brother34 כתב:אני לא חושב שהם לא מתאימים, אבל אולי מישהו אחר חושב אחרת.
שאלתי כי גם אני חושב שהם מתאימים ולא הבנתי מאיזו בחינה הם עשויים שלא.
brother34 כתב:אני מבין את החלוקה שלך לפי אינטראקציה, אבל אני לא מבין איך היא משפיעה על ההגדרה של המשחק. לכל היותר זו חלוקה "ממשקית", לא?
משהו כזה, למרות שזה יותר מהותי בעיני. לא הבנתי איך אפשר לא להבין איך זה משפיע על ההגדרה של המשחק... תיזהר, אנחנו מגיעים מהר מדי לדיון "הגדרה להגדרה" ואנחנו לא נצא ממנו בשלום.
brother34 כתב:הייתי אומר, שאם יש משחקים כמו LBA וAITD, (ויש עוד) אז משהו בחלוקה הזו בעייתי, לא?
(עונה לעצמי - תמיד יש משחקים שמשלבים שתי סוגות ועושים את החיים קשים - Dune לדוגמה, קופץ לראש.)
זה מה שאמרתי, לא? נסיתי להציג את המושגים האלו (פעולה/הרפתקה) כקטבים דיכוטומיים ולהראות שזה בעייתי להישאר ברמה הזו. וכן, כל חלוקה שנעשה תהיה בעייתית, כי משחקים קובעים קטגוריות ולא קטגוריות קובעות משחקים, תמיד יהיה משהו שישלב אלמנטים באופן ייחודי ויעשה לנו חיים קשים, אבל אני נוטה לחשוב שחלוקה פרטנית תועיל יותר, גם בהכרעות השיוך (בזה יש סיכוי לא רע שאני טועה) ובעיקר באינפורמטיביות.
מצד שני (והייתי מגיע מהר יותר לנקודה הזו אם כמה חבר'ה, שקוראים כאן ומבינים במשחקי הרפתקה הרבה יותר ממני הקטן, חוץ ממך, היו משתתפים בדיון), יש מצב שכל ההסתייגות שלי מיותרת ונגרמה אך ורק מזה שמשחקים שלחלוטין לא היו צריכים להיכלל בקטגוריית "הרפתקה" מלכתחילה הגיעו לשם בטעות אצלנו.
"משחקים חידתיים חסרי עלילה", מה שהיה לי בראש הוא בעיקר משחקי Dr. Brain שמסווגים במובי כ"הרפתקה" ואני בטוח שזה לא המקום היחיד (למרות הסיווג כ"פאזל" או "חינוכי" באתרים רבים אחרים). יש לציין שמעולם לא שחקתי בהם (אולי חוץ מהמסך הראשון או משהו), אבל אם בכל זאת יש בהם עלילה אני מניח שהיא מתפתחת פחות מהעלילה של מורטל קומבט...
brother34 כתב:יש גם הרפתקות (הרפתקאות?) די מובהקות שבהן אתה די מוגבל מבחינת ההידוד (אשרי Blueprint), כמו To the Moon.
(אפשר גם וגם.)
אתה מדבר על המשחק המודרני? כי
אני הדגשתי כמה פעמים שמבחינתי זה לא משחק בכלל. אבל כן, לפי הניתוח הבסיסי שלי, סיפורים/סרטים אינטראקטיביים הם המקרה הקיצוני ביותר של "הרפתקה", ואין קושי להתייחס אליהם כסוגה מובחנת.
brother34 כתב:אם, נניח, יש משחק כדורגל שבנוסף אתה יכול ללוות שחקן מההתחלה, דרך עלייתו המטאורית ועד לדעיכתו בליגת הפנסיונרים, ולדאוג לו לחוזים ופציעות ועוד, היית שם את זה בהרפתקה? קצת קלוש.
אני לא בטוח שהבנתי את הדוגמה. מה שאתה מתאר נשמע לי כמו משחק ניהול, שזה מתיישב יופי עם ה"תיאוריה" הזו. לאן כיוונת את המשחק הזה? "ספורט"/"כדורגל"? אם עיקר האינטראקציה היא בניהול השחקן ולא במשחק הכדורגל בזמן אמת, אני לא רואה סיבה לשים אותו שם. וודאי שאם מדובר ב"קווסט" שהפרוטגוניסט הוא שחקן כדורגל, לא הייתי רואה שום הצדקה לסווג את המשחק תחת ספורט.