בעיה במסך מלא ב-d-fend
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
בעיה במסך מלא ב-d-fend
בטעות מחקתי את הדרייבר של הכרטיס מסך התקנתי אותו מחדש. עכשיו שאני בוחר original במסך מלא זה לא על כל המסך. מה אפשר לעשות? זה קורה בכל המשחקים שיש לי בD-fend.
עריכה: גם שהפעלתי את המשחקים בדוסבוקס(0.72) בלי דיפנד, זה לא בכל המסך.
עריכה: גם שהפעלתי את המשחקים בדוסבוקס(0.72) בלי דיפנד, זה לא בכל המסך.
Re: בעיה במסך מלא ב-d-fend
בוא נדבר על דוסבוקס בלי דיפנד כרגע:יפת כתב:עריכה: גם שהפעלתי את המשחקים בדוסבוקס(0.72) בלי דיפנד, זה לא בכל המסך.
מה אתה עושה בשביל לעבור למסך מלא? alt+enter ? ומה הכוונה ב-"לא בכל המסך"? מה ניסית עד כה? אנא, פרט יותר.
חשבתי שהבעיה היא בדיפנד אז הפעלתי את הקובץ של המשחק בדוסבוקס על ידי גרירה של קובץ ההפעלה על ההאייקון של הדוסבוקס, זה הפעיל את המשחק במסך מלא אך עם קוים שחורים למעלה ולמטה.
אם המשחק התחיל במסך מלא בדוסבוקס בלי שלחצת alt+enter זה אומר שהקובץ dosbox.conf בתיקייה של דוסבוקס אינו קובץ ברירת המחדל והוא מכיל שינויים. מחק (או גבה ומחק) אותו וצור חדש כדי שנוכל לעבוד עם קובץ בלתי מזוהם.
איך אני יוצר קובץ dosbox.conf חדש?Og כתב:אם המשחק התחיל במסך מלא בדוסבוקס בלי שלחצת alt+enter זה אומר שהקובץ dosbox.conf בתיקייה של דוסבוקס אינו קובץ ברירת המחדל והוא מכיל שינויים. מחק (או גבה ומחק) אותו וצור חדש כדי שנוכל לעבוד עם קובץ בלתי מזוהם.
קוד: בחירת הכל
config -writeconf dosbox.confRe: בעיה במסך מלא ב-d-fend
אני לא יכול ליצור קובץ מכיוון שמקש רווח לא עובד לי בדוסבוקס. איך אני מפעיל אותו?
עריכה: לא משנה יצרתי קובץ dosbox.conf חדש.
עריכה2: ניסיתי להפעיל עם גרירה וזה הפעיל בחלון אבל שהעברתי למסך מלא(alt+enter) יש פסים שחורים.
עריכה: לא משנה יצרתי קובץ dosbox.conf חדש.
עריכה2: ניסיתי להפעיל עם גרירה וזה הפעיל בחלון אבל שהעברתי למסך מלא(alt+enter) יש פסים שחורים.
יופי, עכשיו בוא נתחיל לעבוד. ראשית, האם המסך שלך רחב או רגיל?
רגיל (CRT).
אוקיי, תערוך את הקובץ dosbox.conf שכרגע יצרת עם NOTEPAD (ברירת המחדל לתיקייה של דוסבוקס היא c:\program files\dosbox0.72) ותשנה את:
fullresolution מ- original לרזולוציה של שולחן העבודה שלך (למשל אצלי זה 1024 על 768 אז השורה בדוסבוקס היא "fullresolution=1024x768").
השינוי הזה לכשעצמו לא עושה כלום מכיוון שברירת המחדל היא output=surface . האפשרות surface לא תומכת בשינוי רזולוציה אז אתה צריך לשנות לאחת האפשרויות שכן תומכת. אני לא זוכר בדיוק אילו אפשרויות תומכות בנ"ל אבל אני כן זוכר ש opengl כן תומך, אז תשנה ל:
output=opengl
עכשיו תפעיל ותבדוק, אם עדיין המסך לא מלא לגמרי, תשנה את:
aspect=false
ל aspect=true
ואז נסה ודווח.
fullresolution מ- original לרזולוציה של שולחן העבודה שלך (למשל אצלי זה 1024 על 768 אז השורה בדוסבוקס היא "fullresolution=1024x768").
השינוי הזה לכשעצמו לא עושה כלום מכיוון שברירת המחדל היא output=surface . האפשרות surface לא תומכת בשינוי רזולוציה אז אתה צריך לשנות לאחת האפשרויות שכן תומכת. אני לא זוכר בדיוק אילו אפשרויות תומכות בנ"ל אבל אני כן זוכר ש opengl כן תומך, אז תשנה ל:
output=opengl
aspect=false
ל aspect=true
ואז נסה ודווח.
שניתי את כל הדברים שכתבת(כולל aspect כי בלי זה עדיין היו פסים שחורים) ועכשיו זה על כל המסך אך יש בעיה אחרת, המשחק מקרטע. יכול להיות בגלל שהכרטיס מסך שלי ישן?(יש לי כרטיס מסך NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro)Og כתב:אוקיי, תערוך את הקובץ dosbox.conf שכרגע יצרת עם NOTEPAD (ברירת המחדל לתיקייה של דוסבוקס היא c:\program files\dosbox0.72) ותשנה את:
output=opengl
aspect=false
ל aspect=true
ואז נסה ודווח.
MOTHER OF GODיפת כתב:יש לי כרטיס מסך NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro
על איזה מחשב (מעבד ומהירותו) ומערכת הפעלה אנחנו מדברים כאן?
ובאיזה משחק מדובר?
Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200)
Ram: 256MB
Windows XP
משחק: Digger
ובקשר לבעיה אני משתמש באפשרות overlay וזה עובד מצוין עכשיו. תודה רבה על כל העזרה.
עריכה: אני יודע שזה מחשב ין אבל לא התקלקל לי אפילו פעם אחת( חוץ מהצורב).
Ram: 256MB
Windows XP
משחק: Digger
ובקשר לבעיה אני משתמש באפשרות overlay וזה עובד מצוין עכשיו. תודה רבה על כל העזרה.
עריכה: אני יודע שזה מחשב ין אבל לא התקלקל לי אפילו פעם אחת( חוץ מהצורב).
כרטיס המסך ישן מאוד גם ביחס למחשב...
בכל מקרה, לא אמרתי לי באיזה משחק מדובר, רציתי לומר לך שאם מדובר במשחק שעובד ב Real Mode אולי תרצה להעביר את CORE ל-DYNAMIC ואת CYCLES ל-MAX להוציא את המקסימום מהירות.
בכל מקרה, על לא דבר.
בכל מקרה, לא אמרתי לי באיזה משחק מדובר, רציתי לומר לך שאם מדובר במשחק שעובד ב Real Mode אולי תרצה להעביר את CORE ל-DYNAMIC ואת CYCLES ל-MAX להוציא את המקסימום מהירות.
בכל מקרה, על לא דבר.
יש לי עוד שאלה אחת: איך אני עושה שב- D-Fend Reloaded האפשרות Overlay תהיה ברירת המחדל? (כדי שאני לא יצטרך לשנות את זה כל הזמן)?
עריכה: אתה יכול לתת לי דוגמא למשחק שהוא Real time? או להסביר לי מה זה?
עריכה: אתה יכול לתת לי דוגמא למשחק שהוא Real time? או להסביר לי מה זה?