ריכוז הצעות וניסוחים מחודשים

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

Re: ריכוז הצעות וניסוחים מחודשים

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:אני לא זוכר בכלל גם את E כחלק מצירוף כלשהו ליציאה.
דווקא מאד נפוץ, לפחות במשחקים מהתקופה שלי (שנות ה80).
Radioactive Grandpa כתב:Alt+Q. בשניהם.
יכול להיות שהתבלבלתי עם הPAUSE (שזה ALT+P ולמיטב זכרוני, המשחק היחיד שעושה בצירוף זה שימוש).
Radioactive Grandpa כתב:אם יש לך מה להאיר בעניין העזרים של פיצוח המשחקים [כאן, חלק אחרון. הערה בכחול], אני אשמח מאוד לשמוע. קיוויתי שיהיה לך משהו לומר על זה.
אני אתייחס לכל הודעה שיש לי מה לומר לגביה, רק שאעשה את זה קצת לאט (ולפי הסדר), עמך הסליחה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:כלי עזר טכניים להפעלת משחקים
למשתמש המצוי .....אין לכלים הבאים צורך של ממש.....
לא רק שאין צורך של ממש, הרוב המוחלט ש התוכנות לא עובדות בכלל על חומרה ותוכנה בנות זמנינו. למעשה, חלק גדול מהתוכנות לא ממש "עבד" מעולם... Mo'Slo לדוגמה לא עובדת בחלונות ואאל"ט גם לא במצב דוס בתוך חלונות 9X, על אחת כמה וכמה לא בXP. את מספר המשחקים שCPUKILLER עזר לי אי פעם להפעיל אפשר לספור על שתי אצבעות, וגם המושג "עזר" הוא בלשון חופשית מאד.

הייתי ממליץ אפילו להחריף את האזהרה על הכלים הללו, אפילו עד כדי המלצה לא להוריד אותם אלא אם כן יודעים בדיוק מה הם.
Radioactive Grandpa כתב:תוכנות לפיצוח (crack) משחקים
[-הכנס פירוט כאן-... הייתי מאוד שמח בעצמי לשמוע מה בדיוק הדברים האלו ומי אמור להזדקק להם בימינו אלו (ואם אנחנו בכלל המקום הנכון לאכסן אותם), כאשר המשחקים שאנו חפצים בהם כבר פרוצים... בהתחלה חשבתי שאלו תוכנות תפריט כאלו שהן מאגרי מידע גדולים של פתרונות וצ'יטים למשחקים רבים, משהו שהיה קיים ואולי די נפוץ בשעתו (והיה מתאים להיכלל בדף הפתרונות). לכן הוספתי את המלה crack לכותרת.]
אני זוכר בוודאות שהיו משחק או שניים שאחד מהכלים הנ"ל היא הדרך היחידה להפעילם, *אבל* למיטב זכרוני, כל משחק שאחת התוכנות הללו דרושה להפעלתו ונמצא באתר, מכיל בתוך ההורדה את התכנה או נדבך שלה שפורץ את המשחק אוטומטית לפני ההפעלה (בהנחה שמפעילים את הקובץ GO.BAT).
Og
מנהל
מנהל

Re: עימוד תפריטי האתר מחדש

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:זו הצעה והמחשה לארגון כלל התכנים באתר, התפריטים, מחדש, ברצף הגיוני יותר (בעיני).
היא כבר נשלחה לגורדי, אבל אני מצרף אותה כאן ע"מ שכולם יוכלו להעיר ולתרום מראשם.
[לחצו להגדלה]
....
אהבתי.
Og
מנהל
מנהל

Re: כחול לבן ועברית, היינו הך?

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:אני רק מציין כאן משהו קטן, בכוונה לאפשר לו במה לדיון או להבעת עמדות (במיוחד את שלי :P).
ישנה כוונה לחלק את את כל הקטגוריות באתר למשהו הגיוני יותר, ואת משחקי ה"כחול-לבן" לשייך לקטגוריות האלו שמן הסתם תייצגנה אותם נאמנה יותר

.....

מה דעתכם?
מיון משחקי הכחול לבן הוא יתרון, אך זו עבודה רבה לבצע אותו.

לדעתי ההפרדה בין משחק ישראלי לבין משחק מתורגם/מדובב אינה יכולה להזיק, אך אני גם לא רואה בה תועלת של ממש. גם לא תמיד ההבחנה היא בשחור או לבן (מה תגיד על צוות של ישראלים שעובדים בחו"ל עבור חברה זרה ומפתחים משחק?)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:
Radioactive Grandpa כתב:תוכנות לפיצוח (crack) משחקים
[-הכנס פירוט כאן-... הייתי מאוד שמח בעצמי לשמוע מה בדיוק הדברים האלו ומי אמור להזדקק להם בימינו אלו (ואם אנחנו בכלל המקום הנכון לאכסן אותם) ..... ]
אני זוכר בוודאות שהיו משחק או שניים שאחד מהכלים הנ"ל היא הדרך היחידה להפעילם, *אבל* למיטב זכרוני, כל משחק שאחת התוכנות הללו דרושה להפעלתו ונמצא באתר, מכיל בתוך ההורדה את התכנה או נדבך שלה שפורץ את המשחק אוטומטית לפני ההפעלה (בהנחה שמפעילים את הקובץ GO.BAT).
אז מה עמדתך? שווה להשאיר את התוכן הזה לשם התיעוד, כמו שאר העזרים הטכניים, או שעדיף כבר להיפרד ממנו?
Og כתב:מיון משחקי הכחול לבן הוא יתרון, אך זו עבודה רבה לבצע אותו.
עבודה רבה? אני לא חושב. הרי מדובר על צעד הרבה יותר רחב, הגדרת הקטגוריות של המשחקים האלו. גם ככה עוברים עליהם אחד-אחד, הוספת המאפיין הזה בתהליך היא peanuts ביחס למהלך הכולל.
[לפני עריכה] או שבעצם אכן התכוונת לרעיון בכללותו, ולא להבחנה בין כחול-לבן לעברית, שהוא יתרון אבל אתה בספק של נחיצות ביחס עלות/תועלת. אם כן אתה צודק, זו לא מעט עבודה (אבל חשובה, לדעתי).
Og כתב:גם לא תמיד ההבחנה היא בשחור או לבן
נכון.
Og כתב:מה תגיד על צוות של ישראלים שעובדים בחו"ל עבור חברה זרה ומפתחים משחק?
שיהיה להם בהצלחה, והמשחק איננו כחול-לבן. אם בכך מסתכם כל הקשר של המשחק לארץ, זה פרט טריוויה שיאה לו להיכנס לסיקור, לא יותר מזה.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

כן, דיברתי על ההפרדה לקטגוריות ולא על הההפרדה לכחול-לבן או בעברית.
Radioactive Grandpa כתב:זו לא מעט עבודה (אבל חשובה, לדעתי).
היי, כל עוד זה לא אני שעושה אותה, מה אכפת לי? 8)

ואם כבר מזכירים את עניין ההבחנה בין כחול-לבן לעברית, והיא אכן תיושם, אפשר לשים שדה "שפה" ושם לרשום עברית או אנגלית. זה גם יכול להיות יעיל למשחקים שאינם בעברית או אנגלית כמו פופקורן או קלוגס.

[עריכה]
אגב, החלטתי לבדוק עכשיו את פופקורן באתר, למקרה שאולי יש איזושהי גרסה באנגלית שלא ידעתי עליה וראיתי את זה בסיקור:
משחק שובר הקירות הראשון אי פעם
כאילו, WTF? אני לא חושב שפופקורן היה "הראשון אי פעם" *באיזשהו* תחום. אפילו לא קרוב לכך.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

אני ממשיך לחזור על עצמי, כל הכבוד על היוזמה וההשקעה! :thumbup:

בעוונותי לא קראתי את השרשור, אני אעבור עליו כשיגיע הזמן להתחיל לטפל בעניינים שהועלו. (בקרוב? הלוואי...)
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

איך יוצאים ממשחק דוס?
===================
- קיבלתי, העמוד החדש כבר אונליין.

כלי עזר טכניים
==============
- קיבלתי, העמוד החדש כבר אונליין.
- בחרתי להשאיר את כלי הפיצוח. לכל הפחות יש להם ערך ארכיוני, לטעמי.
- הוספתי את ToyBox II ואת QuikMenu III.
- אני עדיין לא משוכנע איפה המקום המתאים ל-Glide wrappers. לא פוסל אפשרות להוסיפו לעזרים.
- בלי נדר, אוסיף גם את תוכנות ההאטה של emh.

פתרונות
==========
- בינתיים, קיבלתי חלקית.
- העלתי עמוד חדש לעיונכם.
- העמוד החדש מעומד כטבלה, כאשר השדות המוצגים הם "שם בעברית, שם באנגלית, סוג פתרון, מחבר". הטבלה מאפשרת לסנן את התוצאות באמצעות חיפוש טקסט חופשי או למיין לפי העמודות השונות.
- לא קיבלתי את הרעיון של קיבוץ פתרונות לפי שם המשחק, בעיקר משיקולי עלות מול תועלת. בנוסף, אם מתחשבים ביכולת הסינון של הטבלה, לדעתי נוח יותר לצפות בפתרונות כפי שהם כיום ולא מקובצים לפי שם.
- אני עדיין לא בטוח שיש צורך בהפרדה כל כך מדויקת בין סוגי המדריכים ("פתרון צעדים" / "פתרון צעדים לקוני" / "פתרון צעדים מורחב" וכד'). ייתכן שזה יותר מבלבל ממוסיף.
- הרשתי לעצמי לסיים את המלאכה ש-RG התחיל עם הסיווג. ממש לא בטוח ששנינו השתמשנו באותו שיקול דעת בזמן הסיווג, איכשהו יצאו לי הרבה מאוד פתרונות לקוניים.
- לא מצאתי סיבה לקשר ערכים מהטבלה אל המשחקים עצמם, לדעתי זהו flow לא סביר. צריך לבדוק כמה קשה יהיה לקשר מהפתרונות עצמם אל המשחקים באופן אוטומטי.
- צריך עדיין לעדכן את הכתובות הישנות בעמודי הפתרונות.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:- בחרתי להשאיר את כלי הפיצוח. לכל הפחות יש להם ערך ארכיוני, לטעמי.
- הוספתי את ToyBox II ואת QuikMenu III.
אחלה, גם ההארה המוספת מאירה.
מגניב, תודה. הנה שתי שורות סיקורונים למען האחידות:
ToyBox II - תפריט משחקים עבור DOS באנגלית, מבית "Virtual Magic". תפריט מבוסס אייקונים על פי דפי-מסך, עם אוריינטציה בולטת למשחקים, בעל ספריית סמלים קיימים ואפשרות יצירה. נוח מאוד ודי פופולרי בארץ בשעתו.
QuikMenu III - מנהל קבצים ותפריט משחקים עבור DOS באנגלית, מבית "NeoSoft". זוהי למעשה מערכת הפעלה בסיסית, כמו גרסה פרימיטיבית ומפושטת של חלונות 3, אך עם ממשק מבוסס אייקונים בדפים (בדומה ל-ToyBox II לעיל) ולא בחלונות.

ועוד ניטפוק של אחידות: לכותרת "כלי עזר טכניים להפעלת משחקים" (קטגוריה שניה) אין נקודתיים, לשתי האחרות יש.
ואחרון לתשומת הלב: הרשימה המנוקדת אולי לא הכי מתאימה בשתי הקטגוריות הראשונות, אבל השימוש בה מדגיש את הכותרות לעומת שאר התוכן. אולי שווה לחשוב על אפשרות אחרת להדגשת הכותרת ומבנה טקסט מקל על הקריאה.
ובגלל הסקרנות, אתה מעדיף "מוסלו" ו"הורג הCPU" בגלל העברית? (אני לקחתי את הכתיב מהתוכנות עצמן).

Gordi כתב:לא קיבלתי את הרעיון של קיבוץ פתרונות לפי שם המשחק, בעיקר משיקולי עלות מול תועלת. בנוסף, אם מתחשבים ביכולת הסינון של הטבלה, לדעתי נוח יותר לצפות בפתרונות כפי שהם כיום ולא מקובצים לפי שם.
כן, הטבלה (כשמתרגלים אליה) באמת מקלה על העניין. מה שהכי הפריע לי הוא הכפילות האנונימית הזו, זה מטריף את רבי. זה שיפור חשוב. אגב, אני ממליץ להגדיל את מספר הצגת הרשומות בברירת המחדל, 10 זה ממש מעט (בכלל, לדעתי עדיף להציג את כולם, יש פחות מ-100 גם ללא צמצום למשחקים וזה בפורמט רשימה. זה כלום, חבל על הטורח שבדפדוף).
Gordi כתב:אני עדיין לא בטוח שיש צורך בהפרדה כל כך מדויקת בין סוגי המדריכים ("פתרון צעדים" / "פתרון צעדים לקוני" / "פתרון צעדים מורחב" וכד'). ייתכן שזה יותר מבלבל ממוסיף.
אני מסכים. כאמור, הרעיון היה בעיקר לאפשר הבחנה כלשהי והעדפה עבור הגולש המזדמן (כי כפילות זה רע מכ"כ הרבה בחינות). פרמטרים שהיו עשויים לעניין אנשים יותר הם למשל טיב ניסוח וסגנון, וקלות קריאה, אבל הם מן הסתם בעיתיים יותר מכמה בחינות. בגדול אנשים כותבים ומחפשים פתרונות לקוניים וזו הסיבה של הריבוי שלהם, בעיון שלך וגם שלי, והשינוי החשוב הוא המקום לפתרונות מסוג חדש (וידאו, מצולמים, מדריכים אחרים), אבל זו בעיקר ההבחנה בין פתרונות מסוגות זהות לאותו משחק שהניעה אותי לפעול. כל רעיון אחר עשוי להיות רצוי מבחינתי.
Gordi כתב:לא מצאתי סיבה לקשר ערכים מהטבלה אל המשחקים עצמם, לדעתי זהו flow לא סביר.
לא ירדתי לסוף דעתך (וכן, זה מעמיס יותר כשהמשחקים חוזרים על עצמם ברשימה ולא מופיעים חד-פעמית). אבל גם קישור מדף הפתרון עשוי להיות טוב. אם גם ככה אין דף שמאגד את כל המדריכים/פתרונות לכל משחק, שם המשחק בכותרת הסיקור בדף יכול להוות את הקישור הזה.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:הנה שתי שורות סיקורונים למען האחידות
הוספתי, תודה.
Radioactive Grandpa כתב:ועוד ניטפוק של אחידות: לכותרת "כלי עזר טכניים להפעלת משחקים" (קטגוריה שניה) אין נקודתיים, לשתי האחרות יש.
תוקן.
Radioactive Grandpa כתב:ואחרון לתשומת הלב: הרשימה המנוקדת אולי לא הכי מתאימה בשתי הקטגוריות הראשונות, אבל השימוש בה מדגיש את הכותרות לעומת שאר התוכן. אולי שווה לחשוב על אפשרות אחרת להדגשת הכותרת ומבנה טקסט מקל על הקריאה.
לא הבנתי, התבנית הנוכחית בעייתית בעיניך מבחינת קריאות? אתה חושב שרשימה מנוקדת תהיה עדיפה? תוכל לפרט?
Radioactive Grandpa כתב:ובגלל הסקרנות, אתה מעדיף "מוסלו" ו"הורג הCPU" בגלל העברית
לא ברור מה הניע אותי בזמנו לתרגם את השמות הללו. חזרנו לאנגלית.
Radioactive Grandpa כתב:אני ממליץ להגדיל את מספר הצגת הרשומות בברירת המחדל
אתה צודק, במקרה הזה זה באמת נוח יותר בלי לדפדף. שיניתי.
Radioactive Grandpa כתב:לא ירדתי לסוף דעתך
מה שניסיתי להגיד זה שלא סביר בעיני שמישהו יגיע לטבלת הפתרונות ומשם ירצה להגיע לדף המשחק.
הגעה מהדף של פתרון ספציפי לדף המשחק היא הגיונית יותר.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

Gordi כתב:לא הבנתי, התבנית הנוכחית בעייתית בעיניך מבחינת קריאות? ....
בעייתי היא תיאור חזק מדי, התכוונתי שויזואלית ההפרדה בין הנושאים פחות ברורה, אבל המסגור שהוספת עכשיו עושה את העבודה מעולה. :thumbright:

יופי, אני מבסוט על עניין המדריכים שהתקדם משמעותית.
אם הטבלה היא לא משהו קשיח מדי ואתה יכול לשנות את העיצוב, אני מציע שהערכים בתוכה לא יראו כמו לינקים. זה יוצר הבנה כאילו לחיצה על כל ערך בטור אחר באותה שורה מוביל לתוצאה אחרת. גם עיצוב התאים, ההפרדה החזקה שיש בין הטורים, הזהה להפרדה בין השורות, עדיף שתהיה עדינה יותר.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:... אבל המסגור שהוספת עכשיו עושה את העבודה מעולה.
האמת שהוא היה שם קודם, כנראה מדובר היה בבעיית מטמון.
Radioactive Grandpa כתב:אם הטבלה היא לא משהו קשיח מדי ואתה יכול לשנות את העיצוב, אני מציע שהערכים בתוכה לא יראו כמו לינקים.
יש לך נקודה, שיניתי. שם לב שאולי תצטרך לרפרש את הדף או לנקות את המטמון בכדי לצפות בשינויים.
Radioactive Grandpa כתב:גם עיצוב התאים, ההפרדה החזקה שיש בין הטורים, הזהה להפרדה בין השורות, עדיף שתהיה עדינה יותר.
פה אני פחות מסכים, הפעם לא שיניתי.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

Re: עימוד תפריטי האתר מחדש

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:זו הצעה והמחשה לארגון כלל התכנים באתר, התפריטים, מחדש, ברצף הגיוני יותר (בעיני).
היא כבר נשלחה לגורדי, אבל אני מצרף אותה כאן ע"מ שכולם יוכלו להעיר ולתרום מראשם.
...
למי שלא שם לב, בתחילת השבוע עלתה גרסה שמבוססת על ההצעה הזו. היא לא תואמת 1:1 בגלל שיקולים כאלה ואחרים, אבל היא מאוד דומה בכללותה.
תודה רבה על ההצעה, RG!
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

בכיף. אפילו הסכמתי עם רב השינויים שעשית עליה. :)
(לא מוותר על ה-Easter Eggs, הא?)
אגב, לתשומת לבך, ההערות שליוו את ההצעה הזו לא הועתקו בסופו של דבר לניטפוקיה/פינת-ההצעות. מזכיר למקרה שלא תרצה לתת לזה לצלול לתהום הנשיה.
סמל אישי של משתמש
Gordi
מנהל ראשי
מנהל ראשי
איש קשר:

שליחה על ידי Gordi »

Radioactive Grandpa כתב:אגב, לתשומת לבך, ההערות שליוו את ההצעה הזו לא הועתקו בסופו של דבר לניטפוקיה/פינת-ההצעות.
לא הבנתי, יש קישור משם לפה, לא? או שהתכוונת ליצירת סיכום של ההערות?
(איך אפשר בלי?)
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא