הרהורים נוסטלגיים-משחקי המחשב/הקונסולות הראשונים של ילדותינו
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
Re: הרהורים נוסטלגיים-משחקי המחשב/הקונסולות הראשונים של ילדו
היי היי, אתה מציג את זה כאילו שימנתי את הקוקוריקו.
חוץ מזה שתמיד הצעתי לספק לעצמי פרשנות-פשט או מילון מונחים.
מה קורה פה, אן רק קפצה לומר שלום והנה אני מקשר להיפופוטם. טוב, כבר לא נעים לי מהאוף טופיק.
חוץ מזה שתמיד הצעתי לספק לעצמי פרשנות-פשט או מילון מונחים.
מה קורה פה, אן רק קפצה לומר שלום והנה אני מקשר להיפופוטם. טוב, כבר לא נעים לי מהאוף טופיק.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
יפה. ידעתי שאתה עוקב היטב. 
.I'm game
המשחקים הראשונים (השניים שהגיעו עם ה-Commodore 64 כשהייתי בן ארבע) ששיחקתי היו One-On-One ו-Buck Rogers: Planet of Zoom.
זכור לי שנגעתי ב-Atari 2600 בערך באותו גיל אבל עם הזמן אני משוכנע פחות ופחות שמקור הזיכרון הוא בחוויה אמתית.
מצד שני, יצא לי לשחק Rambo III על SEGA Master System.
זכור לי שנגעתי ב-Atari 2600 בערך באותו גיל אבל עם הזמן אני משוכנע פחות ופחות שמקור הזיכרון הוא בחוויה אמתית.
מצד שני, יצא לי לשחק Rambo III על SEGA Master System.
נערך לאחרונה על ידי BluePrint ב ב' אוגוסט 13, 2012 6:03 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
ארבע?! אם אני זוכר נכון את המחשב הראשון שלי (תואם XT) קיבלתי באיזור סוף היסודי (אני לא מצליח לזכור אם המגאסון בא לפני או אחרי).
מחשב משל עצמי קיבלתי רק בשלב מאוחר יחסית. אבל גם אני שיחקתי במחשב בערך בגיל 4, אולי 5.
?Who's counting
כן, ארבע. אבל אחי הגדול היה כבר בן שבע וקרא את חוברות מחשבת שהגיעו עם המכונה. אני רק שיחקתי.Og כתב:ארבע?!
למעשה, עד היום להפעיל תוכנה זה שיא הידע שלי בתחום.
מחשב באמת אישי השגתי לעצמי רק בשנה האחרונה ללימודים כשמצאתי XT 4.77Mhz עם מסך "12 שחור-לבן, וגרמתי לו לעבוד לאחר שיישרתי לו מספר פינים בחיבורים. זה היה ב-1996, בערך. מתי שבבית ההורים כבר עמד פנטיום 100 ותיק שידע להתקשר למרשתת.
היה מאד קל לשחק עליו Star Control כי המשחק זז נורא לאט.
אח גדול! לילדים שאהבו לשחק במחשב אז, לא היה דבר יותר טוב מאשר אח גדול. מי שהצליח להשיג לעצמו אחד היה רמה אחת מעל כולם.BluePrint כתב:כן, ארבע. אבל אחי הגדול היה כבר בן שבע וקרא את חוברות מחשבת שהגיעו עם המכונה. אני רק שיחקתי.Og כתב:ארבע?!
למעשה, עד היום להפעיל תוכנה זה שיא הידע שלי בתחום.
אח גדול היה יודע להשיג משחקים, להפעיל אותם ובכלל.
אחי הגדול קיבל מחשב לברמצוה, ומכיון שההפרש בינו לביני הוא 10 שנים כמעט, תעשו את החשבון לבד...
האמת שהוא לא ממש נתן לי לגעת בו עד גיל 4/5 להערכתי, אבל גם להסתכל עליו משחק Moon Patrol, J-Bird, ו - Tapper, היה מהפנט אותי.
גם אני התחלתי עם Commodore 64, ומשברירי הזכרון אני מצליח לאחזר את המשחקים הבאים:
- Fox Fights Back
- World Championship soccer (או משחק כדורגל אחר ממבט עילי, קשה לי לומר איזה)
- Dicky's Diamonds
- Buggy Boy
- S.W.I.V
- משחק בסגנון Operation Wolf עם אשה זקנה ותמימה שהייתה צצה משום מקום בכל הרגעים הלא נכונים.
אם אני זוכר נכון, למדנו בחטיבה על מחשבי קומודור הקלדה עיוורת. עוד לפני זה, בן דוד שלי העביר אליי מחשב אטארי 2600XL, אם אני זוכר נכון.
המשחק היה דיי נטול משחקים, למעט Jungle Hunt ועוד שכאלה. החרמתי ממישהו את המשחק Blue Max וגם קניתי אחד לבד - Rescue on Fractulus.
ככה מצאתי את עצמי קונה חוברות שמלמדות תיכנות בשפת בייסיק ועושה ניסויים וגם משחק אחד פשוט על עיקרון הסנייק - במקום תזוזה מתמדת אתה עושה צעד-צעד ונמנע מלדרוך על מוקשים.
בסוף היסודי לערך, קיבלתי את המחשב הראשון שלי, תואם IBM XT כשכבר היה לי אוסף משחקים על דיסקים 360K, מכיוון שהיינו עוברים בין הבתים של החברים ומשחקים.
(האוסף הגיע בשיאו לכ-1000 דיסקטים של 360K, ו-500 של 1.44 ו-1.2)
ממה שקופץ לי לראש, בין הראשונים היו AlleyCat, World Championship Karate, Sierra Boxing, Karateka ועוד (-:
מכיוון כאמור, התחלתי לאגור משחקים עוד לפני שהיה לי מחשב משלי.
המשחק היה דיי נטול משחקים, למעט Jungle Hunt ועוד שכאלה. החרמתי ממישהו את המשחק Blue Max וגם קניתי אחד לבד - Rescue on Fractulus.
ככה מצאתי את עצמי קונה חוברות שמלמדות תיכנות בשפת בייסיק ועושה ניסויים וגם משחק אחד פשוט על עיקרון הסנייק - במקום תזוזה מתמדת אתה עושה צעד-צעד ונמנע מלדרוך על מוקשים.
בסוף היסודי לערך, קיבלתי את המחשב הראשון שלי, תואם IBM XT כשכבר היה לי אוסף משחקים על דיסקים 360K, מכיוון שהיינו עוברים בין הבתים של החברים ומשחקים.
(האוסף הגיע בשיאו לכ-1000 דיסקטים של 360K, ו-500 של 1.44 ו-1.2)
ממה שקופץ לי לראש, בין הראשונים היו AlleyCat, World Championship Karate, Sierra Boxing, Karateka ועוד (-:
מכיוון כאמור, התחלתי לאגור משחקים עוד לפני שהיה לי מחשב משלי.
הקונסולה הראשונה שלי הייתה קומדור64,למען האמת,אני לא זוכר איזה משחקים שיחקתי בזה,הם כולם נראו לי אותו הדבר...למען האמת העברתי שעות על זה,זה נראה לי הדבר הכי מגניב בעולם,כמובן עד שקיבלתי nes והעברתי שעות על צבי הנינג'ה...
לא קשור כל כך, אבל יש לי שאלה.
היית קונסולה כלשהי שהגיע עם 20k?
היית קונסולה כלשהי שהגיע עם 20k?