[הורדה] BioForge

הפורום הראשי של האתר. מחפשים קישור למשחק אבוד? מנסים להפעיל משחק ולא מצליחים? מצאתם קישור לא פעיל? נתקעתם במהלך משחק ואתם זקוקים לעזרה? יש לכם חידוש/הערה/הארה? זה המקום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
brother34
משתמש רשום
משתמש רשום

A fist full of dollars

שליחה על ידי brother34 »

משתמש חדש כתב:אני לא אוהב את gog. הרבה משחקים שברשותי לא הגיעו לאתר הזה בגלל שהם עדיין נמכרים בgog.
אממ, לא הבנתי.
משתמש חדש כתב:חוץ מזה לדעתי זה לא הגיוני לשלם על משחקים שהחברות שפיתחו אותם כבר לא קיימות לפני שנים, כי מי מרוויח מהמשחקים האלה? בעלי האתר? אם זה המצב אז כל אחד יכול לקחת נוטשה (abandonware) ולמכור אותה ברשת, וזה במידה רבה מה ש-gog עושים.
תמונה
Octarine is coming...
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

Re: [הורדה] BioForge

שליחה על ידי Octarine »

אוקטרין הגיע, אבל ישתדל להפגין איפוק.

המשחק הזה הוא לא abandonware. יש יחסית מעט משחקים שנמצאים במצב כזה, וגם אז אין למונח הזה משמעות חוקית אלא רק חברתית/מוסרית.
אולי המפתחת Origin לא קיימת יותר (וחבל, כי היא הייתה חברה מעולה) אבל המפיצה EA - שכנראה סיפקה את המימון בזמנו[1] - קיימת גם קיימת ואני לא חושב שצריך לצפות ממנה לוותר על הזכויות בגלל או אפילו שהמשחק הזה יצא לפני 21 שנים. אתה שואל מי מרוויח, התשובה היא עדיין EA, וגם GOG שמציעים את פלטפורמת ההפצה.
יש גם מקרים כמו של חברת Nightdive, שלקחו משחקים ישנים וייצרו להם פורטים שרצים על מערכות מודרניות, אני חושב שזה מבורך. למשל מה שהם עשו עם System Shock שהוביל אותם גם להוציא (אנשאללה) בקרוב את החידוש שלו, לא נראה לי שזו התנהלות של אנשים שרק מנסים לקחת "נוטשות" ולהרוויח עליהן שלא כדין. בכל זאת הייתה פה השקעה מסויימת מהצד שלהם והם יכולים לבקש עליה כסף.
(יש לפעמים גם אנשים שעושים את זה בהתנדבות וזה בהחלט מעולה, אבל לוקח להם הרבה יותר זמן. למשל AGD. ויש כאלה שאיפשהו באמצע, למשל Black Mesa)

הכלל הנפוץ לגבי זכויות יוצרים הוא שהם בתוקף עד 70 שנה ממות היוצר, אני חושב שזה הוגן[2]. משחקי הוידאו הכי ותיקים כיום הם בערך בני 40, יש עוד קצת זמן עד שאפשר להתחיל לדון בשחרורים של משחקים ל-public domain.
(ולא שחסרים גם כאלה, כן? אתה מוזמן להעיף מבט ב-archive.org)

בסופו של דבר, אם קנית את המשחק בזמנו, אף אחד לא מונע ממך לשחק בעותק המקורי. אם לא, אני חושב שאתה יכול להרשות לעצמך לשלם בערך 23 שקלים כדי לקנות אותו היום, אפילו כרטיס לסרט עולה כפול. וב-GOG אתה מקבל בנוסף פלטפורמה נוחה להורדה ותמיכה טכנית עד רמה מסויימת.

ובקשה לסיום: אם אתה רוצה להמשיך להתדיין על נוטשות, GOG ושאר ירקות, בוא נמשיך בפורום דיון חופשי.

[1]אולי לא, אני לא בטוח מתי קנו את אוריג'ין, זו פחות הנקודה בכל מקרה.
[2]יש גם הרבה דברים לא הוגנים שארגונים תאבי בצע מנצלים חוקי זכויות יוצרים כדי לעשות. אבל גם זו פחות הנקודה.
סמל אישי של משתמש
משתמש חדש
משתמש רשום
משתמש רשום

Re: [הורדה] BioForge

שליחה על ידי משתמש חדש »

brother34 כתב:
משתמש חדש כתב:אני לא אוהב את gog. הרבה משחקים שברשותי לא הגיעו לאתר הזה בגלל שהם עדיין נמכרים בgog.
אממ, לא הבנתי.
מה שהתכוונתי לומר בשפה קצת פלצנית ולא מובנת זה שיש אצלי בבית דיסקים של משחקים שגם נמצאים בgog, ולכן אני לא יכול לתרום אותם לאתר. כי הם עדיין נמכרים בgog (טומב ריידר 3 למשל).

ועכשיו לאוקטרין: תודה רבה על ההבהרה! בהחלט פספסתי את העובדה החשובה שgog מאפשרים הפעלה של משחקים ישנים במערכות מודרניות.
Octarine כתב: מה שהם עשו עם System Shock שהוביל אותם גם להוציא (אנשאללה) בקרוב את החידוש שלו
בעזרת השם ייצא. :cheers:
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא