Radioactive Grandpa כתב:השיוך לקטגוריות הוא כמו פוקנציה מתימטית. כלומר, כל משחק מסווג בהכרח לקטגוריה ראשית יחידה.
כמובן.
Radioactive Grandpa כתב:מה זה "חשיבה"?
brother34 כתב:מכיון שאנו מחפשים הגדרה לקטגוריה ראשית, וכפי שנקבע - יש רק אחת לכל משחק, אני הייתי אומר שמשחק מקוטלג תחת "חשיבה" כאשר הוא חסר עלילה, לא מצריך שימוש ברפלקסים מהירים, ומתמקד בהפעלת שרירי המוח.
קודם כל, "חשיבה" יכול להפוך להיות "פאזל וחשיבה". זה נכון שכל משחק מערב חשיבה ברמה כזו או אחרת, אבל לא בכל משחק עיקר המשקל מופנה ל"חשיבה". הייתי שם שם משחקי לוח, משחקי פאזל, משחקי לוגיקה וכד'. זה לא דומה למשחקים חינוכיים, שם המטרה היא בעיקר ללמד את המשתמש ולהעשיר אותו. "משחקי לוח וקלפים" נשמע לי ממוקד מדי, כאילו בזמן הסיווג נאלץ להפנות משחקים דומים לקטגוריות אחרות רק בגלל שהכותרת לא מספיק רחבה.
Radioactive Grandpa כתב:איפה אתה מותח את הקו של "חינוכי" (וכמובן, של הרפתקה)?
Radioactive Grandpa כתב:חינוכי גם עלול להיות בעייתי. לומדות מובהקות מן הסתם תיכנסנה שם בקלות. מה עם משחקי ילדים, כמו דובי של מט"ח, ומשחקי Humongous?
בשני המקרים אני מוכן להצמד להגדרה של מובי (
חינוכי,
הרפתקה). כאמור, עבור לומדות מובהקות אין שאלה. במקרה של משחקים שהם על הגבול, פשוט נצטרך לחתוך לכאן או לכאן, כאשר כל מקרה לגופו. דווקא במקרה של משחקי Humongous אני חושב שזה יותר קל - יש בהם אלמנט יחסית חזק של הרפתקה (או במילים אחרות - אפשר לכתוב להם פתרון). משחקי דובי הם אכן בעיתיים יותר. אני מאמין שהייתי הולך על "חינוכי".
Radioactive Grandpa כתב:"ספורט" הוא כל ספורט ו"נהיגה" היא כל "נהיגה"? (ושוב בהנחה שלפחות לגבי האחרון התשובה שלילית, היכן נמתח הקו?)
brother34 כתב:ובקשר לנהיגה, כמו ששאל RG, נהיגה כמו Spy hunter נכנסת בספורט? ו-Carmaggedon?
Radioactive Grandpa כתב:ספורט הוא בכלל קצת בעייתי בעיני, כי זו קטגוריה שברובה היא פעולה, ובשאר היא לא (ביליארד, גולף, כדורת, ועוד כל מיני דברים שגם מחוץ לעולם משחקי המחשב לפעמים תוהים מה בכלל עושה את זה "ספורט"), מה שבעיני הופך אותה לכוללת משחקים מסוגים שונים בתכלית. אבל נעזוב את זה. כאמור, "ספורט" ודאי יחפשו ב"ספורט". אבל אם בכל זאת אנחנו עושים גם פיצולים של קטגוריות, גם איחודים של קטגוריות, וגם משאירים את התמנון הענק "אקשן" להשתלט על כל מה שמתקרב אליו, אנחנו צריכים דרך טובה להפריד בין כולם.
ספורט הוא כל ספורט. למען הפשטות, הייתי יכול לחיות עם מצב שבו נהיגה היא כל נהיגה. אני לא מזדעזע עד עמקי נשמתי מהעובדה ש-Carmageddon יגור יחד עם משחק ביליארד (ואולי בגלל זה הקטגוריות נראות כמו שהן נראות היום...) אבל אם אתם כן, אני מוכן להתגמש בקשר לנהיגה...
Radioactive Grandpa כתב:מה אתה זומם כבר בשלב הזה ל"שונות"?
אין לי בראש משחק ספציפי, אבל אני מניח שיהיו משחקים שלא יתאימו לאף קטגוריה. כמובן שאם נצליח לסווג את כל המשחקים לאחת מהקטגוריות האחרות, אני אהיה מוכן לוותר על הקטגוריה הזו בשמחה
Radioactive Grandpa כתב:אם לא מדובר באתר שהוא מסד נתונים מפלצתי כמו מובי, אלא באתר משחקים להורדה, חיפוש משחק ספציפי על פי קטגוריה זו כנראה האפשרות הכי מטומטמת לבחור בה.
אני לא בטוח שאני מסכים. מעבר למה שאחינו אמר על סייר התמונות, אני דווקא חושב ששימוש בקטגוריות של האתר למציאת משחק אבוד הוא לא פעולה חסרת הגיון לחלוטין. ישנו אלמנט השפה (שאותו גם הזכיר אחינו) ומעבר לכך, המאגר שלנו הרבה יותר ממוקד ומצומצם ממה שנמצא במובי. ובמילים אחרות, יש סיכוי סביר מאוד שהמשחק שהגולש הישראלי הממוצע שלנו מחפש נמצא כאן באתר, ולכן עדיף לו לעבור על קטגוריה שלמה באתר (שכוללת כמה עשרות משחקים) מאשר על קטגוריה שלמה במובי (עם כמה אלפי משחקים).
סטטיסטית, כ-13% ממבקרי הדף הראשי ממשיכים לאחת הקטגוריות, וזה הרבה.
brother34 כתב:דרך אגב, כחול לבן נעלם מהרשימה לתמיד? כי למרות שבתור קטגוריה הוא די עלוב, לדעתי בתור אתר ששם את הדגש על ישראלי, מגיע לזה מקום בולט.
מה ש-RG אמר.
brother34 כתב:ואם ארקייד היה בנפרד מאקשן, פקמן היה נכנס שם יופי, לא? אז אפשר להפריד?
כן, אבל אז הגבולות הופכים להיות מאוד מטושטשים. אני אוהב את ההגדרה של מובי לגבי שימוש ברפלקסים מהירים וצורך בתגובות מהירות. פשוט נראה לי הגיוני יותר להרחיב את הכותרת של הקטגוריה כי משחקים כמו פקמן ופרוגר אמנם שייכים לשם, אבל הם לא משחקי "אקשן" במובן הקלאסי של המונח. "אקשן וארקייד" תופס את זה טוב יותר, לדעתי.
Radioactive Grandpa כתב:אם אנחנו נשארים קרובים לסכמה של גורדי, אולי כדאי שנכריע כבר עכשיו לגבי משחקים כמו AitD ו-LBA, ואולי מזה נבין מה זה אומר על הקטגוריה שהם משתייכים אליה. הרפתקה או אקשן (או משהו אחר)?
אישית הייתי הולך על הרפתקה.