מיליון דולר ביום אחד

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

מיליון דולר ביום אחד

שליחה על ידי Octarine »

למי שעוד לא שמע, קצת חדשות טובות בעולמנו האכזר.
הסיפור בקצרה: טים שייפר ירום הודו, הגאון, המוכשר, האדיר, המופלא שהביא לנו יצירות מופת כמו Grim Fandango ו-Psychonauts רוצה כבר הרבה זמן לחזור וליצור קווסט point and click כמו של פעם, אבל המפיצים הרעים לא האמינו שיש למשחק כזה מקום בשוק של היום ולא הסכימו לממן אותו. שייפר המסכן נאלץ במקום להוציא משחק על בבושקות (בקרוב ב-PC!) ומשחק ילדים עם דמויות רחוב סומסום.
ואז הוא החליט להעביר את זה לקהל המעריצים. הוא פתח עמוד ב-Kickstarter, אחד מאותם אתרים שמאפשר ליוצרים להציג פרוייקטים ולקבל מימון מתרומות גולשים, כשהמטרה שלו הייתה להגיע ל-400 אלף דולר עד מרץ. בסכום הזה הוא התכוון לממן צוות של 8 איש שיפתחו את המשחק תוך שנה, ובנוסף לצלם סרט דוקומנטרי על מאחורי הקלעים של יצירת משחק בחברה שלו.
העמוד נפתח אתמול. תוך 8 שעות הגיעו לסכום הראשוני. את מה שקרה אח'כ אתם בטח מנחשים מהכותרת.

זה העמוד, למי שרוצה להתרשם או לשים כסף - http://kck.st/A9k3jH.
יש גם וידאו של טים שייפר מסביר על הפרוייקט באופן קצת יותר משעשע משלי.
בינתיים הוא הבטיח שכל הכסף העודף שנאסף יופנה ליצירת תוכן נוסף למשחק, תוספות לפסקול, פיתוח ליותר פלטפורמות וכאלה. יש עוד 32 יום עד ההתחלה, מעניין לאיזה סכום יגיעו בסוף.

אה, ואם למישהו יש 150 אלף דולר מיותרים הוא יכול לתרום אותם ולקבל אחת מארבע הקופסאות האחרונות של Day of the Tentacle עדיין סגורה בניילון.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

Re: מיליון דולר ביום אחד

שליחה על ידי C-man »

נהדר D:
אני מתכוון לשים 15$ (הייתי שם יותר אם הייתי מרוויח כסף P:).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

עדיף לתרום את הכסף לילדים נזקקים, אם תשאלו אותי

עריכה: אה בסדר, מ-15$ ומעלה מקבלים את המשחק עצמו. זה כבר הגיוני יותר.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

אדיר :-D
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

עידן כתב:עדיף לתרום את הכסף לילדים נזקקים, אם תשאלו אותי
זה כזה טיעון פופוליסטי. גם היית מאלה שאמרו שעם כל המיליונים שהסרט אווטאר הרוויח היה אפשר להאכיל את כל הרעבים באפריקה?
אנשים יכולים לתרום למשהו שהם מאמינים בו, אפילו אם זה משחק. והם יכולים במקביל גם לשים 20 שקל לקבצן ברחוב. זה לא סותר.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

כתבתי את זה לפני שראיתי שאפשר לשלם 15 דולר ולקבל את המשחק בעתיד, שזה כבר הגיוני יותר.

עדיין, זה בדיוק כמו לקנות חתול בשק. מי שרוצה לעשות זאת-בסדר. אבל זו דעתי בעניין זה.

מה הקשר לאווטאר? באווטאר אנשים שילמו כדי לראות מוצר מוגמר. מה הקשר לעניין הזה?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

הקשר הוא שאלו שבשני המקרים הטענה העקרונית היא "איך אנשים מוציאים כסף על [מוצר בידור כלשהוא] כשאפשר להוציא אותו על [תרומה לנזקקים כלשהם]?"
ולדעתי לטענה הזו אין בסיס. שני הדברים לא באים אחד על חשבון השני.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

זה לא מה שטענתי אבל. להוציא כסף על מוצר מוגמר זה משהו אחד. פה בינתיים זה להוציא כסף על משהו שאין לך מושג איך הוא ייגמר.

בכל מקרה, זה סתם דיון/ויכוח/ווטאבר טיפשי שלא מוביל לשום מקום. ואני לא בא לצאת נגדך חלילה או משהו כזה. שכל אחד יעשה כטוב בעיניו.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

עידן כתב:אני לא בא לצאת נגדך חלילה או משהו כזה. שכל אחד יעשה כטוב בעיניו.
1+
עידן כתב:פה בינתיים זה להוציא כסף על משהו שאין לך מושג איך הוא ייגמר.
בקשר לזה, אני (ועוד 35 אלף איש במקרה הזה) לא חושב שזה כזה דבר מופרך.
אם יש יוצר שאני מעריך ומכיר את היצירות שלו מהעבר, אני יכול להאמין בו מספיק כדי להגיד שכן, גם היצירה הבאה שלו תהיה טובה.
נכון שלפעמים יש נפילות - זה קרה לי למשל עם הקומיקס Rising Stars של JMS שהוא פשוט זוועתי, בניגוד לכל הקודמים שלו שממש אהבתי. אבל זה סיכון שאני מוכן לקחת, כי מצד שני יש הצלחות ששוות את זה. נגיד Gray Matter (ספציפית במקרה הזה לא עשיתי pre order כי חיכיתי לראות שלא דוחים אותו בעוד שנה, אבל בעיקרון הייתי מוכן לשלם על המשחק הזה גם לפני שהוא יצא).

וחוצמזה, הנה מאמר של Rock Paper Shotgun על מה המקרה הזה אומר מבחינת עתיד המפיצים בתעשיית המשחקים (ספויילר: התפקיד שלהם לא ישתנה כ'כ דרסטית).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא