אני מוכרח להגיד שעל הנייר יש להם צוות משובח, שכולל בין היתר מפתחים של Planescape Torment ו-Baldur's Gate. בתכל'ס, זה לא מבטיח באמת כלום, כי Kingdoms Of Amalur היה עם צוות מבטיח, מאות מפתחים, תקציב של עשרות מיליוני דולרים, ולדעתי הוא משחק גנרי ומשעמם לחלוטין.
בכל אופן, הם צברו בינתיים כמעט 2.5 מיליון דולר, שזה מרשים מאוד, ואני מקווה מאוד שהם יצליחו.
באמת בקצרה, כי מי שרוצה יכול לראות את הסרטונים בעמודי הפרוייקטים:
1. סדרת לארי הייתה הבייבי של אל לאו, כותב ומלחין בתור הזהב של סיירה. קווסטים הומוריסטים (למי שאוהב את הסגנון הטיפשי שלו, ואני אוהב) עם גוון כחלחל. שנים אחרי שסיירה נמכרה לכוחות האופל והרסו את הסדרה עם שני משחקי Magna Cum Laude עלה הרעיון ליצור עוד חידוש למשחק הראשון בסדרה (חידוש אחד יצא כבר אחד ע'י סיירה באמצע שנות התשעים כחלק מגל של חידושים למשחקים שלהם משנות השמונים, הוא לא רע, אגב) כדי להחזיר את הסדרה לתודעה. אם הוא יצליח המטרה היא להחזיר את לאו מהפנסיה, לקנות בחזרה את הזכויות וליצור משחק חדש לגמרי. הם ניסו בהתחלה לעשות את זה בעזרת משקיעים אבל כנראה שזה לא הצליח יותר מדי, ובהשראת טים שייפר (מי ייתן ושלטונו יימשך לעד!) פנו לקיקסטארטר.
שווה גם להזכיר שאחת החברות שעובדת על הפרוייקט הזה היא החברה הישראלית של עודד שרון, שעשה את משחקי זבנג ש... אממ... לא הצליחו כ'כ.
2. ג'יין ג'נסן גם היא עבדה בסיירה, בהתחלה בתור מתכנתת, ועם השנים עברה לכתיבה. הסגנון שלה הוא על טבעי ריאליסטי, קצת בסגנון של צופן דה וינצ'י אבל הרבה הרבה הרבה יותר טוב (במשחקים, לפחות. הספרים שלה פחות מוצלחים לטעמי). בסיירה היא עבדה על סדרת גבריאל נייט המופתית וקינגס קווסט 6 (ועוד כמה שלא שווים איזכור). אחרי שסיירה נמכרה היא התגלגלה פה ושם, כתבה שני ספרים ובשנה שעברה כתבה את המשחק Gray Matter שהוציא סטודיו גרמני. החוויה הייתה לא מוצלחת בלשון המעטה. המשחק נתקל בעיכובים של שנים, בבעיות תקציב, הקשר בין הכותבת למפתחים שיושבים ביבשת אחרת לא היה מיטבי, והתוצר הסופי היה בעל עלילה נהדרת (לטעמי) אבל סובל קשות מבעיות טכניות וחוסר תשומת לב לפרטים.
עכשיו היא ובעלה רוברט הולמס (המלחין של כל המשחקים שלה) הקימו סטודיו משלהם בחווה שלהם בשקרכלשהו ארה'ב, כאשר הם המנהלים האמנותיים וצוות הפיתוח אמנם שכיר אבל אלו אנשים שג'יין בחרה בעצמה ויעבדו איתה באופן צמוד. הרעיון הוא קצת שונה מקיקסטרטרים אחרים, התשלום הוא לא על משחק אחד אלא מהווה תמיכה של שנה בסטודיו והתומכים יקבלו את כל ה"תוצרים" של הסטודיו במהלך אותה שנה - כרגע מדובר על שני משחקים, אחד משחק ילדים והשני קווסט קלאסי אחד שייבחר מתוך שלושה על פי סקר של העדפת התומכים. אם זה יצליח, יפתחו עוד פרוייקט למימון השנה שאחריה וכך הלאה.