אני מניח שאתה כבר ניחשת שלא היה לי כח לעקוב... אז, תוכל לומר לי על איזה משפט מדובר?Radioactive Grandpa כתב:וכמו שאמרתי, אני אשמח לדעת אם עוד מישהו חושב כמוהו לפני שאני משיב להצעה שלו
סיקורים לג'יל
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Re: סיקורים לג'יל
איך הספקתם גם לקרוא את הכל וגם לשמוע הרצאה של חצי שעה?
בכל אופן, לגבי הניסוח כרגע - שאני מסופק אם אני מבין אותו היטב (של Ingsoc הצחיק אותי יותר, אבל אני הוא ואוקטרין כנראה היחידים פה שנבין) -
אני לא רואה שום בעיה להשאיר אותו,
ואני בהחלט בעד ההערה המשעשעת בכללותה - מדובר על סיקור למשחק מחשב, ואנשים מבינים שזו ציניות,
מה עוד שזה בהחלט בולט (כמו שסבא הראה) שזה מה שעמד לנגד עיניהם של מפתחי המשחק.
בכל אופן, לגבי הניסוח כרגע - שאני מסופק אם אני מבין אותו היטב (של Ingsoc הצחיק אותי יותר, אבל אני הוא ואוקטרין כנראה היחידים פה שנבין) -
אני לא רואה שום בעיה להשאיר אותו,
ואני בהחלט בעד ההערה המשעשעת בכללותה - מדובר על סיקור למשחק מחשב, ואנשים מבינים שזו ציניות,
מה עוד שזה בהחלט בולט (כמו שסבא הראה) שזה מה שעמד לנגד עיניהם של מפתחי המשחק.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
כן... אבל לא לא, זה בסדר, אל תטריח את עצמך. לא בקשתי חוות דעת נוספות, רק רציתי לדעת אם במקרה הזדמן לעוד מישהו שקרא את הסיקור להרגיש כמו עידן או להזדהות עם התגובה שלו.Og כתב:אני מניח שאתה כבר ניחשת שלא היה לי כח לעקוב... אז, תוכל לומר לי על איזה משפט מדובר?
ובכן,
אפשר להגיד על ההערה הרבה דברים, ואני שמח שבינתיים נראה שאין מישהו נוסף שחושב שהבוטות שלה חורגת מהטעם הטוב, ובמיוחד אחרי השינוי האסתטי הקל (אחרת הייתי מגן על זה. מזל שזה נחסך ממני. בכל מקרה, אולי מזל שלא כתבתי את הסיקור ההוא ל-Vinyl Goddess, כי מה שכתבתי כאן זה נופת צופים אורתודוכסית לעומת מה שהייתי כותב שם). אבל שהיא מיותרת זה לא אחד מהם. ההערה המדוברת נחוצה אחושרמוטה. מבחינת המבנה, היא מה שבונה ומגיש את הפסקה הבאה. מבחינת המסר, היא השיא הפרובוקטיבי שאמור להישאר אח"כ באופן חצי מודע בתודעת הקורא ולהביא לו את הפאנצ' בשלב מאוחר יותר (אגב קריאת הסיקור או בהרהור חוזר, אם מזדמן לו): כדי לזכות בתהילתה שאכן זכתה לה היה צריך להלביש את ג'יל כמו זונה (ולגבי העמדה האתית לפיה אישה רשאית להתלבש איך שבא לה מתי שבא לה איפה שבא לה מבלי לעורר כל הבעה לגבי הקונדקט המיני שלה - מי שהתפישה הזו מאלצת אותו להכחיש שקיים דבר כזה "להתלבש כמו זונה", שיבושם לו. אני לא אפַתֵח, רק אציין שבעיני הגישה הזו בעייתית ביותר).עידן כתב:עם זאת, אני גם לא חושב שההערה לגבי ג'יל נחוצה ו/או מוסיפה משהו. אני בעד להוריד אותה.
אפשר להסכים עם זה, להתנגד לזה, להסתייג מזה, לפספס את זה, בלה בלה בלה. אבל זה שם לא במקרה, בהקדשה מ-R.G לקורא.
אני הכרתי את זה עוד קודם. אבל לכבוד אוקטרין צפיתי בזה פעם נוספת לפני שהתייחסתי לזה.brother34 כתב:איך הספקתם גם לקרוא את הכל וגם לשמוע הרצאה של חצי שעה?
אתה מדבר על הניסוח או על הרפרנס? אם אתה מדבר על הרפרנס, אני מופתע מאוד שדווקא לך זה לא ברור. אני סבור למדי שזה הרבה יותר common knowledge מרפרנס לתוכן של טרי פראצ'ט (ועל כל פנים, תוצאה ראשונה בגוגל. אכן רש"י הקדים את זמנו, נדרשו כמעט אלף שנים עד שטל פרידמן יגיע ויעשה את זה כמו שצריך).brother34 כתב:לגבי הניסוח כרגע - שאני מסופק אם אני מבין אותו היטב
זה בסדר, אני סקרן.Radioactive Grandpa כתב:כן... אבל לא לא, זה בסדר, אל תטריח את עצמך. לא בקשתי חוות דעת נוספות, רק רציתי לדעת אם במקרה הזדמן לעוד מישהו שקרא את הסיקור להרגיש כמו עידן או להזדהות עם התגובה שלו.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
מי שסקרן מוזמן לעשות מה שעושים סקרנים - לעקוב. 
ננזפתי...
(facepalming)
(facepalming)
הלוואי שאני הייתי בכלל חושב על דברים כאלה כשאני כותב סיקורים.Radioactive Grandpa כתב:...מבחינת המבנה... מבחינת המסר...
דוקא את רש"י היכרתי, אבל את הסלנג הזה, למרבה הפלא, לא. לכן חשבתי שאולי חבוי בזה משהו אחר. עכשיו זה מובן, כמובן.Radioactive Grandpa כתב:אתה מדבר על הניסוח או על הרפרנס? אם אתה מדבר על הרפרנס, אני מופתע מאוד שדווקא לך זה לא ברור. אני סבור למדי שזה הרבה יותר common knowledge מרפרנס לתוכן של טרי פראצ'ט (ועל כל פנים, תוצאה ראשונה בגוגל. אכן רש"י הקדים את זמנו, נדרשו כמעט אלף שנים עד שטל פרידמן יגיע ויעשה את זה כמו שצריך).brother34 כתב:לגבי הניסוח כרגע - שאני מסופק אם אני מבין אותו היטב
אתה כנראה צודק בקשר לפראצ'ט, כפי שאמרתי מראש.
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
מי נזף בך, עוד שניה אני נכנס בו!Og כתב:ננזפתי...
(facepalming)
אבל ברצינות, אין פה ממש תקציר הגיוני שאפשר לתת. המשפטים וההערות הרלוונטיים צוטטו, וההקשר הנחוץ הוא בכל זאת כל מה שקדם להם (אפשר אמנם לוותר על הסיקורים של שני הפרקים הנוספים).
תודה, אבל זה עשוי להיות פחות מתוחכם ממה שזה נשמע. הרב כנראה באמת נעשה תוך מודעות ותכנון בזמן אמת, אבל לא 100%. כמו שמנתחים טקסטים של אחרים כדי ליירט את מבנה המסר, אני יכול להפעיל את הכלים האלו על עצמי. בדיעבד זה תמיד נשמע מחושב יותר.brother34 כתב:הלוואי שאני הייתי בכלל חושב על דברים כאלה כשאני כותב סיקורים.
![]()
אני יכול לחיות עם הניסוח הנוכחי (מה שלא הייתי אומר על הניסוח הקודם).
RG, הסיקורים גמורים? אפשר להעלות לאתר?
[עריכה]
RG, הסיקורים גמורים? אפשר להעלות לאתר?
[עריכה]
שכחתי לציין - אתה מתכוון ל-256 צבעים, לא?Radioactive Grandpa כתב:ובניגוד לקין בעל 16 הצבעים, ג'יל נהנית מטכנולוגיה מתקדמת של תצוגת VGA עם 265 צבעים!
- Radioactive Grandpa
- מנהל

- איש קשר:
עכשיו כן.
לא לא, בנוסף לצבעים המסורתיים ג'יל כוללת עוד תשעה גוונים של אפור.
(גיחי)
לא לא, בנוסף לצבעים המסורתיים ג'יל כוללת עוד תשעה גוונים של אפור.
(גיחי)
הוספתי. שוב, תודה רבה!