עזרה תפעולית במשחק "רצח במיאמי"

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: עזרה תפעולית במשחק "רצח במיאמי"

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Octarine כתב:ועכשיו עלתה לי שאלה: האם יש בכלל קווסט שאי אפשר להתקע בו (ע'פ הגדרת R.G.)?
מה זאת אומרת? כמעט כל קווסט שאני יכול להעלות על הדעת הוא כזה (למרות שהרשימה שלי דלה מאד, ומודרנית למדי). כשמדובר על רמזים שלא ניתן לשחזר - יש הבדל בין לפספס רמז שהיה מכוון אותך לפתרון, לבין רמז שבלעדיו פשוט לא תוכל להמשיך לעולם. או במילים אחרות: נתקעת כי אתה לא מצליח למצוא את הפתרון לבין נתקעת כי פשוט אין לך דרך להמשיך.
[עריכה] ואם אני מבין נכון את הדוגמה שלך מגרים פנדנגו (לא שיחקתי), אז זה גם רמז שרצוי מאד שתבין, אבל אם לא הבנת, זה לא ימנע ממך טכנית לפתור את החידה במהלך המשחק. אגב, הרשימה הדלה של הקווסטים שאני מכיר, כנראה שרובם עונים ההגדרה של SCUMM וסביבתו הלא-רחוקה, כך שלכאלו השוויתי את הבעיתיות של האורגים, לא לקלאסיקות של סיירה משנות השמונים למשל, שאיני יודע לומר עליהן דבר וחצי דבר.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

עידן כתב:
Radioactive Grandpa כתב:לא, מבלי להכיר את המשחק, אני חושב שהניסוח המקורי התכוון שכיוון שניתן להמשיך מבלי לאסוף את כל החפצים, עלולים להגיע לנקודה מסוימת ממנה לא ניתן לחזור, ואז תאלץ להתחיל מחדש (כי לא יהיה לך חפץ שהיית אמור לאסוף קודם).
קצת כמו הכשפים באורגים.
גם אני חשבתי על זה. הניסוח מאוד לא ברור.
שיניתי קצת את הניסוח, אני מקווה שעכשיו יותר ברור.
כמובן שסיקור חדש יתקבל בברכה :-)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

טוב, חשבתי על זה קצת בשבת והחלטתי שבסוף אני כן צודק, ובאורגים בעצם אין אפשרות להתקע בלי שתהיה לך דרך להמשיך. המשחק לא מונע ממך לטוות לחנים שכבר ראית (אבל להפך אי אפשר). ככה שאם הגעת למקום שדורש להשתמש בלחן שראית קודם אבל לא רשמת אפשר טכנית לבדוק את כל האפשרות עד שתמצא את הלחן הנכון (ואם אתה כבר מכיר את המשחק זה הרבה יותר פשוט, כי לכל לחן יש רק 3 וריאציות, ואם הוא לא הפיך אז זה בכלל יותר קל כי הוא סימטרי). ככה שהמשחק עצמו - המבנה הטכני שלו או איך שתרצו לקרוא לזה - לא יתקע אותך אף פעם.
מהבחינה הזו זה דומה לטכניקת "השתמש בכל החפצים האפשריים על כל הנקודות החמות האפשריות" הנפוצה שתאפשר לך לפתור את חידה המטף בגרים פנדנגו, למשל. רק שכאן במקום חפצים יש תווים.

לעומת זאת, אם נסתכל על משחק של סיירה, לדוגמה Quest for Glory 1, כדי לנצח את מנהיגת השודדים יש להשתמש בשיקוי dispel (מבטל קסם?). אבל אפשר להכנס למחנה השודדים בלי השיקוי, ומכיוון שאחרי שעברת בדלת מסוימת אי אפשר לחזור אחורה, ניתן להגיע למצב שבו באמת אין לך דרך להמשיך. כאן הפתרון היחיד הוא לטעון שמירה מוקדמת או להתחיל מהתחלה. זה לא קורה אף פעם במשחקי לוקאסארטס.

לסיכום אני חושב שלוקאסארטס לא יהירים, טים שייפר הוא אלוהים, ומכיוון שאני צודק ללא עוררין לא אתייחס לתגובות מכאן והלאה.
( :P )
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא