לגבי השקת המשחק דיאבלו 3 בישראל

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

דור123
משתמש רשום
משתמש רשום

לגבי השקת המשחק דיאבלו 3 בישראל

שליחה על ידי דור123 »

זאת הפעם הראשונה שקראתי שהתקיימה בארץ השקה כלשהיא, ובקנה מידה שכזה למשחק וידאו כלשהוא.
בתור מדינה שבה פרומואים למשחקי וידאו אינם קיימים וגם משחקי הוידאו לא מככבים בפירסומות, ובקושי מדוברים בחדשות הכלליות של אמצעי התקשורת המסורתיים (וגם העובדה שלמספר לא מובטל של חברות משחקים וחברות קונסולות בעבר ובהווה, אין ייצוג בארץ [לדוגמה נינטנדו וסגה]), לא הייתי מצפה לאירוע השקה בקנה מידה כזה למשחק וידאו מכל סוג שהוא כמו דיאבלו 3 (לא ידוע לי שיש לחברת בליזארד ייצוג כלשהו בארץ), שיתקיים בישראל (ויותר מזה, קראתי באתר Hwzone כי העותקים של דיאבלו 3 נחטפו מהמדפים בארץ [לינק: http://hwzone.co.il/tech/news/138259" target="_blank], וזאת למרות מיעוט הגיימרים בישראל מהסוג שיש במערב [רוב הגיימרים שיש בארץ הם בני נוער וילדים (אני למשל כיום, לא מחשיב את עצמי כגיימר, בעבר בגילאי הנעורים והילדות שלי הייתי גיימר), לעומת אלו שבמערב שהם ברובם כמעט תמיד צעירים בני 18-40]).
בנוסף, מספר כתבות אחרות מעטות של היום שאחרי ההשקה שמצאתי במספר אתרי אינטרנט, הובילו אותי לגילוי קיומן של רשתות של חנויות ייעודיות רק למשחקי וידאו (כמו ארקאדיה) שעד אז לא העלתי על דעתי שהן יכולות להתקיים כאן בארץ, בשל היותו של תחום משחקי הוידאו בארץ נחות לעומת במערב.
ההשפעה החברתית והתרבותית של הדמות של פקמן בשנות ה-80 למשל (שהייתה במערב אולי אף הרבה יותר גדולה מזו שהיום גורם אנגרי בירדס גם בישראל וגם במערב, בהתייחס לערך פקמן בויקיפדיה באנגלית), לא הורגשה כמעט בארץ. על אף שנולדתי באמצע שנות השמונים, אני אז הרגשתי שאני היחיד כמעט שאוהב את הדמות, ולא נתקלתי כלל במוצרים ודומיהם שנושאים את הדמות של פקמן, כמו שקורה עם אנגרי בירדס היום וקרה עם פוקימון בתחילת שנות ה-2000.
בנוסף, למרות שבילדותי הייתי חובב שרוף של אולמות ארקייד, מעולם לא ראיתי את מכונת הארקייד של פקמן במבט מקרוב בארץ, אלא רק את זו של גברת פקמן.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

Re: לגבי השקת המשחק דיאבלו 3 בישראל

שליחה על ידי Gordi »

דווקא היו כמה השקות משחקים בשנים האחרונות, אבל כמובן שלא לכל משחק:
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא