המשחקים המומלצים שלכם

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: המשחקים המומלצים שלכם

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

לפני הכל, אלף סליחות. לא הייתי מעלה על דעתי להגיד דבר כזה אילו היה לי מושג שזה עלול לפגוע בך עד כדי כך. או אפילו קצת.

ומעבר להתנצלות שאני חייב לך ללא סייג, אני באמת חושב שממש אין מה להיעלב משטות כזו. חשבתי שתיקח את זה בהומור, ולכל היותר כצ'אפחה קטנה בין חברים (אם בכלל תיקח את זה לאנשהו... כי אפשר לחשוב במה מדובר...). אלו בין כה וכה דברים שרק דקדקן מופרע כמוני מוצא אותם משעשעים ביומיום, וסביר להניח שחוץ ממני כמעט אף אחד לא שם לב לזה, ומעטים הם אלו שחושבים שיש בזה עניין כלשהו בכלל. וגם אם כן, אני ממש לא רואה כאן סיבה לעלבון. קווי לשון יחודיים יש לכולנו, וניסוחים משעשעים מזדמנים לכולנו.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

לא, לא, זה בסדר, לכן עשיתי את העריכה...

חלילה, לא באמת נעלבתי. זה היה קצת מוזר, אבל באופן כללי אגב, אני בן אדם שאפילו אם הוא נעלב נורא וכועס זה עובר לי די מהר. אני לא מסוגל לכעוס לאורך זמן בכלל.

"הבכי"(בלב, בעיקר) היה באמת במציאות, כלומר, בחיים האמיתיים שלי-אירוע שלא קשור לאתר. הסמיילי של הבכי היה מתוך היעלבות "לא אמיתית" למה שאמרת. במקרה הוא גם התאים למה שהרגשתי באותו רגע, מה שכן(כאמור, לא קשור לאתר כהוא זה).

עריכה: זה יצא קצת מבולבל, מקווה שאני ברור
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

עידן כתב:לא, לא, זה בסדר, לכן עשיתי את העריכה...
[...]
זה יצא כאילו נעלבת כאן עד לכדי בכי במציאות.
רווח לי מאוד עכשיו.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Radioactive Grandpa כתב:
עידן כתב:לא, לא, זה בסדר, לכן עשיתי את העריכה...
[...]
זה יצא כאילו נעלבת כאן עד לכדי בכי במציאות.
רווח לי מאוד עכשיו.
להה, זה בסדר. מתנצל שהלחצתי. כשרשמתי את הסמיילי הזה באמת מצב רוחי היה לא משהו, בלשון המעטה, במציאות. לא הייתי צריך לעשות את זה.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אחרי זמן רב ב-to play list שלי, שיחקתי וסיימתי סוף סוף את המשחק האחרון, עד כה, בסדרת Blackwell:
Blackwell Deception.

למעשה, אין לי יותר מידי מה לפרט. המשחק מצוין, כמו שאר המשחקים בסדרה. הוא ממשיך היטב את הסיפור של הסדרה, בעודו פותר כמה קצוות קודמים, ויוצר כמה חדשים, לקראת משחק נוסף בסדרה(בתקווה שיהיה אחד כזה).

היה לי חבל שהאנימציה של הדמויות בבועות דיבור נעלמה, אך זה הפסיק להפריע בשלב מסוים. מעבר לכך, נראה שהמשחקיות המשולבת של שתי דמויות, אחת רוח רפאים והשנייה אנושית, כל אחת עם היכולות שלה, הגיעה לרמה גבוהה(זה התפתח ממשחק למשחק בסדרה). נקווה שימשיכו כך.

הסיקור הקודם שלי על שלושת המשחקים הראשונים בסדרה:

viewtopic.php?f=6&t=16794&p=115171&hilit=#p115171" target="_blank

ועכשיו...למשחק השני שסיימתי היום. אני כבר אומר שמדובר בביקורת לא חיובית, והוא ממש לא מהמשחקים המומלצים שלי. מדובר במשחק עם השם הארוך Superbrothers: Sword & Sworcery EP.

שיחקתי וסיימתי אותו מאחר וזכיתי ב-HIB האחרון, והתחלתי ממנו כי את רוב שאר המשחקים אני מכיר. אני שמח שלא שילמתי עליו כסף.

זה עוד אחד מהמשחקים האלו שנחשבים לאמנות או ווטאבר, כמו Limbo. אבל באמת שניסיתי לאהוב אותו. בהתחלה הוא אפילו היה סבבה לדעתי. רק שהוא הלך והדרדר ככל שהמשכתי לשחק בו.

נתחיל ממשהו שהוא לא חיסרון ולא יתרון-האורך שלו. כנראה כמו כל המשחקים האמנותיים, זה פשוט חובה שהאורך של המשחק לא יעלה על 4 שעות או משהו כזה, כי זה גם הזמן שלקח לי לסיים אותו. ואם לא הייתי מסתבך וחוזר על אותו מהלך בדיוק כמה פעמים, כנראה הייתי מסיים אותו במשהו כמו 3 שעות.

על כל פנים, משחקים במשחק בחורה(לקח לי זמן להבין שהיא בחורה) ו...טוב, בערך כל דבר אחר שאגיד הוא "ספויילר". הסיפור במשחק הוא בעיקר הומוריסטי, ולא סוג ההומור שמצחיק אותי. מעבר לכך הוא חלש, לטעמי, ולא הבנתי את רובו. חלקים גדולים מהסוף של המשחק הזויים לגמרי. ולא בקטע טוב במיוחד, אלא סתם מטומטם ולא מוסיף כלום.

מבחינת מה שטוב במשחק-אהבתי את העיצוב הגרפי המינימליסטי. גם את המוסיקה בהחלט אהבתי, למרות שאני לא שותף לאלו שמהללים אותה כ"מדהימה, יוצאת דופן" וכן הלאה. היא טובה, אבל לא צריך להיסחף.

לפני שאגע במשחקיות, עוד משהו שעצבן אותי-היה יכול להיות מאוד נחמד, אם המשחק לא היה מנסה לגרום לי לצייץ ב-Twitter(שאין לי) על כל שטות שאני עושה במשחק. גם היה אפשר לוותר על להגיד לאורך המשחק, יותר מפעם אחת, כמה Twitter זה מדהים וחשוב וחיוני למשחק(איך זה חיוני-לא הבנתי). רק על זה אני מוריד אצלי למשחק כמה נקודות. ברצינות...

ומכאן, לבעיה המרכזית במשחק-המשחקיות. נתחיל מהקלה-המשחק עוצב במקור ל-Iphone/Ipad, אז אני די מתעלם מהשליטה הגרועה והלא ממש נוחה. מתרגלים לזה. אבל המשחקיות עצמה...אוץ'. יש במשחק קרבות, שהדרך לנצח אותם היא להקיש בתזמון הנכון על חרב או מגן. זה מרגש בערך כמו שזה נשמע. מזל שיש מוזיקת קרב איכותית, זה כמעט הדבר היחיד שציפיתי לו לקראת הקרב.

הפאזלים במשחק גם לא דורשים חשיבה. הם פשוט דורשים לחיצה/גרירה/משיכה/שקר כלשהו אחר שלא ממש מתאים למשחק מחשב של אובייקטים שונים במסך, בד"כ ברצף נכון מסוים. זה לא כיף. זה מעיק.

ולתלונה האחרונה שלי-בערך החל מאמצע המשחק, יש חשיבות לצורת הירח. כדי להתקדם במשחק, צריך שיהיה full/dark moon בקטעים מסוימים. וזה מושפע מהזמן "האמיתי", התאריך של המחשב שלכם. כן, כן, קראתם נכון. ייחודי? כן. מגניב? לא. מטומטם? מאוד.
כדי להתקדם, אתם צריכים או לחכות שיהיה ירח מלא במציאות, למשל(משמע-לא לגעת במשחק לפרק זמן שעשוי להיות די ארוך). פתרון אחר הוא לנצח בקרב מסוים במשחק ואז לקבל גישה לחדר בו ניתן לשנות את הירח. אחלה. רק שהליכה לחדר הזה דורשת כמה דקות של זמן אמיתי, מאחר והדמות הולכת באיטיות מחרידה, וגם היא כוללת תמיד(או לפחות לי היה תמיד) קרב נגד אותו יצור בדיוק כל פעם. שוב, אלמלא המוזיקה המצוינת בקרב הזה, לא יודע אם הייתי מחזיק מעמד. איזה ייאוש. לא ברור לי מה המפתחים חשבו לעצמם בקטע הזה.
הדרך השלישית היא לרמות ולשנות את הזמן במחשב שלכם. אם אתם רוצים לסיים את המשחק ולא אכפת לכם שהמשחק יקרא לכם "רמאים"-זו כנראה האופציה הטובה ביותר. יחסוך מכם הרבה עצבים.

זהו, פירטתי מספיק. לא אמשיך לפרט על התלאות שהמשחק העביר אותי בגלל ההסברים שכמעט לא קיימים, והניסוי וטעייה שעשיתי כדי להתקדם. זה לא היה כיף, זה היה מייגע. סיימתי את המשחק בתקווה לסיפור עם סוף מיוחד/מעניין/טוב לפחות, אבל גם זה לא ממש קיבלתי.

עריכה: פיסת מוזיקה שאהבתי מהמשחק, מהקרב "הרנדומלי" האינסופי:

http://www.youtube.com/watch?v=gugkjEfI ... ure=relmfu" target="_blank
(במשחק זה גם משולב עם אפקטים קוליים מצוינים)

עריכה 2: אם מישהו מכם שיחק במשחק(הוא כאמור חלק מה-HIB 5) ואהב אותו, אשמח לשמוע. בכל זאת, נראה כי הטעם "האמנותי" שלי במשחקים כנראה די שונה ממה שהרוב נהנים ממנו...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

עידן כתב:.... מאחר וזכיתי ב-HIB האחרון
סתם מסקרנות, מה זאת אומרת "זכית"?
עידן כתב:היה יכול להיות מאוד נחמד, אם המשחק לא היה מנסה לגרום לי לצייץ ב-Twitter(שאין לי) על כל שטות שאני עושה במשחק. גם היה אפשר לוותר על להגיד לאורך המשחק, יותר מפעם אחת, כמה Twitter זה מדהים וחשוב וחיוני למשחק
חה! איזו חוצפה. ממש מלוכלך.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אה. בהחלט שאלה במקום, למה הכוונה ב"זכיתי".

בקצרה:

http://www.steamgifts.com" target="_blank

זה אתר שבו אנשים(אמיתיים, לא איזה עורכים אלמוניים) תורמים משחק(של Steam בלבד) לקהילה. כדי לזכות במשחק, צריך להיכנס להגרלה הספציפית של אותו המשחק. כדי להיכנס להגרלה, צריך לשלם נקודות, על פי הערך הדולרי של המשחק בסטים. על כל משחק שנתרם לאתר, כולם מקבלים נקודות(חלק מהערך של המשחק, אני לא זוכר בדיוק, זה מופיע בחוקים).

האתר חוקי לגמרי. כדי להירשם גם חייב להיות לך חשבון ב-Steam עם ערך דולרי מסוים של המשחקים שבו, אם אני זוכר נכון(נרשמתי לפני הרבה זמן, אולי זה השתנה מאז).

יש גם הערכה בקהילה למי שתורם שם משחקים, ויש הגרלות מיוחדות(זה חדש) למי שתרם משחקים, על פי הערך שהוא תרם(למשל, אתה יכול להיכנס להגרלה של משחק X רק אם תרמת לקהילה משחקים בשווי מינימאלי Y).

בנוסף, זו קהילה שכוללת גם אתרים נוספים כמו steamtrades, בשביל מי שסוחר במשחקים בסטים(סחרתי בכמה משחקים דרך הפורום הזה, בסה"כ קהילה די טובה), וגם steamgamesales שמקבץ את המבצעים שישנם למשחקים ב-Steam שנמכרים כרגע בהנחה(מתעדכן בתדירות גבוהה).

לאתר הראשי יש גם קהילה נחמדה מאוד לדעתי, שכוללת פורום גדול ופעיל מאוד(פתחתי היום נושא וקיבלתי בערך 30 תגובות תוך שעה, וזה מעט). למרות שאפשר להגיד שהוא די off-topic והרבה נושאים שנפתחים שם עוסקים בסתם שטויות.

בסוף זה לא יצא כזה בקצרה, למרות שיש עוד מאפיינים לאתר שלא דיברתי עליהם(הגרלות קבוצתיות, פרטיות, פאזלים ועוד).

בכל אופן-בדיוק זכיתי במשחק הראשון שלי, אחרי קרוב ל-1000 הגרלות שהשתתפתי בהן :) והמשחק(או ליתר דיוק המשחקים) היה HIB 5. מה שמשעשע שזכיתי בהגרלה שהשתתפו בה יותר מ-2000 איש(אחרי הגרלות שלא זכיתי בהן שהשתתפו בהן כמה עשרות אנשים בלבד)!

לגבי ה-Twitter-אני לא רוצה להישמע יותר מידי נוקשה כלפיו. כנראה זה לא כזה מלוכלך כמו שאני תיארתי(ההודעה שקופצת לא ממש מפריעה למשחקיות אבל...נו...באמת...), אבל לי זה בהחלט מאוד הפריע. אם הייתה לפחות אפשרות להגיד שאין לי טוויטר בכלל ולבטל את זה(אני לא ראיתי)-לא הייתי אומר כלום.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

עידן כתב:.... כדי להיכנס להגרלה, צריך לשלם נקודות ....
ומאיפה מקבלים את הנקודות?

אז מה זה אומר שזכית דרכו ב-HiB5? זכית במפתחות הסטים של כל משחקי החבילה, או באיזה כרטיס מתנה של החבילה? זכית למעשה רק בגרסאות הסטים של המשחקים או בחבילה-פרופר?
עידן כתב:לגבי ה-Twitter-אני לא רוצה להישמע יותר מידי נוקשה כלפיו. כנראה זה לא כזה מלוכלך כמו שאני תיארתי(ההודעה שקופצת לא ממש מפריעה למשחקיות אבל...נו...באמת...) ....
אני נוקשה כלפיו. בניגוד לעניינים שבהם אני לוקח מראש צעד זהירות לגבי פרשנות אישית (העניין עם הירח למשל אכן נשמע דפוק, אבל אני נוקט ב"עקרון החסד" ולוקח בחשבון את הסיכוי שמא פיספסת איזו עובדה מקלה או משהו כזה...), אם משחק (ועוד לא חינמי) היה מספר לי במהלכו כמה חיוני לחווית המשחק שאני אפרסם אותו בטוויטר, ולא אכפת לי בכמה עדינות, הייתי משיב לו שהוא יכול #$@& #%# אצבע $%@ #%# וגם #&@@% &*% ולהתחבר #$@.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

ממ, רשמתי לגבי הנקודות, לא? זה כנראה לא היה ברור מספיק. אעתיק מה-FAQ של האתר:

The point system is designed to prevent users from entering for every single giveaway. This lowers the overall number of entries, and provides everyone with better odds of winning games they're interested in playing. New users start out with 25P. Every time anyone submits a game, every member of the site, excluding the giveaway creator, receives 5 percent of that gifts value (in USD) in points. For example, if a $50 gift is created, every user on the site receives 2.5 points. And, if a $20 gift is created, everyone would receive 1 point. These points can then be spent on entering giveaways.
1P = $1 - When entering a giveaway, 1P is equal to $1. If you're entering for a chance to win a game valued at $20, you'll spend 20 points. If at anytime you decide to remove your entry while the giveaway is open, those points will be returned.
The maximum number of points that can be banked is 300. This is to prevent users from stocking up on points while being away for long periods of time.

זכיתי בכל החבילה. קיבלתי URL שלה, כולל מפתחות ל-Steam וגם DRM-Free. למעשה, כאילו מישהו קנה לי אותה במתנה. עם זאת, זה כבר תלוי במי שתורם. מאחר שזה אדם אמיתי, הוא היה יכול להחליט לתרום חבילת HIB שכוללת רק משחקים של מתחת למחיר הממוצע, למשל(מצוין מראש כשנכנסים להגרלה כמה משחקים כלולים בחבילה הזו). התמזל מזלי לזכות בכל החבילה :)

ואני איתך בקטע הזה של הטוויטר, RG. פשוט לא שמעתי אף אחד מתלונן על המשחק מהנקודה הזו(אולי חוץ מ-TB, נראה לי שגם הוא התעצבן מזה), חשבתי שרק לי אולי זה מפריע. כמו שרשמתי-מבחינתי זה מוריד מהמשחק כמה נקודות מהציון הסופי. אפילו אם הוא היה משחק מעולה חוץ מזה.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

דוגמא להצעה עדינה לשימוש בטוויטר במשחק יש בסרטון של TB, ב-1:50:

http://www.youtube.com/watch?v=6pS31Qc4Dko" target="_blank

זו דוגמא עדינה, יש פחות עדינות-יש קטעים במשחק שבהם ההודעה ששואלת אותי אם אני רוצה לפרסם את זה בטוויטר נפרסת לבד על המסך. ומעבר לכך, כאמור, לפעמים המשחק פשוט משלב את זה בסיפור שלו. הסיפור מוזר ושבור גם בלי זה, אז זה לא *יותר* מידי מפריע...זה פשוט לא מוסיף.
סמל אישי של משתמש
Tapuzi
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Tapuzi »

סגנון המשחקים של משחק קצר עם סוף מעולה מתחבב עלי מרגע לרגע...

To the Moon

הו כן!

בשורה התחתונה, הנה מה שיש לי בראש: יצירת מופת
עידן כבר הילל ושיבח את המשחק... ובגלל שאני חושב שזה מיותר לחזור על אותו הדבר בדיוק, במקום לכתוב את הדעה שלי החלטתי לחסוך לכם מעט זמן ככה שתוכלו לעשות דברים אחרים. לשתות תה למשל.
סתם! אני לא חושב שזה מיותר בכלל! והנה ההתרשמות שלי:

אקדים בזה שאגיד שלמיטב הבנתי הדעות כאן חלוקות לגבי המשחק.
עכשיו כשסיימתי אותו בחמש שעות משחק רצופות, אחרי שעידן הטיף בי (נמרצות) לשחק בו, אני חייב להגיד שאני מצטרף בגאווה לכת של אוהבי המשחק.

התחלתי את המשחק וקיבלתי רושם שזה עומד להיות RPG. הבנתי שזה רושם מוטעה אחרי בערך חצי שעה. אפילו, הרושם הכללי שזהו משחק, היה מוטעה.
הייתי אומר שזה לא משחק, אלא סיפור אינטראקטיבי. כמה פאזלים פשוטים מאוד ונחמדים החזיקו אותי ערני, והיו גם אינטראקציית תזוזה עם הדמויות, ואלה פחות או יותר האספקטים המשחקיים שנמצאים בTo the Moon.
הדבר לא רע, אבל מובן שזה לא משחק קלאסי.

החולשה שלי במשחקים היא עלילה. זה לא לחלוטין נכון כי זה תלוי במה שמתחשק לי, אבל בדרך כלל אני מעדיף משחק עם עלילה טובה מאוד ועם אלמנט משחקיות שיאתגר אותי מאשר משחק עם עלילה משעממת, גם אם יהיה מאתגר מאוד.
To the Moon מצטיין בזה. כבר הרבה זמן שלא הייתי תפוס לגבי משהו, כמו שהייתי מרותק למסך במהלך המשחק. בייחוד בשלבים המאוחרים שלו, וכאן אני מסכים עם עידן - צריך קצת זמן להיכנס למשחק, כי אין בו אלמנטים שתופסים אותי כמו במשחקים אחרים, וצריך להתחבר לעלילה.

מטבע הדברים ההתרשמות שלי יותר מתאימה לספר או סרט מאשר למשחק.
ברוב הפעמים כשאני רואה סרטים או קורא ספרים אני פחות מחפש את המטפורות ופחות מתעמק בקשרים חבויים בעלילה, ונהנה מאוד גם בגלל שהדברים משתלבים טוב מאוד גם בלי ההתעמקות הזו. (כנראה שההרגל הגיע דווקא בגלל שיעורי ספרות בהם למדנו על הדברים הללו. השיעורים היו בשבילי משעממים מאוד. כנראה שלדחוף חומר בכוח ובשביל בגרות, עם כמה שהחומר מגניב, לא עובד עלי טוב [פיזיקה ומתמטיקה הם יוצאי דופן] )
הפעם חרגתי מהמנהג. שמתי לב לכל פרט קטן שהצלחתי להבחין בו וחיפשתי איך הדברים מסתדרים, ואני חייב להגיד שהסיפור בנוי בצורה נהדרת.
העלילה מרתקת, הדמויות שובות, מסרים מוסתרים משתלבים יפה כמו אריג, והסיפור שואב בצורה כזו שהדמעות יוצאות נורא בקלות. בכיתי פעמיים במשחק. ומסתבר שאני ועידן לא היחידים.
אני גם אוהב את ההערות המצחיקות שהיו פזורות במשחק. למרות שהן לא חלק מהדיאלוגים המשמעותיים במשחק ונמסרים בתור הערות שוליים מצחיקות, יש לזה קסם מסוים וזה החזיק אותי אפילו יותר מעוניין במשחק.

אם יש לכם 5 שעות, ואתם קצת רגישים, יכול להיות שתהנו מTo the Moon. אני לא הייתי מוותר עליו.
סיכום שלי:
יצירת מופת.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Well said Tapuzi, well said...

אני מתחיל לחבב אותך יותר ויותר מיום ליום :P
סמל אישי של משתמש
Tapuzi
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Tapuzi »

Tapuzi כתב: בשורה התחתונה, הנה מה שיש לי בראש: יצירת מופת

...בלה בלה בלה...

יצירת מופת.
זה לא היה מכוון, אבל זה יצא יפה שהשורה התחתונה היא זו.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Tapuzi כתב:אקדים בזה שאגיד שלמיטב הבנתי הדעות כאן חלוקות לגבי המשחק.
זה לא תיאור משהו של מצב העניינים... רק עידן ואנוכי (בעקבותיו) התבטאנו לגבי המשחק לפניך, ועידן נלהב כמוך, בעוד שאני לא ידעתי איך בדיוק לאכול את זה (בהודעה כאן, בה אמרתי דברים כל-כך דומים למה שאמרת בנוגע להתייחסות אליו כאל ספר/סרט וכיו"ב, שזה נראה כמעט מועתק...). אין כאן ממש דעות חלוקות.

אם כבר הגבתי כאן, ואפילו הזכרתי את ההודעה ההיא, אציין לפרוטוקול שסיימתי את Plants VS. Zombies, כולל כמעט כל משחקוני הצד, ודעתי עליו לא השתנתה (שהוא חביב מאוד, ולא הרבה יותר מזה).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אם כבר סיימת את PVZ ואם שורה עליך השכינה, אולי תנסה את GemCraft ותאמר לי מה דעתך עליו?
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא