שאילתא: עדכון עיתי
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
שאילתא: עדכון עיתי
בשעה טובה ומוצלחת, הייתי שמח לבשר על שובו לחיים רציפים של המחשב שלי לפני כשבוע וחצי, והשקתם של סרטונים שכבר היו ב-ToDo List לפני הרבה זמן, אבל בדיוק חזרתי מיומיים בדרום והנה הוא שוב מראה סימני התפגרות משמימים, אז כארבעה סרטונים נוספים לא זכו להגיע עימנו לקו הגמר. ניחא.
הנה כמה עדכונים מאז העדכון האחרון:
Volfied
* מה ההבדל בין רמות הקושי?
* מה משמעות ה-Shield בתחתית המסך?
* מהם הבונוסים השונים?
Aladdin
* [וידאו] איך עוברים את המפלצת הצהובה בשלב המערה? [נוסף הוידאו]
Lion King
* [וידאו] איך עוברים את האיים עם הקופים? [נוסף הוידאו]
* [וידאו] שלב 6 - איך עוברים את המפל? [נוסף קיצור הדרך ווידאו]
* שלב 8 - איך עוברים את הסוף עם ארבעת הרי הגעש? [נוסף הוידאו]
Rayman
* למה משמש מקש ה"Action"?
* מהם הכוחות השונים של ריימן?
* טיפים כלליים למשחק (ללא "ספוילרים")
* [וידאו] הבסת Moskito הייתוש
* [וידאו] הבסת Mr. Sax הסקסופון
* [וידאו] הבסת Mr. Stone, מר סלע
* [וידאו] הבסת Space Mama - המפגש הראשון
* [וידאו] הבסת Space Mama - המפגש האחרון
* [וידאו] הבסת Mr. Skops העקרב
* מה עושים לאחר שמביסים את Skops העקרב?
* יש צ'יט או טריק לשחרור כל הכלובים בצורה יעילה כלשהי?
הערות ותיקונים... (ואני ממש מקווה שהיה מותר לי לעשות את זה בלי תיאום מראש)
הנה כמה עדכונים מאז העדכון האחרון:
Volfied
* מה ההבדל בין רמות הקושי?
* מה משמעות ה-Shield בתחתית המסך?
* מהם הבונוסים השונים?
Aladdin
* [וידאו] איך עוברים את המפלצת הצהובה בשלב המערה? [נוסף הוידאו]
Lion King
* [וידאו] איך עוברים את האיים עם הקופים? [נוסף הוידאו]
* [וידאו] שלב 6 - איך עוברים את המפל? [נוסף קיצור הדרך ווידאו]
* שלב 8 - איך עוברים את הסוף עם ארבעת הרי הגעש? [נוסף הוידאו]
Rayman
* למה משמש מקש ה"Action"?
* מהם הכוחות השונים של ריימן?
* טיפים כלליים למשחק (ללא "ספוילרים")
* [וידאו] הבסת Moskito הייתוש
* [וידאו] הבסת Mr. Sax הסקסופון
* [וידאו] הבסת Mr. Stone, מר סלע
* [וידאו] הבסת Space Mama - המפגש הראשון
* [וידאו] הבסת Space Mama - המפגש האחרון
* [וידאו] הבסת Mr. Skops העקרב
* מה עושים לאחר שמביסים את Skops העקרב?
* יש צ'יט או טריק לשחרור כל הכלובים בצורה יעילה כלשהי?
הערות ותיקונים... (ואני ממש מקווה שהיה מותר לי לעשות את זה בלי תיאום מראש)
נערך לאחרונה על ידי Radioactive Grandpa ב ה' דצמבר 06, 2007 6:24 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
ת'נקס 
טוב, עד שיעלה ויבוא גורדי, אני אציין בינתיים שתי הערות.
בעניין הערך "איך עוברים את האיים עם הקופים?" -
אני חוזר על מה שאמרתי אז בזמנו. הערך מסורבל מאד, כתבתי אז הסבר שמפרט בצורה ממוקדת את שצריך להיעשות בחלק האחרון כדי להחליף את הקיים, אבל כדי לא לאבד את הקרדיט הקודם פשוט הוספת אותו (לכן לא נגעתי בתוכן כעת). אבל זה באמת דורש טיפול לדעתי.
המושגים PC ו-ROM פשוט לא נכונים בערך, וכל ייחוס אליהם מיותר, שגוי ומטעה (אין שום בעיה עם ה-PC, הקטע זהה לחלוטין בשתי הגרסאות, ואין שום הבדל בנעשה), ההסבר המסורבל המקורי לא מדוייק בכולו, וההסבר הנוסף יוצר כפילות. (אני יכול לתאר כאן מה בדיוק לא מדוייק, אבל זה בטח לא מעניין אף אחד. אלא אם גבריאל נמצא באזור ורוצה שאחפור איתו על זה.)
בכל מקרה, הוידאו החדש בערך מנשל את כל הספקות של אי ההבנה.
בעניין הערך היחידי שהיה ל-Rayman לפני הוספת כל הערכים הנ"ל, היה זה "מהם המקשים?".
Goro בדיוק כתב אתמול, אז אני מקווה שהוא יוכל להסביר את זה, כי לא ברור לי איך זה הגיע לשאילתא (אין גם הודעת סימוכין).
המקשים הם פשוט לא נכונים...
מקשי ברירת המחדל הם Ctrl לקפיצה; Alt לאגרוף ו-X לפעולה. וכמובן שניתן לשנותם דרך התפריט. (אז מה זה? גרסת המעריצים? גרסת אמולטור מ-SP? גרסת און-ליין כלשהי?)
והיות שאלו מקשים שכל משחק פלטפורמה השתמש בהם בזמנו, חוץ מה-X שגם ככה שימושי בשלבים מתקדמים, אני לא חושב שסוגיית המקשים באמת צריכה להוות כשל כלשהו (בניגוד למקרה בספר הג'ונגל בו מקשי ה-X וה-Z הם פקודות נחוצות ביותר).

טוב, עד שיעלה ויבוא גורדי, אני אציין בינתיים שתי הערות.
בעניין הערך "איך עוברים את האיים עם הקופים?" -
אני חוזר על מה שאמרתי אז בזמנו. הערך מסורבל מאד, כתבתי אז הסבר שמפרט בצורה ממוקדת את שצריך להיעשות בחלק האחרון כדי להחליף את הקיים, אבל כדי לא לאבד את הקרדיט הקודם פשוט הוספת אותו (לכן לא נגעתי בתוכן כעת). אבל זה באמת דורש טיפול לדעתי.
המושגים PC ו-ROM פשוט לא נכונים בערך, וכל ייחוס אליהם מיותר, שגוי ומטעה (אין שום בעיה עם ה-PC, הקטע זהה לחלוטין בשתי הגרסאות, ואין שום הבדל בנעשה), ההסבר המסורבל המקורי לא מדוייק בכולו, וההסבר הנוסף יוצר כפילות. (אני יכול לתאר כאן מה בדיוק לא מדוייק, אבל זה בטח לא מעניין אף אחד. אלא אם גבריאל נמצא באזור ורוצה שאחפור איתו על זה.)
בכל מקרה, הוידאו החדש בערך מנשל את כל הספקות של אי ההבנה.
בעניין הערך היחידי שהיה ל-Rayman לפני הוספת כל הערכים הנ"ל, היה זה "מהם המקשים?".
Goro בדיוק כתב אתמול, אז אני מקווה שהוא יוכל להסביר את זה, כי לא ברור לי איך זה הגיע לשאילתא (אין גם הודעת סימוכין).
המקשים הם פשוט לא נכונים...
מקשי ברירת המחדל הם Ctrl לקפיצה; Alt לאגרוף ו-X לפעולה. וכמובן שניתן לשנותם דרך התפריט. (אז מה זה? גרסת המעריצים? גרסת אמולטור מ-SP? גרסת און-ליין כלשהי?)
והיות שאלו מקשים שכל משחק פלטפורמה השתמש בהם בזמנו, חוץ מה-X שגם ככה שימושי בשלבים מתקדמים, אני לא חושב שסוגיית המקשים באמת צריכה להוות כשל כלשהו (בניגוד למקרה בספר הג'ונגל בו מקשי ה-X וה-Z הם פקודות נחוצות ביותר).
ההסבר של גבריאל מגיע מהאתר שלו:
http://www.planetnana.co.il/gabrielsat/problem.htm
למרות שקראתי את הערך הזה בעבר, מוזר לי שלא שמתי לב לטעות הזו (כנראה כי רק ריפרפתי), כלומר, למרות שלא שיחקתי מעולם בגרסת הSNES הניסוח היה אמור להיות ברור כטעות.
אני חושב שה'בעיה' שגבריאל מתיחס אליה יכולה להיות הבעיה עם השאגה שלא מתמלאת או לחלופין הבעיה שמחזירה את סימבה לתחילת השלב כאשר הוא אמור לסיים אותו - למרות שזו האחרונה לא סבירה כי אם זכרוני אינו מטעני המדובר בגרסאות תקולות ולא בבעיה בהפעלה.
http://www.planetnana.co.il/gabrielsat/problem.htm
למרות שקראתי את הערך הזה בעבר, מוזר לי שלא שמתי לב לטעות הזו (כנראה כי רק ריפרפתי), כלומר, למרות שלא שיחקתי מעולם בגרסת הSNES הניסוח היה אמור להיות ברור כטעות.
אני חושב שה'בעיה' שגבריאל מתיחס אליה יכולה להיות הבעיה עם השאגה שלא מתמלאת או לחלופין הבעיה שמחזירה את סימבה לתחילת השלב כאשר הוא אמור לסיים אותו - למרות שזו האחרונה לא סבירה כי אם זכרוני אינו מטעני המדובר בגרסאות תקולות ולא בבעיה בהפעלה.