El Diablo Tercio de DRM

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Bobbin
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: El Diablo Tercio de DRM

שליחה על ידי Bobbin »

עידן כתב:אה,אז לזה בובין התכוון? שאי אפשר שכמה שחקנים יהיו בעלים של אותו קוד משחק?

אני באמת לא מסונכרן איתכם כנראה... :Sad:
כן.
מהסיבה הזו, עותקים פיזיים משומשים של משחקים כמו Fallout: New Vegas ו-Diablo3 הם פשוט בלתי שמישים.
על מנת לשחק באחד מהם (באופן חוקי) אתה חייב לקנות עותק חדש.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Radioactive Grandpa כתב:טוב, אם באמת ויתרת על ההתייחסות לדיון, עידן, אני אעבור להתפלמס מול C-man... :)
עידן כתב:לדעתי, אנחנו ממשיכים לטחון מים. כדאי שנפסיק כאן.
:/

אני מוכן להתפלמס איתך, אבל אני לא מבטיח דעות/תשובות נחרצות בנושאים המורכבים יותר שאתה מעלה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

זו היתה חצי הלצה. אבל די הותשתי מהניסיון הקודם (המשפט שציטטת הוציא לי את הרוח מהמפרשים. נאלצתי להתאפק כדי לא להגיב באמירה שהיה לה פוטנציאל לגרום לעלבון).

רק רציתי לשאול לגבי המשפט הראשון שלך כאן,
C-man כתב:
עידן כתב:אפשר להגיד שאתה לא "קונה" מהם את המשחק, אלא רק "שוכר" אותו.
אתה אף פעם לא קונה משחק/סרט/שיר, אתה משלם על הזכות להשתמש בו. זה לא המצאה חדשה או משהו.
אתה באמת חושב ככה? נשמע כאילו אתה מתאר את הקניין הרוחני, שאותו אתה לא קונה, אלא את הזכות להשתמש בו. אבל את התוצר עצמו - אם קנית - הוא לא שלך? העותק שרכשת - הוא רק זכות לשימוש?
בנוסף, עיקר ההבדל בין קניה לשכירה (שכך עידן תאר את זה) הוא הזמניות. כשאתה קונה לכאורה זכות לשימוש במוצר כמו משחק/סרט/שיר - היא זמנית?
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Radioactive Grandpa כתב:אתה באמת חושב ככה? נשמע כאילו אתה מתאר את הקניין הרוחני, שאותו אתה לא קונה, אלא את הזכות להשתמש בו. אבל את התוצר עצמו - אם קנית - הוא לא שלך? העותק שרכשת - הוא רק זכות לשימוש?
העותק הפיזי הוא הדבר היחידי ששייך לך. אתה רשאי להשתמש בתוכן שלו רק בעמידה בתנאים המוסכמים (שלא סתם קוראים להם End User License Agreement או Terms of Service).
ברוב המקרים אתה לא רשאי לשכפל אותו, למכור אותו הלאה, וכו'.
אם כחלק מתנאי השירות אתה צריך להיות מחובר לאינטרנט - זה מה יש.
באותה מידה אתה צריך להיות גם מחובר לחשמל בכל המשחקים (אני בכוונה קצת מקצין).

בעניין הזמניות - אני לא זוכר שראיתי על זה משהו כשריפרפתי בתנאי השימוש, אבל אני מתאר לעצמי שהם מתחייבים ל שהשירות יהיה זמין ב "Forseeable Future"...
מה שכן ראיתי, הם לא מתחייבים להיות זמינים במקרים פטאליים שמחוץ לשליטתם (הגיוני בסך הכל..):
Blizzard כתב:
Force Majeure.
Blizzard shall not be liable for any delay or failure to perform resulting from causes outside the reasonable control of Blizzard, including without limitation, acts of God, war, terrorism, riots, embargoes, acts of civil or military authorities, fire, floods, accidents, strikes, or shortages of transportation facilities, fuel, energy, labor or materials.
החלק של ה "acts of God" הצחיק אותי, מעניין אם זה ניסוח מקובל ב Legalese.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

מבחינתי, לקנות משהו אומר שיש לי אותו לתמיד. אם אני קונה עותק יחיד-זה אומר שתמיד יש לי את הזכות לשחק בעותק היחיד הזה. גם בעוד 20 שנה אוכל לשחק בו, כמו שכיום אני יכול לשחק בעותק של Super Mario Bros(הראשון), בהתחשב בכך שיש לי את המשחק והקונסולה המתאימה להפעיל אותו.

דיאבלו 3, לעומת זאת, יושב על שרתים. אם השרתים למטה/לא קיימים בכלל, אני נשאר עם מארז ריק מתוכן, שאין לי מה לעשות איתו-מבחינתי זה כמו כל משחק MMO שמשלמים עליו תשלום חודשי, למשל.

יש מצב לא רע בכלל שההגדרה "שכירות" לא מתאימה, ככה אני הגדרתי את זה. אם יש לכם הגדרה אחרת טובה יותר-אשמח לשמוע. ההבדל מבחינתי הוא ברור, על כל פנים.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

כמובן שאפשר לתקף כמעט כל תנאי הזוי ודרקוני תחת חוזה משפטי. אם זה נראה לך סביר, C-man, אז בסדר. ענית על השאלה. אבל אנחנו מצפים בדרך כלל למשהו אחר כשאנחנו קונים משחק שטיב התוכן שלו לא מבוסס על האינטרנט, לא? ככה נראה לי לפחות.
האנלוגיה לחשמל חושפת את הבעיה: החשמל לא נכלל בשירות שמספק לך אותו גוף שמספק לך את המוצר (והוא אחד מתנאים רבים שמניחים מראש כדי להפעיל את המשחק, לפני שרכשת אותו).
האפשרות שהשרתים של החברה יפסיקו לתפקד היא לא בלתי-סבירה (והיא ממש סבירה כשמדובר לטווח זמן רחוק, כי עולה לה כסף לתחזק את השרתים, אבל המוצר נרכש חד-פעמית [אמור להיות... לפני שהם יתחילו למסחר לו DLC וכאלה]. על החשמל לעומת זאת אתה משלם תדיר). אם החברה פושטת את הרגל - אין לך כלום. מעניין אותי אם הם בכל זאת מתחייבים ליותר מהמונח המעורפל "foreseeable future". כשמדובר באפשרות הורדה של המשחקים ב-Humble Bundle למשל, זה סביר לחלוטין, אתה הרי אמור בזמן הזה ליצור עותקים שלא יהיו מוגבלים ביכולת של החברה לספק לך את המשך השירות.
C-man כתב:החלק של ה "acts of God" הצחיק אותי, מעניין אם זה ניסוח מקובל ב Legalese.
כן, המונח המקביל בעברית הוא "כוח עליון", אבל המשמעות של זה די פשוטה (ולא תיאולוגית...) - אירועים שאין יכולת סבירה לצפות ו/או למנוע אותם (רלוונטי בעיקר לאסונות טבע).
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Radioactive Grandpa כתב:כמובן שאפשר לתקף כמעט כל תנאי הזוי ודרקוני תחת חוזה משפטי. אם זה נראה לך סביר, C-man, אז בסדר.
אני לא הבעתי את דעתי, רק הצגתי את המצב.
במקרה של דיאבלו לדעתי התנאי של חיבור לרשת הוא לא דרקוני (בגלל אופי המשחק, ובגלל החברה שעומדת מאחוריו), ואגב, אני לא חושב שהוא נעשה נטו מסיבות DRM-יות.
לדעתי אחת הסיבות המרכזיות שבליזארד עשתה זאת היא לשלב כמה שיותר אנשים במשחק המקוון / להקל כמה שיותר על המעבר ממשחק לבד למשחק משותף. במשחקים הקודמים היית יכול לסיים את המשחק באופליין אבל לא יכולת להעביר את הדמות לרשת, היית צריך להתחיל מהתחלה לגמרי. אני מניח שזה תסכל לא מעט שחקנים, והם פשוט ויתרו על לשחק ברשת.
Radioactive Grandpa כתב:האפשרות שהשרתים של החברה יפסיקו לתפקד היא לא בלתי-סבירה (והיא ממש סבירה כשמדובר לטווח זמן רחוק, כי עולה לה כסף לתחזק את השרתים, אבל המוצר נרכש חד-פעמית [אמור להיות... לפני שהם יתחילו למסחר לו DLC וכאלה]. על החשמל לעומת זאת אתה משלם תדיר). אם החברה פושטת את הרגל - אין לך כלום.
בעקרון, אתה צודק. כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, אם זו הייתה חברה אחרת, כמו EA, או חברה קטנה שעלולה להסגר, הייתי הרבה יותר יותר חושש מזה, וזה היה מהווה עבורי פקטור בהחלטה אם לקנות או לא. במקרה של בליזארד אני לא חושש כי זו חברה שעושה את המקסימום בשביל המשחקים שלה. חוץ מזה בDiablo 3 יהיה את ה Real Money Auction House שיהיה פרה חולבת לאורך זמן, אז אני לא דואג לרווחיות שלו.
Radioactive Grandpa כתב:
C-man כתב: החלק של ה "acts of God" הצחיק אותי, מעניין אם זה ניסוח מקובל ב Legalese.
כן, המונח המקביל בעברית הוא "כוח עליון", אבל המשמעות של זה די פשוטה (ולא תיאולוגית...) - אירועים שאין יכולת סבירה לצפות ו/או למנוע אותם (רלוונטי בעיקר לאסונות טבע).
את "כוח עליון" ו"Force Majeure" אני יכול להבין, אבל "acts of God" (עם 'G' רבתי) נשמע לי יותר מדי סובייקטיבי.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

בליזארד עשו מעין שדרוג ל-DRM, אפשר להגיד. במקום להכביר במילים, אצטט את התגובה הרשמית:

As of patch 1.0.3, when purchasing a digital version of Diablo III through the online store or your Battle.net Account, players are restricted to the Starter Edition for the first 72 hours (sometimes less). Players on Starter Editions have the following restrictions:
Act I up to the Skeleton King is available
Level 13 cap
Matchmaking available only with other Starter Edition players
No Auction House access (Real Money or Gold)
Global Play is not available. Players attempting to connect to Diablo III Starter Edition in a region other than their Battle.net Account's home region will receive Error 12. See the Global Play support article for more information.

וואו. פשוט וואו. כאילו שלא שנאו אותם מספיק לפני. זה בדיוק כמו להגיד "שילמתם במיטב כספכם על המשחק ורוצים להנות ממנו? באסה. תהנו מהדמו למשך...שלושה ימים...ורק אחרי זה תוכלו להנות מהגרסה המלאה!"
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

לא הבנתי. איך זה קשור ל-DRM?
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Radioactive Grandpa כתב:לא הבנתי. איך זה קשור ל-DRM?
כל דבר שקשור להפעלה של המשחק הוא DRM, לא? אם משהו מגביל אותך מלהפעיל את המשחק "כמו שצריך"-זה DRM מבחינתי. הרי אם לא היית צריך להתחבר לשרתים, לא הייתה פה שום בעיה.

עריכה: ככה אני גם מבין את זה מההגדרה של DRM בויקיפדיה...

אבל זו לא הנקודה, אל תקרא לזה DRM מצידי. המהלך הזה הוא לדעתי פשוט הזוי ומגעיל כלפי הלקוחות. לא ברור לי מה הם חושבים לעצמם.
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

מה בדיוק המטרה של הרעיון הזה?
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Ingsoc כתב:מה בדיוק המטרה של הרעיון הזה?
אל תשאל אותי...הם לא ממש הסבירו. באתר הרשמי, תחת תמיכה, רשום שזה כדי לוודא שהתשלום התקבל כמו שצריך או שטות כזו או אחרת...נשמע לי חרטה.

והנה מידע שהתקבל זה עתה: חבר שלי טוען שזה מונע רמאות של כרטיסי אשראי. לא שהסיבה לזה אמורה לעניין אותי בתור צרכן.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

באיזור ה-15 לחודש, ככה, יצאה הגרסה הראשונה של Mooege שתומכת במשחק המלא, בליזארד מיהרו להגיב בסגירה של כל אתר ברשת שהיה קשור לפרוייקט, אבל הפיתוח עדיין נמשך במחתרת. נכון לעכשיו הגרסה השלישית שוחררה אבל אני קורא שעדיין היא מלאת באגים.

רציתי לציין שאם מישהו יחליט להתנסות באמולטור הזה, אני מאד מאד אשמח לשמוע חוות דעת אישית.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אמנם יצא האמולטור, אבל קראתי שבינתיים אי אפשר לעשות כמעט כלום. הוא נתקע כשמדברים עם NPC's, אי אפשר למכור חפצים ועוד 1001 באגים אחרים.

לדעתי ייקח המון זמן, אם בכלל, עד שזה יעבוד כמו שצריך. לא שמאוד אכפת לי. שמעתי מהרבה אנשים שהמשחק בינוני להחריד(אם לא למטה מכך).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

עכשיו כולם יכולים לשחק חינם(טירוף חושים של ממש) ב-"Starter Edition"(המילה היפה ש-Blizzard המציאו ל-"Demo"). האח, הידד. מי שמעוניין-דרך Battle.net
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא