חבילת משחקי אינדי

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

Re: חבילת משחקי אינדי

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:והאדם שתופס באופן קבוע את המקום הראשון בטבלת המשלמים של ה-Humble Bundle. טוב, שאתה מרוויח כמה מיליונים מהמשחק הראשון שפיתחת לבד כנראה שאפשר להרשות לעצמך.
ולתמוך במפתחי אינדי אחרים תוך כדי, מה רע?
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

לא התכוונתי שזה ישמע כביקורת. להפך, אני שמח שיש אנשים כמוהו בעולם.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

כמה מילים על המשחקים בחבילה, אם מישהו מתעניין...

Gemini Rue קווסט מוצלח ביותר, פרסמתי את ההתרשמות שלי בפורום הקווסט העברי למי שרוצה לשמוע עוד.

Nimbus מין משחק קז'ואל שאני לא בטוח לאיזה ז'אנר לשייך אותו בדיוק. אתה מנווט חללית (?) קטנה שמקבלת מומנטום לפי הגובה ממנו היא צונחת, וצריך להוביל אותה במסלול מכשולים עד סוף המסך. נחמד, למשחק קז'ואל.

ARES הוא פלטפורמה/אקשן בסגנון Abuse (ובטח עוד מיליון משחקים בסגנון שאני לא מכיר). לא ממש הסגנון שאני אוהב ולא נראה שאני אחזור אליו.

Sanctum הוא Tower Defence משולב עם FPS. אתה בונה מכשולים ותותחים מסוגים שונים בשלב, וברגע שגל האויבים מתחיל לזרום אתה מקבל נשק ויכול לעצור בעצמך את האויבים שהתחמקו מההגנות הנייחות. שיחקתי בינתיים שני שלבים, הוא די מהנה אבל משהו בהגדרות הגרפיות לא עושה טוב לכרטיס המסך המסכן שלי ואני מקבל framerate נורמלי רק שכל האפקטים הגרפיים מכובים, וזה קצת מוריד מההנאה.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אם אהבת את Gemini Rue(ונשמע כך), אני מציע בחום שתנסה את סדרת Blackwell, מאותה חברה. המנוע הוא אותו מנוע מיושן, והמשחקיות חלשה, אבל הסיפור מעולה(ובשביל זה אני בעצם משחק). כבר סיימתי את שני המשחקים הראשונים בסדרה(אמרתי כבר שאני רחוק מלהיות חובב קווסטים? אם אני מצליח לשחק ברצף בפרק זמן כזה קצר במשחקים בסגנון זה כנראה אומר משהו עליהם), ואני משחק כרגע בשלישי(יש ארבעה). אני מניח שאתן רשמים מפורטים יותר במשחקים המומלצים אחרי שאסיים את כולם/שלושה מהם לפחות.

אה, שיחקתי וסיימתי גם את Puzzle Bots של אותה חברה, אבל ממנו לא נהניתי במיוחד. הוא היה קצר כמו שאר משחקי החברה הזו, אבל הסיפור היה חלש, וגם המשחקיות לדעתי לא הייתה מדהימה-בניגוד לשאר המשחקים-הוא נפגע קשות מזה שהוא קצר, לדעתי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

אה, נימבוס. סיימתי אותו לפני למעלה מעשר שנים. אבל בלי צ'יטים.
(טרום עריכה: טוב, בטריילר זה הרבה יותר דומה מהמשחקיות אשכרה)

לא. לא מתרשם ולא אוהב את הקונספט. מסר אווילי ודוחה, תחרות בעל הזין הגדול ביותר שהוא הפראייר הגדול ביותר, והשאר מוחאים כפיים ואוכלים חינם. יופי.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

גם אני לא התרשמתי מנימבוס, זה בסדר(וגם TB לא ממש נשמע מתרשם. ואני אוהב את TB :P)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Radioactive Grandpa כתב:לא. לא מתרשם ולא אוהב את הקונספט. מסר אווילי ודוחה, תחרות בעל הזין הגדול ביותר שהוא הפראייר הגדול ביותר, והשאר מוחאים כפיים ואוכלים חינם. יופי.
... :scratch:
אני רוצה להגיב על זה אבל לא בטוח איך לנסח. אז אסתפק ב-מה?
וכש-Notch למשל משלם $2000 על Humble Bundle הוא גם צועק לכולם "תראו איזה פינטרנט ענק יש לי"?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אפשר לדון באיזה אופן התשובה לשאלה שלך היא "כן" ובאיזה היא "לא", אבל זה לא ממש משנה מה בדיוק חושב לעצמו הביג-פינטרנט התורן כשהוא משלם 2000$. חשוב מה המסר של המעשה שלו (ולא מפיו) לכלל.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

רק עכשיו ראיתי שהוסיפו תמיכה בסטים, אבל המבצע נגמר.
לא נורא, גם ככה אין לי באמת זמן לשחק P:.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Radioactive Grandpa כתב:חשוב מה המסר של המעשה שלו (ולא מפיו) לכלל.
ומה המסר?
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אני מרגיש טרחן זקן ועייף כשאני מסביר לאנשים אינטליגנטים את מה שנראה לי ברור מאליו...
שויין.

חבילה אחת אומרת: שלם כמה שאתה מאמין שראוי לשלם. אם עד היום התירוץ שלך לפיראטיות היה שהמשחקים יקרים מדי, עכשיו ההזדמנות שלך להיות כן עם עצמך. אנחנו מוכנים להסתכן אפילו בהפסד, אנחנו מאמינים באנשים שאליהם אנחנו מכוונים את מה שאנחנו מייצרים.
חבילה שניה אומרת: שלם עכשיו, מחר יהיה יקר יותר. למה ומה זה נוגע אליך, אתה שואל? זה לא עניין להגיון הלקוח שלך, זה עניין להגיון המוכר שלנו. אנחנו לחוצים על מכירות.

בא פינטרנט תורן ומשלם 2000$.
חבילה שניה: יופי, הגיע הפראייר שביטח אותנו מזה שאתה חרא של בנאדם.
חבילה ראשונה: הביטחון שלנו במוצר שלנו מוצדק. יש אנשים שמוקירים את העובדה שהוגנים איתם. (ועכשיו כשתראה את הממוצע, אולי יפריע לך קצת להיות חרא של בנאדם. אבל זה עניין שלך עם עצמך. אנחנו ממשיכים להאמין ברצון הטוב של האנשים, כשאנו מציעים את הרצון הטוב שלנו.)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Radioactive Grandpa כתב:אני מרגיש טרחן זקן ועייף כשאני מסביר לאנשים אינטליגנטים את מה שנראה לי ברור מאליו...
כנראה שאתה באמת זקן טרחן ועייף.
אתה מרגיש שדופקים אותך כשמיזם מסחרי רוצה שתיתן לו כסף? טוב, אתה מוזמן לחיות את החיים שלך ככה. אני יכול לפרגן לרעיון מוצלח, ועל הדרך לקנות משחק שאני רוצה בזול. אתה חושב שהשיטה שלהם להביא אנשים לשלם יותר כסף גורמת להם לצאת פראיירים? אל תשלם, אל תצא פראייר, דפקת את המערכת.

לא רוצה? לא צריך. (או אם אתה מעדיף: יתנו - יקבלו; לא יתנו - לא יקבלו).
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

אתה בטוח שקראת את מה שכתבתי?

[עריכה]
אני לא מפיק לקחים... ר"ל: אתה בטוח שקראת את מה שכתבתי בכוונה לרדת לסוף דעתי?

זכותך להשיב לי מתוך עמדה וכחנית. אני מצר ומתחרט על השורה שציטטת, היא הוסיפה טון מתנשא שלא רציתי בו. כתבתי אותה כי שערתי שאתה מסוגל להבין למה אני מתכוון אם רק תרצה, אבל מעדיף שלא כדי לבטא נקודה (מה שהסתמן כנבואת אמת, כמדומני, לפחות בחלקו השני).
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

אכן קראתי ואכן ניסיתי להבין. כנראה שלא הצלחתי.
אני לא רוצה לריב איתך. אם היה משהו שעצבן אותי זה השימוש ב"תחרות הזין הגדול" שנראה לי לא במקום.
אם אתה מוכן, תסביר לי שוב. עם מילים פשוטות הפעם, בבקשה, כדי שאני אבין.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

למה לקפוץ בכזו קלות מפרובוקציות... :)

אני אחדד שני דברים ברקע:
1. אין לי שום טענה כלפי שום לקוח מכל סוג של החבילה הזו, משלם מינימום, או נדיב ידוע. ודאי שאין לי צל של טענה למי שרצה משחק בלי קשר לחבילה וראה בה הזדמנות טובה לקנות אותו במחיר מוזל. אין לגיטימי מזה.
2. הדברים נאמרו, אמנם מבלי לציין זאת, על רקע ההשוואה המתבקשת (או יותר ממתבקשת, בעיני. טריוויאלית) ל-Humble Bundle מלכתחילה, ואילולא ראיתי זאת כך לא הייתי אומר את מה שאמרתי.

ועכשיו משזה הונח על השולחן, אני אסביר שוב. הקונספט ב-Humble Bundle מבוסס על תפיסה ערכית. של ה-Indie Royale - כמעט ההפך מזה. עכשיו, אני מדגיש שוב, שממש אין עם זה שום בעיה, ובטח שאינני מלין באבסורדיות על כך שמיזם עסקי רוצה להרוויח <והכנס כאן שלל משפטי "אני האחרון ש..." ו-"אני הראשון ש...">. בהצלחה למיזם, ולבריאות לכל הלקוחות, והכל טוב ויפה. הכל אלמלא הדמיון בצורת הפרסום וההגשה ל-Humble Bundle, ההדגשה שהמחיר המוצע שאינו נתון לשום השפעה מצדך הוא "מחיר מינימום", והססמאות הציניות "הפגן את התמיכה שלך במשחקי Indie בכך שתקנה ביותר מהמחיר שאנו גובים על החבילה (ותוריד את המחיר עבור אחרים)". את זה אני לא אוהב.
אבל זה ברמה העקרונית-כללית (מבחינתי) שאינה רלוונטית לאיש שמעוניין בחבילה. בטח לא כשעם ה-Humble Bundle אני תמיד מחפש את התירוץ לרכוש את החבילה (מלאכת חיפוש שהולכת ונעשית קשה בחבילות האחרונות..).
וברמה האישית, שהיא קל וחומר בלתי רלוונטית לאחרים,
- לא לרוחי שחבר שלי ואנוכי נקנה מוצר זהה כלשהו תחת אותו מבצע באותה מסגרת זמן ומאותו המקום, במחיר שונה.
- לא לרוחי שהמחיר שאני אשלם כדין תלוי באירוע קונטינגנטי כמו פלוני שיחליט לשלם מחיר מוגזם על המוצר, גם אם זה לטובתי. וגם אם זה לטובתו, או אם זה לטובת סבתא שלי.
אבל כאמור, זה רחוק מלהיות ביג דיל בעיני (או לפחות עכשיו אחרי שהתגובה הראשונית שכְכה), למרות המשפט שעימו פצחתי והקפיץ אותך.

אז לסיכום, מבחינת המסר הערכי, "מה האמירה מאחורי הדברים" (שלמרות שאפשר בהחלט לטעון שלא צריכה להיות בחינה כזו, נימקתי כאן למה בעיני כן) - זה מחזיר אותנו למה שכתבתי בהודעה הקודמת. מהבחינה הפרקטית כקונספט בכלל - לא ביג דיל, שיהיה בסבבה, ולא ממש לרוחי (אבל בהחלט לא מן הנמנע שהייתי הולך על זה אילו באמת היה שם משחק שהייתי רוצה).
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא