יכול להיות שפיספסתי. החזרה על שתי מילים נרדפות/קרובות ("תלאות וסכנות") היא שיוצרת את ההדגשה הנדרשת ממש כמו במסר המקורי, כך שזה לא חסר במשפט. וגם ככה המילה "תלאות" לבדה יוצרת קונוטציה מודגשת, מחוזקת. אבל אפשר להוסיף "גדולות", זה לא יזיק.lior111 כתב:התכוונתי ל-גדולות/עצומות/אדירות. בכל מקרה, למה המילה הזאת מושמטת בניסוח שלך?
תגובה מוזרה מאוד, אבל תעשה מה שבא לך...lior111 כתב:אני הייתי מוותר על ה-"לכאן". המשפט פשוט נשמע לי יותר מובן שאני קורא אותו בלי ה-"לכאן".
[עריכה: אולי כדאי שאדגיש את העקרון הזה כי יכול להיות שלא הבנת אותו. כשמוותרים על מילים בתרגום, זה צריך להיות לא מפני שאתה מצליח להבין את המשפט טוב גם בלעדיהן, אלא מפני שהתפקיד שלהן במשפט - גם ככה מתבצע (אם לא על ידי המקבילה המילולית שלהן - על ידי אמצעים אחרים). או במקרה שפשוט לא ניתן לתרגם אותן לתוך משפט טוב בשפת היעד (עברית) ואפשר בניסוח קצת שונה לבטא את אותו מסר בקרבה טובה. אני מקווה שהצלחת להבין מה שאמרתי עכשיו.]
אולי בשבתות הוא יוצא לשחק כדורעף בחוף אי הנמר.lior111 כתב:אולי לעומאר יש קשר כלשהו לים?
אנחנו באמת לא צריכים להיכנס לנקודות האלה. אנחנו אמורים לתרגם מתוך ההבנה הסבירה של ההקשר. הרי אמרו לנו מה התפקיד של עומאר, הוא מפקד משמר המלכות של אי הנמר. הוא שומר התליון.
אם אתה רוצה להרגיש עוד יותר טוב עם ההחלטה הזו, בדוק את ההקשר הרחב יותר במשחק: אנחנו נתקלים בעומאר ובחייליו, אנשי המשמר, בתוך המקדש (לא בחוף או בלב ים).
ועניתי לך:lior111 כתב:אני רשמתי לך: "אני לא חושב שמתאים לרשום "יחד עם הקמע" כמו שהטופיק רשם. לפי מה שאני חושב, היא מתכוונת שבזה שהוא יענוד את קמע תשע הנשמות, זאת בעצם תהיה הגאווה שלו וסימן שהוא יחיד במינו. אז להגיד שהוא יחזיק בתואר הזה יחד עם הקמע, זה די מפספס את הרעיון."
אז שאלתי אותך אם אני צודק בכוונה שלי שהקמע כביכול מסמל את התואר הזה ולכן לא מתאים לרשום שהוא מחזיק בתואר הזה "ביחד" עם הקמע.
כלומר, ברור שמה שאמרת נכון (היתה כאן בעיה אחרת, של להעביר מעין משחק מילים שלא עובר בעברית), ואני מסכים שעדיף בלי "ביחד" (כי הוא לא פותר את הבעיה ההיא).Radioactive Grandpa כתב:לגבי השמטת ה"ביחד", זה שלא מופיעה המילה together לא רלוונטי, אני מניח שהוא [הטופיק] ניסה להעביר קצת את משחק המילים במקור (אתה "לובש" את הקמע, ו"לובש" את התואר). זה יוצא קצת צולע, אני מסכים שעדיף לוותר על זה.