דיון | הנוסטלגיה בתור זכרון מתוק

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
idoS
משתמש רשום
משתמש רשום

דיון | הנוסטלגיה בתור זכרון מתוק

שליחה על ידי idoS »

שלום לחברי היקרים,
כבר זמן רב שאני מתעניין בקשר לדיון. כפי שאתם יודעים כולנו שיחקנו במשחקים הישנים הללו שבאתר, צברנו הנאה גדולה מהמשחקים האלה בעיקר מהעובדה ששיחקנו בהם בילדות.
אני זוכר שבכל פעם שהשתעממנו במגלשות היינו עולים לחבר הביתה ומשחקים קצת משחקי DOS :)
זה היה שונה מהתקופה הזאת שכולם מכורים לIPHONE שלהם כמו זומבים ללא חיים, אז כולם היו משחקים בהנאה ביחד.
מעבר לעובדה שאני מייחל למצב בו הילדים הקטנים של דורנו ישחקו בשכונה במגלשות ובמשחקי כדור וחבל שונים כמו שהיה בזמננו (שהמכשיר שהיה הכי דומה לIPHONE היה טאמגוצ'י (אני יודע שהיה גמבויי ועוד קונסולות שונות, זה מן בדיחה כזאת שאז אלו הדברים שהתעסקנו בהם)).
אני יודע שאנשים מתחת לבני גילי לא יבינו במה מדובר, ואם כן אז בצורה פחותה. אני מודע לזה שאנשים שמעלי בגיל יבינו את זה אפילו יותר טוב. מבחינתי כל מי שנולד ב1992 חווה את הכיף שבמשחקי הדוס ואת התקופה היפה של שנות ה90.
הזכרון שלי מכיל אלפי משחקי DOS ששיחקתי בילדותי, החל ממשחקים שהפחידו אותי ועד למשחקים שהצחיקו אותי. החל למשחקים שאיתגרו אותי ועד למשחקים שעברתי בשניה. משחקי חשיבה, הרפתקאות, פלטפורמה ומה לא?

עכשיו הגענו לקטע המרכזי של הדיון, האם אתם בתור אנשים בוגרים (שמן הסתם שנות ה90 עברו ומשחקי הDOS אינם עוד מרכז הכותרת של עולם הגיימרים) עדייו אוהבים להכנס למשחקי DOS ולהחזיר את הנוסטלגיה לתקופתנו? או שאתם מעדיפים לשמור את הנוסטלגיה בתור משהו מתוק וזכרון יפה ולא להרוס אותו.
אביא לכם דוגמה, הורדתי משחק ישן אחד שבילדותי אהבתי מאוד! שיחקתי בו ופתאום הרגשתי משועמם, הרגשתי שלא בא לי עוד לשחק בזה. באותו הרגע הצטערתי על כך ששיחקתי במשחק הזה שוב ולא אשארתי אותו בתור זכרון נוסטלגי מתוק מהילדות של "המשחק הכי טוב שיש!!" כי כשהורדתי אותו שוב סתם התאכזבתי....

מה דעתכם בנושא? האם לא עדיף להשאיר את המשחקים הישנים כזכרון יפה מאשר להרוס את החוויה האדירה שזכורה לנו בזכרון? בלי תגובות מתחכמות בבקשה :)
נערך לאחרונה על ידי idoS ב ד' מרץ 16, 2011 5:43 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: דיון | הנוסטלגיה בתור זכרון מתוק

שליחה על ידי Octarine »

כן, הנוסטלגיה של היום זה לא מה שהיה פעם...

דבר ראשון, השארת בהודעה שלך סוגרים לא סגורים. היא לא תתקמפל.
ולנושא הדיון עצמו - משחק טוב נשאר משחק טוב גם אחרי 20 שנה. לא היה שום דבר מיוחד במשחקי DOS, זו הייתה סה'כ מערכת הפעלה נפוצה. גם היום תמצא משחקים מצחיקים, מפחידים, חשיבה, הרפתקאות, פלטפורמה ומה לא. נכון שהיום השוק מתרכז יותר במשחקי אקשן מצד אחד וקאז'ואל מצד שני (לעומת נגיד קווסטים ששלטו לפני 20-15 שנה), אבל זו האופנה שמשתנה כל כמה שנים ואני לא חושב שזה שונה מכל תחום אחר. אז לא צריך להאדיר את העבר.

לגבי השאלה האם לחזור לשחק משחקים ישנים התשובה שלי היא "ברור שכן, למה לא?". ואם תגלה ברטרוספקטיבה שהם גרועים לא קרה שום דבר. סה'כ למדת שהטעם שלך השתנה (בתקווה לטובה) מאז שהיית ילד. גם אני מאוד אהבתי לראות כוח המחץ בגיל 5 והיום אני מבין שזו סדרה עם כתיבה בגובה הבלטות שנועדה למכור action figures של עצמה. נו, אז מה? זה עדיין לא מבטל את העובדה שנהניתי ממנה בגיל 5.
אל תתמכר לזכרונות. אם אתה אוהב משהו, תעשה אותו. ואם פעם אהבת ועכשיו לא, תמצא משהו אחר שאתה אוהב.
סמל אישי של משתמש
idoS
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי idoS »

תודה על ההערה, תיקנתי.
אני מוכרח להודות שדעתך בנושא מאוד מרתקת ומרשימה, אשמח לשמוע דעות נוספות (בעיקר מOG, גורדי וRG).
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

אני מבין את הנקודה שלך, כן משחקים ישנים, יכולים לאכזב - למשל הורדתי את גולדן אקס והוא נראה לי ממש משחק משעמם, לא יכלתי להבין איך הייתי מכלה שעות במשחק הזה כאשר הייתי ביסודי. כמובן שזה לא פגם לי בזכרון הטוב שלי משחק את המשחק כילד.

אבל יכולים גם מקים הפוכים, אחרי ששיחקתי בסיימון 4 ו-5 חזרתי לשחק בשתי הפרקים הראשונים של המשחק ולמרות הגרפיקה המיושנת הם היו טובים עשרות מונים על ההמשכים והזכירו לי למה אהבתי כל כך את המשחקים הללו בילדותי ולמה גמרתי אותם עשרות פעמים. אותו הדבר שחזרתי לשחק בטורין או Bioforge, דווקא נראה שהמשחקים שהעלילה והבדיחות היו הדבר המרכזי בהם ישרדו טוב הרבה יותר מאלו שהגרפיקה או האקשן היה הדבר המרכזי בהם.
סמל אישי של משתמש
idoS
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי idoS »

Ingsoc כתב:אני מבין את הנקודה שלך, כן משחקים ישנים, יכולים לאכזב - למשל הורדתי את גולדן אקס והוא נראה לי ממש משחק משעמם, לא יכלתי להבין איך הייתי מכלה שעות במשחק הזה כאשר הייתי ביסודי. כמובן שזה לא פגם לי בזכרון הטוב שלי משחק את המשחק כילד.

אבל יכולים גם מקים הפוכים, אחרי ששיחקתי בסיימון 4 ו-5 חזרתי לשחק בשתי הפרקים הראשונים של המשחק ולמרות הגרפיקה המיושנת הם היו טובים עשרות מונים על ההמשכים והזכירו לי למה אהבתי כל כך את המשחקים הללו בילדותי ולמה גמרתי אותם עשרות פעמים. אותו הדבר שחזרתי לשחק בטורין או Bioforge, דווקא נראה שהמשחקים שהעלילה והבדיחות היו הדבר המרכזי בהם ישרדו טוב הרבה יותר מאלו שהגרפיקה או האקשן היה הדבר המרכזי בהם.
אני שמח שהדיון סוחף אחריו ומעלה עניין גם בקרב אוכלוסיית האורחים של הפורום.
באמת כפי שנראה, למטבע יש 2 צדדים. המשחק האחרון אותו הורדתי היה עמי ותמי (אותו משחק שביקשו לפני שבוע בפורום הראשי). משחק שהיה זכור לי כאחד המשחקים הטובים ביותר בסדרה. אני מודה, התאכזבתי ובגדול.. (וזה עוד לא נחשב למשחק "ממש ישן").
המשחק הזה זכור לי בתור משחק שאני ואחותי הקטנה היינו משחקים יחדיו וכל הזמן היינו מנסים להזכר בשירים שבו ובתוכן. עד שבפסח 2009 הורדתי אותו מחדש למחשב... קראתי לאחותי ושנינו יצאנו מאוכזבים ברמה שלא דיברנו עליו יותר.
אני חייב להודות, זה הרס לי את כל הכיף שבמשחק ברמות שאני לא חושב עליו לפני זה.
אז נכון, קיימת העובדה ש"בילדות נהנתי ממנו" אבל עצם החזרה לילדות הרסה לי את הקבעון המחשבתי שהמשחק טוב (זה בכל זאת מחלחל למוח).
אני אישית דוגל באמונה שעדיף להשאיר את הזכרון כ"משחק אש!!!!" מאשר להרוס אותו ולשחק במשחק מחדש אחרי כל כך הרבה זמן.
שוב אני מדגיש, כל אחד ודעתו :)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אני מניח שהמשותף לכל מי שהתקבץ סביב נושא האתר הזה בקביעות הוא שכולנו החלטנו באיזושהי בחינה "לחיות את העבר מחדש". בזה אנחנו עוסקים כאן, עבור עצמנו ואחרים, באופן כזה או אחר.
אני גם חושב שלרובנו היתה חווית אכזבה כזו של "לעזאזל, זה המשחק שכל-כך התלהבתי ממנו לפני כל-כך הרבה שנים? איזה חרא!". זה מוכר לי מעצמי רק שאני לא זוכר איזה משחק זה היה... מה שממתיק את הנוסטלגיה הוא הקושי בהשגת מושאה, כמו בכל דבר אחר בחיים. ברגע שהוא מושג - הוא כבר הרבה פחות מתוק...

בדוגמה אישית בסגנון אחר לגבי משחקים ישנים, לרבים ממשחקי ה-DOS נודעתי דרך תקליטור אוסף דמואים (שתחילה לא הבנתי בכלל שהמשחקים לא מלאים בהצהרה). העובדה שיש משחק מלא עשתה אותו לכל-כך נחשק, שבסופו של דבר אחרי שהמשחק המלא הושג (ואז זה לא היה כל-כך קל), וטחנתי אותו עד דק שידעתי כמעט כל מה שאפשר לדעת, באיזשהו שלב הוא מן הסתם איבד את רב הקסם שלו. והעניין המגוחך הוא - שבגרסת הדמו חלק מהקסם נשמר :), כי הוא שימר את הזכרונות הנרגשים ממנו, הגילויים הראשונים.
עד היום, אם אני אכנס לעותק הדמו של Mortal Kombat II, ארביץ כמה משחקים שכולם אפשריים רק עם Liu-Kang ו-Reptile ושוב אשחזר את תחושת המגבלה שלו... ברגע שאני אעשה את הטריק המתוחכם הזה של בחירה רנדומלית במסך בחירת הדמויות, שהיה עוקף את המגבלה הטכנית של הדמו, וכך תיבחר דמות אחרת שהגרסה מנסה למנוע את ממך את האפשרות לשחק בה - זה... זה עדיין יהיה ב-Wastelands, זה עדיין יוכל להיות רק מול Reptile במסלול לשחקן יחיד, אבל אני אדפוק את המערכת!!

מאותם טעמים אגב, לא מעטים מבקשים מאיתנו מדי פעם להעלות את תקליטורי האוסף עצמם, למרות שכיום ניתן להשיג כמעט כל משחק בהם ובגרסתו המלאה. כך, ואין טעם להעלות אותם, אנחנו אומרים. אבל זה לא ממש נכון... כי זה הממשק, וההגעה למשחקים דרך אותם תפריטים וההתנסות החופשית והמיידית ביניהם שהיא הנוסטלגיה שמבקשים.

בקיצור, לא חושב שיש כאן שאלה של עדיף. אלא העדפה. עשה מה שטוב לך, וכמו שאוקטא אמר, עשה בסופו של דבר מה שאתה אוהב (לא ממש נובע ממה שאמרתי, אבל זו צריכה להיות השורה התחתונה בין כה וכה).
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Radioactive Grandpa כתב:אוקטא
מה קרה, נפתחנו?
ראית אותי באתר אחר אז אתה כבר מרשה לעצמך לתת לי שם חיבה?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

מר פיצה ארוך לי... למה איך הייתי קורא לך עד עכשיו?

מה פתאום "נפתחנו", לא הייתי חולם על שבירת דיסטנס כזו עם קבלת הפנים הצוננת והעאלק "הזה-שקוראים-לו-RG-שאנ'לא-מכיר". :P
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

יש לי כינוי, בבקשה תשתמש בו. אתה יכול לכתוב Octarine ואפשר גם אוקטרין אם אתה לא רוצה להחליף לאנגלית באמצע המשפט.
בלי קיצורים, בלי שמות חיבה. זו זכות ששמורה למתי מעט ואתה לא אחד מהם.

וחוצמזה, מי מכיר אותך בכלל? :P
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

Octarine כתב:
Radioactive Grandpa כתב:אוקטא
מה קרה, נפתחנו?
ראית אותי באתר אחר אז אתה כבר מרשה לעצמך לתת לי שם חיבה?
אני מכיר אותך בשלושה אתרים. לי מותר לכנות אותך בשם חיבה, אוקטא?
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

איזו אחווה...איך גם אני יכול להיות חלק מזה?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

עידן כתב:איזו אחווה...איך גם אני יכול להיות חלק מזה?
אין בעיה להצטרף לאחווה, אבל אתה צריך לקחת את הטבעת הזו להר האש במורדור.

יויו, אל תתגרה בי או שאני לא אהיה חבר שלך ב-Steam.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:
עידן כתב:איזו אחווה...איך גם אני יכול להיות חלק מזה?
אין בעיה להצטרף לאחווה, אבל אתה צריך לקחת את הטבעת הזו להר האש במורדור.

יויו, אל תתגרה בי או שאני לא אהיה חבר שלך ב-Steam.
תביא את הטבעת ונשקול את העניין.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

idos055 כתב: האם אתם בתור אנשים בוגרים (שמן הסתם שנות ה90 עברו ומשחקי הDOS אינם עוד מרכז הכותרת של עולם הגיימרים) עדייו אוהבים להכנס למשחקי DOS ולהחזיר את הנוסטלגיה לתקופתנו? או שאתם מעדיפים לשמור את הנוסטלגיה בתור משהו מתוק וזכרון יפה ולא להרוס אותו.
אחח, הלוואי שהיה לי זמן לבדוק :-P
אבל אני חייב להודות שמדי פעם, כשיש איזשהי מטלה שצריך לבצע עבור האתר (לכידת תמונת מסך, לדוגמא), אני מוצא את עצמי פתאום יושב ומשחק הרבה יותר ממה שהתכוונתי, אז אני מניח שיש משחקים שאף פעם לא מאבדים את הקסם שלהם, גם אם רמת הקושי כבר לא מה שהייתה פעם...
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא