יעיל לחברה בהקשר הנתון = באופן צר וקצר-טווח; יוביל ליותר רכישות. (אנחנו כרגע מתעלמים מהשיקולים המשמעותיים הנוספים של היח"צ וההתקפות הפיסיות-וירטואליות עליהם. לא כי זה לא חשוב - זה חשוב באבוע - אלא כי אנחנו רוצים לבחון את הטענה לגבי הפיראטיות.)
עידן כתב:לגבי הטענה של C-man-אני חושב שפשוט לא ניתן להגיד שהיא נכונה, כל עוד המספרים מתבססים על משחק-שניים פופולארי שלא נפרצו, מה שלא מעיד על הכלל.
אני באמת לא מבין אותך. אתה אומר שהכלל הוא שהמשחקים נפרצים. אבל כל ההגיון פה הוא לדבר על "מה קורה כשמשחקים אינם נפרצים" - מה ש-DRM מנסה לעשות. איך התשובה "אבל זה לא קורה" אמורה להשיב על ההשפעה כאשר זה
כן קורה? על השאלה על היעילות בתחום הרכישות של DRM כאשר הוא
כן מצליח לתפקד (טכנית)?
זה דיון אחד. הדיון האחר הוא ההשפעה השלילית שיש ל-DRM על התדמית של החברה, שעלולה לגבור בנזק הכלכלי שלה על הפיראטיות. אפשר לטעון שהנזק כאן הוא רב יותר ולכן זה "לא יעיל לחברה" בטווח הארוך יותר או במובן הרחב יותר (אני נוטה להסכים אבל זה לא שייך למה שנאמר עד כה). על כל פנים, כל מה שטענת "כפיראט" - לא קשור לפיראטיות בכלל. כל הסיבות שציינת שמעצבנות אותך לא קשורות להיותך "פיראט", והן רלוונטיות לאנשים רבים (כמו אוקטרין, אני מניח). [עריכה: נהפוך הוא. אתה כפיראט לא מהווה הפסד פוטנציאלי כלשהו לחברה כשהיא בוחרת להשתמש ב-DRM, רק רווח פוטנציאלי. אז הטענות האלו שפיראטים רק מתעצבנים יותר ולכן "אפילו עוד יותר לא יקנו" - הן אבסורדיות ולא ממש משנות משהו (אלא אם כן זה מדרבן האקרים לפעול חזק יותר. שוב - דיון אחר).]
אבל כל זה לא יצדיק את מה שטענת על הפיראטיות (שזה לא ישנה את הנתונים / מספר הרכישות. אם יש יחסי גומלין בין הפיראטים שלא קנו קודם ובין לקוחות לגיטימיים שלא יקנו עכשיו מסיבות עקרוניות - זו הטענה שיש לטעון והיא מצריכה בדיקה).