הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!
מסתבר שיש לי 3 עותקים: viewtopic.php?p=84828#p84828" target="_blank
נראה אם מחר אני אצליח למצוא אחד מהם. אבל גם אם כן אני לא אופטימי, מט"ח נוהגים לשנות קבצים, תוכנות והצפנות באופן די תדיר בין גרסאות דיסק לדיסקט.
אני לא יודע מה זה אומר בכלל אז אני מניח שזה משהו של דיפנד. חכה לRG, אולי הוא יוכל לעזור.
[עריכה]
אה, עכשיו אני רואה בתמונה שזה רשום בדוסבוקס עצמו.
יש אפשרות שאתה יכול לרשום כאן את הפקודות שדיפנד שולח לדוסבוקס? אם הוא יוצר קובץ CONF לכל משחק, אז זה יהיה בחלק ה- AUTOEXEC.
Og כתב:אני לא יודע מה זה אומר בכלל אז אני מניח שזה משהו של דיפנד. חכה לRG, אולי הוא יוכל לעזור.
[עריכה]
אה, עכשיו אני רואה בתמונה שזה רשום בדוסבוקס עצמו.
יש אפשרות שאתה יכול לרשום כאן את הפקודות שדיפנד שולח לדוסבוקס? אם הוא יוצר קובץ CONF לכל משחק, אז זה יהיה בחלק ה- AUTOEXEC.
[autoexec]
@echo off
SET PATH=Z:\
keyb US 437
mount C "d:\games\VIRTUA~1\"
mount D "d:\games\" -freesize 250
D:
cd\
cd \DOOBIE2\HIDE5
Z:\config.com -securemode > nul
call GO.BAT
ניסתי למחוק את השורה Z:\config.com -securemode ולשמור אך זה לא שמר ובהפעלה הבאה זה שוב הפעיל את ה-Secure mode
[עריכה]
הצלחתי להפעיל את המשחק דרך D-FEND. ב-Profile Editor צריך ללחוץ על Drives וללחוץ על Add, ולהוסיף את dummy.img כ-Floppy Image. תודה רבה ל-Og.
FWIW, גם לי לא היה מושג מה זה secure mode, אבל בדקתי במדריך של D-Fend Reloaded ונראה שזו הגדרה שמונעת אפשרות של הרכבת כוננים נוספים (כדי למנוע אפשרות שוירוס יעשה זאת), וכן שהדרך לבטל את זה היא ביטול הסימון של התיבה "Disable mounting of drives after DOSBox start" בלשונית ה-Drives.
עם זאת, ממבט על קוד ה-autoexec שצרפת, יפת, ממש לא ברור לי מה בכלל הקשר בין ה-secure mode הזה לבין הכשל של ההפעלה. אין שום הרכבה של כונן אחר בין כה וכה בקוד לאחר הפקודה הזו, וכשהוספת את הכונן זה הרי כן פתר את הבעיה (אני מניח ש-D.R מכניס את הפקודה הזו לפני פקודת ה-securemode).
[עריכה]
במבט נוסף, אני לא חושב שהקוד שצרפת משקף נאמנה את מצב העניינים בתמונה משיגור המשחק מ-D.R לעיל. נראה שהיו שינויים מאז בפרופיל המשחק.
וסתם לפרוטוקול (או לעוג), אני לא ממש מבין ב-D.R יותר מכל אחד אחר כאן, אף פעם לא באמת התעסקתי איתה. כשחזרתי לבקר אותה עכשיו שוב ראיתי כמה היא עמוסה לעייפה וקשה להשתלטות. אבל כשזה נוגע לבעיות - פרונטאנד הוא פרונטאנד, דבר פשוט, כלי עזר ליצירת קובץ conf בשפה שרובנו כאן מכירים (עם כל מיני קפריזות משלו להכניס מיני חרטא בטעם אישי).
Radioactive Grandpa כתב:עם זאת, ממבט על קוד ה-autoexec שצרפת, יפת, ממש לא ברור לי מה בכלל הקשר בין ה-secure mode הזה לבין הכשל של ההפעלה. אין שום הרכבה של כונן אחר בין כה וכה בקוד לאחר הפקודה הזו, וכשהוספת את הכונן זה הרי כן פתר את הבעיה (אני מניח ש-D.R מכניס את הפקודה הזו לפני פקודת ה-securemode).
[עריכה]
במבט נוסף, אני לא חושב שהקוד שצרפת משקף נאמנה את מצב העניינים בתמונה משיגור המשחק מ-D.R לעיל. נראה שהיו שינויים מאז בפרופיל המשחק.
אלא אם כן, הוא ערך את GO.BAT והוסיף לו את פקודת טעינת DUMMY.IMG ככונן תקליטונים (זה מה שאני הייתי עושה). ובמקרה כזה, הכל בדיוק מתאים לתוצאות.
יפת, באשמתך בזבזבתי שעות ארוכות, דם, יזע ודמעות כדי לנסות לפרוץ את גרסת התקליטור של המשחק (המשחק הראשון של מט"ח שאני פורץ, למיטב זכרוני ולמרות שהוא עתיק - מ94, עדיין ההגנה היא בת כלבים), אבל אני חושב שהצלחתי. בא לך להיות בודק בטא? http://tinyurl.com/doobie2" target="_blank
הסיסמה היא:
הוספתי ל-GO.BAT את פקודת טעינת DUMMY.IMG.
הורדתי ובדקתי את המשחק. המשחק מבדיקה של 5 דקות משחק פועל מצוין. בדקתי את כל הקטגוריות(צביעה,פאזל,זיכרון וכו'). אני והאחיינים שלי מודים לך מאוד על המשחק. יישר כח ושוב תודה.
יפת כתב:הורדתי ובדקתי את המשחק. המשחק מבדיקה של 5 דקות משחק פועל מצוין. בדקתי את כל הקטגוריות(צביעה,פאזל,זיכרון וכו'). אני והאחיינים שלי מודים לך מאוד על המשחק. יישר כח ושוב תודה.
מצוין. אם בעתיד מתישהו בזמן משחק האחיינים שלך מוצאים איזושהי בעיה אני אשמח אם תוכל לזרוק לי מילה. פשוט מט"ח החביאו הגנות בכל מני חלקים של המשחק (למיטב זכרוני, 9 מהם פיצחתי). אני די מאמין שתפסתי את כולן אבל Better safe than sorry.
אז חפרתי קצת בפורום, ואם מה שרשום בהודעה הזו נכון, אין יותר משחקים באתר שדורשים את ה"מדריך להפעלת משחקים הדורשים הכנסת דיסקט ב-DOSBox" (?)
אז מה כדאי לעשות? להסיר את המדריך? להעביר אותו מפינת העזרה לאיזה חלק נידח של האתר? לשנות אותו כך שיהיה ברור שהוא ארכאי?