דף 1 מתוך 1

RuneScape ו-MMORPG

נשלח: ש' יולי 07, 2012 9:30 pm
על ידי עידן
[פוצל כתגובה לכאן. R.G]

Runescape...איזו נוסטלגיה. בתור משחק-לא הבנתי למה הוא זוכה(זכה? גם לי אין מושג מה איתו כיום) לפופולריות כה רבה. שיחקתי בו קצת(בעבר הרחוק למדי) וממש לא אהבתי.

מצד שני-כבר שנים רבות שאיני משחק במשחקי MMO למיניהם, ואני מתייחס לרובם המוחלט בזלזול.

Re: שרשור המוזיקה ממשחקים

נשלח: ש' יולי 07, 2012 9:57 pm
על ידי Radioactive Grandpa
דווקא יש לי הרבה מה לענות לך, בעיקר בזכות אחי, שהוא היה שחקן רציני וגם שיחק ב-WoW, כך שיש בסיס להשוואה; אבל אני לא רוצה להחטיא את השרשור...

Re: שרשור המוזיקה ממשחקים

נשלח: ש' יולי 07, 2012 10:00 pm
על ידי עידן
Radioactive Grandpa כתב:דווקא יש לי הרבה מה לענות לך, בעיקר בזכות אחי, שהוא היה שחקן רציני וגם שיחק ב-WoW, כך שיש בסיס להשוואה; אבל אני לא רוצה להחטיא את השרשור...
יש לי חברים טובים שהיו בעברם(אחד במיוחד) מכורים ל-WoW בצורה כזו שהם העדיפו להישאר בבית בימי שישי עבורו. קשה לתאר מה אני מרגיש כלפי התנהגות כזו, אבל בוא נגיד שזו לא הרגשה חיובית.

תודה לאל שהתקופה הזו חלפה, לפחות מבחינת WoW.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: ש' יולי 07, 2012 11:14 pm
על ידי Radioactive Grandpa
תראתי לעצמי שזה לא ילך... :tongue: פוצל.

קודם כל, אני בהחלט יודע על מה אתה מדבר (אם כי לא חשבתי שזה יקרה בקרב אנשים מבוגרים בארץ, אבל מי יודע...).
אבל ספציפית לגבי RuneScape, קל לי יותר לדבר לזכותו בתור MMORPG בכלל, ולא להצדיק את הז'אנר עצמו... אני עצמי, מנותק לחלוטין מהז'אנר למעט נסיוני הדל ב-RuneScape שגם בו שחקתי כב-Single Player.
יש ב-RuneScape לא מעט עושר ומורכבות. אם ב-WoW יש כל מיני מקצועות מגוונים שמפתחים אותם לרמה מאוד גבוהה, ב-RuneScape בסך הכל כולם יכולים לעשות הכל, הכיוון שבוחרים לא מגביל כמעט את הפוטנציאל הכללי של הדמות שלך, ויש הרבה מאוד תחומים שאינם נוגעים לעולם הקרב (אם כי, כמובן, בסופו של דבר כל דבר מתקשר לקרב). היתרון שבכך, כך לפחות ע"פ העדות של אחי, הוא שהקווסטים ב-RuneScape הרבה יותר מגוונים ומעניינים, הרבה יותר סיפוריים ומורכבים במטרותיהם, מב-WoW שבו הכל מסתכם בעיקר ב"לך תהרוג כזה, ותביא כזה". כשחושבים על Diablo, זה לא מפתיע. גם שם הקווסטים היו חדגוניים באותו מובן. זה נדמה לי הפרמטר הכי מובהק לזכותו של RuneScape בעיני אחי. דבר נוסף שמאוד מעניין בעיני ב-RuneScape דווקא נוגע ללחימה, והוא עקרון ההיררכיה המשולשת בין קריירות הלחימה. כמו ב-Diablo (אני משווה אליו רק מפני שאותו אני מכיר, והוא צאצא לאותו מקור כמו WoW כך שאני מניח שהעקרונות דומים למדי), גם כאן יש שלושה כיווני קריירה ללוחמה: קוסם, לוחם וקשת. אבל מה שמתוחכם במערכת הקרב של RuneScape, הוא שהלוחם בד"כ עולה ביתרונותיו על הקשת, הקשת עולה על הקוסם, והקוסם עולה על הלוחם; כאשר זה רלוונטי כשמדובר בעימות ביניהם. זה עושה את העסק מתוחכם ומפולפל (למרות שהרבה שחקני RuneScape לא ערים לעיקרון הזה בכלל).
כמובן שלא חסרים יתרונות אדירים ל-WoW, והנתונים ודאי מדברים בעד עצמם (אם כי אני לחלוטין לא מצוי בהם), אבל די בזה, אני חושב, כדי להסביר את מה ששאלת.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 1:37 am
על ידי עידן
תודה על התשובה המפורטת, אף על פי ששאלתי הייתה רטורית בעיקרה. ברור לי שלא חסרות סיבות שבגללן שחקנים נמשכים ל-WoW או ל-MMO's אחרים בסגנון. זה לא סותר את העובדה שאני, אישית, די מזלזל בהם.

RPG "אמיתי" מבחינתי, כולל עלילה רצינית בהרבה מכל מה שיכול MMORPG להציע-גם אם ב-RS אולי יש קצת יותר עלילה, על פי תיאורך. אין לי בעיה עם משחקיות, כמובן, כל עוד היא עשויה היטב-אבל במשחקים מהסוג הזה היא לטעמי גנארית להחריד.

זה לא רע להנות גם ממשחקיות מונוטונית לעיתים, למשל משחקים בסגנון דיאבלו או dynasty warriors, אבל ב-MMO's כאמור מצטרף המימד של ההתמכרות לעולם אונליין שמרחיק אותך מהעולם האמיתי-וזה רע מאוד בעיני.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 3:30 am
על ידי Radioactive Grandpa
עידן כתב:תודה על התשובה המפורטת, אף על פי ששאלתי הייתה רטורית בעיקרה.
אכן. לכן כתבתי "דווקא יש לי הרבה מה לענות לך" - דהיינו למרות שלא באמת צפית לתשובה.
עידן כתב:זה לא סותר את העובדה שאני, אישית, די מזלזל בהם.
מן הסתם לא. דבר לא יסתור את זה. זלזל במה שבא לך, כמה שבא לך. רק נסיתי להציג חלק מהסיבות של מי שלא.
(למעשה נסיתי להסביר את זה רק לגבי RuneScape, שיש לא מעטים שרואים בו נחות לעומת WoW וכד'. כי את התמיהה "הרטורית" על הפופולריות הבעת לגביו, ולא לגבי הז'אנר בכלל.)

Re: שרשור המוזיקה ממשחקים

נשלח: א' יולי 08, 2012 10:36 am
על ידי brother34
עידן כתב: יש לי חברים טובים שהיו בעברם(אחד במיוחד) מכורים ל-WoW בצורה כזו שהם העדיפו להישאר בבית בימי שישי עבורו. קשה לתאר מה אני מרגיש כלפי התנהגות כזו, אבל בוא נגיד שזו לא הרגשה חיובית.

תודה לאל שהתקופה הזו חלפה, לפחות מבחינת WoW.
:lol:
כשקראתי את זה הצחיק אותי שאלו רמות ההתמכרות שיצא לך להכיר ו"הרגשת כלפיהם הרגשה לא חיובית" (זלזול? זעזוע? חרדה? לא משנה ממש).

היה לי חבר שהעדיף להשאר בבית כל השבוע, ואם הוא ידע באיזה יום מדובר זה בכלל היה נס.
להשאר בבית ביום שישי אתה קורא התמכרות?! באמת? פעם הייתי מעדיף להשאר בבית בשביל דאבל דרגון, בנאדם.

דבר נוסף, עידן,
עידן כתב: אין לי בעיה עם משחקיות, כמובן, כל עוד היא עשויה היטב-אבל במשחקים מהסוג הזה היא לטעמי גנארית להחריד.

זה לא רע להנות גם ממשחקיות מונוטונית לעיתים, למשל משחקים בסגנון דיאבלו או dynasty warriors, אבל ב-MMO's כאמור מצטרף המימד של ההתמכרות לעולם אונליין שמרחיק אותך מהעולם האמיתי-וזה רע מאוד בעיני.
לא כל כך הבנתי את עניין הגנריות. אם תוכל לבאר מעט, אודה לך מאוד.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 11:43 am
על ידי עידן
ל-RG-סבבה, נראה לי שהבנתי את דבריך. אולי לא שיחקתי ב-RS מספיק, אבל אותי הוא לא משך.

ל-brother34(יש מצב שתאשר איזה קיצור לכינוי שלך?)- כמובן שההתמכרות הייתה קשה ביותר. נתתי את יום שישי בתור דוגמא בולטת ליום שבו יוצאים בד"כ וכו'.

המילה היותר נכונה תהיה מונוטוניות, ולא גנריות-בסה"כ, בבסיסו של המשחק, מה שעושים זה להרוג(מפלצות, אנשים, ווטאבר), לקבל נסיון, למצוא חפצים וציוד טובים יותר ולעלות רמות. אני בהחלט יכול להבין איך זה ממכר. אבל בה בעת-זה גם נמאס, עלי לפחות, בשלב מסוים, אם אין מספיק דברים טובים מסביב(מוסיקה, גרפיקה וכמובן-עלילה).

עניין נוסף-ברוב המוחלט של ה-MMO's זו אפילו אותה שיטת קרב בדיוק, לרמה של "ראית אחד, ראית את כולם"-אקשן בזמן אמת, שמסתכם בסופו של דבר בלחיצות עכבר...אני מעריך בהרבה קרב בתורים או לפחות יותר אלמנט של טקטיקה(אני יודע שיש כאלו שיש בהם גם קרבות בתורים, לפחות אחד ששמעתי עליו ולא שיחקתי בו, אבל עדיין יש את שאר הבעיות שציינתי, מה גם שהוא לא נראה לי "מרגש" במיוחד מהסרטונים שצפיתי בהם).

אז כן, יכול להיות שגיוון, ברמה גבוהה יותר משינויים באסתטיקה ו/או שינויים קטנים אחרים, ישנה את צורת ההסתכלות שלי, על משחק ספציפי לפחות.

על כל פנים, כמו שרשמתי, גם אם רק המשחקיות קיימת, והיא מצוינת בפני עצמה, זה יכול לעבוד, אבל כל עוד זה אונליין...אני סולד מהעניין בעיקר בגלל ההתמכרות הקשה שראיתי אנשים סובלים ממנה.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 1:52 pm
על ידי brother34
קודם כל, אין לי שום צורך לאשר שום כינוי. מצידי אתה יכול לקרוא לי The Invisible Goblin, כל עוד אני אבין שאתה מדבר אלי.
דבר שני, תודה על ההסבר, הוא אכן האיר את טענתך באור בהיר יותר.
ודבר שלישי, רק בשביל לסגור את הפינה הזו בשבילי - אתה סולד ממשחקים מסוימים בגלל שהם גורמים לאנשים אחרים להתמכר?

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 2:03 pm
על ידי Radioactive Grandpa
brother34 כתב:היה לי חבר שהעדיף להשאר בבית כל השבוע, ואם הוא ידע באיזה יום מדובר זה בכלל היה נס.
הממ. גם בדרך כלל אצלי כשאני יודע באיזה יום בשבוע מדובר זה נס.
עידן כתב:ברוב המוחלט של ה-MMO's זו אפילו אותה שיטת קרב בדיוק, לרמה של "ראית אחד, ראית את כולם"-אקשן בזמן אמת, שמסתכם בסופו של דבר בלחיצות עכבר...
זה, עד כמה שאני יודע, פשוט לא נכון. לא ב-WoW ולא ב-RS. ההתייחסות שלך לרכיב האונליין מאוד שטחית, סלח לי (לפי האופן שבו אתה מציג זאת כאן). אתה לוקח את מה שעושים בהם כשמשחקים לבד, מוסיף אונליין, שהוא "הגורם הממכר" לשיטתך ותו לא, וזהו זה. אתה מתעלם מכל המורכבות שהתלות ההדדית הזו יוצרת במשחק, ובשיטות הקרב בפרט, בהן ניתן לגבש טקטיקות מיוחדות בקבוצה כשלכל אחד יש תפקיד משלו בהרכב. המורכבות הזו היא אגב מה שמאפשר את העובדה שבמשחק סולו, הדברים עשויים להיות יותר בנאליים מבחינת הפרמטרים האחרים (גראפיקה, עלילה, סאונד. גם משחקיות), כי לא על זה המשחק עומד.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 2:44 pm
על ידי עידן
ל-RG-ההתייחסות שלי אכן שטחית. אני מודע לא רע בכלל למה שמשחק אונליין מציע ולמאפיינים שלו, אשר חסרים במשחק לשחקן יחיד(גם זה לדעתי לא בהכרח תמיד מדויק, על פי התיאור שלך, אבל לא ניכנס לזה). גם חשוב לי להדגיש שאני עורך הפרדה בין משחק אונליין למשחק שהוא MMO.

לא ראיתי צורך לפרט, כי למען האמת, אני לא ממש מעוניין בדיון הזה. ערכתי אותו עם חברים פעמים מספר בעבר, ואין לי יותר מידי חשק לפרט זאת כאן. מתנצל.

ל-brother-ובכן, זו שאלה טובה. אני עצמי שיחקתי פעם ב-MMORPG's, אחד מהם היה MUD שאפילו שיחקתי בו תקופה ארוכה יחסית, ועוד אחד ששיחקתי בו קצת יותר מהאחרים והוא היה גם ייחודי ביחס אליהם. היו לי גם התנסויות קצרות עם מגוון של משחקי MMO מסוגים שונים. עם זאת, זה לא הגיע לרמה של התמכרות כמו זו שתיארתי. נסיון רב אולי אין לי-אבל בהחלט יש לי בסיס להתייחסות למשחקים.

הסלידה שלי מורכבת מכמה גורמים, שכמו ש-RG אמר, לא פירטתי אותם יתר על המידה. אם מתייחסים ספציפית לאלמנט ההתמכרות...אז כמובן שלא אכפת לי במיוחד מאנשים שאני לא מכיר. כל אחד שיעשה מה שטוב לו, כל עוד הוא לא פוגע באחרים. גם כשהיה מדובר בחברים שלי, מן הסתם לא יכולתי להגיד להם מה לעשות. אבל כן, זה ציער אותי שהם מעדיפים לשחק במשחק מחשב על פני להיפגש עם אנשים בעולם האמיתי, אבל לא זו הסיבה היחידה.

ושוב, מתנצל על חוסר הפירוט היחסי.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 11:13 pm
על ידי brother34
עידן כתב: . היו לי גם התנסויות קצרות עם מגוון של משחקי MMO מסוגים שונים. עם זאת, זה לא הגיע לרמה של התמכרות כמו זו שתיארתי. נסיון רב אולי אין לי-אבל בהחלט יש לי בסיס להתייחסות למשחקים.
עם זה אין לי בעיה בכלל. אני, למשל, סולד ממשחקי אימה ויש לי נסיון מועט מאד בתחום. בכל זאת, הספיק לי. (אלא אם כן מישהו יבוא עם המלצה חמה על משהו - אולי אנסה שוב)
עידן כתב: ושוב, מתנצל על חוסר הפירוט היחסי.
np m8

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 11:22 pm
על ידי עידן
משחקי אימה זה משהו אחר לגמרי :)

אני פשוט מפחד מהם בקלות, גם מכאלו שהם בקושי אימה. רשמתי על זה כאן לא מזמן. יש לי נגיד את amnesia: the dark descent מה-HiB האחרון, ואני מפחד אפילו להתקין את זה.

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 11:26 pm
על ידי brother34
:pale:

Re: RuneScape ו-MMORPG

נשלח: א' יולי 08, 2012 11:29 pm
על ידי עידן
brother34 כתב::pale:
להה, לא כזה נורא :)

משחק אימה/הרפתקאה שכן הצלחתי לשחק בו ואף לסיים אותו, לפני כמה שנים, זה the white chamber. הוא חינמי אפילו. אני חושב שגם המלצתי עליו כאן בפורום אי אז. משחק מומלץ. ואם אני שרדתי את קטעי האימה שבו...אני מאמין שבערך כל אחד יכול :)