שרשור המוזיקה ממשחקים

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: שרשור המוזיקה ממשחקים

שליחה על ידי עידן »

דווקא לא אהבתי את מוזיקת הקרב של Breath Of Fire...

כשמדובר במלחינים יפניים, אני אוהב את Nobuo Uematsu(כמובן), אבל לא חסרים גם אחרים כמו Noriyuki Iwadare למשל.

יאללה, דוגמאות ברעל:

Lufia 2(מת על מוסיקת הקרב הזו):

http://www.youtube.com/watch?v=NFvwTKzWrLg" target="_blank

FF Mystic Quest Boss Battle Theme(יש למשחק הזה מוסיקה פשוט אדירה. חבל שזה בערך הדבר היחידי שטוב בו):

http://www.youtube.com/watch?v=p2vEakoOIdU" target="_blank

Der Langrisser, ה-Theme של Leon(אחד מהמשחקים האהובים עלי, עם אחד ה-OST's הטובים גם כן):

http://www.youtube.com/watch?v=Ubu2YoLNCMY" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

משהו חדש יחסית - בפורטל 2 ישנה מערכה שלמה במשחק בה כל המנגינות משתמשות באותו מוטיב אך עם התאמה לשלב הספציפי שבו השחקן נמצא, וזה נעשה באופן מאוד מחוכם ומוצלח למדי.
לדוגמה - תחילה השחקן נחשף לאזור ענק ומרהיב.
לאחר מכן השחקן בא במגע לראשונה עם ג'ל הדחייה שמאפשר קפיצה לגובה רב.
לאחר עוד כמה שלבים כאלה עם שינויים הולמים במנגינה, הוא מגיע לסוף המערכה בשלב שמאחד את כל האלמנטים החדשים שהוצגו בפניו, וזה נשמע כך.

זה מאוד הרשים אותי כששיחקתי לראשונה במשחק.
Radioactive Grandpa כתב:העבודות שלו מדהימות.
אני עובר על הערוץ שלו עכשיו וזה בלט בעייני בקשר לאחת ההמלצות הקודמות שלי.
בנוסף, הסתבר לי שבעצם כבר הכרתי אותו מביצוע שעשה יחד עם עוד בחור טוב מיוטיוב שמתמחה בא-קפלה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

עידן כתב:דווקא לא אהבתי את מוזיקת הקרב של Breath Of Fire...

כשמדובר במלחינים יפניים [...]
רק למנוע אי הבנות, אני דיברתי על SongeLeReveur כמובן, על הכיסוי ולא המקור (ואגב, קודם נחשפתי אל הביצוע שלו ורק אח"כ פניתי למקור).

יופי יויו, הרסת לי שני אייטמים. תמונה
כבר תכננתי להשתפך פה על הביצוע שלו ל-LeChuck. פשוט שלמות.
ואם כבר הזכרת את הביצוע השני עם trudbol, אני בהחלט ממליץ לעבור גם על הערוץ המעולה שלו, למרות שבניגוד ל-SongeLeReveur הוא לא מתמקד במשחקים.

לגבי פורטל 2, זה באמת אחד הדברים שהערכתי בפסקול שם. אבל הרבה יותר מהמוטיב הכללי שמשתנה כל הזמן בהתאם לשלב המסוים (זה טריק-עצלנים שדי חביב על מלחינים... כרגע עולה לי Aquaria וקסם התות), ברמה המורכבת והממוקדת יותר: שינויים באותה מנגינה עצמה בהתאם לפעולות שאתה עושה ממש באותו הרגע (וזה מן הסתם לא יכול לעבור, למרבה הצער, בגרסת ה-OST). זה הכי בולט בג'ל התאוצה, שהמוסיקה משתנה כשאתה מתחיל לרוץ. זכורה לי במיוחד סצינה אחת שאתה דופק כזאת קפיצה - והמוסיקה מתחילה להסתנתז בצורה אגרסיבית... (נסיתי לחפש סרטון של הרגע הזה אבל קשה למצוא משהו רלוונטי בזמן קצר). זה הגניב אותי. אבל באופן כללי, כמו שרמזתי בשעתו, לא התרשמתי יותר מדי. סך הכל כל ה-score הזה מאוד פשוט, אותו רצף של אותם אקורדים מתגלגלים שטוחנים לך את המוח (כאמור - עומד במשימתו...).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

זה לא היה ברור לי בכלל :/ חשבתי שדיברת על המלחין המקורי...

הכיסוי בהחלט מוצלח
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אבל לא אהבתי נגיד את הכיסוי שלו ל-Chrono Cross Dream of the Shore. המקור לדעתי טוב בהרבה(הכיסוי שקט מידי).

עריכה: טוב, אם כבר, שתבינו על מה אני מדבר:

http://www.youtube.com/watch?v=ROKcr2OTgws" target="_blank

לעומת הכיסוי:

http://www.youtube.com/watch?v=0CPtEP_YHfw&feature=plcp" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Yoyole
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Yoyole »

Radioactive Grandpa כתב:אבל הרבה יותר מהמוטיב הכללי שמשתנה כל הזמן בהתאם לשלב המסוים (זה טריק-עצלנים שדי חביב על מלחינים... כרגע עולה לי Aquaria וקסם התות), ברמה המורכבת והממוקדת יותר: שינויים באותה מנגינה עצמה בהתאם לפעולות שאתה עושה ממש באותו הרגע (וזה מן הסתם לא יכול לעבור, למרבה הצער, בגרסת ה-OST). זה הכי בולט בג'ל התאוצה, שהמוסיקה משתנה כשאתה מתחיל לרוץ. זכורה לי במיוחד סצינה אחת שאתה דופק כזאת קפיצה - והמוסיקה מתחילה להסתנתז בצורה אגרסיבית... (נסיתי לחפש סרטון של הרגע הזה אבל קשה למצוא משהו רלוונטי בזמן קצר).
אני יודע שזה נעשה הרבה בעבר, אבל זה נגע בי באופן יותר חד בפורטל 2 מאשר במשחקים אחרים שניסו את זה.
עוד משהו לגבי הפסקול של פורטל 2 - 'חדי האוזן' יוכלו לשים לב שהמנגינות במהלך המשחק בכלל והמערכה הזאת בפרט נוטים להתחיל עם כלים קלאסיים ונהיים אלקטרוניים יותר בצורה הדרגתית, כהתייחסות לעלילת המשחק.
השינויים במוזיקה תוך כדי הפעולות במשחק גם הן הרשימו אותי, אבל פחות. לא יודע - כנראה התייחסתי יותר למוזיקה עצמה מאשר לטריקים הטכניים שנעזרו בהם.
Radioactive Grandpa כתב:זה הגניב אותי. אבל באופן כללי, כמו שרמזתי בשעתו, לא התרשמתי יותר מדי. סך הכל כל ה-score הזה מאוד פשוט, אותו רצף של אותם אקורדים מתגלגלים שטוחנים לך את המוח (כאמור - עומד במשימתו...).
על פניו מדובר באמת בפסקול פשוט, אבל משום מה התחברתי אליו מאוד. אפשר להרגיש שעומדת מאחורי הפסקול מחשבה רבה, על אף פשטותו.
סמל אישי של משתמש
Tapuzi
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Tapuzi »

איך לא חשבו על לפתוח נושא כזה קודם?! מוזיקה ממשחקים זו חולשה שלי!

אני ממליץ לנסות לזהות. לכן שמתי תגיות ספוילר. (אני תמיד נהנה יותר עם שירים ממשחקים ככה)
אחד המשחקים הטובים ביותר שיצא לי לשחק. אני בטוח שאתם תסכימו. (:
הצג/הסתר תוכן
נוסטלגיה אדירה כשאני שומע את זה.
הצג/הסתר תוכן
אני לא אטרח לצנזר את זו. Bastion End Theme. לא לשמוע אם לא שיחקתם - זה אחד מהמשחקים שעשו לי צמרמורת.
(ביחד עם סייקונאוטס, כרונו טריגר, עוד אחד שהשיר שלו מופיע פה, קייב סטורי, אי הקופים, וסביר שאני שוכח כמה...)
Bastion

אני חייב להגיד משהו שנזכרתי בו, ואני לא בטוח שיש לו עוד במה במקום אחר באינטרנט. אני לא עומד לפתוח נושא שלם בשבילו גם:
הרגע בטעות עברתי לאתר אחר בזמן כתיבת ההודעה, אבל למזלי היא נשמרת כשעושים Forward.
מישהו פה במקרה היה חבר בגיימר פעם, וזוכר את הסיוט, שכשהיית כותב הודעה ועושה back בטעות, היא היתה נמחקת?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

ל-BG&E יש פסקול מעולה, אבל זה דווקא אחד הקטעים שאני פחות אוהב.
לעומת זאת, לקטע הזה (זהירות! מכיל ספויילר רציני!!!1) יש פסקול נפלא שמשתלב נהדר עם הסצנה.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

למה להעלות דווקא ל-Rapidshare מה שכן...הקובץ השני שהעלית כבר מחוק
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

גם ככה עניין ההעלאה היה רק בשביל החידתיות ואוקטרין הרס את זה עם המנגינה השניה. :P

תפוזי, טוב לראות אותך שוב בסביבה! הזכרתי את ההתרשמות שלך כששיתפתי את התנסותי שלי מ-Cave Story (ובכלל אם נושא השרשור הזה קנה אותך, אולי שאר ההודעות שלי בשרשור ההוא עשויות לעניין אותך כי אני בד"כ מתייחס לא מעט לפסקול (הבעיה היא כמובן שאני חופר. ואולי גם שאני מדבר קצת סינית, אבל טרם הוברר לי עד כמה זה חמור \-: )).

עידן כתב:זה לא היה ברור לי בכלל :/ חשבתי שדיברת על המלחין המקורי...
מעבר להקשר שבו זה נאמר,
Radioactive Grandpa כתב:... לא רק שהוא יוצר את העיבודים שלו מאפס ומבצע את הכל בעצמו וללא רבב ובאיכות מעולה, הוא גם מעשיר מאוד את המקור עם אינטרפרטציות ואימפרוביזציות משלו.
זה לא ממש משתמע לשתי פנים...

מנגינה מאוד עצמתית, Dream of the Shore מ-Chrono Cross. חיבבתי מאוד. הכיסוי של SongeLeReveur גם הוא עבודה מאוד מעניינת בעיני, גם אם אין לו את הנוגות והעצמה של המקור, והכיוון המעניין שהוא בחר לקחת "שקט" יותר (למרות שממש לא הייתי מתאר את זה ככה. דווקא אחרי השליש הראשון זה אפילו "רועש מדי" אם משווים לרוגע של המקור). כרגיל, תוצר איכותי ביותר, עם הרבה יצירה חדשה.

אז אם באינטרפרטציות מעניינות עסקינן, הנה אחת האינטרפרטציות היותר מרחיקות לכת ויותר מעניינות, שיצא לי לשמוע ברמיקס בתחום בכלל, של אחת הנעימות הכי בנאליות לביצועים מחודשים, עקב הפופולריות הגבוהה שלה... כל הפסקול שחוק ומלא באינספור גרסאות מחודשות, אבל הנעימה הזו היא מקור מועדף במיוחד.

אני מדבר על
Doom (Bobby Prince) - E1M8, Sign of Evil

והרמיקס מאת Rimco:
Rimco - Doomed
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

לגבי Chrono Cross, אני חושב שהכיסוי לא טוב בעיקר בהקשר של המשחק. ממש חיכיתי לשמוע את המוסיקה הזו, והייתי מבלה סתם במפה של העולם כדי לשמוע אותה. אם היא הייתה בגרסה שהוא ביצע, אני בספק שהיה לזה אותו אפקט. אני די בטוח אפילו שלא.

ההמשך של הקאבר שלו הזכיר לי קצת את שיר הנושא, למען האמת. קטע משובח אף הוא, ממליץ בחום לשמוע(הסרטון פתיחה גם הוא היה מרשים, יחסית לתקופה):

http://www.youtube.com/watch?v=923fVDDw ... re=related" target="_blank

בכל מקרה, זה עוד משחק עם פסקול משובח, אך למרבה הצער ממש לא אהבתי את המשחק עצמו, ולא הצלחתי להחזיק מעמד יותר מכמה שעות.
זה צער כן ואמיתי, כי רציתי נורא לאהוב אותו, מאחר ש-Chrono Trigger הוא אחד המשחקים האהובים עלי.

לגבי הטעות שלי-אני מניח שפשוט לא קראתי את ההודעה שלך בעיון מספיק, לא יודע. הניסוח שלה היה מבלבל מבחינתי-אם היית שם קודם כל את הקאבר(ואז אומר-"והנה גם הקטע המקורי" או משהו בסגנון), אני לא חושב שהייתה נוצרת אי ההבנה הזו.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

לגבי Doom-יש לו פס קול לא רע בסה"כ, אבל אני אישית לא מבין מה ההתלהבות הגדולה. למעט המוזיקה של השלב הראשון ב-Doom 1 שאני די אוהב(ומכניסה אותך נהדר לאווירה של המשחק, לדעתי)-אני לא יותר מידי מתחבר לאחרות.

כמובן שאני מדבר על המנגינה הזו:

http://www.youtube.com/watch?v=uf47DQj_2Gg" target="_blank
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

עידן כתב:לגבי Chrono Cross, אני חושב שהכיסוי לא טוב בעיקר בהקשר של המשחק. [...]
עצתי, לעולם אל תשמע קאברים בגישה הזו... זו החמצה של כל העניין. רק כשמדובר בביצוע אותנטי וברור שגם כוונת המבצע היתה להידמות למקור, אבל בטח לא כשמדובר ברמיקסים, או עיבודים עשירים ורציניים של מוסיקאים. זה ביצוע שעומד בפני עצמו, והסטיה מהמקור מכוונת ומחושבת מאוד. היא למעשה מה שיוצר את ההצדקה ליצירה החדשה. אם אתה עשיר באמצעים טכניים, ליצור חיקוי מדויק של המקור זה לא הישג מרשים כל-כך.

עידן כתב:לגבי Doom-יש לו פס קול לא רע בסה"כ, אבל אני אישית לא מבין מה ההתלהבות הגדולה.
אלא אם ציינת את זה בדרך אגב, גם בעניין הזה לא אמרתי כרגע שום דבר חיובי על הפסקול.
אגב, אני מובן כשאני אומר אינטרפרטציה, עיבוד, אימפרוביזציה וכל זה? או שכדאי שיוסברו בקצרה המונחים האלו כדי למנוע אי הבנות? (או סתם כדי שחצי ממה שאני אומר לא יהיה סתום למי שמנסה לקרוא את זה.)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אל תדאג, הפעם הבנתי אותך. ציינתי את זה בהחלט בדרך אגב.

עריכה: ואם להיות ברור יותר-לא התכוונתי שאתה ספציפית זה שמתלהב ממנו, אלא התלהבות כללית, של הרבה אנשים ברחבי העולם וכו'
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

לגבי ההערה שרשמת על שמיעת קאברים...זה קשה מאוד ליישם כשאתה מכיר את המקור ואת "המקור" של המקור(יצא משפט קצת מוזר :P)

כשמדובר בשירים "רגילים" שלא קשורים למשחק אין את הבעיה הזו, אבל אם מדובר במשחק שכבר שיחקת, זה יושב בראש, אין מה לעשות(בטח ובטח אם זה משחק משמעותי עבורך, והמוסיקה היא איכותית).

יש גם קאברים שאני אוהב למשחקים שכן שיחקתי ואפילו אהבתי מאוד. למשל פיינל פנטסי 7 שהוא אחד המשחקים האהובים עלי. מוזיקת קרב בוס מהמשחק עצמו:

http://www.youtube.com/watch?v=eVBM3bX7xdw" target="_blank

הקאבר המדובר:

http://www.youtube.com/watch?v=Ofv7dVyNCss" target="_blank

עריכה: וואו, רק אצלי האיכות של הקאבר ביוטיוב פשוט מזעזעת? כאן יש איכות טובה בהרבה:

http://www.gametrailers.com/user-movie/ ... tle/351080" target="_blank
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא