Deus Ex 3

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

Re: Deus Ex 3

שליחה על ידי C-man »

עידן כתב:ממש לא מסכים...איך אפשר להגיד על סדרת TES שזו בערך סדרת משחקים היחידה שהיא Open Ended אמיתית שהיא לא?

ואילו החלטות סוגרות בפניך אפשרויות ב-Deus Ex בדיוק? כמו שאמרתי-וזה קצת ספויילר-יש כמה סופים אפשריים, את כולם אפשר לבצע עם החלטות שלוקחים בשעה האחרונה של המשחק בערך. תעשה שמירה לפני כן, ותבצע את כולם בלי שום בעיה תוך זמן קצר. אין החלטות שנלקחות לפני כן שסוגרות אפשרויות או משהו כזה. יש מעט החלטות במהלך המשחק שמשפיעות על דברים לא משמעותיים, וזהו. המשחק לינארי מעבר לכך.
קצת קשה לי לדון ב Deus-Ex כי שיחקתי בו ממש מזמן, ובפעם האחרונה ששיחקתי לא הגעתי כל כך רחוק.
אבל במעט ששיחקתי, ההחלטות שלקחתי (שזה כולל את בחירות השידרוגים אגב) הרגישו לי מאוד משמעותיות.
כמובן שהרגשה היא סובייקטיבית, ולא כל אחד שמשחק ירגיש אותו דבר.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

עידן, נראה לי שאנחנו חולקים בהגדרות. שאני אומר משחקיות פתוחה, אני מתכוון לא לינארי (נגיד QfG לעומת אי הקופים). אתה מתכוון sandbox.
את Morrowind אני לא מכיר אבל התיאור שהבאת מאוד מזכיר לי את Far Cry 2 שמתנהל ככה. לא שרדתי בו הרבה זמן ולא בגלל שאני גרוע ב-FPS.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Octarine כתב:עידן, נראה לי שאנחנו חולקים בהגדרות. שאני אומר משחקיות פתוחה, אני מתכוון לא לינארי (נגיד QfG לעומת אי הקופים). אתה מתכוון sandbox.
את Morrowind אני לא מכיר אבל התיאור שהבאת מאוד מזכיר לי את Far Cry 2 שמתנהל ככה. לא שרדתי בו הרבה זמן ולא בגלל שאני גרוע ב-FPS.
סבבה, אין סתירה. אני לא שיחקתי ב-QfG, אבל ב-Deus Ex רוב המשחק לינארי.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Octarine כתב:נגיד ב-Far Cry מאוד נהניתי מהאספקט הזה של המשחקיות הפתוחה
איזו משחקיות פתוחה יש ב-FarCry? לרדת מההר בגלשן אוויר או ברגל או בג'יפ זו משחקיות פתוחה? משחקיות פתוחה בתחת שלי!
טוב, לא באמת רציתי להיכנס לעניין הזה. (אני מציג גישת עידן-אקסטרים: אין באמת דבר כזה משחקיות פתוחה. אלו כולם משחקי מחשב סופיים. עם אירועים מתוסרטים ויעדים מוגדרים. הכל לינארי או קבוצת עקומות לינאריות קיימות. טוב, די.)

מה שרציתי הוא לשאול על Deus Ex. בזכות השרשור הזה גליתי שהמשחק הראשון הוא דווקא מהדור העתיק שהמכונה שלי עדיין יכולה להריץ. יש לי הערכה למשחקים שכן מזדקנים יפה, אבל זה כל-כך סובייקטיבי שזה די בטל. Half Life לדוגמה בעיני הוא משחק שהזדקן רע, בניגוד לאחיו הצעיר Half Life 2.
אז מישהו ממליץ עליו וחושב שאני עשוי להנות ממנו גם היום? ומה אורך המשחק הקונבנציונלי? ואז מה אורך המשחק עם חקירת כל האפשרויות בו?.. (יש לי מחלה חשוכת מרפא שכזו.)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

למה עידן-אקסטרים, RG? אני די מסכים איתך. אין ממש דבר כזה משחק עם "משחקיות פתוחה" לחלוטין, אבל, סדרת TES היא הכי קרוב שמגיע לזה(לפחות המשחקים האחרונים בסדרה), וגם Fallout 3 שנוצר על ידי אותה החברה.

אני ממליץ בחום על Deus Ex, לא סתם הוא הופיע בהודעה הראשונה שלי בשרשור המשחקים המומלצים. ואני לא חובב משחקי FPS, ממש לא. אבל הוא הצליח להחזיק אותי עד הסוף(זה לא נפוץ אצלי, כפי שכבר ציינתי בעבר). אני לא זוכר ממש את האורך שלו(בכל זאת עברו משהו כמו איזה 9 שנים מאז ששיחקתי בו?), אבל אולי בסביבות ה-20+ שעות?

כפי שכבר ציינתי במהלך השרשור הזה כאן, ובלי להיכנס ליותר מידי ספויילרים, יש כל מיני אפשרויות במהלך המשחק, שאמנם משנות מעט מבחינת דיאלוגים ולעיתים קצת יותר מזה, אבל הן ממש לא משמעותיות. ההחלטות המשמעותיות נלקחות ממש לקראת הסוף, ואפשר לבצע את כולן בלי בעיה בלי לגזול יותר מידי זמן, כל עוד יש שמירה לפני "נקודת האל-חזור".
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

שכחתי שהוא אחד המומלצים שלך שם (ככה זה עם שרשורי-מפלצת). אני אחזור לקרוא זאת. תודה.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

... והנה הביקורת של יאצי על Deus Ex 3.
הוא לא ממש מתרשם, חבל.
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... Revolution" target="_blank
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אחרי שסיימתי לשחק במשימה הראשונה במשחק, מה שלקח לי להערכתי אולי 3 שעות(אם כי השקעתי בלחקור ולא להתגלות, מי שיותר מיומן ממני בסוג הזה של המשחקים ו/או ינקוט בגישה ישירה יותר יסיים בטח מהר בהרבה), הרי רשמיי הראשוניים:

עד כה, במילה אחת-מעולה. השליטה נהדרת, הקרב כיפי, המשחק זורם מצוין וידידותי מאוד למשתמש(בניגוד למשל ל-The Witcher 2 שניסיתי לא מזמן ומההתחלה לא התחברתי אליו ולו במעט), והפתיח(שהוא לפני המשימה הראשונה, ומשלב סגנון של סרט עם משחקיות) הוא לדעתי אחד מה-Intros היותר טובים שנתקלתי בהם במשחק וידאו.

מבחינה טכנית יש מעט באגים גם אחרי הטלאי השלישי, אבל המשחק נטען מהר מאוד, ושומר ממש מיידית גם אם מדובר בשמירה רגילה ולא ב-Quick Save. אני משחק בהגדרות הגרפיות כמעט הכי נמוכות מאחר וכרטיס המסך שלי מעפן למדי, והמשחק חלק לגמרי ונראה מצוין גם ככה.

בתקווה שהמשחק לא יימאס עלי מהר מידי ושהוא ימשיך להיות טוב לפחות באותה צורה גם בהמשך :)
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא