהמשך את הבאגים, אז אם אפשר להקדים ולהוציא את המשחק, למה לא? לדעתי זו גישה מאוד שלילית, ורע מאוד שאנחנו מקבלים זאת כמובן מאליו שיוצא טלאי חדש כל שבוע(גם כל חודש זה רע). אני מדבר כמובן על עדכונים שהם רק לתיקון באגים, ולא כאלו שמוסיפים דברים חדשים. כאלו הם מבורכים לדעתי, גם אם ייצאו כל שבוע(כל עוד הם בחינם, ולא צריך לשלם דולר בשביל לקבל צבע חדש לשריון שלך, שזה כבר עניין לדיון אחר לגמרי).

יש משחקים באמת יותר מורכבים כמו כל המשחקים של העולם הפתוח כמו Skyrim/Fallout 3 בהם לדעתי קשה הרבה יותר למצוא ולהתגבר על כל הבאגים. יש גם בעיות אחרות, של משחקים שפותחו על ידי מפתחי אינדי, וננטשו על ידי המפתחים מסיבות כאלו ואחרות, עם הבאגים שהיו להם, שלא הולכים להיות מתוקנים יותר לעולם.

אני מאמין שצריך להשקיע במשחק ולטפל בו עד שמקסימום הבעיות נפתרות כשהוא יוצא, גם אם זה אומר שצריך לדחות את תאריך היציאה המתוכנן שלו בעוד שבוע, חודש או אפילו חצי שנה. להוציא משחק חדש וכעבור יום להוציא לו טלאי כי בקושי אפשר לשחק בו(ולא חסרות דוגמאות כיום)-זה פשוט זלזול בצרכן. הבעייה היא שלא תמיד זה אפשרי גם מבחינה תקציבית לבצע עוד ועוד בדיקות לגרסאות אלפא, בטה סגורה, בטה פתוחה וכו'.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

הבאג הבולט היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא בספיידרמן ומאפשר לך לסיים את המשחק ממש בהתחלה.
סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

MISSINGNO
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

brother34 כתב: אני רציתי לשאול : מישהו זוכר באגים במשחקים ישנים? כי אני בכלל לא.
בטח היו כמה, אבל לדעתי לא בכמויות שיש בימים אלה.
בוודאי שהיו באגים במשחקים ישנים. אתה סובל מאשליית הטריות. גם פעם היו חברות שהוציאו משחקים לא מלוטשים מכל מיני סיבות - לחצים של המפיצים, אילוצי תקציב או סתם נורמת עבודה גרועה - ומצד שני חברות עם הפילוסופיה של Blizzard, מוציאים When it's done.
תוכנה מורכבת היא לא תירוץ. הרי מישהו תכנן את המורכבות הזאת, ואם יש איפיון טוב (או design bible כמו שג'יין ג'נסן קוראת לזה) אפשר לבדוק הכל.

ואם להזכיר באג אחד שרדף את ימי נערותי, הרי זה Error 47 ב-Quest For Glory 4 שהיה מכה ברגעים הכי פחות צפויים.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

brother34 כתב:אני רציתי לשאול : מישהו זוכר באגים במשחקים ישנים? כי אני בכלל לא.
אל תדאג, יש הרבה :-)

הבאג הכי מפורסם שאני מכיר הוא ה-Split Screen של פקמן. יש מאחוריו סיפור נחמד על ביטים, אם אתה בעניין.
מעבר לכך, יש עוד כמה Kill Screens מפורסמים במשחקי ארקייד: Dig Dug, Donkey Kong ו-Duck Hunt.

ועוד כמה שאני יכול לחשוב עליהם, אבל אני לא באמת יודע אם מדובר בבאג במשחק או בעיה בפריצה:
ותן לי לגלות לך סוד, בכל תוכנה או משחק שבהם אתה משתמש יש באגים (למעט אולי הפשוטים ביותר), זה כמעט בלתי נמנע. החוכמה היא לתפוס את הגדולים בזמן :-)

[עריכה]
Octarine כתב: תוכנה מורכבת היא לא תירוץ. הרי מישהו תכנן את המורכבות הזאת, ואם יש איפיון טוב (או design bible כמו שג'יין ג'נסן קוראת לזה) אפשר לבדוק הכל.
במקרה הזה, ידידי, אני לא יכול להסכים פחות :-)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Gordi כתב:
Octarine כתב: תוכנה מורכבת היא לא תירוץ. הרי מישהו תכנן את המורכבות הזאת, ואם יש איפיון טוב (או design bible כמו שג'יין ג'נסן קוראת לזה) אפשר לבדוק הכל.
נו, תקלות וודו תמיד יהיו, ותמיד יגיע המשתמש המתחכם שיעשה משהו לא צפוי (ובמקרה הזה מגיע לו שהתוכנה קרסה).
אבל כשבונים תסריטי בדיקות כמו שצריך, לפי האפיון, הסיכוי להשאיר באגים שיפריעו למשתמש הממוצע קטן פלאים.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

נו טוב, איזו התקפה. :blackeye:
אם לדייק, לא כתבתי שלא היו בכלל באגים, כתבתי שאני לא זוכר. ולצערי, עם אשליית טריות או בלעדיה,
כח זכרוני הוא לא מה שהיה פעם (פרדוקס הטריות? :? )
בכל אופן, לגבי נקודה אחת - הלחץ על המפתחים, לדעתי, הוא גדול היום הרבה יותר בעקבות הכסף הגדול שמסתובב בשוק משחקי המחשב.
תודה על הארת עיניי, וכרגיל Octarine, כשאתה פותח את הפה - אני מקבל סחרחורת. (תקלות וודו, Design bible וערך בויקי באנגלית של שבת :scratch: )
לקיים מה שנאמר : די לחכימא ברמיזא...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

אין צורך להילחץ.
תקלת וודו
דוגמה ל-design bible (יש לינק להורדה בסוף)
דוגמה לאשליית הטריות, ואפילו בעברית (לא יכול להתחייב על היום בשבוע)

לקיים מה שנאמר, על כל שאלה תשובה.
אורח

שליחה על ידי אורח »

עוד אחד לאוסף:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xenon_%28v ... me%29#Bugs" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Octarine כתב:אבל כשבונים תסריטי בדיקות כמו שצריך, לפי האפיון, הסיכוי להשאיר באגים שיפריעו למשתמש הממוצע קטן פלאים.
אוקיי, פה אני איתך.

[עריכה]
ועוד באג שנתקלתי בו, ממש במקרה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Zork_III#Bugs" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אני גם שותף לתחושה הזו שהיום יש פחות פרפקציוניזם בשחרור המשחק, להציג מוצר מוגמר ומושלם ברגע שהוא משוחרר החוצה. אבל ברור שיש מקרים מנוגדים בשתי התקופות.

באגים שאני מצליח להיזכר בהם קשורים לדיבוב. אבל הם לא בדיוק באגים, זה "פאקים"...
ב-Woodruff יש הרבה כשלים בדיבוב, פה ושם, כשהשיא הוא בכלל משהו עקרוני: לפרוטגוניסט יש שני קולות שונים מאוד (ואקראית. לא בחוקיות נרטיבית מסוימת).
בגרסה המדובבת הרשמית של גובלינים 2 יש קטעים שהדיבוב הוא של הדמות הלא נכונה.
בעברית, אני זוכר משהו במשחק דובון בלון במסיבת ההפתעה: אם כאשר רוחצים את הגורה מסבנים אותה בסבון, ובאים לנגב אותה בלי לשטוף אותה קודם, הוא אומר "הגורה עדַ..." והמשפט נקטע...
וזה מזכיר לי במעומעם באג בתרחיש דומה בפאטפאט במצעד (או שזו רק הגרסה שהיתה לי) שלא קשור לדיבוב: כשמנסים לנגב את החלון במגב באזור של שטיפת המכוניות, או משהו שקשור לזה, המשחק פשוט קורס.
תוך כדי שאני רושם אני נזכר שב-Woodruff נוסף על הדיבוב היו גם כמה באגים טכניים. תעדתי אותם פעם כשעשיתי טסטינג של המשחק לקראת גרסה תומכת של ScummVM. על הרבה מהתקלות שמצאתי השיבו לי שהבעיה נמצאת בקוד המקור ושאין להם מה לעשות נגד זה...

לגבי "באג השאגה" של מלך האריות - לי איכשהו התקבע בתודעה שהבאג הזה לא קיים במקור אלא שהוא תוצאה לא עקבית של הרצת המשחק על מערכות מודרניות (חלונות, דוס מדומה, וכו'). הזכרון שלי משחזר שהוא לא התקיים בגרסת הדוס על סביבת דוס מקורית...
והעניין המחורבן של ההמרות החלקיות (החרקים והבונוס, או גם האזורים הסודיים הבלתי נגישים באלאדין) - לא הייתי קורא לזה באג. זה גם.. "פאק". זה לא גורר תקלה במשחק (אמנם כשאני חושב על זה, גבולות ההגדרה מאיימים להתערפל...:)).

Gordi כתב:
Octarine כתב:תוכנה מורכבת היא לא תירוץ. הרי מישהו תכנן את המורכבות הזאת, ואם יש איפיון טוב (או design bible כמו שג'יין ג'נסן קוראת לזה) אפשר לבדוק הכל.
אני יכול להגיד שבתור לקוח, עלה לי על העצבים כשבית תכנה לא עושה QA מינימלי כדי להגיש מוצר שמכבד את בעליו, ואומר לי שבאגים זה לא התיק שלו אלא התיק שלי (כלומר, חשיפתם). כמובן, יש באגים ויש באגים. אבל ההתנערות הכללית הזאת, כאשר הגוף המבצע הוא מן הסתם אמור להיות הגורם הבקי והכשיר ביותר בעניינים האלו - כלקוח ראיתי את זה כחוסר מקצועיות מביך.
Octarine כתב:נו, תקלות וודו תמיד יהיו, ותמיד יגיע המשתמש המתחכם שיעשה משהו לא צפוי (ובמקרה הזה מגיע לו שהתוכנה קרסה).
:tongue8:
(כי אני בכל זאת חושב שמי שבונה את הקוד צריך להיות יותר מתוחכם ממשתמש אקראי - גם אם מתוחכם - אבל הדיוט. כמובן, כשמדובר בתוצר מסחרי שאמור להיות מופץ לקהל הרחב.)
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Radioactive Grandpa כתב:באגים שאני מצליח להיזכר בהם קשורים לדיבוב. אבל הם לא בדיוק באגים, זה "פאקים"...

... זה לא גורר תקלה במשחק (אמנם כשאני חושב על זה, גבולות ההגדרה מאיימים להתערפל...:)).
באמת משום מה היה לי ברור שכשאומרים "באגים" מתכוונים למשהו שמפריע\מפסיק את המשחק, ולא לדברים צדדיים כמו דיבור שנקטע.
אבל בעצם אתה צודק - זה גם "באג", אם כי בסוגת "פאק". (זה היה באמת משפט שלא חשבתי שאכתוב אי פעם :? )
סמל אישי של משתמש
Tapuzi
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Tapuzi »

Octarine כתב: בוודאי שהיו באגים במשחקים ישנים. אתה סובל מאשליית הטריות.
אתה לומד פסיכולוגיה אוק... אוקטה? מכנים אותך אוקטה, נכון?
כי הדרך שבה כתבת את התגובה מזכירה לי את המחשבה הראשונה שאני חושב כשמישהו מסביר לי כמה הוא טוב בבורסה.
(אני לא לומד פסיכולוגיה, וזה המושג היחיד בערך שאני מכיר, אבל זה די נפוץ.)
astralc כתב:MISSINGNO
אני הייתי כל כך מתוסכל כשהמשחק שלי נהרס כי תפסתי אותו! ומסתבר שזה היה מזל רע. ראיתי סרטון ביוטוב שמסביר על איך על ידי שינוי השם אפשר לגרום לMISSINGNO להפוך לכל פוקימון כשיתפס. (וכך אפשר גם להשיג את מיו)

אם מישהו שיחק בBatman Arkham City, יש שם קטע שחשבתי לחלוטין שהוא באג - המשחק נתקע והמסך מתבלבל כמו שגיאה גרפית ואז המשחק מתחיל מחדש, אבל כעבור רגע מובן שזה סינמטק של המשחק.
קטע מגניב. (:
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Tapuzi כתב:אתה לומד פסיכולוגיה אוק... אוקטה? מכנים אותך אוקטה, נכון?
הוא מרשה רק לי, והוא שונא את זה (אז גם אני לא קורא לו ככה יותר. וזו גם הסיבה לכך שזה כנראה המקרה היחיד שהדבקתי למישהו כינוי והוא לא תפס בסופו של דבר).
רגע אוקטא, אם אני אכתוב ב-ה' תאהב יותר? זה פחות סקסי, אבל יותר נשי. אולי זה חביב על האג'נדה שלך.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא