El Diablo Tercio de DRM

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: El Diablo Tercio de DRM

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

עידן כתב:נו סבבה, זה ברור. אבל לדעתי, ברוב המוחלט של המקרים-זה לא רלוונטי בכלל. לפיראטים יש אפשרות להוריד ולשחק בכמעט כל משחק, ובד"כ מאוד מהר.
לא הבנתי איך המשפט האחרון שלך עונה לטענה של C-man. והקשר שלו למשפט הקודם שלך, איך הוא אמור להסביר שזה לא רלוונטי. הטענה הרי אומרת שאם לא תהיה אפשרות כזו - הנתונים עשויים להיראות אחרת.

[עריכה]
C-man כתב:(RG - קראת אותו בסוף?)
:oops:
(אבל תראה עד כמה הכוונות שלי היו רציניות. הוא עדיין כאן ולא שם, במועדפים, או בשמם המלא "בית קברות ללינקים")
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אם לא תהיה איזו אפשרות?

נראה לי שאני מוותר...
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Radioactive Grandpa כתב:
עידן כתב:לפיראטים יש אפשרות להוריד ולשחק בכמעט כל משחק, ובד"כ מאוד מהר.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

נו, אבל יש כזו אפשרות. בכמעט 100% מהמקרים. נראה לי שאנחנו טוחנים מים...
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

Radioactive Grandpa כתב:
C-man כתב:(RG - קראת אותו בסוף?)
:oops:
(אבל תראה עד כמה הכוונות שלי היו רציניות. הוא עדיין כאן ולא שם, במועדפים, או בשמם המלא "בית קברות ללינקים")
חחחח, גם לי יש כאלו בתי קברות בדיוק... P:
אני בהחלט יכול להבין אותך.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

טוב, אם באמת ויתרת על ההתייחסות לדיון, עידן, אני אעבור להתפלמס מול C-man... :)
נסיון אחרון.
הטענה שלך: מיעוט זניח של פיראטים הם אלו שירכשו את המשחק אם לא תהיה להם דרך להוריד אותו. ← לכן DRM לא יעיל לחברות.
הטענה שלי היא שלא בהכרח, והטענה של C-man היא שההפך הוא הנכון: לא מיעוט זניח אלא כמות קריטית, וגם ביחס לזמן מסוים. וזו הסיבה שהחברות מגדירות את המלחמה ההיא כנושא עיקרי מבחינתן.
אתה משיב: לפיראטים יש כמעט תמיד אפשרות להוריד את המשחקים שלהם בסופו של דבר. איך זה עונה למה ש-C-man טוען?
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

קודם כל, זה לא בדיוק מה שאני טוען.

תלוי מה ההגדרה שלך ב"יעיל לחברה". אם מטרת החברה היא שפיראטים לא יוכלו לשחק-הוא דווקא יעיל מאוד(במקרה הנידון). אם מטרת החברה היא שיותר אנשים ייקנו-פה כבר לדעתי הוא לא יעיל. מקווה שזה ברור יותר.

לגבי הטענה של C-man-אני חושב שפשוט לא ניתן להגיד שהיא נכונה, כל עוד המספרים מתבססים על משחק-שניים פופולארי שלא נפרצו, מה שלא מעיד על הכלל.

הטענה היותר גדולה שלי-פיראטים(כמוני) הולכים רק להתעצבן יותר מ-DRM מפלצתי שכזה, מה שיגרום להם לא לקנות את המשחק, שאחרת אולי היו קונים אותו(כי, ואללה, אני רוצה להיות מסוגל לשחק ב-100% מהזמן במשחק לשחקן יחיד, ב-100% "יעילות"-מה שלא מובטח לי כאן. ולא אכפת לי אם מובטחים לי 95%-זה רע מספיק. המחיר הגבוה של המשחק גם הוא לא בדיוק מועיל).

כך שבסופו של דבר זה אולי אף פוגע בחברה.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

יעיל לחברה בהקשר הנתון = באופן צר וקצר-טווח; יוביל ליותר רכישות. (אנחנו כרגע מתעלמים מהשיקולים המשמעותיים הנוספים של היח"צ וההתקפות הפיסיות-וירטואליות עליהם. לא כי זה לא חשוב - זה חשוב באבוע - אלא כי אנחנו רוצים לבחון את הטענה לגבי הפיראטיות.)
עידן כתב:לגבי הטענה של C-man-אני חושב שפשוט לא ניתן להגיד שהיא נכונה, כל עוד המספרים מתבססים על משחק-שניים פופולארי שלא נפרצו, מה שלא מעיד על הכלל.
אני באמת לא מבין אותך. אתה אומר שהכלל הוא שהמשחקים נפרצים. אבל כל ההגיון פה הוא לדבר על "מה קורה כשמשחקים אינם נפרצים" - מה ש-DRM מנסה לעשות. איך התשובה "אבל זה לא קורה" אמורה להשיב על ההשפעה כאשר זה כן קורה? על השאלה על היעילות בתחום הרכישות של DRM כאשר הוא כן מצליח לתפקד (טכנית)?

זה דיון אחד. הדיון האחר הוא ההשפעה השלילית שיש ל-DRM על התדמית של החברה, שעלולה לגבור בנזק הכלכלי שלה על הפיראטיות. אפשר לטעון שהנזק כאן הוא רב יותר ולכן זה "לא יעיל לחברה" בטווח הארוך יותר או במובן הרחב יותר (אני נוטה להסכים אבל זה לא שייך למה שנאמר עד כה). על כל פנים, כל מה שטענת "כפיראט" - לא קשור לפיראטיות בכלל. כל הסיבות שציינת שמעצבנות אותך לא קשורות להיותך "פיראט", והן רלוונטיות לאנשים רבים (כמו אוקטרין, אני מניח). [עריכה: נהפוך הוא. אתה כפיראט לא מהווה הפסד פוטנציאלי כלשהו לחברה כשהיא בוחרת להשתמש ב-DRM, רק רווח פוטנציאלי. אז הטענות האלו שפיראטים רק מתעצבנים יותר ולכן "אפילו עוד יותר לא יקנו" - הן אבסורדיות ולא ממש משנות משהו (אלא אם כן זה מדרבן האקרים לפעול חזק יותר. שוב - דיון אחר).]
אבל כל זה לא יצדיק את מה שטענת על הפיראטיות (שזה לא ישנה את הנתונים / מספר הרכישות. אם יש יחסי גומלין בין הפיראטים שלא קנו קודם ובין לקוחות לגיטימיים שלא יקנו עכשיו מסיבות עקרוניות - זו הטענה שיש לטעון והיא מצריכה בדיקה).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

לדעתי, אנחנו ממשיכים לטחון מים. כדאי שנפסיק כאן.
סמל אישי של משתמש
Bobbin
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי Bobbin »

אל תשכחו שה-DRM גם חוסם (בהצלחה) שוק יד-שנייה של משחקים.
לא ניתן למכור ולקנות עותקים פיזיים של משחקים שדורשים רישום מקוון בשירות כזה או אחר (כגון Steam, Battle.net).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Bobbin כתב:אל תשכחו שה-DRM גם חוסם (בהצלחה) שוק יד-שנייה של משחקים.
לא ניתן למכור ולקנות עותקים פיזיים של משחקים שדורשים רישום מקוון בשירות כזה או אחר (כגון Steam, Battle.net).
אני חושש שגם את זה לא הבנתי...ב-Steam יש מסחר מאוד פופולארי(אני בעצמי סוחר). גם משחקים שלא פועלים בסטים, כמו Diablo 3, נסחרים שם.

אבל אולי אני בכלל מפספס את הכוונה שלך...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

בסטים אפשר לסחור במפתחות, אבל משחק שכבר הפעלת על שם משתמש מסוים לא ניתן למכור (כמו שגם אני גיליתי בדרך הקשה).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:בסטים אפשר לסחור במפתחות, אבל משחק שכבר הפעלת על שם משתמש מסוים לא ניתן למכור (כמו שגם אני גיליתי בדרך הקשה).
ברור שלא...מה ניסית לעשות? :shock:
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אה,אז לזה בובין התכוון? שאי אפשר שכמה שחקנים יהיו בעלים של אותו קוד משחק?

אני באמת לא מסונכרן איתכם כנראה... :Sad:
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

היום למשל השרתים של המשחק לא פועלים למשך 6 שעות עקב "עבודות תחזוקה". מעניין אם הם בחרו בתאריך הזה במיוחד, ה-6/6, ו-6 שעות...

שוב, אלו מסוג הדברים שאני אולי מצפה במשחק MMO, אבל ברצינות, 6 שעות בלי אפשרות לשחק במשחק שאותו קנית לשחקן יחיד עקב תחזוקה של השרתים...לאיפה עולם הגיימינג הדרדר...
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא