הבטחתי(בתגובה שלי לאוקטרין בשרשור על חבילת משחקי האינדי) שאתן פה המלצה קצרה לסדרת משחקי Blackwell ולכן אעשה זאת.
אתחיל מהסוף-מדובר בסדרת משחקי קווסט מומלצת ביותר-אני לא חובב גדול של הז'אנר, ועם זאת סיימתי כבר 3 מתוך 4 משחקי הסדרה, ועשיתי זאת ברצף מהיר למדי.
עם זאת, בניגוד למרבית משחקי הקווסטים(לפחות אלו שאני מכיר), המשחקיות בהם בסיסית ביותר-פאזלים קלים לרוב(בשבילי זה טוב, אני חלש בדברים האלו), שימוש מועט בחפצים(במשחק הראשון זה בכלל בולט) ודברים כיוצא באלו שקשורים במשחקיות עצמה.
החלק המרכזי הוא הסיפור שלדעתי הוא מעולה, ולכן אני משחק בהם. צריך להתייחס לכל משחק בפני עצמו כפרק, וכך גם לקחת את אורך החיים שלהם בהתאם(אני מעריך שלקח לי בערך 4 שעות לסיים כל משחק).
כתוצאה מכך, אם אתם ממש נגד הרעיון של "סיפורי רוחות"(זה לא ספויילר יותר מידי גדול לומר שהסדרה עוסקת בכך), אין לכם לדעתי מה לחפש פה גם אם אתם חובבי קווסטים גדולים, כי המשחקיות חלשה כאמור.
בנוסף למשחקיות החלשה, המשחקים גם בנויים על מנוע ה-AGS המיושן, שיש לו לטעמי לא מעט חולשות, אם כי יש שיפור ממשחק למשחק-גם במשחקיות עצמה(לדעתי במשחק הראשון בסדרה אין בכלל "גרירה" של חפצים מה-Inventory לעולם החיצוני, במשחק השני יש כבר אפשרות לשלוט בשתי דמויות וכן הלאה), גם בגרפיקה ובממשק עצמו.
המשחק השלישי אפילו כולל שיר סיום משובח לטעמי(לא יודע אם הוא מקורי רק למשחק, אבל אני לא חושב שהוא יותר מידי נפוץ מחוץ לו). אפשר להקשיב בלי ספויילרים:
http://www.youtube.com/watch?v=x1aXcuLidSg" target="_blank
אז זהו. מומלץ ביותר לכל חובבי הקווסטים ו/או חובבי סיפורי רוחות ו/או סיפורים טובים באופן כללי.
הערה סופר חשובה למי שמתכוון לשחק במשחקי הסדרה: הסדר שמשחקים בהם הוא
מאוד חשוב, בניגוד לכמה סיקורים שקראתי שטוענים מסיבה מאוד לא ברורה שהסדר לא ממש חשוב...
זה פשוט יהרוס את כל הסיפור, וזה כאמור החלק הכי חשוב בסדרה.
הסדר הנכון הוא:
The Blackwell Legacy
The Blackwell Unbound(הוא מתרחש 30 שנה לפני המשחק הראשון מבחינת לוח זמנים, אבל עדיין צריך לשחק בו אחרי המשחק הראשון. יהרוס מאוד אם משחקים בו לפני)
The Blackwell Convergence
The Blackwell Deception(אני אישית עוד צריך לשחק בו)