בעיה בפורס הקבצים האוטומטי של השת"ק
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: בעיה בפורס הקבצים האוטומטי של השת"ק
יופי, אנחנו מתקרבים...
יכול להיות שאיזשהו פרוקסי בדרך שומר גירסת מטמון של ההורדה (הישנה, התקולה) ומגיש לך אותה מחדש בכל פעם שאתה מנסה להוריד דרך רשת Y? זה נראה לי קצת מוזר כי אחד הדברים שעשיתי קודם זה לשנות את הנתיב אל הקובץ, אבל מי יודע...
בכל מקרה, הוספתי Headers שאומרים שאסור להטמין את הקבצים, תוכל לנסות שוב? (ואם ה-IP שלך שונה מזה שמשמש לכתיבת "ההודעה שאחרי" בפורום, אשמח לקבל גם אותו).
תודה...
יכול להיות שאיזשהו פרוקסי בדרך שומר גירסת מטמון של ההורדה (הישנה, התקולה) ומגיש לך אותה מחדש בכל פעם שאתה מנסה להוריד דרך רשת Y? זה נראה לי קצת מוזר כי אחד הדברים שעשיתי קודם זה לשנות את הנתיב אל הקובץ, אבל מי יודע...
בכל מקרה, הוספתי Headers שאומרים שאסור להטמין את הקבצים, תוכל לנסות שוב? (ואם ה-IP שלך שונה מזה שמשמש לכתיבת "ההודעה שאחרי" בפורום, אשמח לקבל גם אותו).
תודה...
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
נסיתי שוב, אותה תוצאה (ואותו IP).
לגבי פרוקסי, לא ברור לי על איזה סוג בדיוק אתה חושב, אבל אני לפחות לא משתמש בכזה (לפחות לא בצורה מודעת..).
לגבי פרוקסי, לא ברור לי על איזה סוג בדיוק אתה חושב, אבל אני לפחות לא משתמש בכזה (לפחות לא בצורה מודעת..).
אתה אולי לא, אבל אולי הספק שלך כן, או מישהו אחר בדרך הארוכה ממך ועד השרת.Radioactive Grandpa כתב: לגבי פרוקסי, לא ברור לי על איזה סוג בדיוק אתה חושב, אבל אני לפחות לא משתמש בכזה (לפחות לא בצורה מודעת..).
אתה יכול להשתמש בפרוקסי שלי עבור בדיקה (הפורט הוא 8080). לא יודע אם זה יעבוד עבור קבצים בגודל הזה, לעומת זאת. אני שוב ממליץ להעלות לשרת קבצים קטנים מפוצלים כי נראה שהסאגה הזאת נמשכת.
שלחתי ל-RG קישורים ישירים אל ההורדה של פייבל (כלומר, עקפנו את מערכת ההורדה) והתוצאה זהה.
מצד אחד, זה פוסל את ההשערה שהבעיה היא במערכת ההורדות, ומצד שני, זה מותיר אותי אובד עצות בינתיים, פחות או יותר.
אני אנסה לשבור את הראש, לחשוב על עוד כיוון פעולה אפשרי.
מצד אחד, זה פוסל את ההשערה שהבעיה היא במערכת ההורדות, ומצד שני, זה מותיר אותי אובד עצות בינתיים, פחות או יותר.
אני אנסה לשבור את הראש, לחשוב על עוד כיוון פעולה אפשרי.
תוכל לשלוח לי לפרטי את הIP שממנה מתרחשת הבעיה? או שזה לא תלוי בספק/IP ?
טוב, לקחתי את העניינים לידיים.
בדקתי שני ספקים - בזב"ל ונטוויז'ן/ברק.
בבזב"ל קובץ הEXE (כל קובץ EXE מפוצל של וינראר שגודלו 75 מגה) יורד תמיד כקובץ הEXE של הפנתר הורוד משימה בינלאומית. בברק הקובץ יורד תמיד כקובץ הEXE של גלגל המזל.
בחנתי את העניין בדקדוק והגעתי למסקנות הבאות - גורדי צודק, לבזב"ל וברק/NV יש מטמון של הקבצים הנ"ל וכאשר הם מזהים את הקובץ בטעות כקובץ של PPP2P/WOF הם שולחים את הקובץ הסורר מהשרת שלהם (ולכן ההורדה עבור קובץ הEXE יותר מהירה בהרבה).
זיהוי הקובץ והחיפוש במטמון המתבצע ע"י שני הספקים הנ"ל פועל על שני קרטריונים - לא על שם הקובץ/סיומת, לא על המיקום, לא על CRC ולא על תאריך הקובץ - אלא רק על הגודל+כמה בתים ראשונים.
R.G: הנה בדיקה, כנראה האחרונה שתצטרך לעשות. תוריד את הקובץ rengheb2.part1.exe מכאן:
http://www.masagames.org/e/?game=rengheb2" target="_blank
(תתעלם משאר הקבצים)
ואם תפתח אותו עם WRAR/7Z אתה אמור לראות את הקובץ הנכון בפנים, הווה אומר rengheb.7z. וזאת בניגוד לאם תוריד את קובץ הEXE מכאן:
http://www.masagames.org/e/?game=rengheb" target="_blank
שבו תראה את הקובץ התקול (PPP2P.7Z).
ההמלצה שלי לאיך לפתור את העניין, גורדי: ראשית הייתי שואל בפורום של מומחים אם הם נתקלו בדבר כזה ואם יש להם רעיון לפתרון. אם גישה זו תעלה חרס, אין מנוס מלשנות את כל קובצי הEXE שבשת"ק (שגודלם 75MB) כפי ששיניתי את rengheb2.part1.exe.
בדקתי שני ספקים - בזב"ל ונטוויז'ן/ברק.
בבזב"ל קובץ הEXE (כל קובץ EXE מפוצל של וינראר שגודלו 75 מגה) יורד תמיד כקובץ הEXE של הפנתר הורוד משימה בינלאומית. בברק הקובץ יורד תמיד כקובץ הEXE של גלגל המזל.
בחנתי את העניין בדקדוק והגעתי למסקנות הבאות - גורדי צודק, לבזב"ל וברק/NV יש מטמון של הקבצים הנ"ל וכאשר הם מזהים את הקובץ בטעות כקובץ של PPP2P/WOF הם שולחים את הקובץ הסורר מהשרת שלהם (ולכן ההורדה עבור קובץ הEXE יותר מהירה בהרבה).
זיהוי הקובץ והחיפוש במטמון המתבצע ע"י שני הספקים הנ"ל פועל על שני קרטריונים - לא על שם הקובץ/סיומת, לא על המיקום, לא על CRC ולא על תאריך הקובץ - אלא רק על הגודל+כמה בתים ראשונים.
R.G: הנה בדיקה, כנראה האחרונה שתצטרך לעשות. תוריד את הקובץ rengheb2.part1.exe מכאן:
http://www.masagames.org/e/?game=rengheb2" target="_blank
(תתעלם משאר הקבצים)
ואם תפתח אותו עם WRAR/7Z אתה אמור לראות את הקובץ הנכון בפנים, הווה אומר rengheb.7z. וזאת בניגוד לאם תוריד את קובץ הEXE מכאן:
http://www.masagames.org/e/?game=rengheb" target="_blank
שבו תראה את הקובץ התקול (PPP2P.7Z).
ההמלצה שלי לאיך לפתור את העניין, גורדי: ראשית הייתי שואל בפורום של מומחים אם הם נתקלו בדבר כזה ואם יש להם רעיון לפתרון. אם גישה זו תעלה חרס, אין מנוס מלשנות את כל קובצי הEXE שבשת"ק (שגודלם 75MB) כפי ששיניתי את rengheb2.part1.exe.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
הניסוי הוכתר בהצלחה. 
בשעה טובה ומוצלחת התעלומה נפתרה
הבה נשמע, כיצד שינית את rengheb2.part1.exe? במה השינוי כרוך?
הבה נשמע, כיצד שינית את rengheb2.part1.exe? במה השינוי כרוך?
אם נסתכל על מבנה קובץ EXE:Gordi כתב:הבה נשמע, כיצד שינית את rengheb2.part1.exe? במה השינוי כרוך?
http://www.delorie.com/djgpp/doc/exe/" target="_blank
נראה שבתים 12-13 (זה הקסא, לא דצימלי) מכילים ערך CHECKSUM שלרוב לא נמצא בשימוש. בדקתי את קבצי הWINRAR ואכן שם הערך לא בשימוש, כלומר הוא 00-00 לכל הקבצים, WINRAR לא נותן ערך וגם לא בודק אותו, מה שאומר שניתן לשנות את שני הבתים הללו לערך כלשהו (רנדומלי או מכוון, אבל לכל קובץ צריך להיות ערך אחר). כלומר 65,535 אפשרויות תקינות אם אנו רוצים להשתמש בשני הבתים או 255 אם רק באחד.
השאלה הגדולה היא: איך אפשר לשנות את הקבצים ישירות על השרת? ובכן, אני יודע שיש בקלייינטי FTP אפשרות לRESUME, כלומר, אם הקובץ שהורדתי מהFTP קטן יותר (שזה המקרה אם התנתקתי בטעות לפני שהספקתי להוריד קובץ במלואו) מזה שעל השרת, הקליינט ימשיך להוריד את הקובץ מהמיקום שבו הוא הופסק. מה שגורם לי לחשוב שניתן ע"י פקודות טקסט בFTP (אולי אפילו ע"י קליינט) לשכתב רק את 19 הבתים הראשונים (19 דצימלי=13 הקסא) של כל קובץ.
אבל אם אי אפשר לעשות את זה, או שאנחנו לא מצליחים למצוא איך, אני יכול לכתוב תכנה קטנה בשפת C שתשים בבתים הנ"ל ערך שונה לכל קובץ.
[עריכה]
כמובן, כל הנכתב לעיל הוא למקרה שאין אפשרות מובנית בכלי הניהול של השרת לערוך קבצים. אם יש כזו, אז אין צורך בFTP בכלל, כל שצריך לעשות הוא לשנות את בייט 0X12 מממשק הניהול עבור כל קובץ. קצת סיזיפי אבל לא נורא.
מעניין מאוד.
ממה שאני רואה, אין אפשרות לערוך בינארית את הקבצים דרך ממשק הניהול.
מה שכן, השרת תומך ב-PHP, שלמעשה לא רחוקה כל כך מ-C.
למשל, הנה דף שמרכז את פונקציות ה-I/O של PHP:
http://www.felixgers.de/teaching/php/fileIO.html" target="_blank
הרוב צריך להיות לך מוכר, בתור מתכנת C.
לכן, לדעתי, אם אכן תכתוב תוכנת C קטנה שתעשה את הנדרש, אני חושב שאוכל להמיר אותה לתוכנית PHP ולסגור עניין.
אם תשתמש ב-API שצרפתי לעיל, זה יהיה אפילו יותר קל.
מה אתה אומר?
ממה שאני רואה, אין אפשרות לערוך בינארית את הקבצים דרך ממשק הניהול.
מה שכן, השרת תומך ב-PHP, שלמעשה לא רחוקה כל כך מ-C.
הרוב צריך להיות לך מוכר, בתור מתכנת C.
לכן, לדעתי, אם אכן תכתוב תוכנת C קטנה שתעשה את הנדרש, אני חושב שאוכל להמיר אותה לתוכנית PHP ולסגור עניין.
אם תשתמש ב-API שצרפתי לעיל, זה יהיה אפילו יותר קל.
מה אתה אומר?
כן, גם אני גיגלתי קצת ובדיוק באתי להציע שתעשה את זה בPHP כ-3 דקות לאחר שכתבת את ההודעה.
בוא ננסה אחד לראות אם זה יעבוד... כתוב תכנה שזה בסיסה:
ותראה אם זה עשה משהו.
רציתי לעשות רשימה של כל הקבצים ואז לעבור עליהם אחד-אחד עם מונה לולאה ואז לרשום בבייט 18 את מונה הלולאה (כך כל קובץ יקבל מספר אחר). אבל נראה לי שזו סתם עבודה מיותרת כשיש רק משהו כמו 30 קבצים... הכי פשוט לעשות תוכנה שתבקש את שם הקובץ ותו אסקי לרשום בבייט 18, ולעשות את כל הקבצים ידנית, אתה לא חושב?Gordi כתב:אם אכן תכתוב תוכנת C קטנה שתעשה את הנדרש
ואוו! זה כמעט בדיוק כמו C!Gordi כתב:מה שכן, השרת תומך ב-PHP, שלמעשה לא רחוקה כל כך מ-C.
בוא ננסה אחד לראות אם זה יעבוד... כתוב תכנה שזה בסיסה:
קוד: בחירת הכל
$fp = fopen("/path/fableheb.part1.exe", "r+");
if(!$fp) {
echo "Error! Couldn't open the file.";
} else {
fseek( $fp, 18 );
fwrite( $fp, "1" );
}
if(!fclose($fp)) {
echo "Error! Couldn't close the file.";
}Re: בעיה בפורס הקבצים האוטומטי של השת"ק
נראה שזה עובד, הורדתי את הקובץ ובאמת נכתב "31" (==1) בבייט ה-18. כל הכבוד 
לפי מה שאני רואה, זה גם לא מפריע לפריסה.
שנלך על זה? מחשבות אחרונות לפני הביצוע הסופי?
לפי מה שאני רואה, זה גם לא מפריע לפריסה.
שנלך על זה? מחשבות אחרונות לפני הביצוע הסופי?
שאלת תם: מה יקרה כשלא יהיו 30 קבצים אלא 3000? האם גם אז יהיה נוח להריץ ידנית את התוכנה עבור כל אחד? (מהבנתי המוגבלת לאיך שהיא אמורה לעבוד).
למה לא? גם אם נמצא משהו יותר טוב אח"כ, זה הפיך בקלות.Gordi כתב:שנלך על זה?
כן, כמה דברים:Gordi כתב:מחשבות אחרונות לפני הביצוע הסופי?
1. אני לא יודע בדיוק איך fwrite() עובדת ואין לי כח לחפש, אבל אם אפשר, כמו ברוב הפונקציות ב-C לשים ערך דצימלי במקום מחרוזת, דהיינו:
קוד: בחירת הכל
fwrite( $fp, 2 );2. תאמר לי בבקשה לאיזה מספר הגעת ואני אשמור אותו בקובץ אצלי. אני אוסיף לו +1 כל פעם שעולה משחק מפוצל חדש לשת"ק, זאת כדי שאם אני מעלה משחק מפוצל, אדע איזה מספר לתת לו (זה גם אמור לענות על השאלה של אוקטרין).
3. חשוב לזכור שכל העסק הזה תקול לגמרי ושהוא לא באשמתינו, בזב"ל/ברק (ואולי עוד ספקים, לך תדע) עושות פה מעשה שלא יעשה. מישהו צריך לדווח על הבזיון הזה באיזה פורום "כבד" שמיועד לדברים האלה... אולי איפשהו בHWZONE או בפורום של קידום אתרים, או משהו יותר טוב שכנראה אני לא מכיר.
אני עדיין איתן בדעתי שאתה צריך לבקש עזרה/לדווח על זה בפורום כזה (זה צריך להיות אתה ולא אני כי אתה בעל האתר ובעל הבעיה ולכן סביר להניח שאליך יתייחסו יותר) ואולי גם להסביר מה עשית כדי שמי שנמצא במצב הזה יוכל להפיק תועלת מכך.
קשה לי להאמין שאף אחד לא נתקל במצב הזה לפניך, ניסיתי לעשות גיגול זריז על צירופים של בזב"ל/ברק עם "מטמון" ולא מצאתי שום דבר אבל אולי חיפוש מעמיק יותר יביא תוצאות רלוונטיות.