Og כתב:לא זוכר איפה קראתי על איזשהו כלל שאסור להכפיל לאחר אותיות מש"ה או משהו כזה (כבר הזכרתי שאני לא ממש בקי בתחום?)
גם אני לא הכי בקיא בתחום. זכור לי משהו דומה: שאין מכפילים י' או ו' עיצוריות בלבד בתחילת מילה, אבל הסייגים להכפלה באמצע המלה אינם זכורים לי. מש"ה בכל אופן, או בכל"ם, או כולן, כמעט תמיד מתייחס לתחיליות ולא לאותיות בתוך מלה עצמה.
צללתי כרגע בארכיון בפורום ישן נושן ללשון העברית בנסיון לאתר פוסט עתיק שלי עם כל כללי האקדמיה לכתיב חסר ניקוד בתקווה לשפוך קצת אור [פאק, הייתי ממש חד פעם. אני צריך להוציא אחוזי נכות על חצי מנת משכל שהלכה עם המדים הירוקים...]. העליתי חרס. :( (ואללה עוג, באמת יש לי נטייה לקצץ ביטויים...)
בתפוז, הודעה בת 3 ימים לא קופצת לראש העמוד עם תגובה חדשה. כשרשמת את ההודעה שלך היא הייתה בסוף העמוד הראשון ואחרי כמה דקות היא עברה כבר לעמוד השני ועכשיו היא כבר בטח בשלישי. אף אחד לא קורא הודעות בעמוד השני ומעלה...
אם זה באמת מעניין אותך (אותי זה מעניין), פתח שרשור חדש ותפנה בו לישן.
חשדתי שזה לא מקפיץ שם...
עניין אותי בעקבות התארים שזכה להם המשיב. ברפרוף כללי על הפורום (אני לא אוהב להתערב בפורומים שלא שהיתי בהם כאאוטסיידר בתקופת צינון ראויה) דווקא לא נראה שמדובר במקום כזה בר-סמכא.
אני יודע שאינך מתלוצץ. על פי זיכרון מעורפל ולא מחייב, ניסיתי אותם פעם ודווקא לא זכיתי לתשובה.
בכל מקרה, כמו שאמרתי כמה פעמים, "אני כבר לא בתחום", ולא בא לי לעשות חצי עבודה. אני בטוח שבזמנו היו לי כל-כך הרבה שאלות מעניינות יותר (שעניינן בפני עצמן, ולא רק על פי תשובה של מישהו שאמור להיות מקור מוסמך) לשאול במקרה שמעלים את זה לדרגה כזו.
בשיטוט נוסף בארכיון הפורום ההוא, לא מצאתי זכר למקרה של סוגיה שהעליתי אני לאקדמיה. אבל כן מצאתי מקרה בו חבר אחר בפורום העלה, והתשובה שנתקבלה דווקא היתה מבריקה למדי.
הנה זה כאן למעוניין (ובכלל דיון מרתק לטעמי. תשובת האקדמיה בדף השני): http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?w ... um_id=4023" target="_blank
אתה מדבר על הכללים, כן?
גם אני כבר שכחתי אותם (ולא התעמקתי בהם שוב כשמצאתי). אבל כן הייתי ממליץ לקרוא את ההודעה שבאה לפניהם, בהודעה האחת-לפני-אחרונה באשכול, חתום ב"מתוך החלטת מליאת האקדמיה ללשון העברית ביום ו' בניסן תשכ"ח". מלמד משהו מעניין על התקפות של זה ועל האווירה בה נתקבלו החוקים.