כמה דברים נחמדים
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: כמה דברים נחמדים
עוד משהו נחמד (אני מתחיל להרגיש כמו גורדי...):
זה רעיון אדיר, נראה מבטיח ואפילו טים שייפר (יהולל שמו לעד!) צייץ על זה. ובנוסף קונסולה ב-$100 זה עסק לא רע בכלל.
אבל השאלה הגדולה היא כמובן אילו וכמה משחקים יפותחו לה.
אה כן, והם השיגו את המימון הראשוני של 950K תוך כמה שעות.
אבל השאלה הגדולה היא כמובן אילו וכמה משחקים יפותחו לה.
אה כן, והם השיגו את המימון הראשוני של 950K תוך כמה שעות.
שקלתי לכתוב על זה גם. אני סקפטי לגבי הקונסולה הזו.
קודם כל-מי הם בכלל?
כפועל יוצא מכך-איך יש להם, כמפתחי אינדי, את האמצעים לפתח קונסולה? לפתח קונסולה זה עסק רציני, בטח עם מפרט כמו שהם מציגים, כך שהיא אמורה להיות חזקה יותר מה-X-Box 360, למשל.
ועוד בהמשך לכך-איך לכל הרוחות היא תעלה רק 100 דולר? לשם השוואה, טאבלט עם מעבד זהה(או לפחות מאותה סדרה) למעבד בו הם הולכים להשתמש, עולה כ-200 דולר.
בשורה תחתונה זה מסתכם ל-"איך יש להם את האמצעים, ואיך הם הולכים להרוויח כשהם מוכרים במחיר כזה נמוך?" גם אם הם יאספו 5 מיליון דולר(וזה אפשרי בהחלט על פי הקצב הנוכחי), זה נשמע לי ממש לא הרבה בשביל קונסולה.
על כל פנים, אני מאחל להם המון בהצלחה, אבל הדרך להצלחה לדעתי ארוכה מאוד.
קודם כל-מי הם בכלל?
כפועל יוצא מכך-איך יש להם, כמפתחי אינדי, את האמצעים לפתח קונסולה? לפתח קונסולה זה עסק רציני, בטח עם מפרט כמו שהם מציגים, כך שהיא אמורה להיות חזקה יותר מה-X-Box 360, למשל.
ועוד בהמשך לכך-איך לכל הרוחות היא תעלה רק 100 דולר? לשם השוואה, טאבלט עם מעבד זהה(או לפחות מאותה סדרה) למעבד בו הם הולכים להשתמש, עולה כ-200 דולר.
בשורה תחתונה זה מסתכם ל-"איך יש להם את האמצעים, ואיך הם הולכים להרוויח כשהם מוכרים במחיר כזה נמוך?" גם אם הם יאספו 5 מיליון דולר(וזה אפשרי בהחלט על פי הקצב הנוכחי), זה נשמע לי ממש לא הרבה בשביל קונסולה.
על כל פנים, אני מאחל להם המון בהצלחה, אבל הדרך להצלחה לדעתי ארוכה מאוד.
זה לגמרי ניחוש, אבל אולי שווה להם להפסיד כסף על כמה אלפי לקוחות ראשונים כדי לקבל את המימון לפיתוח, והם מתכננים להשלים את זה במכירות רגילות אח'כ.עידן כתב: ועוד בהמשך לכך-איך לכל הרוחות היא תעלה רק 100 דולר? לשם השוואה, טאבלט עם מעבד זהה(או לפחות מאותה סדרה) למעבד בו הם הולכים להשתמש, עולה כ-200 דולר.
יכול מאוד להיות.Octarine כתב:זה לגמרי ניחוש, אבל אולי שווה להם להפסיד כסף על כמה אלפי לקוחות ראשונים כדי לקבל את המימון לפיתוח, והם מתכננים להשלים את זה במכירות רגילות אח'כ.עידן כתב: ועוד בהמשך לכך-איך לכל הרוחות היא תעלה רק 100 דולר? לשם השוואה, טאבלט עם מעבד זהה(או לפחות מאותה סדרה) למעבד בו הם הולכים להשתמש, עולה כ-200 דולר.
שיצליחו, למה לא...אבל אני קצת סקפטי.
אתה כבר קנית לעצמך קונסולה, אוקטרין?
אני מתלבט. אף פעם לא הייתי ממש טיפוס של קונסולות, אז לא יודע אם זה כ'כ מתאים לי.עידן כתב:אתה כבר קנית לעצמך קונסולה, אוקטרין?
בינתיים כבר נסגר ה-tier היקר יותר של שני שלטים עם חריטה של השם, אז לפחות זה נחסך ממני.
והנה מאמר בקוטאקו שמדבר קצת על כשלונות של קונסולות חדשניות בעבר:
http://kotaku.com/5924983/history-is-li ... d-consoles" target="_blank
העדכון הראשון שלהם:
Do you realize what you've done? You proved consoles aren't dead
נו באמת...ממתי קונסולות נחשבות למתות?
Do you realize what you've done? You proved consoles aren't dead
נו באמת...ממתי קונסולות נחשבות למתות?
לגבי המאמר בקוטאקו-בדיוק הנקודה שלי. להוציא קונסולה זה קשה בטירוף, ועוד מפתחי אינדי שמוציאים אותה במחיר שנשמע לי לפחות, על הנייר, כמחיר הפסד? אם זה יצליח זה די מדהים לדעתי...
ועוד שתי כתבות לרגל חגיגות 40 שנה לאטארי:
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
שועשעתי מאוד בדקות הראשונות. אבל כשהתחיל השלב הראשון, במהרה הוא התחיל לעצבן אותי הרבה יותר מהמשחק (שלוט בעצמך, ותתחיל להבין מה קורה על המסך במקום לבכות כל הזמן!).
אשכרה.
ראיתי את הסרטון לפני שצפיתי בתגובה שלך, R.G, וגם לי זה הפחית מהערך הקומי (אבל בכל זאת, צחקתי לאורך רוב הדרך).
אני לא צופה אדוק של TB אבל יצא לי לראות כמה סרטונים שלו, בעיקר מקישורים כאן ושמתי לב בכמה הזדמנויות שהוא פשוט שחקן גרוע בכל הנוגע למחשבה (במיומנות אצבעות הוא לא רע), אני לא מגזים בכלל - אני נחשב לשחקן ממוצע והוא גרוע ממני.
כן, אני יודע שלא קל לשחק ולדבר באותה העת, במיוחד לגבר, אבל יש דברים שהוא עושה שם שפשוט הרתיחו אותי... כלומר, בבחירת השלב, נסיון ראשון: לא קפצת מהגשר והוא לא התפוצץ. בסדר, זה לא אומר כלום עדיין. נסיון שני: קפצת מהגשר והוא התפוצץ, נסיון שלישי: הלכת קדימה ואחורה על הגשר וכלום לא קרה ואז ברגע שקפצת הגשר התפוצץ. ככה במשך הנסיונות הבאים: בדיוק ברגע שאתה קופץ, הגשר מתפוצץ, ואחרי שלושים נסיונות, אתה עדיין לא קולט, יא טמבל?
בשלב השני, בקטע עם המצנח אתה אומר שאיבדת את היכולת לקפוץ קפיצה כפולה ואז בסוף אתה רואה שכן אפשר, מה זה אומר לך? כלום? זה אומר שקפצת כל הזמן כשאתה באוויר, ואם היית קופץ קצת לפני, היית יכול לעשות קפיצה כפולה.
לאחר השמירה הראשונה, אתה מנסה להשתמש בוו התפיסה ולפעמים אתה מצליח "לטפס" עליו ולפעמים לא, למה אתה לא חוקר את זה? אם היית משקיע דקה לשחק קצת עם המקשים, היית מבין שלחיצה נוספת על כפתור וו התפיסה בזמן שאתה תלוי מושכת אותך למעלה, ואז אפשר לעבור את הקטע שעליו בזבזת 3/4 משחק בניחותא.
בקיצור, באמצע הסרטון בערך, עצרתי, הורדתי את המשחק ושיחקתי בו למשך 3 דקות וזה היה מספיק כדי לעבור את הקטע שאליו לקח לו להגיע למעלה מ-20 דקות.
ראיתי את הסרטון לפני שצפיתי בתגובה שלך, R.G, וגם לי זה הפחית מהערך הקומי (אבל בכל זאת, צחקתי לאורך רוב הדרך).
אני לא צופה אדוק של TB אבל יצא לי לראות כמה סרטונים שלו, בעיקר מקישורים כאן ושמתי לב בכמה הזדמנויות שהוא פשוט שחקן גרוע בכל הנוגע למחשבה (במיומנות אצבעות הוא לא רע), אני לא מגזים בכלל - אני נחשב לשחקן ממוצע והוא גרוע ממני.
כן, אני יודע שלא קל לשחק ולדבר באותה העת, במיוחד לגבר, אבל יש דברים שהוא עושה שם שפשוט הרתיחו אותי... כלומר, בבחירת השלב, נסיון ראשון: לא קפצת מהגשר והוא לא התפוצץ. בסדר, זה לא אומר כלום עדיין. נסיון שני: קפצת מהגשר והוא התפוצץ, נסיון שלישי: הלכת קדימה ואחורה על הגשר וכלום לא קרה ואז ברגע שקפצת הגשר התפוצץ. ככה במשך הנסיונות הבאים: בדיוק ברגע שאתה קופץ, הגשר מתפוצץ, ואחרי שלושים נסיונות, אתה עדיין לא קולט, יא טמבל?
בשלב השני, בקטע עם המצנח אתה אומר שאיבדת את היכולת לקפוץ קפיצה כפולה ואז בסוף אתה רואה שכן אפשר, מה זה אומר לך? כלום? זה אומר שקפצת כל הזמן כשאתה באוויר, ואם היית קופץ קצת לפני, היית יכול לעשות קפיצה כפולה.
לאחר השמירה הראשונה, אתה מנסה להשתמש בוו התפיסה ולפעמים אתה מצליח "לטפס" עליו ולפעמים לא, למה אתה לא חוקר את זה? אם היית משקיע דקה לשחק קצת עם המקשים, היית מבין שלחיצה נוספת על כפתור וו התפיסה בזמן שאתה תלוי מושכת אותך למעלה, ואז אפשר לעבור את הקטע שעליו בזבזת 3/4 משחק בניחותא.
בקיצור, באמצע הסרטון בערך, עצרתי, הורדתי את המשחק ושיחקתי בו למשך 3 דקות וזה היה מספיק כדי לעבור את הקטע שאליו לקח לו להגיע למעלה מ-20 דקות.
מצד שני, לא חוכמה גדולה שלקח לך 3 דקות כי ידעת כבר ל-מה לצפות. אתה לא יכול לדעת אחרת כמה זמן זה היה לוקח.
אני מסכים שהוא גרוע במשחקי חשיבה, אני די בטוח שגם הוא בעצמו אמר את זה. במשחקי FPS הוא בסדר גמור ממה שראיתי.
אני מסכים שהוא גרוע במשחקי חשיבה, אני די בטוח שגם הוא בעצמו אמר את זה. במשחקי FPS הוא בסדר גמור ממה שראיתי.
- Radioactive Grandpa
- מנהל
- איש קשר:
כן, הזדהיתי עם כל מילה (חוץ מעניין השלוש דקות, כמו שאמר עידן. זה באמת פחות חכמה כשכבר יודעים מה צריך לעשות וצריך רק לבצע. אבל אני בטוח שזה לא היה לוקח הרבה מעבר גם ללא כל הכרות, כי הרי המצב די ברור כשלוקחים את חצי השניה לחשוב עליו). גם לי יצא לראות סרטים מעטים נוספים שלו (למשל No Time To Explain) וגם בהם מדי פעם יצאו לי אדים מהאוזניים כשהוא המשיך לסרב להבין מה הוא עושה. וכמו שאמרת, גם מדבר, גם גבר, ואני הוספתי לזה גם את זה שלמרות שהוא די התכחש לזה ב-16:25 - המשחק האימפולסיבי וחסר המחשבה שלו הוא כן חלק מהמשחק שלו מול הצופים, ולכן אני משתדל לסלוח לו על האידיוטיות שהוא מציג ברב הקטעים. אבל בקטע ההוא, אחרי החזרה העשירית על אותו קטע, זה כבר היה מעבר לכל סלחנות ולכל מה שעקרון החסד יכול לאפשר... (התחלתי להזיע כבר. כשהוא סופסוף אמר "טוב, עכשיו נסתכל על הרקע כדי לתזמן את זה", חשבתי שאני שומע את חמורו הלבן של המשיח. הפלא ופלא - הוא עבר את זה באותו הניסיון, ואפילו האינסטינקט הבָּריא השכיח ממנו את העובדה שהוא "לא יכול" לעשות קפיצה כפולה.)
עכשיו כשאני קורא את מה שכתבתי שוב זה באמת לא ב 100% ידידותי לקורא (לכל אחד קורה שיש לו רגעים של BlurPrint), אז אני אסביר שוב למה התכוונתי:
בזמן צפייה בסרטון (צפיתי בו רק פעם אחת), עצרתי/השהתי את הסרטון בערך באמצע (ממש כמה שניות לאחר שהוא שומר את המשחק בפעם הראשונה), הורדתי את המשחק ושיחתי בו למשך כמה דקות (לא ממש מדדתי עם שעון אבל אם טעיתי כשאמרתי 3 דקות אז זה לא בהרבה). עברתי את הקטע שאותו הוא עבר, ואז המשכתי, בלי לצפות בהמשך הסרטון, לעבור את הקטע שאליו הוא הגיע בסיום הסרטון (שכפי שאמרתי, אורכו כ-20 דקות).
אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
(כמובן שאם אני אגיד שלא נפסלתי כמה וכמה פעמים זה יהיה שקר, אבל הפסילות הללו נבעו מחוסר מיומנות ידנית)
בזמן צפייה בסרטון (צפיתי בו רק פעם אחת), עצרתי/השהתי את הסרטון בערך באמצע (ממש כמה שניות לאחר שהוא שומר את המשחק בפעם הראשונה), הורדתי את המשחק ושיחתי בו למשך כמה דקות (לא ממש מדדתי עם שעון אבל אם טעיתי כשאמרתי 3 דקות אז זה לא בהרבה). עברתי את הקטע שאותו הוא עבר, ואז המשכתי, בלי לצפות בהמשך הסרטון, לעבור את הקטע שאליו הוא הגיע בסיום הסרטון (שכפי שאמרתי, אורכו כ-20 דקות).
אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
(כמובן שאם אני אגיד שלא נפסלתי כמה וכמה פעמים זה יהיה שקר, אבל הפסילות הללו נבעו מחוסר מיומנות ידנית)