עזרה בהרצת משחקים על מסך מלא

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

עזרה בהרצת משחקים על מסך מלא

שליחה על ידי SHALOM_HADAD »

אני לא הכי מתמצא בהפעלה דרך אמולטור, פשוט ווינדוס 7 לא מאפשר לי להריץ (וזה לא שהוא לא יכול, במחשב של אחותי הוא מריץ..)
יש לי את DOSBOX שאני גורר אליה כדי להפעיל, אבל אם עוברים למסך מלא, לרוב קופצת שגיאה על המסך OUT OF RANGE.. ברוב המשחקים זה קורה
ניסיתי גם להוריד D FEND, שיניתי הגדרות רזולוציה, גם לרזולוציה הנוכחית במחשב (1024X768) וגם 0X0 , המסך מלא עולה, אבל המשחק בגודל כמו בחלון ומסביב מסגרת שחורה..
יש דרך להפעיל את המשחק במסך מלא בצורה נורמלית?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: עזרה בהרצת משחקים על מסך מלא

שליחה על ידי Octarine »

ההודעה הזו אומרת שאתה מנסה להריץ ברזולוציה או קצב רענון שהמסך שלך לא יכול להציג.
הייתה לי בעיה כזו עם VtM:B והפתרון שם היה להגביל את קצב הרענון של המסך דרך אופציה מסוימת של ווינדוס.
(מצטער, זו תשובה לא יותר מדי אינפורמטיבית אבל אולי זה לפחות יכוון אותך לפתרון)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

SHALOM_HADAD כתב:ניסיתי גם להוריד D FEND, שיניתי הגדרות רזולוציה, גם לרזולוציה הנוכחית במחשב (1024X768) וגם 0X0 , המסך מלא עולה, אבל המשחק בגודל כמו בחלון ומסביב מסגרת שחורה..
אני לא יודע איך דיפנד מתמודד עם ההגדרות של הגרסה החדשה של דוסבוקס, אבל בעקרון, בנוסף לשינוי הFULLRESOLUTION אתה צריך לשנות את OUTPUT למשהו אחר (DDRAW או OPENGL יעבדו) ואם עדיין יש שוליים שחורים תנסה לשנות את הערך ASPECT.
SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

תודה, הבנתי למה נפלטת השגיאה, אבל אני לא ממש מבין בדוס וכל הבלאגן הישן - חדש הזה
שינוי הOUTPUT באמת עוזר להריץ על מסך מלא, ואכן יש פסים למעלה ולמטה, זו כבר התקדמות :), אפשר לקבל הסבר לגבי ה ASPECT?.. לא מצאתי משהו כזה בהגדרות שם
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אני לא יודע אם יש דבר כזה בדיפנד ואם יש, איך להגיע אליו. אני יכול לעזור לך בשימוש רגיל, כלומר, ללא דיפנד.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

יש דבר כזה ב-D-Fend, אבל אני לא יודע עד כמה הוא רלוונטי, תלוי בתלות שלו עם כל שאר הפרמטרים ששונו מאז 0.65 (fullresolution וגו'). בכל מקרה, כמו שתמיד אמרתי, הכל פתיר דרך לשוניות ההתאמה כפי שמצוין במדריך (Custom Sets ו-Autoexec).

[ואני מתנצל שאין לי כרגע אפשרות לבדוק ואני לא במצב לסייע בעצמי...]
SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

תודה, אבל באיזה מדריך מדובר?

ועוד משהו, יש משחק מסוים שצריך להאיץ את מהירות האמולציה, מאיפה מגדירים את זה בכדי שאני לא יצטרך כל פעם להגביר אחרי ההפעלה ע"י CTRL+12?

דבר נוסף שלא הכי קשור אבל אולי מישהו יודע.. במשחק VOLFIED, יש 1 שלבים, לפני כמה ימים בערך, הצלחתי להחליף את סדר השלבים ע"י שינוי שמות הקבצים של השלבים, משום מה כשאני עכשיו מנסה שוב, הכל מתעוות, מישהו מבין אולי למה?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

במדריך ל-D-Fend במדור העזרה של האתר.
החלק הרלוונטי שאליו התכוונתי הוא "השימוש ב-D-Fend למשתמשי DOSBox מתקדמים", אבל לפי השאלה השניה שלך בנוגע למהירות האמולציה, כדאי שתקרא את כולו לפני שאתה ניגש לחלק הזה, אם בכלל.
אם אתה בוחר עדיין להשתמש ב-D-Fend כדאי שגם תקרא ותיישם את נספח א' (בעצם, עכשיו אני רואה שפאטצ' העדכון שמקושר שם עשוי לחסוך את רב העבודה העצמאית הרלוונטית לשאלה שלך: הוא מוסיף כמה מהפרמטרים החשובים של 0.65).

הגדרת המהירות נמצאת בלשונית Environment.
אתה יכול לבחור בערך מספרי קבוע, אבל אז אתה מפספס את היתרון של הגרסאות החדשות של DOSBox שמכוונות את המהירות עצמאית (הערך "max"), כמעט תמיד באופן אידיאלי (כדי לעשות זאת, יישם את נספח א'. לא צריך להגיע לחלק ה"מתקדמים").
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אני חושב שההודעה שלי יצאה קצת מסובכת מדי למי שגם ככה לא ביקש להתעסק באמולטורים (למרות שתאכלס, מי מבקש? :P ).
אני מציע אולי להשתמש בפרונטאנד מעודכן שכבר מכיל את כל ההגדרות המעודכנת ולא ידרוש ממך את מלאכת העדכון באופן ידני, למשל D-Fend Reloaded. [החיסרון - לי כרגע אין גישה אליו ואני מתמצא בו הרבה פחות, וגם עוג לא מתעסק בו.]
SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

טוב, כנראה שהיתי צריך לצין קודם, אבל אני משתמש בD FEND RELOADED.. (מה ההבדל?)
המדריך עדין רלונטי?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

יש הבדל חשוב - זו תכנה אחרת שנוצרה ע"י מפתחים אחרים (D-Fend Reloaded נוצרה אחרי שהפיתוח של D-Fend הפופולרית הופסק, ממש מזמן, ו-DOSBox המשיך להתעדכן ולהכיל עוד ועוד הגדרות ש-D-Fend כבר לא נתנה להן מענה ישיר).
SHALOM_HADAD כתב:המדריך עדין רלונטי?
המדריך אולי רלוונטי מבחינה תיאורטית - כל פונקציה שקיימת ב-D-Fend אמורה להיות קיימת גם ב-Reloaded, אבל מבחינה מעשית - כל דבר נמצא במקום אחר... יש באתר גם מדריך ל-D-Fend Reloaded, אבל הוא ממש בסיסי וכנראה לא יועיל לך.

אבל ממבט ב-Screen Shots של התכנה אני יכול להגיד לך:
- אני משער שקביעת המהירות (cycles) נמצאת ב-CPU. הערך max המומלץ ברב המקרים כבר ישנו בין האפשרויות.
- אני משער שהגדרת ה-Aspect Correction שעוג דיבר עליה נמצאת ב-Graphics. חפש תיבת סימון.
(ה-Custom Sets וה-Autoexec כבר לא רלוונטיים לענייננו. בקריאה חוזרת של השרשור - סתם סיבכתי את העניינים. מצטער. ההערה הראשונה שלי היתה מופנית לעוג, ר"ל הכל אפשרי בסופו של דבר גם ב-D-Fend. אגב אורחא - גם ב-D-Fend Reloaded.)
SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

תודה רבה :)
זה אכן היה שם, הCYCLES יש להם 3 אפשרויות AUTO MAX וVALUE (ניתן להגדרה, ברירת מחדל -3000)
העברתי לMAX ועזר
ולגבי הASPECT, זה אכן מופיע בגרפיקה, אבל לא בתור ערך שניתן לשנות אלא בתור שורת סימון ("KEEP CORRECT ASPECT RATIO") סימון של זה מפעיל מסך מלא, רק חבל שעם זה לוקח לתוכנה 2~3 שניות להפעיל את המשחק אבל לא רציני..
בקיצור, מקוה להסתדר עם התוכנה, השתדלתי לעשות את זה כמה שיותר פשוט, מקוה שילך טוב, המשחקים שיש לי שם כרגע כבר עובדים
נראה לי שאפשר לנעול פה
ושוב תודה לשניכם :)
SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

עוד משהו שעלה..
ניסיתי להתקין לאחותי במחשב את D RFEND RELOADED, ההתקנה עברה בסדר בסופו של דבר, אבל כשאני מנסה להריץ משחק, הוא פשוט לט עולה, יש סימן של טעינה לרגע וזהו, מה יכול לגרום לזה? (מערכת UAC כבויה)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

איזו גרסה של דוסבוקס?
SHALOM_HADAD
משתמש רשום
משתמש רשום

גרסא 0.74, הותקנה יחד עם D FEND RELOADED