חידון מסע אל העבר - זהו את המשחק!

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

ג6: karnov
סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

א22: Bad Dudes vs. Dragon Ninja
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

astralc כתב:א22: Bad Dudes vs. Dragon Ninja
אמת. זה קצת לא הוגן כלפי BluePrint, אבל חוקים הם חוקים. הסיבה שלא יכולתי לקבל רק את "Bad dudes" היא בגלל שזה השם לחלק מהפורטים האחרים, בעוד שברור לגמרי שהתמונה שאני לקחתי היא מגרסת הארקייד שנקראת בדיוק "Bad Dudes vs. Dragon Ninja" ולא שום דבר אחר. הסיבה שלקחתי דווקא משם תמונה היא בגלל שהמשחק הזה הוא אחד מהמשחקים הבודדים (את כולם ניתן לספור על יד אחת) שסיימתי בארקייד, כלומר במכונה עצמה ולא באמולטור (ולא עלה לי אפילו שקל... סיפור ארוך).

astralc כתב:ג6: karnov
אמת, הדרך לזיהוי המשחק הזה משנתגלה א22 היא קצרה מאוד (ועוברת בעיקר ב http://www.gamefaqs.com). עקרונית, לא תיכננתי בכלל לשאול שאלה על המשחק הזה, אבל כשלקחתי את התמונה מ BD vs. DN לעיל, פתאום כשהופיע הבוס התנגנה ברקע מנגינה מוכרת ומיד אמרתי לעצמי: היי! אני מכיר את המנגינה הזו, זה קרנוב! ואז פתאום גם הבוס נראה מוכר (למרות שבגרסת הPC שאני שיחקתי בה, צריך דמיון מאוד מפותח בכדי לזהות). הלכתי למוביגיימס ווידאתי שהמשחק הוא מאותה החברה (שלא יהיה פה חשש לגניבת זכויות יוצרים..) ולבסוף gamefaqs אישש את חשדותיי וכך נוצרה ג6.
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

אורח לרגע.

שליחה על ידי BluePrint »

רציתי בעצמי לכתוב משהו דומה עם התשובה ל-Reunion, אבל אז חשבתי שאולי רק בין עפולה לבית-שאן המשחק היה להיט ששלט במשך יותר משנה. (ורק לפני מספר חודשים שותף לעבודה של חבר של אח הגיע עד אלי כדי לבקש עותק)

את The Hand of Fate הייתי מזהה מיד, אבל מבט ראשון בתמונה היה ממחשב אחר בו לא ניתן היה להבהיר אותה. (התמונה כהה מדי)

לא הייתי בטוח בנוגע ל-Barbarian, רק הדמיון באיכות התמונה, אבל מאד התחשק לי "לצעוק" את הפתיח המדבר של המשחק העתיק.
אולי זה Centurion - Defender of Rome, אבל אותו לא שיחקתי מעולם.

התנהלות הוגנת בהחלט, אני הכרתי את המשחק רק בגרסה למחשב אישי. כאמור, בשם Bad Dudes בלבד.

אני עדיין לא מאמין שאף אחד לא זיהה את Thexder, המוסיקה הזו זה הצליל היחידי במשחק מלבד פעלולי הקול.

(במבט לאחור לא הייתי בטוח שזו באמת המוסיקה מממשק הדיבור עם מפקד בסיס ארץ)

תודה על ההזמנה, בהחלט היה נחמד. (אני מניח שטעיתי בנוגע ל-Test Drive)
אינני יושב בגבעה 266, רק מבקר בה כמו כל האורחים לרגע.
הפסקתי לבקר כאן בגללי קשיי שפה, אבל אם קורה ואינכם מצליחים לזהות תאור עלום של זכרון עמום, אשמח לבקר שוב על תקן שחקן חיזוק.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

Re: אורח לרגע.

שליחה על ידי C-man »

BluePrint כתב:(במבט לאחור לא הייתי בטוח שזו באמת המוסיקה מממשק הדיבור עם מפקד בסיס ארץ)
גם אני חשבתי כך:
C-man כתב:קטע המנגינה מ starcon2 נשמע לי בהתחלה מוכר, אבל אחר כך החלטתי שזה לא בטוח זה..

בכל מקרה בדקתי והמוזיקה בבסיס של בני האדם (לפחות בתחילת המשחק) שונה ממה שהעלת (בדקתי גם בגרסה המקורית, כדי לודא שזה באמת אותו דבר).

אתה יכול להעלות את הקטע במלואו אולי?
[ה"פ - ד' 11 21, 2007 2:09 am]
Og
מנהל
מנהל

Re: אורח לרגע.

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:אני עדיין לא מאמין שאף אחד לא זיהה את Thexder, המוסיקה הזו זה הצליל היחידי במשחק מלבד פעלולי הקול.
כן, גם בי המוזיקה חרטה רושם בלתי נשכח (עד כדי כך שזה הדבר היחידי שזכרתי מהמשחק בנקודה מסויימת), אבל אני מניח שהאשם נמצא בגיל של רוב המבקרים בפורום.
BluePrint כתב:(אני מניח שטעיתי בנוגע ל-Test Drive)
אני מעדיף שלא לומר, כי אם צדקת, זה רק יתן פתח למישהו אחר לרמות.
BluePrint כתב:תודה על ההזמנה, בהחלט היה נחמד.
אינני יושב בגבעה 266, רק מבקר בה כמו כל האורחים לרגע.
הפסקתי לבקר כאן בגללי קשיי שפה, אבל אם קורה ואינכם מצליחים לזהות תאור עלום של זכרון עמום, אשמח לבקר שוב על תקן שחקן חיזוק.
תודה על ההצעה, אך עליך להזהר, אני עוד עלול לנצל אותה :wink:

C-Man:
הנה הקטע המלא:
http://masa0000.googlepages.com/sc2c-man.mp3
הקטע אותו חתכתי מתחיל בערך בדקה - 1:03
(רק תוודא שהקובץ יורד במלואו, יש בעיות עם גוגלפייג'ז לפעמים)
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

אהה, חתכת בדיוק איפה שאין את הצליל הדומיננטי בקטע הזה :idea:
לכן זה נשמע כל כך מוזר, בעיקר כשמשמיעים את זה בלופ..
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

מן הסתם. הרי המטרה הייתה להקשות ככל שהמשחק יותר פופולארי ולהקל ככל שהוא יותר נדיר (כמו א13, למשל, שהוא קלאסיקה של כל הזמנים ולכן מופיע רק חלק כ"כ קטן ממנו ואעפ"כ, הייתי בטוח שהוא יהיה אחד הראשונים שיזוהו אך גם פה התבדיתי).

במקור תיכננתי את SC2 כתמונה. הייתה לי מלכתחילה תמונה מאוד ברורה של כדור גז בודד של הסיליאנדרו - זה היה מושלם, הרי זה אחד מן הגזעים הבודדים במשחק שאין חובה לבקרו, בנוסף גם מאוד קשה למצוא אותם, הייתי אומר אפילו לא הוגן בכלל... בפעם הראשונה שסיימתי את המשחק הזה לא מצאתי אותם בכלל. כששיגרתי את המשחק, חיפשתי שמירות ישנות שלו במחשב הזה ולא מצאתי, ההתלבטות הייתה אם להתחיל להפוך דיסקים או אתרי אינטרנט בחיפוש אחר שמירות או להתפשר על משהו יותר קל מהסיליאנדרו - בחרתי באופציה השנייה ומיד עלתה לי לראש המנגינה של ה Zoq-Fot-Pik, יצאתי למסע, אך התיאשתי מהר מאוד וכשהגעתי למפקד הבסיס, כבר החלטתי לקחת מה שיש...
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

ה Slylandro לא נמצאים בקצה הגלקסיה? ב vega או אחד משכניו?
סמל אישי של משתמש
BluePrint
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

you know where I live

שליחה על ידי BluePrint »

כן, זו היתה טעות מצידי להזכיר את Test Drive שוב. אבל אני בטוח שמי שקורא את התגובות יפעיל את המשחקים וידע אם אני צודק או טועה, ולמי שלא קורא זה לא משנה.

אני לא מציע את עצמי לתפקידים שאיני מוכן לבצע, אז אם נראה לך שאני יכול לעזור, רק תגיד. את הדרך הנה אני יודע. (התפלאתי שאף אחד לא זיהה את Halloween Harry בשביל Tam00

C-Man:
Vega זו המערכת בה מוצאים את מפעל החלליות של החיזרים הקדומים בפתיחת המשחק וממנה יוצאת המשלחת עליה מפקד השחקן. היא מוסתרת תחת מערכת נוספת בהירה יותר, מספר משבצות ימינה ומעט למטה ממערכת Sol.
ענק הגז של ה-Slylandro נמצא בפינה השמאלית למעלה של המפה, ולכן לא כולם מגיעים אליו.
Og
מנהל
מנהל

Re: you know where I live

שליחה על ידי Og »

BluePrint כתב:התפלאתי שאף אחד לא זיהה את Halloween Harry בשביל Tam00
למען האמת, הייתה לי הרגשה שזה זה אבל לא הייתי בטוח, אז לא רציתי להטעות.

BluePrint כתב:C-Man:
Vega זו המערכת בה מוצאים את מפעל החלליות של החיזרים הקדומים בפתיחת המשחק וממנה יוצאת המשלחת עליה מפקד השחקן. היא מוסתרת תחת מערכת נוספת בהירה יותר, מספר משבצות ימינה ומעט למטה ממערכת Sol.
ענק הגז של ה-Slylandro נמצא בפינה השמאלית למעלה של המפה, ולכן לא כולם מגיעים אליו.
זו לא הסיבה שלא מצאתי את הסלילאנדרו (פףףף, איך שיבשתי את המילה בהודעה הקודמת שלי), דווקא הייתי שם, במערכת השמש ההיא. העניין הוא שהגעתי לשם אחרי הרבה מאוד סיורים בכוכבים אחרים ואינספור ענקי גז ובכולם, בלי יוצא מן הכלל, לא היה כלום מלבד גז :? ובכלל, ככל הידוע לי, ענק הגז המדובר הוא היחידי מבין כל ענקי הגז במשחק שיש בו *משהו* (לא רק חיים). אבל אני סתם מתבכיין ואנחנו גם חורגים מהנושא, אז בכדי לחזור למסלול, אני אזכיר שעוד כמה דקות תעברנה 48 שעות מרגע פרסום ההודעה הראשית, מה שאומר שיש לי עוד 12 שעות בערך לתת רמזים לכל 13 המשחקים שלא נמצאו. אני אנסה לעשות את זה כמה שיותר מאוחר, כלומר בסביבות הבוקר המאוחר מחר.

[עריכה]
התבלבלת בין וגה לולה... לא חשוב
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

Re: you know where I live

שליחה על ידי C-man »

BluePrint כתב:C-Man:
נדמה לי שאתה מתבלבל, vega זו מערכת בקצה השמאלי העליון של הגלקסיה (נראה לי שהיא גם די מוכרת במציאות), ולידה שוכנת המערכת של סלילאנדו.
אם אני לא טועה אפשר לקבל מידע על המערכות האלה מ Melnorme.
אני אנסה לעשות את זה כמה שיותר מאוחר, כלומר בסביבות הבוקר המאוחר מחר.
אתה מתכוון היום :).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

טוב, רמזים לכל החידות שלא נפתרו:

א6: משחק מפגר, באמת. מכל המשחקים שהבאתי כאן, הוא היחיד שלא אהבתי. בזמנו (סוף שנות השמונים - תחילת שנות התשעים), לא היה ממש מבחר עצום של משחקים, אז שיחקנו במה שיש. הייתי משחק במשחק הזה שעות רק בכדי למצוא איזושהי מטרה, לשווא, כל מה שעושים במשחק הזה הוא להסתובב, לזרוק גרזנים על אוייבים שכל דקה מתחדשים, ולמצוא חתיכות של פאזל או משהו כזה - דבר שהיה די קשה על המסך שלי ושל חברים באותה התקופה שהכיל רק 4 צבעים וכולם היו ירוק... כל השלבים נראו אותו הדבר.
אין את המשחק באתר (למזלו של הכפתור: "משחק אקראי"), אבל יש בנוסטלגיה. רציתי במקור לשים תמונה של כל מסך המשחק ולא רק חלק אבל השם של המשחק מופיע קבוע בשני צידי המסך... :banghead: .

א8: מוזר שאף אחד לא זיהה... לא יודע מה להגיד על המשחק הזה, אני לא בטוח אם הוא משתמש בזכיון "הנוסע השמיני" או שהוא רק "לקח בהשאלה" מאפיינים מהסרט, עכשיו כשחיפשתי אותו במוביגיימס, ראיתי שיש עוד משחקים בסדרה. אני מכיר רק את זה, הראשון. למקרה שזה לא ברור מן התמונה, הדבר הגדול הוא חללית והדבר הקטן מעל תא הטייס הוא אדם שיורה בקיר. כל המשחק מתנהל מנקודת מבט עילית מלאה.

א13: הייתי בטוח שזה המשחק שיזהו ראשון. קלאסיקה של כל הזמנים בארקייד, ממש לצד פאקמן. התמונה המובאת כאן לקוחה מן הגרסה לPC שבאתר(התמונה עצמה מן האתר). כנראה שהחברה שהמירה לא שילמה לחברה המקורית כי השם שונה מזה של המשחק במכונות (כמו בPACMAN - PC-MAN) וגם המשחק עצמו לא בדיוק אותו הדבר. אמנם מובא רק חלק קטן מן התמונה, אבל באמת שאין צורך ביותר. כל אדם שרואה את הקוביות האלה ומכיר את המשחק אמור לזהות בשנייה.

א19: משחק ארקייד מקורי. הייתי ממש חולה עליו בזמנו, חיפשתי בנרות גרסה לPC ולכן ששמעתי מחבר שיצאה כזו, הייתי חייב להשיג אותה. לאחר שהנחתי את ידי על עותק, הסתבר שזה בעצם חיקוי סוג ב' שנעשה ע"י, תאמינו או לא, חברה ישראלית (המשחק המקורי לא יצא לPC מעולם). המשחק הישראלי נמצא באתר, אגב.
התמונה לא חתוכה הרבה, רק מספיק בכדי לא להראות כלום מלבד היריות, כן הכדורים הללו הם יריות שנובעות מהדמות הראשית במשחק.
המשחק הוא Beat'em UP עם יריות, כמו קונטרה לNES או מטאל סלאג לארקייד.

א20: עוד משחק ארקייד. יש לי אותו מקורי ל SATURN (וזה אומר משהו על החברה היוצרת...) שלי אבל הגרסה שבתמונה (שלא חתוכה, אגב) המובאת פה, כאמור, היא מהארקייד. משחק חדש *יחסית* לשאר המשחקים, אולי אפילו החדש ביותר. המשחק הוא זכיון של סרט ואין לי מושג למה... אין בו שום דבר שמזכיר את הסרט (או את שלושת ההמשכים שלו).
הרבה שקלים הלכו לי על המשחק הזה ואם אני לא טועה, סיימתי אותו במכונות בזמנו.

ב1: astralc היה מאוד קרוב, רק צריך את השם המלא של המשחק הנכון בסדרה. רמז: PC.

ב4: משחק מגאסון שהייתי מכור אליו, ממש במקרה (או שלא), היה דיון עליו לא מזמן כאן, בפורום הראשי.

ב7: עוד משחק שהייתי בטוח שיזהו מהר, המשחק הזה היה בכל, ואני מתכוון בפאקינג כל מחשב שראיתי בתחילת שנות התשעים. שם המשחק מורכב משתי מילים אבל ב HOTU משום מה הן חוברו להן יחדיו. רשום שם (בHOTU2) שזה אחד המשחקים הראשונים שהשתמשו בטכנולוגיית VGA. לא יודע אם זה נכון. הנה תמונה:

תמונה

כמו במשחק א20, התמונה לקוחה מקטע ששונה מרוב ההתנהלות של המשחק.

ב8: זה באמת קשה, בגלל זה הבאתי את כל הנעימה בשלמותה... משחק שהייתי משחק בו הרבה בסוף שנות השמונים ולא זכרתי את זה בכלל! עד שהתייצב פה אדם בפורום תיאורים למשחקים וחיפש את המשחק הזה. אף אחד מכאן לא הצליח לעזור לו ולי התיאור בכלל לא נשמע מוכר, אבל כשהוא מצא את שם המשחק במקום אחר ניסיתי אותו ונזכרתי!

ב10: דווקא אמור להיות קל למי שמכיר את המשחק... ניחא.
זה מה שמוראה על המסך (בחלון במרכזו) כאשר מושמע הצליל המוקלט:
תמונה

ג1: משחק מהזאנר הזה, לא יודע איך קוראים לו... אולי בלשי? מזכיר את The Reaper או את פאנטזמגוריה. אבל בניגוד לשניים הללו הוא בא רק על 2 תקליטורים (הריפר בא על 6 ופאנזמגוריה בא על 7).
מעולם לא סיימתי את המשחק, אבל למיטב ידיעתי אין בו שום הומור, רק אימה (הוא אמור להפחיד). אני גם די משוכנע ששתי החידות עם לוח השחמט (שאת שתיהן פתרתי, אגב) הן היחידות במשחק שמתרחשות על לוח שחמט עם כלי שחמט.
אם אני זוכר נכון, החידה הראשונה היא עם 4 או 8 רצים, והשנייה עם 2 מלכות.

ג2: המממ, זה לא ממש "חזיר" זה יותר כמו נגזרת שלו. סדרת המשחקים היא ממש מוכרת, קשה לי להאמין שיש כאן מישהו שלא שיחק או שמע עליהם. הנה רמז, המילה היא לא אחת מהבאות:
pig, pork,swine, hog, boar וגם לא ham או lard אבל לשני האחרונים היא יותר דומה מבחינה לוגית.

ג5: המשחק דווקא מאוד מוכר אבל השאלה קצת מכשילה... אם אני אשים תמונה בטוח שתזהו מיד.. בעצם, למה לא:

תמונה

אמנם חלק קטן מאוד אבל בהחלט מספיק לזיהוי.

יללא לפתור!
סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

א8: Alien Breed
א13: q*bert (?)
א20: die hard arcade

ב1: Samurai Shodown II או Samurai Shodown IV: Amakusa's Revenge. (האיכות קול של ההקלטה לא משהו, ולפי מובי הם היחידים שיצאו למחשב)
ב4: adventure island
ב10: Avoid The Noid

בעע- את ב7 אני מכיר, אבל אני לא זוכר את השם (התמונה היא מהקטע בין השלבים שאתה זז בה על העיגול מסביב)
סמל אישי של משתמש
astralc
משתמש רשום
משתמש רשום

שליחה על ידי astralc »

עכשיו מצאתי
ב7: Stargoose

זכרתי שזה משהו עם ברווז או משהו דומה.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא