המשחקים המומלצים שלכם
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: המשחקים המומלצים שלכם (אוף-טופיק)
בתקופה שעברה מאז התגובה האחרונה שלי בשרשור הזה התוודעתי לשירות "Steam" של Valve, והתחלתי סוף סוף לקנות משחקים חדשים.
מה שיפה בכל העניין, שכל המשחקים המשובחים שקניתי דרך סטים, 10 שאחד מהם הוא Garry's mod שאני לא אפרט אליו, עלו לי רק 30$ סה"כ.
The orange box
"החבילה הכתומה" של Valve מכילה 5 משחקים:
Half life 2 והפרקים
אני מניח שרובכם שמעתם או שיחקתם ב-Half life 2. אין לי הרבה מה לפרט על המשחק, אני רק אומר שהמשחק מבדר ומעניין ומצליח להחזיק לא מעט שעות. הפרק הראשון דומה ברוחו למשחק הבסיס שלו, אבל הפרק השני מביא עולם חדש לגמרי של משחקיות. לדעתי, הוא עולה על half life 2 ברמתו, במיוחד הסיום הכל כך אינטנסיבי והמרגש.
portal
וואו. פשוט וואו. קשה לי למצוא מילים שמתארות כמו שצריך את המשחק הזה. הוא מאוד קצר, 4 שעות לטיפשים כמוני ופחות ליותר מנוסים עם משחקי פאזל, אבל כל שעה נוספת פשוט הייתה מיותרת. אתה מתעורר בחדר קטן, שקוף ואטום כשקול רובוטי נשי נותן לך תדרוך קצר לפני היציאה לדרך. בלי פירוט או הסבר, נוצר לפניך 'פורטל' (שער) שדרכו אתה יכול לצאת מהחדר. הרעיון הוא שיש שני פורטלים, אחד כתום וחד כחול, שהם "דלתות" אחד של השני. כלומר, אם תיכנס לפורטל כתום אתה תצא מהכחול ולהפך. אתה עובר דרך 19 חדרי ניסוי שמכילים אתגרים שונים ומשונים שיש לפתור באמצעות רובה הפורטלים שאתה מקבל, שמאפשר לך ליצור פורטלים בעצמך, בהתחלה רק את הכחול ולאחר מכן גם את הכתום. לאט-לאט ההערות של הרובוטית שמכוונת אותך נהיות יותר ויותר מוזרות (ומצחיקות). אני לא אגלה את הסוף, אני רק אומר שהסוף הוא שונה לגמרי מכל שאר המשחק, והוא אחד מהסופים המותחים והמרגשים בעיניי.
Team fortress 2
TF2 הוא משחק יריות מרובה משתתפים שמתהדר בהומור ייחודי וגרפיקה קריקטוריסטית. אני משחק בו על בסיס כמעט יומי מאז ינואר ועדיין הוא לא נמאס עלי. במשחק אתה יכול לשחק אחד מ-9 "קלאסים" בכל זמן, כמו מרגל, רופא או צלף בקבוצה אדומה או כחולה. ישנם כמה מצבי משחק כמו ארנה בה פשוט מנסים להישאר חיים, דרך "תפוס את הדגל" המסורתי ועד מצב בו יש להוביל פצצה שנעה על פסי-רכבת מתחילת המפה לסופה. אין לי הרבה מה להגיד, אני חושב שצפייה בסרטי "Meet the X" הקצרים שממשיכים לצאת לכל דמות למשחק מספיקה בשביל להבין את הטון הכללי של המשחק.
Half life, כל ההמשכים ו-Team fortress classic
פשוט מדהים איך משחק בן 11 שנים עדיין מצליח להחזיק גיימר שרגיל למשחקים מודרניים. אין ספק שהוא הקדים את זמנו. מי שלא יודע, מדובר על מדען בשם גורדון פרימן, שאחד מניסוייו מתפקששים לגמרי וגורמים לאלפי חייזרים לפלוש למעבדות המחקר שבו הוא עובד. כאשר מתקדמים מעט במשחק, מגלים החיילים שנשלחו למה שחשבת שתהייה "משימת חילוץ" מנסים להעלים ראיות ולהרוג את כל העדים. מה שמייחד את המשחק הוא שגורדון פרימן לא מוציא מילה אחת מפיו במהלך כל המשחק ושכל הסצנות מתרחשות במנוע המשחק ולא מרונדרות מראש. אחת משתי התוספות של המשחק מאפשר לך לשחק כאחד מהחיילים שנשלחים לבסיס והשנייה מאפשרת לך לשחק כאחד מהרבה אנשי ביטחון שנמצאים בשטחי המעבדות.
טוב נו, אז רק 4 מהמשחקים שהזכרתי הם משחקים מלאים, אבל משחקי התוספת היו בעיניי חלק בלתי-נפרד מהמשחק המקורי.
I <3 STEAM
מה שיפה בכל העניין, שכל המשחקים המשובחים שקניתי דרך סטים, 10 שאחד מהם הוא Garry's mod שאני לא אפרט אליו, עלו לי רק 30$ סה"כ.
The orange box
"החבילה הכתומה" של Valve מכילה 5 משחקים:
Half life 2 והפרקים
אני מניח שרובכם שמעתם או שיחקתם ב-Half life 2. אין לי הרבה מה לפרט על המשחק, אני רק אומר שהמשחק מבדר ומעניין ומצליח להחזיק לא מעט שעות. הפרק הראשון דומה ברוחו למשחק הבסיס שלו, אבל הפרק השני מביא עולם חדש לגמרי של משחקיות. לדעתי, הוא עולה על half life 2 ברמתו, במיוחד הסיום הכל כך אינטנסיבי והמרגש.
portal
וואו. פשוט וואו. קשה לי למצוא מילים שמתארות כמו שצריך את המשחק הזה. הוא מאוד קצר, 4 שעות לטיפשים כמוני ופחות ליותר מנוסים עם משחקי פאזל, אבל כל שעה נוספת פשוט הייתה מיותרת. אתה מתעורר בחדר קטן, שקוף ואטום כשקול רובוטי נשי נותן לך תדרוך קצר לפני היציאה לדרך. בלי פירוט או הסבר, נוצר לפניך 'פורטל' (שער) שדרכו אתה יכול לצאת מהחדר. הרעיון הוא שיש שני פורטלים, אחד כתום וחד כחול, שהם "דלתות" אחד של השני. כלומר, אם תיכנס לפורטל כתום אתה תצא מהכחול ולהפך. אתה עובר דרך 19 חדרי ניסוי שמכילים אתגרים שונים ומשונים שיש לפתור באמצעות רובה הפורטלים שאתה מקבל, שמאפשר לך ליצור פורטלים בעצמך, בהתחלה רק את הכחול ולאחר מכן גם את הכתום. לאט-לאט ההערות של הרובוטית שמכוונת אותך נהיות יותר ויותר מוזרות (ומצחיקות). אני לא אגלה את הסוף, אני רק אומר שהסוף הוא שונה לגמרי מכל שאר המשחק, והוא אחד מהסופים המותחים והמרגשים בעיניי.
Team fortress 2
TF2 הוא משחק יריות מרובה משתתפים שמתהדר בהומור ייחודי וגרפיקה קריקטוריסטית. אני משחק בו על בסיס כמעט יומי מאז ינואר ועדיין הוא לא נמאס עלי. במשחק אתה יכול לשחק אחד מ-9 "קלאסים" בכל זמן, כמו מרגל, רופא או צלף בקבוצה אדומה או כחולה. ישנם כמה מצבי משחק כמו ארנה בה פשוט מנסים להישאר חיים, דרך "תפוס את הדגל" המסורתי ועד מצב בו יש להוביל פצצה שנעה על פסי-רכבת מתחילת המפה לסופה. אין לי הרבה מה להגיד, אני חושב שצפייה בסרטי "Meet the X" הקצרים שממשיכים לצאת לכל דמות למשחק מספיקה בשביל להבין את הטון הכללי של המשחק.
Half life, כל ההמשכים ו-Team fortress classic
פשוט מדהים איך משחק בן 11 שנים עדיין מצליח להחזיק גיימר שרגיל למשחקים מודרניים. אין ספק שהוא הקדים את זמנו. מי שלא יודע, מדובר על מדען בשם גורדון פרימן, שאחד מניסוייו מתפקששים לגמרי וגורמים לאלפי חייזרים לפלוש למעבדות המחקר שבו הוא עובד. כאשר מתקדמים מעט במשחק, מגלים החיילים שנשלחו למה שחשבת שתהייה "משימת חילוץ" מנסים להעלים ראיות ולהרוג את כל העדים. מה שמייחד את המשחק הוא שגורדון פרימן לא מוציא מילה אחת מפיו במהלך כל המשחק ושכל הסצנות מתרחשות במנוע המשחק ולא מרונדרות מראש. אחת משתי התוספות של המשחק מאפשר לך לשחק כאחד מהחיילים שנשלחים לבסיס והשנייה מאפשרת לך לשחק כאחד מהרבה אנשי ביטחון שנמצאים בשטחי המעבדות.
טוב נו, אז רק 4 מהמשחקים שהזכרתי הם משחקים מלאים, אבל משחקי התוספת היו בעיניי חלק בלתי-נפרד מהמשחק המקורי.
I <3 STEAM
פורטל משחק בהחלט טוב, הבעיה היא שהוא קצר בטירוף(לא נראה לי באמת שלקח לי יותר מ-4 שעות לסיים אותו), וגם רוב המשחק ממש קל(רק השלבים האחרונים מאתגרים).
אחרי שסיימתי אותו לא היה לי חשק לעשות גם את "השלבים המתקדמים"(שזה אותם שלבים עם שינויים למיניהם). עשיתי שניים בערך והספיק לי.
אחרי שסיימתי אותו לא היה לי חשק לעשות גם את "השלבים המתקדמים"(שזה אותם שלבים עם שינויים למיניהם). עשיתי שניים בערך והספיק לי.
רציתי להמליץ על פורטל בעצמי אבל שכחתי. אני ממליץ לשחק גם ב ren test 1, 2, 3 (מפות עשויות היטב שבחור אחד הכין). ניסיתי בזמנו לחפש ברשת עוד מפות טובות ברמה שלהן, אבל לשוא.
שיחקתי ב team fortress 2 באחד מהסופ"שים החינמיים שהיו לו ונהנתי מאוד.
כמה הוא עולה לבדו כיום? יש בו מבחר שרתים ושחקנים לשחק איתם עדיין? איך הלאגים?
שיחקתי ב team fortress 2 באחד מהסופ"שים החינמיים שהיו לו ונהנתי מאוד.
כמה הוא עולה לבדו כיום? יש בו מבחר שרתים ושחקנים לשחק איתם עדיין? איך הלאגים?
המשחק עולה דרך סטים כ-20$, אבל אם אתה רוצה לקנות אני הייתי ממליץ לך לחכות לחג המולד, כי אז יש שם הנחות מטורפות על רוב המשחקים. אין לי לאגים, אבל ככל שממשיכים לעדכן אותו בעדכוני הקלאסים החינמיים (והמגניבים), ה-FPS יורד לאטו, אז קח בחשבון שצריך מחשב בינוני + כדי להריץ את המשחק על יותר מ-30 FPS. הקהילה די מפותחת, כיום TF2 הוא במקום ה-3 ברשימת המשחקים המשוחקים ביותר בסטים, מיד אחרי counter strike ו-counter strike:source.C-man כתב:כמה הוא עולה לבדו כיום? יש בו מבחר שרתים ושחקנים לשחק איתם עדיין? איך הלאגים?
מישחקי נוסטלגיה:
Duke3d משחק טוב במיוחד עם המשפטים שלו :]
Doom 1,2,3 כול המישחקים דום 1 2 שהפחיד אותי המפלצות שיורות כדורי אש :[
QUAKE 1 משחק טוב יש לי אותו עכשוי על המחשב .
HEROS כול הסדרה משחק טוב עם הרבה דברים שמעביר ת'זמן.
..commandos
וזהו לבנתיים :םם
Duke3d משחק טוב במיוחד עם המשפטים שלו :]
Doom 1,2,3 כול המישחקים דום 1 2 שהפחיד אותי המפלצות שיורות כדורי אש :[
QUAKE 1 משחק טוב יש לי אותו עכשוי על המחשב .
HEROS כול הסדרה משחק טוב עם הרבה דברים שמעביר ת'זמן.
..commandos
וזהו לבנתיים :םם
ד"ה מישהו שיחק במישחק של הנוסטלגי של Bavies N butt head?

אני ניתקע בהתחלה ...

אני ניתקע בהתחלה ...
המחשב שלי מספיק חזק בשבילו. אולי אני אקנה אותו כחלק מ Orange Box כי גם לא יצא לי לשחק ב Episode 1,2.
C-man כתב:המחשב שלי מספיק חזק בשבילו. אולי אני אקנה אותו כחלק מ Orange Box כי גם לא יצא לי לשחק ב Episode 1,2.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
אז כיום ה-Orange Box מכיל את שני הפרקים החדשים?
ו-Garry's mod עולה כסף?? (יש לך כמה יצירות שאתה מעוניין לשתף?.. אם כבר "אוף-טופיק", אולי נרוויח את זה...)
ו-Garry's mod עולה כסף?? (יש לך כמה יצירות שאתה מעוניין לשתף?.. אם כבר "אוף-טופיק", אולי נרוויח את זה...)
ב"ה יצאו להם כמה משחקים. סביר להניח שאתה מתכוון ל-Virtual Stupidity (כי על פי הרשת Experience זה רק אלבום...), ועל כל פנים פתח הודעה חדשה בנושא אם אתה באמת מצפה שמישהו יענה לך.ofril19 כתב:ד"ה מישהו שיחק במישחק של הנוסטלגי של Bavies N butt head?
Radioactive Grandpa כתב:אז כיום ה-Orange Box מכיל את שני הפרקים החדשים?
ו-Garry's mod עולה כסף?? (יש לך כמה יצירות שאתה מעוניין לשתף?.. אם כבר "אוף-טופיק", אולי נרוויח את זה.
ה-Orange box תמיד הכיל את Half life 2 ואת כל התוספות שלו (נכון להיום, מתוכנן פרק שלישי שיסיים את העלילה של half life 2).
Valve קנו את Garry's mod, אבל הגרסה שקדמה לקנייה עדיין חינמית, היא רק מכילה הרבה פחות משחקים ומפות, לדעתי אפשר לשחק בה רק עם הפרופס של HL2.
עד היום הספקתי לעשות רק 2 תמונות מושקעות, בכל זאת עבר רק שבוע מאז שקניתי את המשחק:
-ג'ימן
-מאחוריך
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
נראה שאתה צודק. איכשהו זכרתי שה-Orange Box שוחרר במקור לפני הפרק השני והכיל רק את הראשון ומשחק המקור. מחיפוש ברשת נראה שזכרוני תעתע בי...yoyole123 כתב:ה-Orange box תמיד הכיל את Half life 2 ואת כל התוספות שלו
חמוד הג'י-מן ש'ך. קצת מוכר. אולי מאותו לילה אומלל ונשכח שהתחלתי צופה בכל מיני סרטונים ותמונות מטרידים שנעשו עם הדבר הזה.
מה שיותר מעניין אותי ב Garry's Mod זה האפשרות לבנות שם כל מיני מנועים ומכונות פיזיקליות על בסיס המנוע של HL2.
הייתי מנסה את זה אם לא הייתי בטוח שיעלם לי מהר מאוד החשק ללמוד את התוכנה הזאת וליצור בה דברים.
אגב משחקים פיזיקליים - http://fantasticcontraption.com/" target="_blank
הייתי מנסה את זה אם לא הייתי בטוח שיעלם לי מהר מאוד החשק ללמוד את התוכנה הזאת וליצור בה דברים.
אגב משחקים פיזיקליים - http://fantasticcontraption.com/" target="_blank
במקור תוכננה גם "הקופסה השחורה" שמכילה רק את portal, TF2 ואת episode 2, אבל היא בוטלה. אולי זה בלבל אותך.Radioactive Grandpa כתב: נראה שאתה צודק. איכשהו זכרתי שה-Orange Box שוחרר במקור לפני הפרק השני והכיל רק את הראשון ומשחק המקור. מחיפוש ברשת נראה שזכרוני תעתע בי...
אולי העתקתי בלי לשים לב מתמונה שראיתי מזמן ונתקעה לי בראש.Radioactive Grandpa כתב: חמוד הג'י-מן ש'ך. קצת מוכר. אולי מאותו לילה אומלל ונשכח שהתחלתי צופה בכל מיני סרטונים ותמונות מטרידים שנעשו עם הדבר הזה.
המלצה על משחק שהתחיל להעסיק אותי בזמן האחרון - Thief: The Dark Project.
למי שלא מכיר את הסדרה, זה אחד המשחקים שהמציא את הז'אנר של משחקי ההתגנבות ממבט ראשון או first person sneaker כמו שהיוצרים קראו לו, ואם לא המציא ממש אז נתן הרבה השראה. חוץ מתכנון שלבים טוב וכיפי יש גם בינת מלאכותית טובה (לזמנה) שיודעת לחפש את השחקן ולשים לב לשינויים בסביבה כמו דלתות שנשארו פתוחות ולפידים כבויים. יש הרבה סיפוק בלחכות לשומר מעבר לפינה, לרוץ מאחוריו, לדפוק לו אלה בראש ולמהר להחביא אותו בפינה לפני שהפטרול השני עובר
. וכל זה בתוך עולם פנטזיה/סטימפאנק מדהים שנחשף לאט דרך העלילה מפתיעה (טוב, אותי היא הפתיעה) וסרטוני המעבר המינימליסטים. אה, וגם אחד השלבים המפחידים ומורטי העצבים שאני מכיר - Return to the Cathedral, לפחות עד שהגיע Thief 3 עם The Cradle.
זה גם אחד המשחקים שיאצי אוהב, והנה הביקורת שלו, שהיא הרבה יותר מפורטת ומצחיקה משלי:
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... rk-Project
למי שלא מכיר את הסדרה, זה אחד המשחקים שהמציא את הז'אנר של משחקי ההתגנבות ממבט ראשון או first person sneaker כמו שהיוצרים קראו לו, ואם לא המציא ממש אז נתן הרבה השראה. חוץ מתכנון שלבים טוב וכיפי יש גם בינת מלאכותית טובה (לזמנה) שיודעת לחפש את השחקן ולשים לב לשינויים בסביבה כמו דלתות שנשארו פתוחות ולפידים כבויים. יש הרבה סיפוק בלחכות לשומר מעבר לפינה, לרוץ מאחוריו, לדפוק לו אלה בראש ולמהר להחביא אותו בפינה לפני שהפטרול השני עובר
זה גם אחד המשחקים שיאצי אוהב, והנה הביקורת שלו, שהיא הרבה יותר מפורטת ומצחיקה משלי:
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... rk-Project
מוגן על ידי כותרת האוף טופיק, ארשום פה על עוד משחק חדש שאני משחק בו בימים האחרונים...
אני מניח שרובכם פה לא שמעתם על המשחק King's Bounty(וגם אם כן, זה בטח אם קראתם את הסיקור של Heroes Of Might And Magic 2 פה באתר, פסקה ראשונה), שלא לדבר על לשחק בו.
אבל בכל אופן, לפני שנה יצא לו מעין משחק המשך(כי New World Computing זכרונם לברכה כבר מזמן לא איתנו, ומי שיצר את המשחק זו חברה רוסית שקנתה את הזכויות, משהו סגנון HOMM 5), בשם King's Bounty: The Legend.
בקצרה בהחלט ניתן למצוא הרבה מאפיינים לסדרת HOMM המצויינת, בעיקר בשיטת הקרב הדומה מאוד. מה ששונה זה שמחוץ לקרב העולם מתנהל בזמן אמת ולא בתורות(שינוי מרענן וטוב), ומחוץ לקרב יש הרבה יותר דגש על תפקידים מאשר אסטרטגיה-יש רק גיבור אחד שמפתחים אותו בסגנון דומה משהו ל-Diablo או משחקי MMO למיניהם, אין טירות משל עצמך, ויש קווסטים על גבי קווסטים על גבי קווסטים(צוברים עשרות בקצב מהיר מאוד).
כאמור, התחלתי לשחק במשחק בימים האחרונים, ואני נהנה מאוד, בינתיים יותר מ-Heroes 5 למשל...מומלץ בחום לכל חובבי סדרת HOMM. יש למשחק גם מוסיקה לא רעה בכלל.
טריילר מ-Youtube(שמכיל קטעים מתוך המשחק עצמו):
http://www.youtube.com/watch?v=kfv8zRpZ2zc" target="_blank
אני מניח שרובכם פה לא שמעתם על המשחק King's Bounty(וגם אם כן, זה בטח אם קראתם את הסיקור של Heroes Of Might And Magic 2 פה באתר, פסקה ראשונה), שלא לדבר על לשחק בו.
אבל בכל אופן, לפני שנה יצא לו מעין משחק המשך(כי New World Computing זכרונם לברכה כבר מזמן לא איתנו, ומי שיצר את המשחק זו חברה רוסית שקנתה את הזכויות, משהו סגנון HOMM 5), בשם King's Bounty: The Legend.
בקצרה בהחלט ניתן למצוא הרבה מאפיינים לסדרת HOMM המצויינת, בעיקר בשיטת הקרב הדומה מאוד. מה ששונה זה שמחוץ לקרב העולם מתנהל בזמן אמת ולא בתורות(שינוי מרענן וטוב), ומחוץ לקרב יש הרבה יותר דגש על תפקידים מאשר אסטרטגיה-יש רק גיבור אחד שמפתחים אותו בסגנון דומה משהו ל-Diablo או משחקי MMO למיניהם, אין טירות משל עצמך, ויש קווסטים על גבי קווסטים על גבי קווסטים(צוברים עשרות בקצב מהיר מאוד).
כאמור, התחלתי לשחק במשחק בימים האחרונים, ואני נהנה מאוד, בינתיים יותר מ-Heroes 5 למשל...מומלץ בחום לכל חובבי סדרת HOMM. יש למשחק גם מוסיקה לא רעה בכלל.
טריילר מ-Youtube(שמכיל קטעים מתוך המשחק עצמו):
http://www.youtube.com/watch?v=kfv8zRpZ2zc" target="_blank