חידון מסע אל העבר - זיהוי משחקים ישנים לפי רמזים!
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
"!look! elephant"
הרמז הבא מתאים לשני המשחקים:
- סלע חתום טבוע סימנים יפתח שעריו למגע האבנים.
Re: חידון מסע אל העבר - זיהוי משחקים ישנים לפי רמזים!
Prince of Persia ?
didn't see that one coming
בהשוואה לניחוש של astralc זה יהיה צעד בכיוון הלא נכון.
רמז נוסף (למשחק השני בלבד):
- הדרך תתגלה לקול תרועת רוחות השמיים.
אף אחד לא מזהה את את הרמיזות סביב לרמזים עצמם?
רמז נוסף (למשחק השני בלבד):
אף אחד לא מזהה את את הרמיזות סביב לרמזים עצמם?
אם לא אז יש פה כמה סימנים למשחקי King's Quest ו-Loom :>
זה יכול פשוט להיות מלא דברים...נשמע אולי קצת כמו אחד ממשחקי Myst...אין לי מושג בכל אופן
משהו שקשור לשר הטבעות אולי? (אין לי מושג למה... סתם עלה לי לראש
)
one at a time
לא Loom ולא King's Quest. לא יודע איך זה מזכיר את Myst אותו רק ראיתי בתמונות.
שר הטבעות לעומת זאת בהחלט מקרב אותנו למטרה, בה:
- במרתפים טחובים ורום מגדלים משוטטים חרקי גינה בממדי ביעותים.
(במשחק השני)
שר הטבעות לעומת זאת בהחלט מקרב אותנו למטרה, בה:
(במשחק השני)
Wizardry אולי...? או לחילופין Might&Magic?
...warming... warming
לא השניים הנ"ל אבל אנחנו בהחלט מתקרבים למטרה, בה:
- גולגלות נאנכות חזרה לחיים ועצמות יודעות רזי שערים.
- גולגלות נאנכות חזרה לחיים ועצמות יודעות רזי שערים.
Eye Of The Beholder
כמו שאומר קרמיט הצפרדע: "ייייההההההה!"
ויש לנו מנצח.
Hurray!
what gave it away?
שאסביר את הרמזים או שעכשיו הכל מובן?what gave it away?
תסביר את הרמזים (לדעתי הם מתאימים ליותר מRPG אחד שקיים.., זה לא שיש רעיונות חדשים ברובם, אבל לא שיחקתי כמעט בכאלה).
(הרמז האחרון מתייחס לUNDEAD? ולפניו לג'וקים ענקיים?)
(הרמז האחרון מתייחס לUNDEAD? ולפניו לג'וקים ענקיים?)
בתכל'ס חשדתי מזה, ואז בדקתי וזה נראה הכל מתאים.
תחפשו את המשחק במובי-גיימס, ומספיק התיאור הכללי שם של 1 ו-2 כדי להבין.
בכל מקרה, מחר אני חוזר לצבא, אפשר לשמור לי את האפשרות לחוד חידה או משהו?
תחפשו את המשחק במובי-גיימס, ומספיק התיאור הכללי שם של 1 ו-2 כדי להבין.
בכל מקרה, מחר אני חוזר לצבא, אפשר לשמור לי את האפשרות לחוד חידה או משהו?
unusual suspect
ואני חשבתי שזו השגיאה המכוונת שהכנסתי ברמז האחרון. (מזל שאחרון, נגמרו לי הרעיונות וחשבתי להתחיל לרמוז על הרמזים)עידן כתב:בדקתי את המשחק במובי-גיימס, ומספיק התיאור הכללי שם של 1 ו-2 כדי להבין.
פרשנות:
- סחור סחור נצעד במורד המסדרון, סופו לא מגיע ותחילתו לעד חוזרת.
בשלב 10 ב-Eye of the Beholder יש מסדרון מרוצף בנקודות שיגור המטרטרות את החבורה הלוך וחזור וגורמות לו להראות אין סופי.
- מה הוא פשר הרוע השוכן עם המים בשם העיר.
זה צריך להיות הרמז שמגלה הכל: "רוע" משמעו אבחנה בין טוב לרע וזה קורה בעיקר במשחקי תפקידים. "מים בשם העיר" מפנה אותנו לעיר המפורסמת ביותר בעולם 'ממלכות נשכחות' (בו מתרחשים רוב משחקי התפקידים הממוחשבים), Waterdeep. "שוכן עם..." משמע: עמוק, ותחת Waterdeep בה מתרחש המשחק מנחה אותנו ישירות לפתרון.
- רואה כל, גם שליחי ציבור במשימת תברואה לא ימלטו.
ואם הרמז הקודם לא הספיק: "רואה כל" בא ישירות מסרטון הפתיחה אותו אנו רואים מנקודת מבטו של הבוהה העוקב אחר אדוני העיר, השולחים (שליחי ציבור) את החבורה לחקור במערכת הביוב (משימת תברואה).
מוכר עוד יותר מ-Eye of the Beholder הוא המשכו The Legend of Darkmoon, אליו הרחבתי את החידה במחשבה שיזוהה בקלות רבה יותר. (עם רמזים מדוייקים יותר)
- רוע לא נח והאיום גדול מתמיד, יש לשגר גיבורים לחקור אנשים מסבירי פנים.
פתיחת המשחק כפי שהיא: החבורה מזומנת בדחיפות ונשלחת ע"י שיגור (teleportation) אל המקדש בו פוגשים לראשונה את הכוהן והכוהנת החייכניים. ( ב-Moby Games יש תמונה שלהם)
- היכן ששניים יצעדו זקופים צד לצד, אחד יצטופף לזחול על ברכיו.
"חידת גולום" כמו המשפט הראשון המתייחסת לשלב ענקי הכפור בו הם זוחלים במסדרונות והחבורה יכולה ללכת בסדר ההליכה הקבוע שלהם: זוגות אחד אחר השני.
- במרתפים אפלים לא טווים קורי שינה, חזיונות הרס ומוות רודפים כל מנוחה.
בקומת מרתף אחת (או שתיים?) בה פוגשים עכבישי ענק החוסמים מעברים עם קוריהם, לא ניתן לנוח, בכל פעם שלוחצים Rest מופיעה תמונה של דרקון נושף אש המתחלפת בתמונת שלדים ובחזרה, וכתוב "you can not rest here, visions of death and destruction plague your sleep". (בערך)
- גם עם סכנה מעבר לכל פינה, בלב החשכה קדושה תעניק חיים.
רמיזה אליה חזרתי עם המשפט האחרון, מתייחסת לאופי המשחק (להרוג מפלצות), מיקום הסיפור (מקדש אפל) והאנך מעניק החיים אליו ניתן להגיע בשיגור מקומת הכניסה.
- אור הירח מאפיל על גורל אנשים טובים.
משפט הגילוי שצריך היה לסתום את הגולל על המסתורין: "ירח אפל" = Darkmoon, "גורל אנשים טובים" נשען על המשפט הראשון ורומז לרוע המיוצג בירח האפל.
- הדרך בוגדנית ויש לשקול כל צעד ושעל, האבנים זוכרות כל דריכה והרצפה טומנת פח.
בקומת מרתף מגיעים לחדר שכולו אבנים נדרכות השולטות בפתיחת וסגירת בורות ברצפה.
רמז המתאים לשני המשחקים שכן יובא מ-Eye of the Beholder אל Legend of Darkmoon, מתאר את שערי האבן שבנו הגמדים שהם קיר חתום עם סימנים חפצים על המשקוף, הנפתח למספר יעדים בהתאם לחפץ אבן בו משתמשים להפעילו.
בקומת הכניסה יש 4 קירות מעוטרים בתבליטים המייצגים את רוחות השמיים (צפון, דרום, מזרח, מערב) ונפתחים אל חדרים נוספים כאשר תוקעים בקרן של הרוח המתאימה.
הזכרתי עכבישי ענק מקודם, ובנוסף להם יש גם שלב עם נמלים ענקיות ואחד עם גמלי שלמה.
- גולגולות נאנכות חזרה לחיים ועצמות יודעות רזי שערים.
רמיזה נוספת ובוטה במיוחד (שגיאה מכוונת) לאנך המחייה דמויות מתות ועצמות גיבורים שמוצאים בדרך, וגם ל'מפתח עצם' שמוצאים בקומות המרתף.
חשבתי שכולם שיחקו באלו...
Re: unusual suspect
למה באמת? אלו לא משחקים כל-כך פופולריים... אני שיחקתי קצת בשלישי(ואולי גם נגעתי טיפונת בשני ובראשון, לא זוכר), ממש לא הרבה, סמוך לזמן יציאתו. האנגלית שלי לא הייתה משהו ובזמנו, לכל משחק נוספה נקודת זכות אם על הINTRO היה אפשר לדלג באמצעות לחיצה על מקש. עלילה? זה היה לאנשים משועממים - אני רציתי אקשן.BluePrint כתב:חשבתי שכולם שיחקו באלו...
העניין הוא, שגם אם הייתי מתרכז בעלילה לא יודע אם הייתי מצליח לפענח את הרמזים שלך. תמונות לעומת זאת, הייתי מזהה, אני יודע את זה בוודאות, עובדה, את אלה שבגלריית הסמלים האישיים זיהיתי.
בכל מקרה, אני אתפלא אם יש כאן עוד "קבועים" ששיחקו במשחק מלבדי.
אוףף, זו לא פעם ראשונה שאתם מבקשים דבר כזה, למעשה, עכשיו זו כבר לא בקשה, זו עובדה... מה אני אמור לעשות עכשיו? אפילו אם אני רוצה, איך אני אמור "לשמור" תור??עידן כתב:בכל מקרה, מחר אני חוזר לצבא, אפשר לשמור לי את האפשרות לחוד חידה או משהו?