טוב, זה הצליח הרבה מעבר למצופה...
אם הנגישות הזו הפכה את מלאכת כתיבת הסיקורים השלמים למשהו הרבה יותר מזמין אני שמח מאוד, זה רווח לא צפוי. רק... אתה בטוח שהבנת את הקונספט, אוקטרין? באמת התכוונת לפתוח את הסיקור הזה לכתיבה שיתופית? (מדיום שבו מן הסתם אדרוס את התעמולה הפמיניסטית וקיבעון הצ'וקו שלך?)
הרי לא רק שזה סיקור גמור, הוא גם נכתב מפרספקטיבה אישית לחלוטין (וזה עוד מבלי להזכיר שוב עד כמה הכתיבה שם היא אידיוסינקרטית, כאמור). עד כמה מבחינתך אתה מתיר אותו לשכתובים עמוקים? אילו אני הייתי כותב סיקור ברמה כזו לא הייתי מוכן שעורכים ישנו לי חלקים ברמת התוכן.
אם באמת התכוונת לעשות את הסיקור שלך הפקר, סחתיין. לי אישית לא נוח לעשות שינויים בוטים ברמת התוכן בטקסט מסוג כזה, וגם לא "להפקיע את הזכויות" ממחבריו.
(בכל מקרה זה מעורר אצלי כמה מחשבות, אבל אני אחכה איתן עד לתגובתך.)
לגבי דפי השיחה, הכוונה לא היתה להודיע על כל "פיפְּס" שנכתב בדף שיחה ערה וליצור כפילות מצחיקה עם הפורום. הכוונה היתה רק להסב את תשומת הלב כשפותחים דיון חדש או כשמחדשים דיון שנדם מזמן (משתמשים פעילים בדיון ישימו לב לעדכונים, אבל אחרי כמה ימי/שבועות/חודשי/שנות בצורת, סביר להניח שהם לא ישימו לב שיש חדש, גם אם יעשו שימוש ברשימת המעקב בויקי). אני חושב שהפרקטיקה הזו תהיה פחות מוזרה ויותר אינטואיטיבית כשיתחילו (אם יתחילו) מקרים טיפוסיים של כתיבה שיתופית, ולא כתיבה של סיקור-ממש שהיא גם הנסיון הראשון לשימוש במערכת.
אפשר לעשות דיונים בפורום גם על סיקורים ספציפיים, אבל ברגע שה"שוֹק" ישכך, שאלות ההתנהלות וההתנסות תסתיימנה ובמקומן הדיונים יחלו להתמקד בתוכן הסיקור גופו, וכאשר כתיבת הסיקור עצמה תיעשה בתהליך מדורג ואיטי של צבירת ידע ולא של "בום! סיקור", אני חושב שצבירת כלל המידע הרלוונטי לסיקור הספציפי בדף השיחה הצמוד לו - תהיה לה תועלת רבה.
אני מחכה לגורדי שיגיב כדי שאפתח שרשור חדש המוקדש לנושא, ואיתו אולי גם ליטושים קלים של נוסח דף המיזם. אני חושב שהדברים יתבהרו עוד בהמשך. אם שניכם הבנתם כמו שהבנתם את הנוהל-לכאורה לגבי הודעה בפורום על כל חלופת דברים בדפי השיחה, האשם בי ואני אנסח את זה שוב כדי למנוע אי הבנות.
וכמובן, סחתיין על היוזמה והסיקור.