הניטפוקיה

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

Re: הניטפוקיה

שליחה על ידי Ingsoc »

טוב ברור שאם אין את המידע אז לא נוסיף אותו...

[ד"א את פיטר פן תרגמה מיראז' כפי שרואים מהדיסק העברי, סביר להניח שגם המשחק השני תורגם על ידה מכיוון שמחשבת תמיד הקפידו להכניס את שמם, אני לא יכול לחשוב על עוד חברה שתרגמה משחקים מלבד מחשבת ומיראז' ואני בעצמי תרמתי לאתר כמה משחקים מתורגמים ע"י מיראז' שגם בהם לא נלקח קרדיט על התרגום]

וכן כנראה באמת יהיה מסורבל להוסיף עוד שורה, לכן אני עדיין אני חושב שצריך לכתוב את החברה המתרגמת כמפיצה, בעיקר למטרות חיפוש.
סמל אישי של משתמש
הטופיק
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי הטופיק »

Radioactive Grandpa כתב:כמה דברים שפיספסתי;
הטופיק כתב:אני חושב שהפתרון הוא לתת גודל קבוע לאזור של התמונה. אם תמונה קטנה מהגודל הקבוע (220X160), אז שישאר רווח מלמעלה ומלמטה כדי שהניווט בין התמונות לא יפגע.
.....
מסכים, בייחוד כשהחץ של הניווט קטן להחריד (ושהבעייה של הניווט קיימת גם במצב הזה).
.....
רגע, התכוונת שהניווט יהיה כמו בפייסבוק, יענו שלוחצים על התמונה, התמונה הבאה מוצגת?
האמת היא שבכלל מתישהו רציתי להתייחס במרוכז לפיצ'ר התצוגה המוגדלת הזה באופן מקיף (בפינת ההצעות, אבל עמוס שם מספיק בדברים שמתייבשים לעצמם גם בלי זה). שתי הנקודות שהערתי הן הדברים שהכי הפריעו לי, אבל הנקודות שציינת כאן גם נכללות בעניין הכללי (ספציפית, לא התכוונתי ל<לחיצה על התמונה=מעבר לתמונה הבאה> ולא הבנתי באיזו קריאה זה השתמע ממה שאמרתי).
אוקיי, עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון פה:
Radioactive Grandpa כתב: א. כשמגדילים את התמונה (ע"י לחיצה על כפתור זכוכית המגדלת), שזו תהיה ברירת המחדל לכל התמונות שרואים - כל עוד חלונית התצוגה שקופצת פעילה. זה מאוד מעצבן שזה קופץ חזרה לתמונה קטנה תוך כדי הדפדוף.
ובהקשר הזה, למה בכלל צריך את הזכוכית מגדלת? לא עדיף שהתמונות יהיו מוגדלות מראש.
עד כמה שזכור לי, הרזולוציה הטבעית של המשחקים יותר גדולה מ-320X200 (לפחות אלו משנות ה-90, רוב שאר המשחקים גם ככה נראים מפוקסלים).
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

ועד בוא העת הקרוב יותר מאי פעם™ שבמסגרתו תוכרע גם הסוגיה הזו, בחזרה לניטפוקיה אגב פיטר פן - המפתחת היא Novotrade International (ולא EA*Kids, שהיא כנראה רק מותג של המפיצה).
הטופיק כתב:בהקשר הזה, למה בכלל צריך את הזכוכית מגדלת? לא עדיף שהתמונות יהיו מוגדלות מראש.
עד כמה שזכור לי, הרזולוציה הטבעית של המשחקים יותר גדולה מ-320X200 (לפחות אלו משנות ה-90, רוב שאר המשחקים גם ככה נראים מפוקסלים).
כנראה לא הבנתי אותך, אבל אני אענה בכל מקרה...
כמעט בכל משחק DOS הרזולוציה היא 320x200, זה הסטנדרט (בהערכה גסה ביותר ומאוד לא זהירה, הייתי מהמר שלמעלה מ-90% מהמשחקים באתר הם בעלי רזולוציה כזו), והרזולוציה "הטבעית" (בהנחה שהתמונה באתר תקנית) היא מה שמוצג כשלוחצים על התמונות בדפי המשחק ונפתחת חלונית התצוגה.
ולמה צריך זכוכית מגדלת שם? מאותה סיבה בדיוק - 320x200 זה שטח קטנטן למדי עבור הרזולוציות הרווחות היום בשימוש בחלונות. הרי בזמנו התמונה הזו היתה נמתחת לשטח מלא של מסך סטנדרטי. DOSBox בעצמו (כמו שאמרתי לעיל כשהגבתי קודם) מציג את המשחק ב-Scaler של x2. ולמה שמראש זה לא יהיה מוגדל x2 כשפותחים את חלון התצוגה? כמה סיבות. הראשונה היא פשוט, כי זו לא הרזולוציה המקורית.
סמל אישי של משתמש
הטופיק
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי הטופיק »

משום מה היה זכור לי שהרזולוציה יותר גבוהה (ב-97 הייתה כבר תמיכה ב-800X600 אם זיכרוני אינו מטעה אותי).
Radioactive Grandpa כתב: ולמה שמראש זה לא יהיה מוגדל x2 כשפותחים את חלון התצוגה? כמה סיבות. הראשונה היא פשוט, כי זו לא הרזולוציה המקורית.
אני לא כל כך מסכים עם זה - יצא לי כמה פעמים להגדיל תמונות באתר והרמתי גבה כשראיתי עד כמה הם גדלו. על קיום זכוכית המגדלת התוודעתי רק מהפוסט הזה, ובכל מקרה זה נראה קצת לי אידיוטי להגדיל תמונה ואז להגדיל אותה שוב.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

brother34 כתב:הבעיה העיקרית היא שהמשחק לא פרוץ.
מוזר שאף אחד לא הזכיר את זה עד עכשיו? :scratch: או שאולי הזכרון שלי (והחיפוש בפורום) תקול?
בכל מקרה הייתי שמח להסתכל על זה אבל יש דברים שאני חייב לסיים קודם, ובכל מקרה גורדי הוא היחיד מבין שנינו שהצליח לפרוץ את ההגנה הויזואלית של קוקטל, אז סביר להניח שזו לא תהיה בעיה בשבילו.
Radioactive Grandpa כתב:הבעיה בכיוון הזה היא שהוא לא נגמר. בלי קשר לעניין התרגום למשל, לפעמים לא רק מפתחת או מפיצה אחת חתומה על המשחק. לכאורה היה אפשר לפתור את כל הסוגייה הזו אילו הקטלוג של המשחקים היה בנוי אחרת (ואז למשל שדה החברה היה יכול להיות רשימה באורך משתנה עם שני טורים, סוג מוגדר מראש ושם), אבל למי שעקב אחר העניינים ברור ששינוי בעומק כזה לא הולך להתרחש.
אכן סוגייה לא פשוטה... אולי מתישהו בעתיד הפורמט יהיה יותר גמיש, ואז יהיה אפשר לעשות משהו כמו זה:
http://www.old-games.org/share.php?game=17884" target="_blank
Radioactive Grandpa כתב:ולמה שמראש זה לא יהיה מוגדל x2 כשפותחים את חלון התצוגה? כמה סיבות. הראשונה היא פשוט, כי זו לא הרזולוציה המקורית.
גם אני נאלץ לא להסכים. ראה:
[url=http://www.old-games.org/f/viewtopic.php?p=106885#p106885]בשרשור הזה[/url] עוג כתב:1. אם התמונה קטנה מ640X400, היא תוצג בגודל כפול כברירת מחדל בחלון הקופץ. האייקון של זכוכית המגדלת יקטין אותה לגודל המקורי אם יילחץ.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

ובהודעה נפרדת כדי שזה לא ילך לאיבוד בשאר הנושאים, הנה ניטפוקון:
הגודל של HOMM2 בקטגוריית השת"ק לא נכון.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב:מוזר שאף אחד לא הזכיר את זה עד עכשיו?
זה לא נראה לי תקדים וגם לא מפתיע מדי. מחיפוש מהיר בפורום, לא היו כאן בכלל התייחסויות למשחק בהקשר של הגרסה שהורדה מהאתר.
הטופיק כתב:אני לא כל כך מסכים עם זה - יצא לי כמה פעמים להגדיל תמונות באתר והרמתי גבה כשראיתי עד כמה הם גדלו. על קיום זכוכית המגדלת התוודעתי רק מהפוסט הזה, ובכל מקרה זה נראה קצת לי אידיוטי להגדיל תמונה ואז להגדיל אותה שוב.
Og כתב:גם אני נאלץ לא להסכים. ראה .....
אני מעדיף שהדיון הזה יתקיים בצורה מסודרת ורצינית יותר בבמה נפרדת. בהנחה הסבירה שזה לא יקרה, אני אעיר שאני לא בהכרח מתנגד למה שאתם אומרים.
Og כתב:הגודל של HOMM2 בקטגוריית השת"ק לא נכון.
סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

נא לצרף סרקזם

שליחה על ידי brother34 »

Radioactive Grandpa כתב:
זה לא נראה לי תקדים וגם לא מפתיע מדי. מחיפוש מהיר בפורום, לא היו כאן בכלל התייחסויות למשחק בהקשר של הגרסה שהורדה מהאתר.
אולי כי אף אחד לא ניסה לשחק במשחק המדהים הזה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

brother34 כתב:
Radioactive Grandpa כתב:
אולי כי אף אחד לא ניסה לשחק במשחק ה[סרקזם]מדהים[/סרקזם] הזה.
ברלו שיחק בו (וגם דיבר עליו בפורום למיטב זכרוני) וסביר להניח שגם גורדי בשביל הסיקור/תמונות.
אני מתכוון שהגודל שרשום בדף המשחק נכון אבל במסד של האתר לא, ככה שזה רק עניין של שנייה לשנות מ-451m ל-239m.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Og כתב:אני מתכוון שהגודל שרשום בדף המשחק נכון אבל במסד של האתר לא, ככה שזה רק עניין של שנייה לשנות מ-451m ל-239m.
אוקי. אף פעם לא התעמקתי בבעיה ההיא, רק ידעתי שהיא קיימת.
על כל פנים, עוד שני דברים שמתייבשים כאן חודשים והם רק עניין של שניה:
הסרת הצ'יטים של מורטל קומבט 1; העתקת הצ'יטים של ריימן לאתר.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

brother34 כתב: דבר שני, skyroads מופיע כמשחק דומה, ובכיתוב העברי "סקי". בהתחלה חשבתי שזו טעות של מחשב, בגלל השם, וזה לא באמת משחק דומה.
אחר כך הבנתי שזה בגלל שהוא משחק מכשולים. בכל אופן, לא כדאי לשנות את השם העברי של המשחק למשהו אחר? "סקי" זה לא ממש המשחק, וזה בטח לא עברית. כבר עדיף "סקיירודס" נראה לי.
הסיבה היא מכיוון שככל הידוע לי, זהו השם העיקרי שבו המשחק נפוץ בארץ בזמנו (היו עוד כמה - ראו את מילות המפתח בדף המשחק). ובתור המשחק הפופולרי והמבוקש ביותר באתר, אני לא מעז לשנות את שמו ל"סקיי-רודס" או לכל וריאנט אחר, למרות שקיימים שמות מדוייקים יותר ברמת התיאוריה.
brother34 כתב: דבר שלישי, "כדורסל" גם מופיע שם במשחקים דומים, וזה נראה לי בכלל טעות. הוא לא אוסף ספורט אפילו
http://www.old-games.org/categories/subcat,102" target="_blank
האלגוריתם שמחשב את את המשחקים הדומים גם מניח שאם יש שני משחקים שפותחו על ידי אותה חברה ונמצאים באותה קטגוריה, ישנו סיכוי סביר שהם דומים במידה מסויימת. לפעמים זה ממש לא נכון, הרבה פעמים כן.

מסך ההגנה של עוגי
אני מניח שאף אחד לא הזכיר את העניין בעבר מכמה סיבות:
1. יחסית קל לעבור את מסך ההגנה.
2. חוסר מודעות לאפשרות שהמשחק יפרץ.
3. חוסר הפופולריות של המשחק.

ניסיתי בעצמי בימים האחרונים אבל אני לא יכול להגיד שיש לי כיוון (מלבד העובדה שאני מקבל את הרושם שההגנה במשחק הזה חלשה יותר). ובכלל,
Og כתב:ובכל מקרה גורדי הוא היחיד מבין שנינו שהצליח לפרוץ את ההגנה הויזואלית של קוקטל, אז סביר להניח שזו לא תהיה בעיה בשבילו.
כמו שאמרתי שם, זה היה הרבה יותר מזל משכל :-\ בעיה בעיה...
אני אמשיך לנסות קצת (עד שאתייאש).

עוגי - Go
חבל, אבל לא נורא. בלי נדר, אבדוק אם המשחק עדיין עובד כשמשנים את שם ה-Exe.
בכל מקרה, תודה על ההערה.

מפתחת ומפיצה במשחקים מתורגמים
אני מודה שאני לא יודע מה לעשות פה, כל פתרון מלבד הוספת שדה נראה לי כמו מעקף בעייתי והוספת שדה היא לצערי לא פתרון ריאלי נכון להיות משיקולי משאבים (==זמן).

ממשק התמונות
אעשה ניסוי, לא מבטיח כלום :-)
Radioactive Grandpa כתב:פיטר פן - המפתחת היא Novotrade International (ולא EA*Kids, שהיא כנראה רק מותג של המפיצה).
תוכל לפרט ולהוסיף סימוכין? שניהם רשומים במובי תחת המפתחת, ויותר נוח לי עם EA*Kids כי למיטב זכרוני הם מובלטים יותר במשחק עצמו.
Og כתב:אני מתכוון שהגודל שרשום בדף המשחק נכון אבל במסד של האתר לא, ככה שזה רק עניין של שנייה לשנות מ-451m ל-239m.
עלי :-)
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Gordi כתב:עלי :-)
שוקראן.

בנוגע לHoMM1, באמת שבוא העת קרוב יותר מאי פעם™ אז רציתי רק לצטט כאן חלק מן הודעת ההורדה העתידית:
מסע אל העתיד כתב:ש4: יש רימויים?
בניגוד למה שכל מני אתרים מפוקפקים יספרו לכם, ל- HoMM1 יש רק צ'יט מובנה אחד: הקלידו את הספרות 101495 כדי לראות את כל המפה. אם זה לא מספיק לכם, אני ממליץ על תוכנה בשם HeroesEditor של בחור בשם Jeff, אפשר לעשות איתה כמעט כל שעולה על דעתכם.
דא עקא, הנה אחר האתרים ה"מפוקפקים":
http://www.old-games.org/cheats/homm1.php" target="_blank
:(

אולי כדאי לתקן המחדל לפני בוא העת כדי למנוע המבוחה... :oops:

Gordi כתב:כמו שאמרתי שם, זה היה הרבה יותר מזל משכל :-\ בעיה בעיה...
אני אמשיך לנסות קצת (עד שאתייאש).
בכל מקרה שיתפנה לי זמן אני מתכוון לנסות את כוחי בזה, אני קצת מקנא שאתה הצלחת לפרוץ משחק (רצח במיאמי) שאני ניסיתי ולא הצלחתי בעבר :blackeye: (למרות שאז הידע שלי היה מזערי ביחס לעכשיו וגם לא נכנסתי לזה בפול גז בזמנו)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:ובתור המשחק הפופולרי והמבוקש ביותר באתר, אני לא מעז לשנות את שמו ל"סקיי-רודס" או לכל וריאנט אחר ....
קצת סטטיסטיקה (מאיזה קישור הגיעו לדף המשחק) תהיה מועילה ביותר במקרה הזה בשביל להעריך האם שינוי כזה עשוי להגדיל/להקטין/לא-לשנות את ההגעה לדף. ואגב, מה לגבי "סקיי"? (במקום "סקי")
Gordi כתב:
Radioactive Grandpa כתב:פיטר פן - המפתחת היא Novotrade International (ולא EA*Kids, שהיא כנראה רק מותג של המפיצה).
תוכל לפרט ולהוסיף סימוכין? שניהם רשומים במובי תחת המפתחת, ויותר נוח לי עם EA*Kids כי למיטב זכרוני הם מובלטים יותר במשחק עצמו.
מובלטים - אולי, אבל לא בתור מפתחים. Novotrade היא היחידה שמופיעה בפתיח כמפתחת (אפרופו מרכזיות המפיצה בתודעה וחשיבות ציונה...).
http://www.youtube.com/watch?v=g4tiszhp ... be&t=1m42s" target="_blank
(ושמובי ימציאו סימוכין!)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:מפתחת ומפיצה במשחקים מתורגמים
אני מודה שאני לא יודע מה לעשות פה, כל פתרון מלבד הוספת שדה נראה לי כמו מעקף בעייתי והוספת שדה היא לצערי לא פתרון ריאלי נכון להיות משיקולי משאבים (==זמן).
אז אני מציע: הפתרון האולטימטיבי נראה לי בכיוון שאני הצעתי לעיל (שדה של רשימה באורך משתנה בעלת שני שדות). ועד בוא העת שבו יהיו משאבים להוציא דבר כזה אל הפועל, פשוט נגבש סטנדרט במסגרת הכלים הנוכחיים לשם האחידות. אם ברב המשחקים צוינו המפתחת והמפיצה המקוריות - נראה לי שמוטב להמשיך עם הקו הזה. על פניו זה נשמע גם הגיוני.
Og כתב:בנוגע לHoMM1, באמת שבוא העת קרוב יותר מאי פעם™ אז רציתי רק לצטט כאן חלק מן הודעת ההורדה העתידית:
מסע אל העתיד כתב:ש4: יש רימויים?
בניגוד למה שכל מני אתרים מפוקפקים יספרו לכם, ל- HoMM1 יש רק צ'יט מובנה אחד: הקלידו את הספרות 101495 כדי לראות את כל המפה. אם זה לא מספיק לכם, אני ממליץ על תוכנה בשם HeroesEditor של בחור בשם Jeff, אפשר לעשות איתה כמעט כל שעולה על דעתכם.
דא עקא, הנה אחר האתרים ה"מפוקפקים":
http://www.old-games.org/cheats/homm1.php" target="_blank
:(

אולי כדאי לתקן המחדל לפני בוא העת כדי למנוע המבוחה... :oops:
לפרוטוקול, מה להערכתך המקור המפוקפק לטעות החוזרת הזו?
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

לא הבנתי בדיוק מה אתה שואל...
אתה שואל איך הגיעו הצ'יטים האלה למסע או איך הם הגיעו לאתרים אחרים ברחבי הרשת (ולמה אצל כולם יש את אותם קודים לא נכונים)?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא