הצעות לקטגוריות וקטגוריות משנה

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: הצעות לקטגוריות וקטגוריות משנה

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

brother34 כתב:איך אני אוהב שמישהו מדבר בסינית ואז זורק אותך לערך בויקיפדיה בסינית עתיקה עוד יותר. :blackeye:
חי חי. סליחה. :auphyr:
התכוונתי למשהו פשוט מאוד. יחס מוציא [עריכה: וזו אגב, פעם שלישית לפחות שאני משתמש במושג הזה בשרשור, אז אני שוב מדגיש שאני מאוד אשמח לתת הבהרות לכל נקודה עמומה אצלי, וסליחה שהן רבות]: אם אתה A אתה לא יכול להיות B, ולהפך. זה כמובן לא המצב במובי, וזה כן המצב הטכני אצלנו, ולכן ההגדרות צריכות לשקף את זה גם כן.
brother34 כתב:מה שחשוב זה (לפחות במובן המעשי) מה שאנשים יחפשו. ואם בהגדרה של האתר (שתיכתב כמו שהציע סבא בראש העמוד או משהו כזה) יהיה כתוב שנהיגה זה כל נהיגה, אז בסדר.
אני כמובן מקבל את זה, וזה חוזר ומדגיש את הנקודה לעיל. המצב שפלוני יוכל לדעת מראש אם לחפש את Carmageddon ב"פעולה וארקייד" או ב"ספורט ונהיגה", ואת דובי ב"חינוכי" או ב"הרפתקה" או בוואטאבר, תלוי במידת החומרה של ההגדרה שלנו. ואם אחרי שהחמרנו הכל מסודר יפה בדיוק לפי הכותרת בראש דף הקטגוריה - אפשר בעקרון לחיות עם הכל. רק בואו נראה שאנחנו אוהבים את התמונה שמתקבלת בסוף. אז נניח שאנחנו הולכים על הנוסחה החמורה (מן הסתם בסוף זה יוצג באופן פחות מאיים וטכני): "כל משחק הוא 'ספורט ונהיגה' אם ורק אם הוא כולל בעיקרו ספורט מובהק ו/או נהיגה". אם חיינו בשלום עם קרמגדון, נראה שגם GTA ימצא את מקומו בנהיגה ולא באקשן. עדיין סבבה? חוץ מהתמונה העגומה-או-שלאו-דווקא של משחקים לא קשורים שנמצאים זה לצד זה, ישנו גם המקרה ההפוך. למשל הדוגמה של אחינו בהודעה הראשונה בשרשור, היחס בין OverKill ל-Highway Hunter (ואנחנו לא רוצים להוסיף "טיסה/שיוט בחלל" תחת המובן של נהיגה, אני רוצה להאמין, כי אז גם נמצא את עצמנו עם משחקים כמו Space Invaders ו-Astroids, ועוד לא דיברנו על "סימולציה").
אם אתם חיים עם זה בשלום, אני לא אעמוד בדרך. בעיני תופעות כאלה הן העדות המובהקת לקטגוריזציה אידיוטית. אבל כאמור, אולי זה רק אני, ואם זה קוהרנטי וניתן לניבוי עם ההגדרות בכותרות העמודים של כל הקטגוריות, זה גם נסלח.

brother34 כתב:אני מכניס משהו קטן על קטגוריות משנה לפני שגורדי ישים לב, אני פשוט לא רוצה לשכוח את זה: ....
הא הא. בדיוק דבר כזה רציתי לכתוב בהודעה הקודמת, כדי שלא יישכח (בסוף שכחתי)... רציתי לומר שמסתמנים בעיני שלושה סוגים עיקריים של קטגוריות משנה שהולכים להיות:
1. קטגוריות משנה אמיתיות - כלומר, כאלו שמבוססות על החלוקה הראשית שעליה אנחנו מדברים כאן (למשל: פלטפורמרים, שוּטֵרים, הרפתקה-מבוססת-טקסט, הרפתקת-הצבע-והקלק, הרפתקה-מבוססת-אקשן...)
2. קטגוריות חלופיות - קטגוריות כלליות אך חוצות את גבולות החלוקה הראשית שתתגבש. (למשל: משחקי ילדים, משחקים בעברית, מולטיפלייר, RPG, אקשן [במובן הרחב, כזה שלא נושל משדות ספציפיים למרות שהוא נשאר בתאכלס בדיוק אותו דבר מבחינת הגדרה], קטגוריות ממשק)
3. קבוצות ספציפיות - כמו רבות מרשימות מובי (למשל: משחקים עם theme אווירתי [כמו HOTU] או תרבותי, משחקים תואמי X)
הקטגוריות מסוג 1 יכולות להופיע באופן אוטומטי בפסקת ההקדמה של דף הקטגוריה שאליה הן משתייכות, כמו שאחינו אמר. אלו מן הסוגים האחרים יכולות להופיע שם בשיוך ספציפי.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:אם אתם חיים עם זה בשלום, אני לא אעמוד בדרך. בעיני תופעות כאלה הן העדות המובהקת לקטגוריזציה אידיוטית. אבל כאמור, אולי זה רק אני, ואם זה קוהרנטי וניתן לניבוי עם ההגדרות בכותרות העמודים של כל הקטגוריות, זה גם נסלח.
בסדר, בסדר, אני מתחיל להשתכנע (לפחות בסוגיה הטקטית זו). אז אנחנו בעצם אומרים שמוטב להפוך את "ספורט ונהיגה" ל"ספורט" ושמשחקי נהיגה שיש להם אלמנט חזק יותר של אקשן עוברים לתמנון-הענק.
Radioactive Grandpa כתב:אני מתנצל מראש על ההתפלספות ואם הניתוח הזה מטרחן אתכם לחינם, אבל בכל זאת יש כאן נקודה שכדאי להדגיש. כולנו אוהבים את מובי. שימו לב למבנה של ההגדרות שם. ההגדרות מאוד חופשיות. הן בדרך כלל מהצורה: "משחקי A הם בעלי המאפיין הבולט X", ולא מהצורה "משחקי A הם משחקים שבהם Y [פרמטר כללי] הוא מסוג X", או צורות חמורות יותר.
מה ההבדל? הצורה הראשונה לא תעמוד בניגוד להגדרות אחרות, עניין די נוח כשמדובר במערכת פונקציה רב ערכית כמו מובי שבה כל משחק יכול להיות מקושר לכמה קטגוריות. הצורה השניה לעומת זאת מעודדת יחס מוציא ("מוציא" במובן הזה), שזו המערכת שאנחנו בוחרים כאן.
(זו הסיבה לכך שגם אם חלק מההגדרות במובי נראות ברורות למדי ואפילו נכונות, אני מרגיש עדיין "חוסר אונים" ו"בורות" כשאני מנסה להעתיק אותן לכאן.)
מקובל ונכון.
Radioactive Grandpa כתב:אני חושב שאנחנו הולכים לראות שהקריטריון הזה הוא גבול מאוד לא ברור. מספיקה הדוגמה בעניין אחר של "דובי" שכרגע סיווגת שם.
פספסתי את כוונתך. את "דובי" שמתי הרי ב"חינוכי".
Radioactive Grandpa כתב:יכול להיות שאני צריך להצניע את הציפיות שלי, ושכל מה שאנחנו עושים כאן זה ניקוי קטן אך מקיף של הפאשלות שהיו בסיווג עד כה ותו לא. אז מה זה יהיה, מין תחושת בטן לגבי כל משחק שנעבור עליו אחרי שניסגר על הסכֵמה? אם בכל זאת אנחנו רוצים לעשות שינוי קצת יותר משמעותי, אני חושב שאנחנו צריכים (לפחות לנסות) לחלץ הכללות מתחושות הבטן המזדמנות. זה נראה לי לעניין במיוחד מכיוון שאנחנו לא מכירים את כל המשחקים לעומק, ולכן חוות דעת קונקרטית של מישהו שכן מכיר תוכל לעזור לנו לסווג משחק כזה תחת מערכת אחידה (לכן, אם דובי זה "חינוכי", ו-LBA ו-AitD הם "הרפתקה", כדאי שננמק כרגע - למה).
הייתי מאוד רוצה שנבצע פה שינוי משמעותי, אבל גם ניקוי מקיף הוא תוצאה מתקבלת על הדעת. ובמילים אחרות, גם אם נשאף לשינוי משמעותי בכל כוחנו, ייתכן שהמשאבים שאנחנו יכולים להקצות למשימה הזו פשוט לא מספיקים (מבחינת זמן, ידע, היכרות, ניסיון וכד') ואני מעדיף שבכל זאת נצא עם תוצאה כלשהי. אבל עזוב את זה, בוא נשאף כרגע לשינוי משמעותי.
Radioactive Grandpa כתב:או, שנבין מה מקשה עלינו לסווג כמה מהם, ואולי נמצא שהדבר הזה הוא עקרון כללי משמעותי לא פחות מהקטגוריות שכבר ציינּו.
אוקיי, זה אפשרי, ואולי זה מה שחסר לנו כרגע - רשימה של משחקים שקשה לנו לסווג.
אולי מה שצריך לעשות עכשיו הוא להכין רשימה של כל המשחקים באתר ולסווג רק את ה-No Brainers, המשחקים שמעל כל ספק (סביר) שייכים לקטגוריה מסויימת מקטגוריות הבסיס שהעלנו (ועדיין לא קיבענו). ככה נוכל לראות מה לא מסתדר לנו, והאם מה שלא מסתדר מצריך שינוי בקטגוריות הבסיס או מספיק נפוץ בשביל לייסד קטגוריות בסיס אחרת (וגם לדון בהגדרות של קטגוריות הבסיס השונות). נשמע הגיוני, או מתכון לעוד בלאגן?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב: אז אנחנו בעצם אומרים שמוטב להפוך את "ספורט ונהיגה" ל"ספורט" ושמשחקי נהיגה שיש להם אלמנט חזק יותר של אקשן עוברים לתמנון-הענק.
גם זו דרך לסכם את הדברים. :blackeye:
אתה רוצה להסתפק בתיחום האינטואיטיבי של "אלמנט יותר/פחות חזק" או שננסה לקבוע גבול פחות סובייקטיבי? (אפשר גם לעשות את זה בדיעבד, כמו שאסכם להלן)
Gordi כתב:
Radioactive Grandpa כתב:
Gordi כתב: זה לא דומה למשחקים חינוכיים, שם המטרה היא בעיקר ללמד את המשתמש ולהעשיר אותו.
אני חושב שאנחנו הולכים לראות שהקריטריון הזה הוא גבול מאוד לא ברור. מספיקה הדוגמה בעניין אחר של "דובי" שכרגע סיווגת שם.
פספסתי את כוונתך. את "דובי" שמתי הרי ב"חינוכי".
אכן. תקן אותי אם אני טועה, אבל אני לא זוכר תוכן הוראתי/העשרתי מובהק בדובי (באופן שלא תמצא במשחק כמו פאטפאט).
Gordi כתב:ייתכן שהמשאבים שאנחנו יכולים להקצות למשימה הזו פשוט לא מספיקים (מבחינת זמן, ידע, היכרות, ניסיון וכד')
כמובן. אבל זו בין היתר הסיבה שאני מנסה להוביל לכך שההגדרות תהיינה מאוד פורמליות, כאמור:
Radioactive Grandpa כתב:חוות דעת קונקרטית של מישהו שכן מכיר תוכל לעזור לנו לסווג משחק כזה תחת מערכת אחידה
כלומר, אפשר יהיה לשאול שאלות מאוד ברורות, לקבל עליהן תשובות של כן/לא, ועל סמך זה בלבד לסווג. במקום לשאול את בעל ההכרות האם זו קטגוריה A, B או C והוא יענה בהתאם להבנתו את מהות הקטגוריות ושיפוטו החופשי.

Gordi כתב:בסדר, בסדר, אני מתחיל להשתכנע (לפחות בסוגיה הטקטית זו).
איפה אתה מסתייג?
Gordi כתב:אוקיי, זה אפשרי, ואולי זה מה שחסר לנו כרגע - רשימה של משחקים שקשה לנו לסווג.
אולי מה שצריך לעשות עכשיו הוא .....
נשמע הגיוני, אבל בתור שלב אחרון... אם תשאל אותי לגבי תכנית העבודה, הייתי מציע קודם כל להיסגר על מפת הקטגוריות הכללית, כלומר, להסכים על הסכֵמה שהצעת או אחרת. אני הייתי מעדיף להגיע לפורמליות חמורה (מעכשיו כשאומר "פורמליות" אתכוון להגדרה לכל קטגוריה שתתחום אותה באופן חד משמעי וביחסי ניגוד במערכת הכללית המתגבשת) כבר בשלב הזה, אבל מכיוון שלא נראה שמישהו מאיתנו זורם על הצעות להגדרות כאלה, אפשר לדחות את זה לשלב מאוחר יותר וקודם להסכים על הסכמה באופן כללי. גם בשביל לסיים עם השלב הזה כך ללא פורמליות אנחנו צריכים מושג די טוב לגבי כל קטגוריה בה, ומקסימום לחדד את התיחום אח"כ תוך כדי עבודה. בשלב הבא, אפשר לעבור באופן שיטתי על הקטגוריות הנוכחיות באתר באופן שיטתי (את "שונות" הייתי משאיר לסוף) ולמפות את משחקיהן במערכת החדשה, ולראות שזה עובד ושאין בעיות. תוך כדי הבעיות או מקרי הגבול במהלך הסיווג המעשי, נוכל לנסח פורמליות.
זה נשמע הגיוני?
אם כן, צריך להחליט אם אנחנו רוצים לשמור את שלב הפורמליות לאחר סיווג המשחקים המעשי הראשוני, או לנסות כבר עכשיו בגרסה מוקדמת. ואם אנחנו בוחרים לאחר אותו, אנחנו צריכים כבר עכשיו הגדרות מעורפלות (סגנון מובי יספיק) למערכת המוצעת הנוכחית.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

מה שלא תעשו, אני כבר סקרן מאוד לראות את זה בפעולה.
בייחוד את זה
Radioactive Grandpa כתב:כלומר, אפשר יהיה לשאול שאלות מאוד ברורות, לקבל עליהן תשובות של כן/לא, ועל סמך זה בלבד לסווג
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

איזה עין הרע פתחת פה...
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:אתה רוצה להסתפק בתיחום האינטואיטיבי של "אלמנט יותר/פחות חזק" או שננסה לקבוע גבול פחות סובייקטיבי? (אפשר גם לעשות את זה בדיעבד, כמו שאסכם להלן)
אני מתאר לעצמי שככל שהגבול יהיה פחות סובייקטיבי, כך ההגדרה תהיה טובה יותר, לא? :P
אני מניח שברמת העיקרון עדיף לשאוף להגדרות אובייקטיביות ככל הניתן.
Radioactive Grandpa כתב:אכן. תקן אותי אם אני טועה, אבל אני לא זוכר תוכן הוראתי/העשרתי מובהק בדובי (באופן שלא תמצא במשחק כמו פאטפאט).
בבקשה אל תכריח אותי לשחק במשחק הזה שוב! :blackeye:
Radioactive Grandpa כתב:נשמע הגיוני, אבל בתור שלב אחרון...
לא התאפקתי. מה שכן, אני עייף מדי בשביל לנתח את התוצאות.
השתמשתי רק בקטגוריות שאני חושב שאנחנו סגורים עליהם פחות או יותר (אסטרטגיה, אקשן וארקייד, הרפתקה, חינוכי, סימולציה, ספורט), ואת כל השאר סימנתי בסימן שאלה. ברמת העקרון אפשר לשים את זה עכשיו בצד או להשתמש בזה כבר עכשיו.
Radioactive Grandpa כתב:הייתי מציע קודם כל להיסגר על מפת הקטגוריות הכללית, כלומר, להסכים על הסכֵמה שהצעת או אחרת.
קדימה!
Radioactive Grandpa כתב:אם כן, צריך להחליט אם אנחנו רוצים לשמור את שלב הפורמליות לאחר סיווג המשחקים המעשי הראשוני, או לנסות כבר עכשיו בגרסה מוקדמת. ואם אנחנו בוחרים לאחר אותו, אנחנו צריכים כבר עכשיו הגדרות מעורפלות (סגנון מובי יספיק) למערכת המוצעת הנוכחית.
אני בעד הגדרות מעורפלות :twisted: . אני אנסה את כוחי מתישהו בשבוע הקרוב, אלא אם כן מישהו יקדים אותי...
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Gordi כתב:
Radioactive Grandpa כתב:נשמע הגיוני, אבל בתור שלב אחרון...
לא התאפקתי. מה שכן, אני עייף מדי בשביל לנתח את התוצאות....
אמא של איש אחד שצלבו אותו על קרש! :shock:
וואחד רשימה, בוס. באמת עבודה רצינית, אבל למען האמת, מרפרוף פה ושם, יכול להיות שהיית קצת עייף כבר במהלך העבודה, ולא רק אחריה? :blackeye:
אחכה עם ההערות שלי כרגע, עד להחלטה מה לעשות עם זה :
Gordi כתב: ברמת העקרון אפשר לשים את זה עכשיו בצד או להשתמש בזה כבר עכשיו.
דרך אגב, יש סיבה לדבר שכשלוחצים על קישור למובי לא מגיעים לדף המשחק ממש, אלא לתוצאות החיפוש שלו? או שזה רק בגלל הדרך שבנית את הרשימה?
כי יש משחקים (ורדית, למשל), שבכלל לא מופיעים במובי, וזה מגיע לדף ריק.
(אם זה קשור למשהו בתכנון האלגוריתם או משהו כזה, אתה כבר יודע שאין טעם להתאמץ בהסבר בשבילי...)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:אני מתאר לעצמי שככל שהגבול יהיה פחות סובייקטיבי, כך ההגדרה תהיה טובה יותר, לא? :P
אני מניח שברמת העיקרון עדיף לשאוף להגדרות אובייקטיביות ככל הניתן.
טוב, הרי ברור שרמזתי בשאלה לתשובה הזו. זו דרך ממש שפלה להעביר את הכדור בחזרה אלי. :twisted:

מצד שני, אחרי הרמת הכפפה המעשית שלך (שוב פעם), נראה שהרווחת את זה ביושר...
Gordi כתב:
Radioactive Grandpa כתב:הייתי מציע קודם כל להיסגר על מפת הקטגוריות הכללית, כלומר, להסכים על הסכֵמה שהצעת או אחרת.
קדימה!
"יאללה, תסכים כבר!"
הלו... רגע... (לא סיימתי להטריל פה את הדיון בעיכובים, יש לי עוד הרבה עבודה!תמונה)

אז אמרת שהחלטת להשתמש רק בקטגוריות שאנחנו סגורים עליהן פחות או יותר, אבל לא הבנתי איך מכל הדברים שנאמרו הגעת דווקא לרשימה שאליה הגעת. הנקודה על דובי שהיתה אמורה להיות עקרונית - עברה כמדומני רק ברמה הפרטית (את דובי סיווגת "?"). את "חינוכי" השארת, אבל את "מחשבה" הורדת (כאשר ברור שחלק מאוד עיקרי מהמשחקים שיועדו לשם צריכים סיווג בכיוון דומה, ושהם צריכים להיות באותה קטגוריה).
עם "סימולציה" היו לי בעיות רבות, שלא רציתי להפיל בבת אחת עם שאר הסוגיות, אז אולי עכשיו כשאנחנו לוחצים להסכים - הגיע הזמן. ההגדרה במובי נפלאה; היא כוללת בה את כל הנקודות הבעייתיות שחשבתי עליהן.
1. כל המשחקים הם בסופו של דבר, פחות או יותר, סימולציה.
2. המדד על כן הופך לכאורה להיות ריאליזם. וזה פשוט לא נכון בפועל. זה לא עובד משני הכיוונים (לא כל סימולטור ריאליסטי ולא כל ריאליסטי סימולטור).
3. כסתם שם, המותג הזה עלול לסמן (ואכן מסמן לפי הרשימה שלך) שני תחומים עיקריים שונים בתכלית: משחקי ניהול וסימולטורי טיסה.
4. יוצא שהקטגוריה הזו הופכת לשילוב של משחקי ניהול וסימולטורי טיסה, ופח זבל של כל מיני משחקים שאין ביניהם שום קשר מלבד הנוחות לאנוס אותם תחת מושג עמום של "סימולציה".
במובי כרגיל מסכמים את הניתוח הטוב הזה באופן מאוד נינוח: סימולציה זה פשוט מאפיין של המשחק. כי ככה זה במובי - הקטגוריות אינן אלא מאפיינים. אצלנו, אני חוזר על הפזמון, זה לא יכול לעבוד. מובי גם מסכמים כמו האינטואיציה שלי לפתרון העניין הזה. משחקי ניהול הם למעשה משחקי אסטרטגיה. סימולטורים של רכב - הם אכן בתחום הרכב/ספורט/אקשן (איך שלא תחמנו את זה). לגבי השאר - כל מקרה לגופו, ככה זה עם מיון של תכולת פח זבל (עקרונית אפשר לומר, שאם ה"סימולטור" מדמה פרקטיקה מקצועית ריאליסטית בצורה מאוד מהימנה, הוא מצוי בערך בתחום של "חינוכי"/"לומדה". אם לא, בהתאם לאופי השליטה הוא כרגיל נע על הציר בין "פאזל"/"מחשבה"/"הרפתקה" לבין "פעולה").

סופסוף אמרתי משהו שיש בו צד בונה... אם אתם מקבלים את זה, נוכל לעבור שוב לנסות לבנות את הקטגוריה "חשיבה"/"פאזל". משם, ככל הנראה (לא נראה שחוץ ממני מישהו רוצה לאתגר את החלוקה כבר בשלב הזה) - נעבור כבר להגדרות גסות ("מעורפלות") ויאללה לרשימה האימתנית (למרות שאני עדיין חושב שיהיה יעיל יותר מבחינה קונספטואלית ומתודית לסדר אותה בסדר הקטגוריות הנוכחיות [באתר] ולא בסדר החצי אלפביתי). בעקרון השאיפה שלי לשלב ההוא היא שלכל קטגוריה תהיה הבהרה ברורה בשורה בערך, והרשימה תהיה נוחה לעבודה, כך שאחרי שנדוש בה קצת זה יהיה ריאלי לבקש משאר חברי הפורום, שברחו מכאן כבר עם ההודעה הראשונה או השניה שלי בשרשור, להעיף בה מבט ולסמן סיווגים שעליהם הם מסכימים וסיווגים שעליהם הם לא מסכימים (או לסווג בעצמם).
וכמובן, גורדי, כל הכבוד על הכוח שהיה לך ליצור את הרשימה הזו, לעבור על המשחקים ולעשות סיווג ראשוני (למרות שכמו שרמז אחינו, אני מניח שיש שם כמה דברים שאתה לא צריך אותנו כדי שמישהו ישאל עליהם "מה לעזאזל". Star Chamber למשל). צריך בסופו של דבר לפתוח מסמך כזה לשיתוף. אני מציע ליצור טורים של משתמשים - כל אחד להערותיו הנקודתיות.
brother34 כתב:דרך אגב, יש סיבה לדבר שכשלוחצים על קישור למובי לא מגיעים לדף המשחק ממש, אלא לתוצאות החיפוש שלו? או שזה רק בגלל הדרך שבנית את הרשימה?
כי יש משחקים (ורדית, למשל), שבכלל לא מופיעים במובי, וזה מגיע לדף ריק.
(אם זה קשור למשהו בתכנון האלגוריתם או משהו כזה, אתה כבר יודע שאין טעם להתאמץ בהסבר בשבילי...)
כן, ברור שהקישור הגורף למובי מבוסס באופן אוטומטי על אלגוריתם פשוט של חיפוש שם המשחק האנגלי המלא ב"מסע" (ולא נסיון ליירט את הכתובת הישירה שלו, כי הרי זה ייכשל במקרה שהיא לא זהה לשם המשחק ב"מסע" או מקיימת חוקיות ברורה לגביו), ולכן הוא שם בין שהוא רלוונטי ובין שאיננו.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

ממש בקצרה - את התשובה העמוקה יותר אני לא רואה את עצמי מנסח לפני הסופ"ש הבא (וכידוע, עד אז מי יודע מה יקרה...).
Radioactive Grandpa כתב:את "חינוכי" השארת, אבל את "מחשבה" הורדת
הסיבה היא שדי ברור לי אילו משחקים צריכים להיות מסווגים כחינוכי (מלבד יוצאי דופן, כמו בכל קטגוריה) בעוד ש"מחשבה" עדיין נותרה קטגוריה יחסית מעורפלת מבחינת ההגדרה.
Radioactive Grandpa כתב:כל המשחקים הם בסופו של דבר, פחות או יותר, סימולציה.
Radioactive Grandpa כתב:למרות שכמו שרמז אחינו, אני מניח שיש שם כמה דברים שאתה לא צריך אותנו כדי שמישהו ישאל עליהם "מה לעזאזל".
במעבר המהיר שלי לא עצרתי כדי לחשוב פעמיים - כידעתי לזהות בעצמי את הקטגוריה המתאימה, סיווגתי את המשחק, וכשלא, הצצתי במובי לראות מה הם חושבים. כשהם נראו מספיק החלטיים (כלומר, כשהם סיווגו את המשחק לקטגוריה אחת בלבד, וכזאת שהערכתי שאנחנו פחות או יותר מסכימים עליה) - אימצתי את עמדתם. כמובן שלקחתי בחשבון שפאשלות מסוג זה עשויות לקרות, אבל המטרה לא הייתה מציאת סיווג סופי לכל משחק ברשימה אלא התמקדות בקבוצות המשחקים שעבורן אין לנו סיווג ברור.
ממעבר מהיר על רשימת המשחקים הלא מסווגים אני רואה שלא היה לי ברור היכן לסווג את קבוצות המשחקים הבאות:
  • משחקי צביעה
  • משחקי שחמט
  • משחקי לוח וקלפים
  • משחקי טטריס
  • משחקי נמלולים
  • משחקי סחר
  • משחקי טריוויה
  • משחקי ניהול
  • מעבדי תמלילים
  • תוכנות ציור ועריכת וידאו
  • משחקי פינבול
  • משחקי מבוכים
בשלב הסופי, נצטרך כמובן לעבור משחק משחק ולהחליט בכובד ראש מה עושים איתו.
Radioactive Grandpa כתב:צריך בסופו של דבר לפתוח מסמך כזה לשיתוף. אני מציע ליצור טורים של משתמשים - כל אחד להערותיו הנקודתיות.
מסכים, אני אעבוד על זה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:ממש בקצרה - את התשובה העמוקה יותר אני לא רואה את עצמי מנסח לפני הסופ"ש הבא
אין בעיה. אני יוצא מנקודת ההנחה שפרסמת תשובה מקוצרת - לא מכוון שאתה לא מעוניין בתגובה על הדברים החלקיים - אז אני מגיב למה שכתבת בכל זאת (בתקווה שזה לא ישכיח את שאר הדברים שרצית להגיב עליהם).
Gordi כתב:
Radioactive Grandpa כתב:כל המשחקים הם בסופו של דבר, פחות או יותר, סימולציה.
נראה לי שנשמטה ההתייחסות לזה למרות שהיתה כוונה כזו...
Gordi כתב:במעבר המהיר שלי לא עצרתי כדי לחשוב פעמיים .....
כמובן, זו היתה הערה אגבית לחלוטין.
וגם לי לא היה אז את הפנאי/כוח לנתח את התוצאות. חבל מאוד שמחקת את כל הסיווג הראשוני שכתבת למרות שהוא כמובן לא היה מושלם. למשל, אמרת שדי ברור לך מה צריך להשתייך ל"חינוכי", וכיום אין קטגוריה כזו. אז רק לפי המשחקים שכבר היה לך ברור, היה יכול להיות ברור גם לי היכן אתה בדיוק תוחם את זה ולראות אם אתגור של זה יכול לפתור בעיות נוספות. לדוגמה, אולי במקום "חינוכי" זה יכול להיות "לומדה", ואם "לומדה", אז אולי "לומדה ותוכנה". ואז באותה אבן יכולת לפגוע בכמה ציפורים ובצורה לא מאולצת (כמו קטגוריות פח זבל למיניהן) אלא שיטתית. יכולת להסביר בצורה טובה יותר מדוע המשחק דובי (כמשל) נכלל/לא-נכלל, גם לתת פתרון עקרוני לקבוצה "מעבדי תמלילים" שכעת ציינת, ולקבוצה "תוכנות ציור ועריכת וידאו", וגם לכמה פרטים נוספים על הדרך, כמו "דרכון לישראל".
- הקבוצות "טטריס" ו"פינבול", כאמור, אני לא מבין מה היה הקושי לסווג תחת אקשן וארקייד.
- "משחקי ניהול", כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, מציע לשים תחת אסטרטגיה (אלא אם יש כמה שחורגים ממש מהאינטואיציה ואני לא מודע להם. אם כן, אני מזמין לפתוח את זה לדיון).
- אני חושב שמראש עדיף שנתייחס ל"משחקי שחמט" ו"משחקי לוח" כאותה קבוצה (כי מה, "דמקה" זה "לוח" ו"שחמט" זה "שחמט"?). אמרת שאתה מעדיף לשים אותם במה-שלא-יהיה-פאזל-חשיבה-וואטאבר, לא? מה פתאום גרם לך להסס דווקא לגבי זה? ובקטגורייה הגדולה שתתגבש, נראה שישתלבו שם באופן נוח למדי משחקי טריוויה, וכנראה גם נמלולים. איפה ההסתייגות?

זהו בעצם. אני חוזר על הדבר האחרון שאמרתי, אנחנו צריכים משהו שימלא את החור השחור הזה של תחום החשיבה שנוצר (ואני עדיין די מבולבל, איך הצלחתי לגרום לך לקבל את הספק דווקא לגביו אבל לא לגבי הדברים האחרים... :) ). בלי לסתום אותו בצורה מוצלחת זה נראה קצת טיפשי להתייחס לקבוצות האקראיות/שרירותיות האלו, כשברור שיש עכשיו בקטלוג פלח רציני מאוד שנותר בלי מענה.
(אני יודע שאמרת שזו תגובה מקוצרת, אני לא אומר את זה בהטחה. :) )
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

גם הפעם תגובה קצרצרה עד שאמצא את הזמן להתעמק:
Radioactive Grandpa כתב:חבל מאוד שמחקת את כל הסיווג הראשוני שכתבת למרות שהוא כמובן לא היה מושלם.
הפעלתי פילטר ושכחתי להסיר אותו. הסרתי אותו עכשיו.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

ו"סחר" לא יכול להכנס ב"ניהול"? אין לי איזו טענה מנומקת כרגע...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אני לא ממש יודע מה זה סחר, אבל זה נראה נכון כל עוד זה באמת מתנהל סביב עקרון של ניהול משאבים לטווח ארוך יחסית (ולא נגיד, בעיות ממוקדות ופתרונן, משהו שמתאים יותר ל"פאזל-חשיבה").
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:עם "סימולציה" היו לי בעיות רבות, שלא רציתי להפיל בבת אחת עם שאר הסוגיות, אז אולי עכשיו כשאנחנו לוחצים להסכים - הגיע הזמן. ההגדרה במובי נפלאה; היא כוללת בה את כל הנקודות הבעייתיות שחשבתי עליהן.
1. כל המשחקים הם בסופו של דבר, פחות או יותר, סימולציה.
2. המדד על כן הופך לכאורה להיות ריאליזם. וזה פשוט לא נכון בפועל. זה לא עובד משני הכיוונים (לא כל סימולטור ריאליסטי ולא כל ריאליסטי סימולטור).
3. כסתם שם, המותג הזה עלול לסמן (ואכן מסמן לפי הרשימה שלך) שני תחומים עיקריים שונים בתכלית: משחקי ניהול וסימולטורי טיסה.
4. יוצא שהקטגוריה הזו הופכת לשילוב של משחקי ניהול וסימולטורי טיסה, ופח זבל של כל מיני משחקים שאין ביניהם שום קשר מלבד הנוחות לאנוס אותם תחת מושג עמום של "סימולציה".
במובי כרגיל מסכמים את הניתוח הטוב הזה באופן מאוד נינוח: סימולציה זה פשוט מאפיין של המשחק. כי ככה זה במובי - הקטגוריות אינן אלא מאפיינים. אצלנו, אני חוזר על הפזמון, זה לא יכול לעבוד. מובי גם מסכמים כמו האינטואיציה שלי לפתרון העניין הזה. משחקי ניהול הם למעשה משחקי אסטרטגיה. סימולטורים של רכב - הם אכן בתחום הרכב/ספורט/אקשן (איך שלא תחמנו את זה). לגבי השאר - כל מקרה לגופו, ככה זה עם מיון של תכולת פח זבל (עקרונית אפשר לומר, שאם ה"סימולטור" מדמה פרקטיקה מקצועית ריאליסטית בצורה מאוד מהימנה, הוא מצוי בערך בתחום של "חינוכי"/"לומדה". אם לא, בהתאם לאופי השליטה הוא כרגיל נע על הציר בין "פאזל"/"מחשבה"/"הרפתקה" לבין "פעולה").
אתה אכן חוזר על הפזמון של "במובי הקטגוריות אינן אלא מאפיינים" ואני לא חולק עליך שעל הנייר זה נכון, אבל בפועל - כאשר משחק מסווג אך ורק תחת קטגוריה אחת (למשל: Star Chamber שמסווג כסימולציה), אני לא חושב שאפשר לבוא ולטעון ש"הם יצאו ידי חובה כי הם בסך הכל מתייגים מאפיינים ולא מסווגים באמצעות חלוקה אקסקלוסיבית". הם סימנו את המשחק תחת קטגוריה מסויימת, ועצם העובדה שהם לא הוסיפו קטגוריות אחרות אומר שלפי דעתם המשחק הזה שייך אך ורק לקטגוריה הזו. זה שונה לחלוטין ממקרה שבו הם סימנו משחק תחת "סימולציה, אסטרטגיה" וששם אפשר לבוא ולטעון ש"שיש במשחק מאפיינים של סימולציה יחד עם מאפיינים של אסטרטגיה, אבל זה בסדר כי הקטגוריות אינן אלא מאפיינים". ובמילים אחרות, אני מנסה להגיד שברוב המקרים, על אף שבמובי יש אפשרות לסווג משחק תחת כמה קטגוריות, הם מסווגים אותו תחת קטגוריה אחת ולכן דין הסיווג שם דומה לדין הסיווג פה.
ואם תרצה, ניתן בעצם לבוא ולהגיד שגם פה הקטגוריות אינן אלא מאפיינים, רק שאנחנו מציינים אך ורק את המאפיין העיקרי של כל משחק :-)

זאת הייתה אמירה כללית על שיטת הסיווג של מובי, בחזרה לסימולציה בתור נושא הדיון:
"כל המשחקים הם בסופו של דבר, פחות או יותר, סימולציה" - אוקיי, ובכל המשחקים ישנו אלמנט כלשהו של מחשבה, אבל לא נוכל לסווג את כולם כמשחקי מחשבה. אבל אם נרצה להגיע לתוצאה שתהיה בעלת ערך לגולש הממוצע, נצטרך להשאר יחסית קרובים למה שמסווג היום בתור "משחק מחשבה" או "משחק סימולציה". ואולי זה מצער, אבל "קטגורית סימולציה" היא קטגוריה שכבר יש לה יסודות יחסית מוצקים לדעתי, בשונה למשל מ"משחקי ניהול" או "משחקי סחר" שהם לא מאוד סטנדרטים. אז אם עד היום הן משחקי ניהול והן סימולטורי טיסה גרו זה לצד זה בקטגוריית הסימולציה, אני לא בטוח שאנחנו רוצים לאתגר את הסיווג הזה. וגם אם אפשר לנסח הגדרה מאוד מדעית שתבוא ותטען למשל ש"אם הסימולטור מדמה פרקטיקה מקצועית ריאליסטית בצורה מאוד מהימנה, הוא מצוי בערך בתחום של 'חינוכי'/'לומדה'", זה יהיה בעייתי אם אנחנו רוצים שמישהו ישתמש במערכת הקטגוריות שלנו, כי הוא בטח לא יחפש את Microsoft Flight Simulator שם.
Radioactive Grandpa כתב:סופסוף אמרתי משהו שיש בו צד בונה... אם אתם מקבלים את זה, נוכל לעבור שוב לנסות לבנות את הקטגוריה "חשיבה"/"פאזל".
אז אני מניח שלפי הפסקה שמעל אני לא מקבל את זה, נכון? מה אתה מציע?
Radioactive Grandpa כתב:צריך בסופו של דבר לפתוח מסמך כזה לשיתוף. אני מציע ליצור טורים של משתמשים - כל אחד להערותיו הנקודתיות.
עדיין מסכים, עדיין צריך לעבוד על זה. אני אבדוק כמה זה קשה "לסדר אותה בסדר הקטגוריות הנוכחיות [באתר] ולא בסדר החצי אלפביתי" מבלי לאבד את מה שעשיתי עד עכשיו.
מה שכן, אני אעדיף לתת הרשאות פרטניות לעריכה ולא לפתוח את המסמך לעריכה פומבית. לשם כך אני מאמין שאצטרך חשבונות ג'ימייל של כל מי שמעוניין לערוך את המסמך. עדיף לשלוח לי כמובן את הפרטים האלה במייל (אלא אם כן זאת בעיה, ואז נמצא דרך להתמודד איתה).
Radioactive Grandpa כתב:נראה לי שנשמטה ההתייחסות לזה למרות שהיתה כוונה כזו...
האמת שהכוונה שלי הייתה לומר משהו בסגנון "איך אפשר להגיד 'מה לעזאזל' על הסיווג של Star Chamber כסימולציה כאשר כל המשחקים הם פחות או יותר סימולציה :wink: ", אבל לא משנה...
Radioactive Grandpa כתב:למשל, אמרת שדי ברור לך מה צריך להשתייך ל"חינוכי", וכיום אין קטגוריה כזו.
לא הבנתי - איפה אין? באתר? או בטבלה כאשר הופעל עליה פילטר? כי בטבלה הלא מפולטרת יש קטגוריה כזו.
Radioactive Grandpa כתב:לדוגמה, אולי במקום "חינוכי" זה יכול להיות "לומדה", ואם "לומדה", אז אולי "לומדה ותוכנה". ואז באותה אבן יכולת לפגוע בכמה ציפורים ובצורה לא מאולצת (כמו קטגוריות פח זבל למיניהן) אלא שיטתית. יכולת להסביר בצורה טובה יותר מדוע המשחק דובי (כמשל) נכלל/לא-נכלל, גם לתת פתרון עקרוני לקבוצה "מעבדי תמלילים" שכעת ציינת, ולקבוצה "תוכנות ציור ועריכת וידאו", וגם לכמה פרטים נוספים על הדרך, כמו "דרכון לישראל".
דווקא פה אני חושב שזה ערבוב של מין בשאינו מינו - למה תוכנת עריכת וידאו צריכה לגור יחד עם לומדת חשבון? ומה יהיה עם Super Solvers: Ancient Empires שאינו לומדה אבל יש בו אלמנט חינוכי חזק?
Radioactive Grandpa כתב:הקבוצות "טטריס" ו"פינבול", כאמור, אני לא מבין מה היה הקושי לסווג תחת אקשן וארקייד.
אם אני זוכר נכון, בסיווג הראשוני שלי לא רציתי לחלוק בצורה חזקה מדי על מובי. משחקי טטריס קיבלו שם סיווג של "אסטרטגיה" ומשחקי פינבול קיבלו לעיתים סיווג של סימולציה, ורציתי להשאיר את זה פתוח.
Radioactive Grandpa כתב:"משחקי ניהול", כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, מציע לשים תחת אסטרטגיה (אלא אם יש כמה שחורגים ממש מהאינטואיציה ואני לא מודע להם. אם כן, אני מזמין לפתוח את זה לדיון).
עדיין לא איבדתי תקווה לגבי "סימולציה" :-)
Radioactive Grandpa כתב:אני חושב שמראש עדיף שנתייחס ל"משחקי שחמט" ו"משחקי לוח" כאותה קבוצה (כי מה, "דמקה" זה "לוח" ו"שחמט" זה "שחמט"?). אמרת שאתה מעדיף לשים אותם במה-שלא-יהיה-פאזל-חשיבה-וואטאבר, לא? מה פתאום גרם לך להסס דווקא לגבי זה? ובקטגורייה הגדולה שתתגבש, נראה שישתלבו שם באופן נוח למדי משחקי טריוויה, וכנראה גם נמלולים. איפה ההסתייגות?
משחקי שחמט קיבלו במובי סיווג של אסטרטגיה, ומכאן ההיסוס. משחקי טריוויה כנראה אכן יתאימו כפי שאמרת, לגבי נמלולים אני מתלבט יותר, אבל יש בי נטייה קלה לצד של ההסכמה.
Radioactive Grandpa כתב:זהו בעצם. אני חוזר על הדבר האחרון שאמרתי, אנחנו צריכים משהו שימלא את החור השחור הזה של תחום החשיבה שנוצר
אוקיי, אז השלב הבא הוא להגיע להסכמה על מה זה "סימולציה" ומה זה "מחשבה"?
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי brother34 »

Gordi כתב: כאשר משחק מסווג אך ורק תחת קטגוריה אחת (למשל: Star Chamber שמסווג כסימולציה...ועצם העובדה שהם לא הוסיפו קטגוריות אחרות אומר שלפי דעתם המשחק הזה שייך אך ורק לקטגוריה הזו
אני לא רוצה להצעיד את הדיון פה שני צעדים אחורה, אבל אנחנו באמת חייבים ללכת לאורו של מובי? בענין הזה, למשל, אני ממש לא מבין מה הקשר בין פינבולים (שבאמת חשבתי שזו טעות, אבל באמת הם מסווגים שם עוד כמה תחת סימולציה) לסימולציה -
בייחוד לפי טענתך הנכונה למדי לענ"ד שסימולציה היא קטגוריה יחסית ותיקה וברורה. אלא אם כן נלך לפי "כל משחק הוא סימולציה", אבל אז עבודתנו כאן נגמרה :wink:
לגבי המשפט השני - משחקים חדשים נכנסים למובי כמו כאן - ע"י משתמשים רגילים שכותבים תיאור וכו' וכו'. אז נכון שהמערכת שם בודאי עוברת על החומר לפני שהוא מועלה, אבל בכל זאת אני לא חושב שאפשר להגיד שזה שייך אך ורק - אם הם ראו שהמשתמש תייג "סימולציה" וזה נראה להם בסדר, (ממש מוזר, סליחה שאני אומר את זה שוב) וזהו. יש סבירות שהם לא יטרחו לבדוק את המשחק לעומק ולראות אם יש בו מאפיינים נוספים, לא?
Gordi כתב:מה שכן, אני אעדיף לתת הרשאות פרטניות לעריכה ולא לפתוח את המסמך לעריכה פומבית. לשם כך אני מאמין שאצטרך חשבונות ג'ימייל של כל מי שמעוניין לערוך את המסמך. עדיף לשלוח לי כמובן את הפרטים האלה במייל (אלא אם כן זאת בעיה, ואז נמצא דרך להתמודד איתה).
Count me in :)
Gordi כתב:לגבי נמלולים אני מתלבט יותר, אבל יש בי נטייה קלה לצד של ההסכמה.
מה האפשרות האחרת לנמלולים, אסטרטגיה?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא