The Elder Scrolls V: Skyrim

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

The Elder Scrolls V: Skyrim

שליחה על ידי עידן »

ובכן, אני אישית לא מעריץ גדול של הסדרה(למרות שיש לי את המשחק השלישי בסדרה קנוי חוקי באריזה יפה להפליא), אבל קשה שלא להתרשם מהמימדים העצומים שמשחקי הסדרה מצליחים להגיע אליהם.

נראה שהמשחק החמישי בסדרה(שיצא היום, אאל"ט?) לא יהיה שונה מהבחינה הזו, ואף יותר מכך.

IGN כבר הוציאו היום את הסיקור שלהם על המשחק, השורה התחתונה היא משחק מדהים להפליא.

בכל מקרה אני ממליץ לראות את סיקור הוידאו שלהם כדי להתרשם כמו שצריך:

http://www.youtube.com/watch?v=bH1GUi8rNQk" target="_blank

אה, וגם למי שאין שום עניין במשחק whatsoever, אני עדיין ממליץ בחום לשמוע לפחות את שיר הנושא(מכיל אלמנטים משיר הנושא של Morrowind, המשחק השלישי בסדרה, אותו אני מאוד אוהב). הפסקול מעולה.

http://www.youtube.com/watch?v=fLlRaJkMNlE" target="_blank

עריכה: יאללה, אם אנחנו כבר כאן, תשמעו גם את שיר הנושא של Morrowind אם אינכם מכירים:

http://www.youtube.com/watch?v=ZWuNf4gxwuM" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אתה מציג הרבה פעמים סרטונים ארוכים מדי. :tongue5:
בהיבט ההרפתקני והנסיוני, נראה טוב מאוד. בהיבט האקשן, נראה רע מאוד. לפחות כלוחם.
בין כה וכה, בפועל, אני מחוץ למשחק. :P (חומרתית)
אני מקווה שאזכור לנסות להקשיב שוב למוסיקה כשאהיה מצויד ברמקולים ראויים...
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

למען האמת, הספקתי כבר לשחק במשחק כבר מספר לא מועט של שעות, ואני נהנה מאוד, וזאת בניגוד לשני המשחקים הקודמים בסדרה שלא התחברתי אליהם, כמו שכבר ציינתי.

דווקא הקרב לדעתי מאוד כיפי, וזה ממישהו שבד"כ לא מתחבר לקרבות בזמן אמת במשחקי תפקידים, ועוד פחות מתחבר למשחקים ממבט ראשון. אבל ברצינות, כמה כבר משחקים יש שמאפשרים לך להחזיק חרב ביד אחת וכדור אש ביד שנייה?!

לגבי אורך הסרטון, זה משחק של 100 שעות בערך, למה אתה מצפה? :P זה עוד סיקור קצר יחסית! אבל הנה, מצאתי אחד קצר יותר:

http://www.youtube.com/watch?v=XB2fU2fpDzM" target="_blank

יש בעיות בגרסה למחשב, אבל כמות הפרטים היא כה עצומה, ותשומת הלב לפרטים קטנים במשחק היא כל כך מדהימה, שקשה לא להתרשם מזה. אני בהחלט יכול להבין איך אנשים משחקים בזה אפילו מאות שעות(לא שאני מאמין שאגיע למצב קרוב לזה אפילו).

ממוצע הציונים שיש למשחק כרגע(בערך 95-96) די משקף לדעתי.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

מה שלא יהיה, המשחק השתלט על הפורומים של Gamefaqs.
מקום ראשון ברשימת 10 המשחקים המובילים כרגע הוא Skyrim בגרסה ל-XBOX 360. מקום שני-Skyrim, בגרסה למחשב. ומקום שלישי? ניחשתם נכונה. Skyrim...בגרסה לפלייסטיישן 3.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

אפשר לקבל איזה סקירת Skyrim for dummies? מה יש במשחק הזה שכולם משתגעים עליו כל כך?
אולי אני לא מבין בגלל שאני לא ממש טיפוס של RPG. למרות שהתנסתי בכמה במרוצת השנים, היחיד ששיחקתי עד הסוף הוא KotOR.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:אפשר לקבל איזה סקירת Skyrim for dummies? מה יש במשחק הזה שכולם משתגעים עליו כל כך?
אולי אני לא מבין בגלל שאני לא ממש טיפוס של RPG. למרות שהתנסתי בכמה במרוצת השנים, היחיד ששיחקתי עד הסוף הוא KotOR.
בהתחשב בכך שאני לא התחברתי יותר מידי לשני המשחקים הקודמים בסדרה(ולא שיחקתי בשני המשחקים הראשונים הישנים), אני לא בטוח שאני הכי מתאים לעניין, אבל אנסה להסביר כמיטב יכולתי:

-האלמנט המרכזי חייב להיות תחושת החופש. אתה יכול לעשות כמעט כל דבר, איפה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, בסדר שאתה רוצה. רוצה להרוג את הקבצן ברחוב שעצבן אותך? בבקשה(רק תהיה מוכן להיות מותקף על ידי שומרי העיר). אתה רוצה לגנוב מבעל החנות? בבקשה(רק תהיה מוכן לקנס כספי ו/או ללכת לכלא אם יתפסו אותך). אתה רוצה לבצע קודם את הקווסט הזה, במקום קווסט אחר? אין בעיה שתעשה את זה גם כן. רוצה ללכת לעיר בסוף העולם שמאלה(והעולם כל כך גדול שזה באמת מרגיש כך) כי אתה מרגיש הרפתקאן ואתה חושב שזה יהיה מיוחד יותר מהעיר שלידך? הכל הולך.
-מנקודה זו נובעת גם מערכת פיתוח הדמות. דווקא במשחק הנוכחי בסדרה פישטו את זה מאוד(לדעתי זה מבורך). אתה בהתחלה בוחר רק איזה גזע אתה, ובהמשך המשחק אתה יכול להחליף "בונוסים" מסויימים שניתנים לדמות(למשל, שתלמד יכולות כישוף יותר מהר) כרצונך, כל עוד אתה מוצא את האבנים שמאפשרות לך לעשות זאת.
נקודה מרכזית נוספת בפיתוח הדמות היא שאתה משתפר במה שאתה משתמש בו. אם תילחם באמצעות חרב דו ידנית, אז בה תשתפר, אם תילחם בשיריון קל אז תשתפר בו. אתה מתפתח בהתאם לדרך שבה אתה משחק את המשחק.
-לשתי הנקודות האלו מצטרפות פשוט תשומת הלב המדהימה של יוצרי המשחק לפרטים קטנים. דוגמאות מהמשחק שלי: אני מטפס לי על צלע הר באמצע הלילה, כדי לגלות בחור שמסתובב ואוסף עשבים, ומספר לי על איזה שף מפורסם שמגיע והוא רוצה להרשים אותו.
אני מסתובב לי(גם בלילה) באזור סלעי ומושלג, רואה מולי צריח שממנו יש אוייבים שיורים עלי חיצים, אבל אני פשוט חייב לעצור רגע ולהתפעל מתופעת "הזוהר הצפוני" שאני רואה כרגע מול עיניי(טוב, זה לא העולם שלנו אז זה לא ממש הזוהר הצפוני, אבל זה נראה דומה מספיק).
אני נכנס לפאב, מטיל כישוף אור כדי לראות יותר טוב, וילד קטן עוצר אותי ומתפעל מכך שאני קוסם. הוא מבקש ממני להפוך אותו להיות בלתי נראה.
יש אינספור דברים קטנים כאלו(גם קבצן שתיין ברחוב יכול לתת לך קווסט שבו הוא מבקש ממך שתגנוב עבורו איזה יין מיוחד למשל) שפשוט יוצרים חווית משחק מדהימה.

הנקודות האחרות קצת פחות קשורות לעניין הזה: יש פסקול נהדר, כפי שכבר ציינתי, גרפיקה מדהימה אם אתה מסוגל להריץ את המשחק בהגדרות הכי גבוהות, אבל גם אם לא(ואני לא)-היא נראית מעולה, וגם לדעתי, כפי שציינתי בתגובה ל-RG, שיטת הקרב כיפית להפליא(למעט העובדה שה-Companion שאיתך הוא אידיוט נוראי, למרבה הצער).

קל לשקוע במשחק, אך קל גם פשוט ללכת בו לאיבוד כשהיומן שלך בו מתמלא בקלילות באיזה 30 קווסטים. אני הגעתי למסקנה שפשוט צריך לקחת את זה צעד-צעד ולהציב לעצמך מטרות קטנות: להתמקד בקווסט אחד כל פעם, ואז לעבור לאחד אחר. ואם אף אחד לא מוצא חן בעיניך-פשוט ללכת לחקור את העולם העצום. במשהו מעניין כבר בטח תיתקל בדרך :)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

תודה על ההסבר. לא נראה לי שאני אנסה את זה בקרוב, אני עדיין נאבק עם Dragon Age Origins.
(35 שעות משחק ועדיין לא רואים את הסוף!)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:תודה על ההסבר. לא נראה לי שאני אנסה את זה בקרוב, אני עדיין נאבק עם Dragon Age Origins.
(35 שעות משחק ועדיין לא רואים את הסוף!)
למרבה האירוניה, Dragon Age הוא לדעתי משחק יותר "כבד" להיכנס אליו מאשר Skyrim. לנהל חבורה שלמה הרגיש לי שאני צריך להשקיע הרבה מאמץ. שיחקתי בעצמי כמה וכמה שעות במשחק הזה, אבל נמאס לי ממנו בסופו של דבר(מה שקורה לי לא מעט במשחקים שלא מושכים אותי מספיק). אני צריך להיות ב"במצב רוח מתאים" כדי להיכנס לזה שוב.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

עידן כתב:לגבי אורך הסרטון, זה משחק של 100 שעות בערך, למה אתה מצפה? :P זה עוד סיקור קצר יחסית! אבל הנה, מצאתי אחד קצר יותר:

חמש דקות זה עדיין ארוך, עידן! This is the Internet! מסר מוכרח לעבור תוך דקה, לכל היותר שתיים! (- זעק מחבר מגילות מסע אל העבר)
מזל שבכל זאת ראיתי את הסרטון הקודם...

התיאור שלך נשמע מאוד מעניין, בהחלט הוסיף לרושם החיובי על המשחק (זה עדיין לא נוגע לי מבחינה מעשית, כאמור).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Radioactive Grandpa כתב:
עידן כתב:לגבי אורך הסרטון, זה משחק של 100 שעות בערך, למה אתה מצפה? :P זה עוד סיקור קצר יחסית! אבל הנה, מצאתי אחד קצר יותר:

חמש דקות זה עדיין ארוך, עידן! This is the Internet! מסר מוכרח לעבור תוך דקה, לכל היותר שתיים! (- זעק מחבר מגילות מסע אל העבר)
מזל שבכל זאת ראיתי את הסרטון הקודם...
ממ...זה עובד? (אני אהבתי את איך שהם עשו את זה)

http://www.youtube.com/watch?v=w1AenlOEXao" target="_blank
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא