אני גם מאוד מסכים עם הביקורת של יאצי על המשחק (כלומר, עם 70 האחוזים מתוכה שאחריהם הצלחתי לעקוב). ולמרות שאני אוהב FPS באופן כללי והמשחק הזה יותר מזכיר את שאר משחקי הז'אנר מקודמו - אם כבר פורטל אז שיהיה פורטל. יותר מדי קטעים היו "לך תמצא את הנקודה" ולא "לך תבין את הפרנציפ". המרחב המסחרר הזה שהיה בהרבה מקומות, פשוט לא מתאים לעניין לטעמי.
כן, עידן אמר את זה.Yoyole כתב:אפרופו מוזיקה, באתר הרשמי אפשר להוריד בחינם את הפסקול של המשחק.
הגיע הזמן להגיד את זה...
עם כל הכבוד למשחקים של Valve ופורטל בפרט, ולא צריך אותי בשביל להגיד שיש כבוד.., הפסקול הוא אף פעם לא אספקט שיש יותר מדי מה להתגאות בו.
כן, זה לא ש-Valve "מפשלים" בקטע הזה. אני בהחלט ער לכך שזו בחירה מודעת ומכוונת שלהם, חלק מהאמירה שלהם והאופי של העבודה שלהם. לא להסיח את את השחקן לדברים חיצוניים שיש להם יותר מדי נוכחות משל עצמם מעבר לעולם הפיסי שהם בונים עבורו, המוסיקה רק מתווה אווירה כללית, ואת השאר, מה שהמוסיקה היתה אמורה למלא, השחקן מביא מתוך עצמו, מהחוויה האישית שלו. אותו דבר בא לידי ביטוי עם האנונימיות של הפרוטגוניסט. העקרון הזה, יחד עם האמירה הגאוותנית הנלווית: "עם איכות כזו של משחק אנחנו לא צריכים פרוטגוניסט, אנחנו לא צריכים פסקול".
כמובן שבכל זאת הורדתי את הפסקול (אני הרי לא מסוגל אחרת)... אבל מי זוכר משהו בכלל מהפסקול של פורטל 1? אני מאמין שאף אחד לא זוכר שום דבר, אולי חוץ מ-
- הצג/הסתר תוכן
אני משער ששיר הסיום של 2 שהוא אמנם קליט הרבה פחות, אבל גם מוצלח מאוד, עשוי להכניס קצת פרופורציות לכל העסק.