[הורדה] פייבל -- Fable

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

[הורדה] פייבל -- Fable

שליחה על ידי Og »

שם המשחק בעברית: פייבל
שם באנגלית: Fable
חברה: Telstar ES יצרו, מדיה פלוס תרגמה והפיצה בארץ.
שפה: אנגלית (מקורי) + עברית (מתורגם)
שנה: 1996
מערכת הפעלה: דוס וחלונות
שם קובץ: FableHeb.7z
סוג כיווץ: 7-zip בתוך WinRAR SFX
גודל מכווץ: 123MiB
גודל לאחר פריסה: 373MiB
מידע נוסף: מוביגיימז (אנגלית)
עזרים: תיאור:
זה ידוע שיש מחסור בקווסטים (משחקי הרפתקאה) מתורגמים לעברית, אבל השאלה היא, האם זו סיבה מספקת לתרגם משחק כושל? אני אמנם לא מכיר את המשחק, אבל היכן שהסתכלתי מצאתי רק ביקורות רעות או בינוניות עליו. ולהוסיף חטא על פשע, זהו כנראה התרגום לעברית הגרוע ביותר שראיתי אי פעם במשחק מחשב - עד כדי כך שכללתי גם את הגרסה האנגלית של המשחק כתוסף (ראו הערות הפעלה).

סיקור (באדיבות Ingsoc):
Ingsoc כתב:לפני עידנים גזע בשם המקיוברים הגיע לכוכב הבלקאן, המקיוברים היו גזע בעל עוצמה טכנולוגית רבה ובמהרה הפכו למושא הסגידה של תושבי הבלקאן, יום אחד קבוצה של קושרים שהובלה על ידי כוהן בשם ישמעאל ניסתה לתפוס את השלטון מהמקיוברים - הם נכשלו וכעונש נהפכו לארבע מפלצות שכל אחת מהם שולטת בארץ אחרת בבלקאן. פייבל הוא קווסט הצבע והקלק קלאסי, אתה נכנס לנעליו של ת'ורפ המהיר, הרפתקן צעיר שנבחר על ידי זקני הכפר שלו ונשלח למשימה להביס את המפלצות השולטות בבלקאן וכך להציל את עמו.

הסיפור עצמו הוא בעל מקוריות מסויימת בזה שהוא משלב בין מדע בדיוני לפנטזיה, הבעיה שעלילה כמעט ולא מתקדמת מעבר למידע שניתן בפתיח. אין סצנות מעבר כשאתה עובר בין הארצות השונות במשחק ובמהלך כל המשחק רוב הדמויות שת'ורפ יפגוש לא יתרמו במהומה לקידומה של העלילה עם מידע חדש. ומה שגרוע יותר הוא שהשיחה עם ישמעאל, הנבל הראשי, לא נחוצה לסיום המשחק ואפשר בקלות לפספסה וכך לדלג על החלק היחיד שמרחיב את העלילה - מה גם שהמשחק תמיד מתרסק בנקודה הזאת.

כאמור ניכרת רשלנות בפיתוח המשחק, בחלק מהמקרים שת'ורפ יהרג המשחק יחזיר אותך אוטומטית לנקודה שבה הייתה בעוד שבמקרים אחרים (שנוטים להיות הרוב) לא יקרה כלום ואתה תישאר לבהות במסך המחשב עד שתצא לתפריט הראשי ותטען מחשק שמור. עוד בעיה היא בממשק האייקון של "השתמש" ו"קח" הוא זהה ולכך נוצר בלבול אצל השחקן והשימוש במלאי הוא מסורבל ולא נוח. הליקויים הללו הם לא נסלחים במיוחד מכיוון שמדובר במהדורה השנייה של המשחק (ראו ספוילר בסוף הסיקור) והיה ניתן לצפות מטלסטאר שהליקויים הללו יתוקנו.

נקודות האור היחידות במשחק היא האמנות הבאמת יפיפיה של המשחק שעדיין נראת טובה למרות שהמשחק כבר בן יותר מ-15 שנה. עוד נקודה חיובית שניתן לציין לטובה הוא דמות המספר הבריטי שזורק הערות רקע ציניות ומשעשעות.

וכמובן שאי אפשר שלא להתייחס לכך שבפייבל הוא אחד מהקווסטים היחידים שזכו לגרסה עברית. משחק שמתורגם לעברית הוא תמיד דבר מבורך אבל אם כבר טורחים להשקיע בהפקת תרגום יכלו לטרוח בבקרת איכות מינימלית, המתרגמת רותי גוטמן לא תרגמה בצורה קלוקלת ביטויים פשוטים ביותר - במיוחד זכור לשמצה "הוא בעט לבסוף בדלי", תרגום ל"kicked the bucket" שמשמעותו "התפגר".
הצג/הסתר תוכן

תמונות(ללחוץ להגדלה):
תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה

הורדה
לחצו כאן כדי להוריד את פייבל.

הוראות הפעלה לחלונות XP
פריסה:
לאחר הורדת הקובץ יש לחלץ (לפרוס) אותו. בסיום החילוץ, תיווצר תיקייה בשם FABLE - זוהי תייקית המשחק, מתוכה מפעילים אותו.

הפעלה:
כללתי בהורדה את שתי הגרסאות (דוס וחלונות). אם ברצונכם לשחק בגרסת הDOS, הפעילו את הקובץ Fable.exe . אל תנסו להפעיל את גרסת הדוס בחלונות XP, אלא רק עם דוסבוקס.
אם ברצונכם לשחק בגרסת החלונות, הפעילו תחילה את הקובץ Fable.reg על מנת ליצור כניסות ברישום המערכת ואז את הקובץ Wfable.exe. למיטב ידיעתי, גרסת החלונות אמורה לפעול ישירות בXP בצורה שמניחה את הדעת.
תוסף הגרסה האנגלית:
זהו לא ממש תוסף, כי הוא מוחק את הגרסה העברית אבל זהו גם לא טלאי כי הוא אינו משנה קבצים, רק משכתב עליהם.
בכל מקרה, כדי להפוך את הגרסה העברית לאנגלית, פשוט העתיקו את כל הקבצים בתיקייה H2E לתיקייה הראשית של המשחק ואשרו את השכתוב (Overwrite). הוראות ההפעלה זהות לגרסה העברית.

[Gordi, 19.06.2014]הוספת הקישור לסקירה[/Gordi]
tamirc04444

Re: [הורדה] פייבל -- Fable

שליחה על ידי tamirc04444 »

תודה אחי מלך
שאלה

שליחה על ידי שאלה »

תוכלו לפרסם מדריך איך לסיים את פייבל? פשוט אני תקוע בחלק של אחרי שקיבלתי תאבן מהרוח על הספינה
אה ומה לתת לאיש שרוצה שניתן לו משהו כדי לעבור. :shock:
ואיך משתמשים באבן שנתנה הרוח על הספינה?

כל עזרה חשובה
סמל אישי של משתמש
dj_anubis
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי dj_anubis »

כל הכבוד על ההשקעה OG שיחקת אותה :P
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

dj_anubis כתב:כל הכבוד על ההשקעה OG שיחקת אותה :P
עדיף מאוחר מאשר לעולם לא :wink: (שים לב לתאריך, זו העלאה בת יותר משנה...)
שאלה כתב:תוכלו לפרסם מדריך איך לסיים את פייבל?
בעברית? כי באנגלית לא חסר מדריכים כאלה ברשת...
Maze
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Maze »

Og כתב:
dj_anubis כתב:כל הכבוד על ההשקעה OG שיחקת אותה :P
עדיף מאוחר מאשר לעולם לא :wink: (שים לב לתאריך, זו העלאה בת יותר משנה...)
שאלה כתב:תוכלו לפרסם מדריך איך לסיים את פייבל?
בעברית? כי באנגלית לא חסר מדריכים כאלה ברשת...
אחי תעלה מדריך לסיום לא משנה לי איזו שפה אני תקוע ומקסימום תן לי כתובת למדריך אחד
אני לא יודע איך עוברים את הסוחר תעזור אחי
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

כאן יש שניים:
http://www.gamefaqs.com/computer/doswin ... 97285.html" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

כמה רשמים טכניים:

המשחק עובד טוב דרך דוסבוקס, הבעיות היחידות הן שתנועת הסמן היא קצת איטית ולפעמים זקוקים להקליק פעמיים כדי שהמשחק יקלוט את הלחיצה (הגדלת ה-cycles לא עוזרת בפיתרון הבעיה), אבל אלו לא בעיות קריטיות שימנעו לשחק דרך דוסבוקס.

המשחק עובד חלק דרך ווינדוס XP (אפילו לא צריך להיכנס למצב תאימות) והבעיות עם העכבר שקיימות בדוסבוקס לא מופיעים בגרסת החלונות, הבעיה היחידה שייחודית לגרסה הזאת היא בשלב השלישי (עולם המים) התרחשויות הרקע רצות מהר מדי, זה לא צריך להשפיע על המשחק מלבד במסך שפוגשים את הסירנה שאז זה מקשה מאוד לאסוף את החפצים שבאותו מסך (הפעלת הקובץ דרך מצב תאימות לא עזרה) מומלץ לשחק את החלק הזה דרך גרסת הדוס.

בעיה שמופיע בשתי הגרסאות היא שהמשחק נופל כאשר מדברים עם ישמעאל, זה לא ממש קריטי כי אפשר לסיים את המשחק בלי החלק הזה למרות שהוא מספק חלק חשוב מהעלילה.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

סקירה:

לפני עידנים גזע בשם המקיוברים הגיע לכוכב הבלקאן, המקיוברים היו גזע בעל עוצמה טכנולוגית רבה ובמהרה הפכו למושא הסגידה של תושבי הבלקאן, יום אחד קבוצה של קושרים שהובלה על ידי כוהן בשם ישמעאל ניסתה לתפוס את השלטון מהמקיוברים - הם נכשלו וכעונש נהפכו לארבע מפלצות שכל אחת מהם שולטת בארץ אחרת בבלקאן. פייבל הוא קווסט הצבע והקלק קלאסי, אתה נכנס לנעליו של ת'ורפ המהיר, הרפתקן צעיר שנבחר על ידי זקני הכפר שלו ונשלח למשימה להביס את המפלצות השולטות בבלקאן וכך להציל את עמו.

הסיפור עצמו הוא בעל מקוריות מסויימת בזה שהוא משלב בין מדע בדיוני לפנטזיה, הבעיה שעלילה כמעט ולא מתקדמת מעבר למידע שניתן בפתיח. אין סצנות מעבר כשאתה עובר בין הארצות השונות במשחק ובמהלך כל המשחק רוב הדמויות שת'ורפ יפגוש לא יתרמו במהומה לקידומה של העלילה עם מידע חדש. ומה שגרוע יותר הוא שהשיחה עם ישמעאל, הנבל הראשי, לא נחוצה לסיום המשחק ואפשר בקלות לפספסה וכך לדלג על החלק היחיד שמרחיב את העלילה - מה גם שהמשחק תמיד מתרסק בנקודה הזאת.

כאמור ניכרת רשלנות בפיתוח המשחק, בחלק מהמקרים שת'ורפ יהרג המשחק יחזיר אותך אוטומטית לנקודה שבה הייתה בעוד שבמקרים אחרים (שנוטים להיות הרוב) לא יקרה כלום ואתה תישאר לבהות במסך המחשב עד שתצא לתפריט הראשי ותטען מחשק שמור. עוד בעיה היא בממשק האייקון של "השתמש" ו"קח" הוא זהה ולכך נוצר בלבול אצל השחקן והשימוש במלאי הוא מסורבל ולא נוח. הליקויים הללו הם לא נסלחים במיוחד מכיוון שמדובר במהדורה השנייה של המשחק (ראו ספוילר בסוף הסיקור) והיה ניתן לצפות מטלסטאר שהליקויים הללו יתוקנו.

נקודות האור היחידות במשחק היא האמנות הבאמת יפיפיה של המשחק שעדיין נראת טובה למרות שהמשחק כבר בן יותר מ-15 שנה. עוד נקודה חיובית שניתן לציין לטובה הוא דמות המספר הבריטי שזורק הערות רקע ציניות ומשעשעות.

וכמובן שאי אפשר שלא להתייחס לכך שבפייבל הוא אחד מהקווסטים היחידים שזכו לגרסה עברית. משחק שמתורגם לעברית הוא תמיד דבר מבורך אבל אם כבר טורחים להשקיע בהפקת תרגום יכלו לטרוח בבקרת איכות מינימלית, המתרגמת רותי גוטמן לא תרגמה בצורה קלוקלת ביטויים פשוטים ביותר - במיוחד זכור לשמצה "הוא בעט לבסוף בדלי", תרגום ל"kicked the bucket" שמשמעותו "התפגר".
הצג/הסתר תוכן
נערך לאחרונה על ידי Ingsoc ב ב' אוקטובר 08, 2012 11:22 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

סחטיין :thumbright:
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Gordi כתב:סחטיין :thumbright:
+1

אני חייב להעיר שתיאור העלילה ממש לא ברור לי (מי זה ת'ורפ בכלל? מי שולח אותו? אם המפלצות נכשלו איך הן אלו ששולטות בסוף?). אולי היא סתומה בזכות עצמה, באופן שהולם את שאר מדדי המשחק, כפי שמצטייר מהסיקור.

כמו-כן, הייתי מסביר בסוגריים את דוגמת התרגום שהבאת. אני לא חושב שאפשר לסמוך על זה שמשמעות הביטוי kicked the bucket היא common knowledge.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

Radioactive Grandpa כתב:
Gordi כתב:סחטיין :thumbright:
+1

אני חייב להעיר שתיאור העלילה ממש לא ברור לי (מי זה ת'ורפ בכלל? מי שולח אותו? אם המפלצות נכשלו איך הן אלו ששולטות בסוף?). אולי היא סתומה בזכות עצמה, באופן שהולם את שאר מדדי המשחק, כפי שמצטייר מהסיקור.

כמו-כן, הייתי מסביר בסוגריים את דוגמת התרגום שהבאת. אני לא חושב שאפשר לסמוך על זה שמשמעות הביטוי kicked the bucket היא common knowledge.
כן, אני יודע שחלק העלילה יצא קצת סתום אבל זה בעיקר בגלל (כמו שכתבתי) שלא ממש מקבלים הסבר עמוק יותר על העלילה שמוצגת בסרטון ובחוברת ההדרכה. בקשר לת'ורפ הוספתי הסבר קצר.

הוספתי גם הסבר על התרגום למרות שאני דווקא חולק עליו וחושב שמדובר בביטוי סלנג וותיק ונפוץ.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אתה בטוח שאתה רוצה לתת ספויילר כזה אכזרי בסיקור? כלומר, לגלות את הסוף?
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

Og כתב:אתה בטוח שאתה רוצה לתת ספויילר כזה אכזרי בסיקור? כלומר, לגלות את הסוף?
שמתי תגית ספוילר, אבל כן אני חושב שזה רלוונטי.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Ingsoc כתב:שמתי תגית ספוילר
תגית ספויילר לא אמורה לבוא לבד, אלא עם הסבר לפניה למה בדיוק מכיל הספויילר.
Ingsoc כתב:כן אני חושב שזה רלוונטי.
למה? למה אי אפשר פשוט לכתוב שהסוף המקורי "לא זכה לתגובות חמות" ולכן היוצרים שיחררו סוף שונה, למה דווקא לכתוב את הסוף, במה זה תורם? (מלבד לגלות את הסוף)

[עריכה]
גם לא מובן איזה סיום יש למשחק שכאן.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא