האם פירסום משחקים ישנים באינטרנט מהווה פגיעה בזכויות יוצרים?

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

יויו :]

האם פירסום משחקים ישנים באינטרנט מהווה פגיעה בזכויות יוצרים?

שליחה על ידי יויו :] »

שלום :]

יש לי שאלה שלא מצאתי מקום אחר לשאול עלייה , אז אני שואל כאן.
משחקים ישנים מהשנים 2000 ומטה, הפצת הורדות שלהם באינטרנט, מהווה פגיעה בזכויות יוצרים?

כי יש משחקים שהחברה כבר לא מייצרת היות והם ישנים ולכן אפשר לפרסמם.

זה כולל לגבי כל המשחקים שיצאו משנת 2000 ומטה?
אורח

Re: האם פירסום משחקים ישנים באינטרנט מהווה פגיעה בזכויות יוצ

שליחה על ידי אורח »

אם אתה מעוניין בתשובה רשמית, מומלץ לדבר עם איש מקצוע.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אני אמנם לא איש מקצוע, אבל אענה עפ"י הידע האישי שלי-גם משחקי מחשב מוגנים בזכויות יוצרים.

כל עוד החברה לא שיחררה אותם כחופשיים, Freeware, או כל עוד לא עבר פרק זמן מספיק גדול כדי שזכויות היוצרים יפוגו(לדעתי במשחקי מחשב מדובר ב-70 שנה, אבל ייתכן שאני טועה ומדובר ב-50 שנה, לדעתי לא פחות)-מדובר בפגיעה בזכויות יוצרים.
אורח

שליחה על ידי אורח »

קודם כל תודה על המענה.

אך עדיין לא קיבלתי את תשובתי המספקת.
יש דרך לדעת אם המשחק הישן X שפורסם בשנת 2000 ומטה אפשרי לפירסום באינטרנט בלי לפגוע בזכויות יוצרים?
זאת אומרת, יש אתר כלשהו או כל מקור מידע אחר שיכול להגיד לי אם אפשר לפרסם את המשחק X באינטרנט וזה יהיה חוקי ולא יפגע בזכויות?

נ.ב: 50 ~70 שנה XD
אתה בטוח שאז היה משחקי מחשב חח

יש משחקים מ1990 שברור שלא משווקים אותם עוד בחנויות ויש אליהם הורדות באיינטרננט.

אשמח שתענה לי שוב :)
אורח

שליחה על ידי אורח »

אה שכחת לציין , אני זה "יויו:] " פשוט התנתקי והיתחברתי ואז לא צויינתי על אותו משתמש ששם.
כי אני אורח פה.
סמל אישי של משתמש
אופיר
מנהל
מנהל

שליחה על ידי אופיר »

כבר רשמתי את זה בעבר.
קח לדוגמא את אחד ממשחקי Space Quest. משחקים בני למעלה מ-20 שנה בקירוב.
לא שוחררו מעולם ע"י שום גורם כחינמיים ורשומים תחת חברת Sierra שעדיין קיימת ופעילה ולכן הם מוגנים בזכויות יוצרים.
מצד שני, ישנם משחקים (ואין לי דוגמא כרגע) שיצאו אפילו רק לפני 5 שנים ע"י חברה שפשטה רגל, המוציא לאור אין נגיעה והמשחק חופשי לכולם.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

רק כדי להוסיף-אין שום קשר לעניין שהמשחק לא נמכר יותר-זה לא הופך את זה לחוקי, זכויות יוצרים עדיין תקפות.

לא כל דבר נשמע הגיוני, אבל ככה הדברים עובדים.

עריכה:

וכן, 50-70 שנה הן פרק הזמן שחל על כל מוצר(ספר, תמונה, הקלטת קול וגם משחקי מחשב הם חלק בלתי נפרד) עד שזכויות היוצרים פגות. גם אם זה נשמע אולי קצת מוזר, זה המצב. חיפוש מהיר היה מגלה לך את התשובה, מתוך ויקיפדיה, בקצרה:

בישראל העניקה "פקודת זכות יוצרים, 1924" הגנה לתקופה של שבעים שנה משנת מות היוצר או המחבר (סעיף 5 (4) אשר תיקן את חוק זכות-יוצרים, 1911). חוק זכויות יוצרים 2007 שימר תקופת הגנה זו בסעיף 38 לחוק. על כלל זה מתבסס פרויקט בן יהודה, המעלה לאינטרנט יצירות מהקלאסיקה העברית שזכויות היוצרים עליהן פגו. זכויות יוצרים ליצירה אנונימית או פסיבדונימית (תחת שם עט) מוקנות לשבעים שנה מיום פרסומה.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

אופיר כתב:...ורשומים תחת חברת Sierra שעדיין קיימת ופעילה
רק ניטפוק קטן: סיירה כבר לא קיימת, וכל הקטלוג שלה שייך היום ל-Activision.
אורח

שליחה על ידי אורח »

אני זה "יויו:]"
תודה שוב על המענה :)

יש לי עוד 2 שאלות שהייתי רוצה לשאול לפני שנסגור את הנושא.

- כמו שציינתם לי אין פרק זמן קבוע על משחק מסויים שאם הוא רשאי להימכר באינטרנט ואם הוא לא. אמרתם יכול להיות משחק שלאחר 3 שנים ששהחברה פשטה רגל ואז הוא ראוי להתפרסם באינטרנט להורדה ללא חשש של זכויות יוצרים. ולעומת זאת יכול להיות משחק שהחברה שלו ממשיכה להתקיים מעל ל20 שנה ועדיין שומרת את הזכויות שלה ואוסרת להפיץ את המשחק באינטרנט. אך איך אני יכול לדעת על כל משחק ישן אם הוא חוקי לפירסום באינטרנט או לא? . כי כמו שאמרתם אין חוק אחד שתקף להכל בנוגע לזכויות יוצרים, כי יש הרבה חברות משחקים וכו'. אז יש איזה דרך כלשהי/מקור מידע כלשהו/אתר כלשהו שאוכל לבדוק שם אם המשחק הישן X אפשרי לפירסום באינטרנט?

- ההורדות שמפורסמות באתר הזה , נחשבות כחוקיות?
זאת אומרת ההורדות פה פוגעות בזכויות יוצרים? או שהם נחשבות חוקיות כי החברות הורידו את הזכויות המשחקים הללו מסיבות כאלו ואחרות?

תודה רבה :)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

התשובה הקצרה תהיה: את רוב המשחקים אי אפשר לפרסם, ואפשר לומר שרוב המשחקים שבאתר הם לא חוקיים עפ"י ההגדרה הזו.

אני מניח שמהבחינה המדוייקת ביותר המשחקים פה באתר הם עפ"י רוב Abandonware, אבל ל-Abandonware אין שום בסיס חוקי-עצם זה שהם מופצים בחינם לא הופך את זה לחוקי מבחינה משפטית.
אורח

שליחה על ידי אורח »

אז זה "יויו:]"

תודה שענית לי על השאלה השנייה אבל מה בנוגע לראשונה:
- כמו שציינתם לי אין פרק זמן קבוע על משחק מסויים שאם הוא רשאי להימכר באינטרנט ואם הוא לא. אמרתם יכול להיות משחק שלאחר 3 שנים ששהחברה פשטה רגל ואז הוא ראוי להתפרסם באינטרנט להורדה ללא חשש של זכויות יוצרים. ולעומת זאת יכול להיות משחק שהחברה שלו ממשיכה להתקיים מעל ל20 שנה ועדיין שומרת את הזכויות שלה ואוסרת להפיץ את המשחק באינטרנט. אך איך אני יכול לדעת על כל משחק ישן אם הוא חוקי לפירסום באינטרנט או לא? . כי כמו שאמרתם אין חוק אחד שתקף להכל בנוגע לזכויות יוצרים, כי יש הרבה חברות משחקים וכו'. אז יש איזה דרך כלשהי/מקור מידע כלשהו/אתר כלשהו שאוכל לבדוק שם אם המשחק הישן X אפשרי לפירסום באינטרנט?
סמל אישי של משתמש
Bobbin
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Bobbin »

גם משחקים של חברה שפשטה רגל מוגנים בזכויות יוצרים.

כל עוד בעל הזכויות לא מתיר זאת, אי אפשר להפיץ את המשחקים מבלי להפר את הזכויות.

רשימה של משחקים ששוחררו בחינם: (על אף שלא בהכרח הותר להפיצם)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... s_freeware" target="_blank
אורח

שליחה על ידי אורח »

זה "יויו:]"

תודה רבה לכם על העזרה :)
אם למישהו יש עוד אתר להוסיף יהיה גמעולה :)
אך כעיקרון קיבלתי את התשובות שרציתי .

המשך גלישה נעימה.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא