דף 1 מתוך 1

טלאי למשחק שליט המימדים - Master of Dimensions

נשלח: ד' אוקטובר 31, 2007 9:04 am
על ידי Og
החלטתי להעלות את המשחק הזה לאתר אחסון ועל הדרך ניסיתי להפעיל אותו במחשב החדש (יחסית) שלי. למרבה הפתעתי לא משנה מה ניסיתי לא הצלחתי לגרום לו לפעול וניסיתי הרבה... אני תמיד מקבל שגיאה: "תקלה! : מחסור בזכרון" ואז "info : פרטים טכניים Advent.c->2199" .
אז כבר כמה ימים אני עובד על קובץ שיאפשר לשליט המימדים לעבוד אצלי, התוצאה הנוכחית עובדת אצלי ב 90% מן הפעמים שאני מנסה להפעיל (בהנחה שאני מפעיל את המחשב מחדש לאחר כל נסיון). אבל אני זקוק לשפני נסיון... יש כאן מישהו שלא הצליח להפעיל את שליט המימדים בXP בכלל, לא משנה כמה הוא ניסה?
אם כן, אני אשמח אם אותו המישהו יוכל להוריד את הקובץ הזה ולהחליף אותו בקובץ באותו השם בתיקיית המשחק (ברירת המחדל היא:
c:\program files\mad engine\mod\program , כמובן שמומלץ לגבות את הקובץ הישן) ולדווח לי אם יש שיפור/שינוי.
אצלי התוצאות התוצאות הטובות ביותר הן מצב תאימות לחלונות 95 וזהו, בלי שום פרמטרים (כמו ה J וה- M32 שמוסברים בהודעת ההורדה) או אפשרויות תאימות אחרות (כמו 256 צבעים או רזולוציה של 640x480 וכו'), אבל אם לא עובד לכם ככה אפשר לנסות להוסיף את שאר האפשורויות הנ"ל.

כמה הערות חשובות:
*שימו לב שיש סיכוי טוב שהמחשב יתקע, אז נא לגבות ולשמור הכל לפני שאתם מנסים.
*לאחר כל הפעלה או נסיון הפעלה יש צורך להפעיל מחדש את המחשב.
*אם זה נתקע (סמן לבן על המסך ולא קורה כלום במשך כמה דקות) אפשרי להביא את מנהל המשימות (Ctrl+Alt+del) ולסגור את הישום בכח, קצת קשת לראות מה עושים אבל זה אפשרי.
*כדאי לנסות פעמיים שלוש עם אותן אפשרויות כי זה לא עובד ב100%.


ואגב, כבר סיימתי להעלות את הדיסק הראשון למי שמעוניין בהורדה קלה:
http://og000.diinoweb.com/files/masagames/MODCD1/
עריכה]
הדיסק השני:
http://og000.diinoweb.com/files/masagames/MODCD2/

נשלח: ד' אוקטובר 31, 2007 11:05 am
על ידי C-man
רציתי לעזור אבל המשחק עבד בשני המחשבים (XP ו Vista) ללא שום התעסקות חוץ מהתאימות לקובץ ההתקנה.

נשלח: ד' אוקטובר 31, 2007 9:53 pm
על ידי ET
לי היתה איזושהיא בעיה להפעיל אותו בפנטיום 4 (פעם כן פעם לא), אבל דווקא על המחשב החדש שלי הוא עובד בסדר עם מצב תאימות. אני אבדוק בהזדמנות, ונראה לי שזה יעזור אם נבין מה בדיוק הטלא יהזה עושה...

אגב - שמתי לב שעל הדיסקים כתוב גרסה 1.0 , ובקובץ הפנימי כתוב גירסה 4 משהוא... ואם אני לא טועה גם מה שיש לי וגם מה שיש פה אלו גרסאות שחילקו יחד עם מחשבים אחרי שהמשחק עשה את המכירות שלו. אז אני בספק אם יש גרסאות יותר חדשות. (היה איזה טלאי שפתר בעיה של סאונד באתר ז"ל של מחשבת ז"ל)

נשלח: א' נובמבר 04, 2007 7:33 pm
על ידי Og
ET כתב:לי היתה איזושהיא בעיה להפעיל אותו בפנטיום 4 (פעם כן פעם לא), אבל דווקא על המחשב החדש שלי הוא עובד בסדר עם מצב תאימות. אני אבדוק בהזדמנות, ונראה לי שזה יעזור אם נבין מה בדיוק הטלא יהזה עושה...
יש לי חשד (אמנם חלש, אבל עדיין חשד) שזה קשור איכשהו לעובדה שאין לי EMS במחשב הזה.
מה ששמתי לב, שיש מחשבים שבהם זה עובד לפעמים, אבל לא נותן את השגיאה של הזכרון (המחשב הקודם שלי). ויש מחשבים שבהם זה נותן את הבעיה של הזכרון ולא עובד בכלל (המחשב הזה).
מה שמיוחד במחשב הזה, הוא שמאפיינים מסויימים בלוח אם שלי משתלטים על שטח הזכרון של הEMS. ולכן אני לא יכול להפעיל משחקים שדורשים EMS/XMS ב-NTVDM.
אבל EMS זה למשחקי דוס וMOD הוא ישום לחלונות... אז אני די מפקפק בתיאוריה של עצמי...
ET כתב:אגב - שמתי לב שעל הדיסקים כתוב גרסה 1.0 , ובקובץ הפנימי כתוב גירסה 4 משהוא... ואם אני לא טועה גם מה שיש לי וגם מה שיש פה אלו גרסאות שחילקו יחד עם מחשבים אחרי שהמשחק עשה את המכירות שלו. אז אני בספק אם יש גרסאות יותר חדשות. (היה איזה טלאי שפתר בעיה של סאונד באתר ז"ל של מחשבת ז"ל)
דווקא כל הדיסקים שלי שרשום עליהם לא למכירה הם הגרסה הישנה יותר, והמשחק שבאתר הוא הגרסה החדשה, כלומר, הדיסקים שלי שכתוב עליהם "מהדורה שנייה" ולא כתוב עליהם כלום לגבי "לא למכירה".

נשלח: א' נובמבר 04, 2007 10:57 pm
על ידי ET
אהה - דווקא בסריקה של הדיסק בשיתוף קבצים רשום "לא למכירה"... יש קובץ בשם version.inf שרשום בו 4.082, אבל יכול להיות שהכוונה היא לגרסה של ה - Install Shield. לי שלחו גרסה שהגיעה בעטיפה קטנה וגם עליה רשום 4.082.

בנוגע לEMS... הEMS בעצמו זה זיכרון שפעם היו מכניסים על כרטיסים נפרדים, ובעצם DOS עשה אמולציה של EMS בעזרת זיכרון רגיל (XMS). לכן , לכל המחשבים שיוצרו משנת 88 בערך כבר אין EMS אמיתי :wink: . זו לא פונקציה של הלוח אם, אלא של מנהל הזיכרון ומערכת ההפעלה.

אגב - אם אני מנסה להפעיל את המשחק בלי מצב תאימות, אני מקבל מצב דומה למה שתיארת שבו המחשב כמעט מתרסק.

הפעלה תחת XP

נשלח: ש' דצמבר 01, 2007 11:57 am
על ידי אורח כבוד
שלום לכולם !
אתמול, בזמן שעשיתי סדר בין ערימות הדיסקים שלי, מצאתי את העותק המקורי שלי של שליט המימדים. רשום עליו לא להשכרה וגם לא למכירה. בנספח הוורד שבוך הדיסק רשום גירסא מספר 1. אך השם של הדיסק עצמו מראה: MOD 408, כך שיש לי הרושם שזו גירסא 4.08. אבל זה רק אני.
בכל מקרה, זכרתי שלא סיימתי את המשחק מעולם משום שהוא תמיד נתקע לי בשלב מסויים עם איזה ליצן החצר או משהו כזה, אז חשבתי לנסות להעלות אותו שוב. כמובן שהפעלתי את ההתקנה במצב תאימות של חלונות 95. הכל עבר חלק. כשרציתי להפעיל את המשחק לעומת זאת, הופיעה לי שגיאה של מחסור בזיכרון ואחריה Advant c.2183. כמובן שגם אותו ניסיתי להפעיל במצב תאימות חלונות 95, אך ללא הועיל. בנספח המשחק ניקתלתי באפשרות להוסיף את האותיות M ו- J...עשיתי זאת אך עדיין ללא הועיל. בשלב מסוים החלטתי להפעיל את המשחק במצב תאימות חלונות 2000 עם 256 צבעים ורזולוציה של 640X480 (עם אותה שורת קוד חדשה), לחיצה כפולה על המשחק עשתה רושם שמשהו השתפר, אך רק רושם, החזירה אותי ל-XP עם הגדרות "מראה" שונות. לא התייאשתי, לחצתי שוב, והפעם זה עבד !!! לאחר מספר נסיונות ותהיות, הבנתי שהמשחק עובד רק בניסיון השני להפעלתו. אומנם הגדרות המראה מתחרפנות, אבל זה זניח ביחס לעובדה שאוכל לסיים את המחשק שקניתי (אגב, שילמתי כסף למרות שכתוב לא למכירה...באיזו חנות כלבו לא ישרה...), לפני 12 שנים !
כמובן שהפעם אני אשתמש בקבצים שמופיעים פה באתר, כדי לא להתקל שוב במצב שהדיסק נתקע.
מקווה שהמידע עזר למישהו, בכל אופן, שמחתי לדעת שיש עוד אנשים שהתפעלו מהמשחק הזה לא פחות ממני, ובנימה אישית, אני מקווה שמתשיהו תעשיית משחקי המחשב בארץ תפרח שוב.

נ.ב
אני משתמש בגירסאת XP בעברית, Service Pack 2, שמתעדכנת כל הזמן....

נשלח: ג' דצמבר 04, 2007 1:59 pm
על ידי Gordi
זה מזכיר לי שבזמנו רציתי להדביק פה ציטוט מתוך אתר הבית של מחשבת ז"ל על תיקון לשליט המימדים:
תיקון למשחקים אפצ'י ושליט המימדים
הבעיה היא הודעת תקלה באתחול צלילים. הבעיה נוצרה מכיוון
שהמשחקים נכתבו לשמוש ב-DirectX 2 ואחרי התקנת DirectX
מגרסה מתקדמת יותר, הם לא מצליחים לאתחל את כוון הצלילים.
יש להוריד את הקובץ למחיצה זמנית ולהריץ אותו מתוך חלון דוס
בתוך חלונות.95 אחר-כך מריצים את המשחק וזהו זה.
הקישור הפנה לקובץ בשם dx3patc.zip, שאותו אין לי.
אני לא יודע אם זה יכול לעזור איכשהו, אבל שיהיה, בשביל הארכיון.