עידן כתב:ל-C-man-ומה תגיד על כל הלקוחות שיש להם Lag כל כך מזעזע שהם לא יכולים לשחק בכלל במשחק? למשל, קראתי מישהו מברזיל שרשם שהשרת הכי קרוב אליו הוא בארה"ב, ויש לו פינגים כל כך גבוהים שהוא לא מסוגל לשחק...בשחקן יחיד! לא היית קורא לזה DRM מפלצתי? ועוד לא דיברתי על השרתים שכבר חוו יותר מנפילה אחת(אולי זה היה כשלא שיחקת במשחק).
בלתי נמנע שיהיו נפילות ועומסים בשבועות הראשונים במשחק עם מכירות כאלה מטורפות, אני מאמין שזה ייתיצב בזמן הקרוב.
Ingsoc כתב:בנוסף לא ברור לי מה שיקרה שבליזארד יפסיקו לתמוך במשחק ויסגרו את השרתים שלו, האם משמעות הדבר שהמשחק שאנשים שילמו עליו במיטב כספם יהפוך לחסר ערך?
דיאבלו 2 נתמך כבר יותר מעשור, אני לא חושש. אם זו הייתה חברה אחרת, כמו EA נניח, זה היה סיפור אחר מבחינתי...
בקשר לפיראטיות עידן, אתה ממש טועה. רוב הפיראטים ישלמו על משחק שהם ממש רוצים, ואין להם דרך לגנוב אותו. עיין ערך משחקי COD ו-Battlefield.
עידן כתב:ל-C-man-ומה תגיד על כל הלקוחות שיש להם Lag כל כך מזעזע שהם לא יכולים לשחק בכלל במשחק? למשל, קראתי מישהו מברזיל שרשם שהשרת הכי קרוב אליו הוא בארה"ב, ויש לו פינגים כל כך גבוהים שהוא לא מסוגל לשחק...בשחקן יחיד! לא היית קורא לזה DRM מפלצתי? ועוד לא דיברתי על השרתים שכבר חוו יותר מנפילה אחת(אולי זה היה כשלא שיחקת במשחק). אפשר אולי לקבל את זה במשחק שהוא MMO-ממש אי אפשר לקבל את זה במשחק לשחקן יחיד.
1+
בנוסף לא ברור לי מה שיקרה שבליזארד יפסיקו לתמוך במשחק ויסגרו את השרתים שלו, האם משמעות הדבר שהמשחק שאנשים שילמו עליו במיטב כספם יהפוך לחסר ערך?
דווקא זה לא נראה לי ממש סביר. אני מניח שהשרתים יהיו למעלה לפחות עשור, פלוס-מינוס. מה יקרה בעוד עשור, אתה שואל? אני בספק אם יותר מאחוזים בודדים שקנו אותו ישחקו בו עוד אז. בניגוד לדיאבלו 2, אני לא חושב שיש לו כרגע לפחות מאפיינים של משחק קלאסי. אני גם בטוח למדי שבמידה וישחקו בו יותר מבודדים, בליזארד ימשיכו לתחזק את השרתים שלו.
ל-C-man-לכך התכוונתי כשדיברתי על פיראטים. אבל אפילו אם ממש הייתי רוצה את המשחק הזה-לא הייתי קונה אותו(ואני עונה להגדרה של "רוב הפיראטים" שציינת). למה? בגלל ה-DRM. אני בטוח שיש עוד רבים שחושבים כמוני.
זה בדיוק מה שהתכוונתי. ה-DRM הזה לא מונע פיראטיות, לדעתי. הוא מונע פיראטיות של המיעוט, אלו שלא קונים את המשחק, ועל זה דיברתי. אבל זה לא משפר את המכירות שלהם בכל מקרה. מה שזה כן עושה-זה פוגע ברוב שכן קונה את המשחק.
עידן כתב:ל-C-man-לכך התכוונתי כשדיברתי על פיראטים. אבל אפילו אם ממש הייתי רוצה את המשחק הזה-לא הייתי קונה אותו(ואני עונה להגדרה של "רוב הפיראטים" שציינת). למה? בגלל ה-DRM. אני בטוח שיש עוד רבים שחושבים כמוני.
פה אני חולק עליך. לדעתי ועד כמה שאני יודע, רוב הפיראטים הם לא כמוך. הרוב גונבים כי הם יכולים, וה"עקרונות" שלהם הם רק תירוצים כדי לרצות את המצפון שלהם. ברגע שהם ממש רוצים משחק כמו דיאבלו, COD, GTA, ואין להם דרך לגנוב אותו, הם "יבלעו גאוותם" ויקנו אותו.
אגב, הגנות האנטי-קרקינג עיקרן למנוע את פריצת המשחק עד השבוע-שבועיים הראשונים מהשקת המשחק.
בזמן הזה הבאז על המשחק בשיאו, ומסתבר שרוב האנשים מחליטים לקנות אותו במקום לחכות לקראק.
(אני יכול לחפש לך סימוכין אם אתה מעוניין...)
אוקיי, RG, נראה לי שהבנתי אותך...לא בטוח שאני מסכים, אבל מצד שני, באמת אני לא חושב שיש דרך לדעת(ואם יש, אני לא מכיר את הסטטיסטיקות גם כן).
ל-C-man-לא יודע מה ההגדרה "שלי", אבל אני בהחלט פיראט כבד(אם כי לאחרונה באמת פחות). יש משחקים מסויימים שאני קונה, ואחרים לא, קצת קשה לי להצביע בדיוק מה הסיבות(יש כמה, אבל לא נראה לי שיש טעם שאנסה לפרט, אלא אם אתם באמת רוצים), אבל אני בספק שהמניעים שלי ממש "נעלים".
הגנות אנטי-קראקינג זה משהו שונה, אבל לא נשמע לי הכי הגיוני מה שאמרת, מאחר ובד"כ משחקים נפרצים מאוד מהר(בטח הפופולריים מביניהם). וכשאני אומר מאוד מהר, הכוונה היא להרבה פחות משבועיים וגם לפחות משבוע.
למה אתה קורא "פיראט כבד"? כמות? מי שמוריד הרבה באופן לא חוקי?
ההבחנה ש-C-man מדבר עליה (וגם אני) היא עקרונית. לא כמה תוכן לא חוקי X מוריד, אלא מה התנאים לכך ש-X יוריד או לא יוריד תוכן לא-חוקי כלשהו.
עידן כתב:הגנות אנטי-קראקינג זה משהו שונה, אבל לא נשמע לי הכי הגיוני מה שאמרת, מאחר ובד"כ משחקים נפרצים מאוד מהר(בטח הפופולריים מביניהם). וכשאני אומר מאוד מהר, הכוונה היא להרבה פחות משבועיים וגם לפחות משבוע.
More recently, the online activation methods of Mass Effect and GTA IV have similarly prevented fully working pirated versions of these games from being available until at least several days after their official release, and definitely not before release. What most users don't consider is that 'day-one' or 'day-zero' piracy as it's called is disproportionately more damaging to a game's sales than at any other time, as this article explains:
Day zero piracy is where a game is released for free by pirates before the official release. It's disastrous for the developer and publisher because whatever route gets the game out to the gamer first will be the favoured choice, so a game uploaded to the internet before the release date will have a huge impact on sales.
It's around the release period when marketing hype has reached fever pitch, and gamers are most excited about getting a game. If a working pirated version is available at the same time, the potential for lost sales is enormous. Pete Hines of Bethesda Softworks recently confirmed the same thing when discussing concerns about Fallout 3's release, saying in response to a question about day-one piracy: "Yeah, it's a huge problem. Huge."
אני מחשיב את עצמי כמישהו שמעורה יחסית ב"סצנה", ואני מצטער להגיד שלפחות ככל הידוע לי-זה בד"כ לא עומד במבחן המציאות. אז זה היה ככה בשניים-שלושה משחקים, סבבה(הם שניהם משחקי Windows Live, אאל"ט?). אני חושב שגם משחקי Windows Live אחרים בד"כ נפרצים ממש מהר, ואחרים בוודאי-אם לתת דוגמא טרייה-Max Payne 3, למשל, יצא פרוץ עוד לפני ששוחרר ב-Steam(או מקסימום באותו יום...).
וגם אם להשתמש בדוגמא למשחק Windows LIVE ומתוך הכתבה-איזה Mass Effect? הראשון אני מניח? כי השלישי, ככל הידוע לי, נפרץ גם באותו היום.
אתה מפספס את הנקודה.
נכון שרוב המשחקים נפרצים ומפורסמים פיראטית לפני שהם משוחררים רשמית. בדיוק בזה אמצעי האנטי-קרקינג מנסים להלחם.
מבחינתם משחק שלא נפרץ בשבוע הראשון לשחרור == ניצחון.
פסקה נוספת מאותו מאמר:
BioShock was released on 21 August 2007, sporting a new version of SecuROM protection incorporating an online activation method. It wasn't until almost two weeks later that a working crack for the game was released, and in fact the crack came from an unknown third party, because the established cracking groups had been unsuccessful in getting around this version of SecuROM. 2K Games' Martin Slater said in this interview: We achieved our goals. We were uncracked for 13 whole days. We were happy with it. But we just got slammed. Everybody hated us for it. It was unbelievable... There is a lot of strain on our content-delivery servers and things like that, where everyone has to download a 10MB executable. I don't think we'll do exactly the same thing again, but we'll do something close. You can't afford to be cracked. As soon as you're gone, you're gone, and your sales drop astronomically if you've got a day-one crack.
טוב, אז לא ברור לי למה אתה חותר. אם ב-98% מהמקרים זה לא עובד, מה הנקודה? ברור שבזה האנטי-קראקינג מנסה להילחם, זה מובן מאליו, אבל אם הוא נכשל ברוב המוחלט של המקרים...מה אתה מנסה להגיד?
נראה לי שאני ממש לא משדר על אותו גל שלך ושל RG בדיון הזה...
אגב, גם DRM-ים מזעזעים של Ubisoft כמו ב-Heroes 6, Anno 2070 וסדרת AC נפרצים, ובד"כ מאוד מהר ובצורה שמאפשר לשחק את המשחק בצורה נוחה הרבה יותר מהמשחק החוקי.
מה שאני מנסה להראות זה שלחברות מאוד חשוב שהמשחק לא יפרץ לפני/מיד אחרי ההשקה, כי אם הוא לא נפרץ הרבה מאוד אנשים מחליטים לקנות אותו.
זה מחזק את הטענה המקורית שלי - שאם לפיראטים אין אפשרות להוריד משחק שהם רוצים לשחק בו, חלק גדול מהם יחליט לקנות אותו.
מה שאני מנסה להראות זה שלחברות מאוד חשוב שהמשחק לא יפרץ לפני/מיד אחרי ההשקה, כי אם הוא לא נפרץ הרבה מאוד אנשים מחליטים לקנות אותו.
זה מחזק את הטענה המקורית שלי - שאם לפיראטים אין אפשרות להוריד משחק שהם רוצים לשחק בו, חלק גדול מהם יחליט לקנות אותו.
נו סבבה, זה ברור. אבל לדעתי, ברוב המוחלט של המקרים-זה לא רלוונטי בכלל. לפיראטים יש אפשרות להוריד ולשחק בכמעט כל משחק, ובד"כ מאוד מהר.
ידוע לי על מקרים של הגנות מתוחכמות למשחקי DS למשל, שלקח זמן לפרוץ אותן. אבל במשחקי מחשב ידוע לי על מעט מאוד מקרים כאלו, בשנים האחרונות לפחות.