המשחקים המומלצים שלכם

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

Og
מנהל
מנהל

Re: המשחקים המומלצים שלכם (אוף-טופיק)

שליחה על ידי Og »

לא כ"כ הבנתי את הקשר בין טעם אישי לחוסר לב, אבל ניחא... :scratch:
בכל מקרה תודה על המחמאה :) (ודובוני אכפת לי זה קצת אחרי הזמן שלי, אבל הייתי רואה מדי פעם כשאחי צפה בזה - לא זוכר כלום, לעומת זאת)
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Og כתב:דובוני אכפת לי זה קצת אחרי הזמן שלי
ואו, חשבתי שאני זקן, אבל אתה בטח ממש עתיק :)
אז הנה, להשכלה כללית - http://www.youtube.com/watch?v=ONhAe0QkPjg" target="_blank
(חבל שאין בעברית...)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אז ככה: קודם כל, מה רע בתירוץ כדי להחיות את הנושא הזה? עבר קצת זמן וראוי שהוא יהיה שוב בכותרות :)

ועכשיו לדבר המרכזי-הפעם אני רוצה להמליץ לכם על משחק אונליין. מי שמכיר אותי יודע שזה לא ממש שגרתי אם אני ממליץ על משחקי אונליין, בטח אם מדובר במשחק MMORPG שמבחינתי מלבד כמה בודדים כולם אותו דבר פחות או יותר(ולרובם אני מתייחס די בזלזול).

המשחק נקרא League Of Legends(להלן: LoL) ואני משער שיש סיכוי טוב שגם שמעתם עליו, הוא לא מאוד חדש(בן שנה, פלוס-מינוס)

מדובר במשחק בסגנון Defense of the Ancients(שמוכר כ-DotA), ולמי שלא מכיר(מוזמנים לקרוא בהרחבה את הערך בויקיפדיה), אסביר בקצרה שמדובר במשחק תפקידים/אסטרטגיה, במקור את DotA היו משחקים במפה ובמנוע המשחק של Warcraft 3.

בתחילת המשחק צריך לבחור גיבור(מתוך 50+), לכל אחד יש את היכולות והתכונות שלו, וצריך להכיר את הדמות כדי לדעת איך להשתמש בה באופן הטוב ביותר(ולא רק לטובת עצמך, כי מדובר פה בעבודת צוות).

זו פעם ראשונה שאני מנסה את סגנון המשחק הזה, ואני נהנה. מה שאני אוהב פה, זה את העובדה שמשחקים כאמור במפה של משחק אסטרטגיה, רק עם דמות גיבור אחת, אבל יש פה הרבה עניין של חשיבה ושיתוף פעולה עם חברי הקבוצה שלך(משחקים 3 נגד 3 או 5 נגד 5)-בלי זה-אין סיכוי להצליח(אי אפשר להיות רמבו).

בניגוד למשחקי תפקידים/אקשן שזה בעיקר מה שיש לשחק אונליין, פה אין קווסטים טיפשיים ולחימה מונוטונית נגד מפלצות ברחבי העולם, מה גם שכמו שאמרתי, אי אפשר פשוט להסתער קדימה עם לחיצות בלתי פוסקות עם המקש השמאלי/ימני של העכבר.

במשחק הזה גם לא צריך להשקיע שעות כדי שאפשר יהיה להנות מהמשחק-המשחק יודע להתאים אותך לשחק עם אנשים ברמה שלך(אם תנצחו הרבה תילחמו נגד שחקנים יותר טובים ולהיפך)-ככה שאפשר לעשות קרב אחד בשבוע או 10 קרבות ביום, ועדיין להנות.

המשחק הוא משחק חינם, למעט העובדה שניתן לקנות בכסף אמיתי Skins לדמויות(הידד), וכמו כן העובדה שגם את הדמויות עצמן צריך לקנות כדי לשחק בהן, אבל אפשר לעשות את זה גם בכסף של המשחק, לא צריך להוציא אגורה(כמובן שאם קונים דמויות בכסף אמיתי זה מיידי, כסף במשחק לוקח זמן להרוויח).

בשורה תחתונה-אני בהחלט ממליץ, בטח למי שלא מכיר וחושב שזה עשוי לעניין אותו, או למי שנהנה מ-DotA.

למשחק ניתן להירשם ולהוריד כאן:

http://eu.leagueoflegends.com" target="_blank

חשוב מאוד שאם אתם נרשמים לבחור באזור Europe! אם תבחרו ארה"ב, אתם תורידו את ה-Client שמשחק בשרתים של ארה"ב, מה שאומר שיהיה לכם Lag נוראי ככל הנראה-ואין דרך להחליף חוץ מלהוריד את המשחק שוב.

אני אשמח שכמו במקרה של Alien Swarm גם פה נארגן משחק של 5 נובים שכמונו(נגד 5 גויים) :twisted:
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אם כבר יש הזדמנות להחיות את הנושא הזה...

יצאה גרסה של המשחק Angry Birds גם למחשב. אם מישהו מכם לא מכיר את המשחק הזה מה-Iphone...אתם מוזמנים להסתכל כאן:

http://www.youtube.com/watch?v=bNNzRyd1 ... re=channel" target="_blank

אבל הטריילר הזה יותר מגניב:

http://www.youtube.com/watch?v=1Bk_nqUQ0fc" target="_blank

וזה גם :)

http://www.youtube.com/watch?v=-eyig_V- ... re=channel" target="_blank

משחק מצויין אם רוצים להעביר כמה דקות של כיף(ועוד כמה דקות...ועוד כמה...)

הוא גם עולה כל כך מהר שאפשר להיכנס לשלב כבר אחרי חצי דקה. לעשות Replay זה בכלל מיידי. מומלץ ביותר.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

נמאס לי מסייקונאוטס... הגעתי לקטע שאני בתוך הראש של לוחם השוורים ואת המלכה הראשונה כבר השגתי. את הפסל מגלוריה ואת החליפה מפרד כבר השגתי כך שנשארה לי רק התמונה כדי להשלים את התחפושת ופשוט נמאס לי. אין שמץ של ספק שמדובר פה במשחק עם לא מעט גאוניות ומעוף אבל הוא קודר מדי (הוא לא היה ככה בהתחלה), והפך להיות קצת רפיטטיבי והכי חשוב זה בעצם קווסט שמתחפש למשחק פלטפורמה/הרפתקאה תלת-מימדי. אז לא נראה לי שאני אחזור אליו שוב.
חשוב לי להדגיש שבאמת מדובר על משחק איכותי (ואני לא אחד שאומר סתם - הסטנדרטים שלי גבוהים מאד), זה פשוט לא הסגנון שלי, או יותר נכון, זה כבר לא הסגנון שלי - אם הייתי משחק בו לפני 10-15 שנים (כן, אני יודע שהוא לא יצא עדיין אז) הייתי מתלהב יותר, סביר להניח.
סמל אישי של משתמש
Octarine
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Octarine »

Black Velvetopia הוא השלב שאני הכי אוהב במשחק (איזו הפתעה...). יש כמה וכמה בעיות לפסייכונאוטס - למשל, השלב האחרון - אבל קודר ורפטטיבי הוא לא. אחד היתרונות שלו לדעתי על פני משחקי פלטפורמה אחרים הוא חוסר הרפטטיביות שלו, או במילים אחרות, איך שהוא ממציא את עצמו מחדש בכל שלב תוך שמירה על המכניקה הבסיסית.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

עזוב, זה בגלל שהוא חסר לב הוא אומר את זה, העוג הרשע הזה.

(תנו אזכור לחוצנים. מתי בכלל דובר על המשחק הזה פה?)
Og
מנהל
מנהל

הגם אתה

שליחה על ידי Og »

Radioactive Grandpa כתב:עזוב, זה בגלל שהוא חסר לב הוא אומר את זה, העוג הרשע הזה.
ברוטוס?

Radioactive Grandpa כתב: (תנו אזכור לחוצנים. מתי בכלל דובר על המשחק הזה פה?)
אני, באופן עקרוני הגבתי על ההודעה הזו:
viewtopic.php?p=102992#p102992" target="_blank

אבל אם תחפש את השם ( psychonauts ) כאן בפורום תראה שאוקטרין, יויו וסימן דיברו עליו בכמה הזדמנויות.

ואגב, החלטתי לחזור למשחק. אני עכשיו בקרקס הבשר, שיחקתי בו פחות משעה וזה כבר מספיק כדי למצק את המוניטין שלו כשלב מניאק ביותר.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

סיימתי את המשחק.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Og כתב:סיימתי את המשחק.
אז אם עכשיו יש לך זמן, אתה מוזמן לנסות מהממלצות שאני נתתי לך :) יש לי לא מעט כאלו(ואני אדגיש שוב את סדרת Ace Attorney המדהימה. אני כבר מחכה למשחק השישי, שיצא לאחרונה ביפן).
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

אל תעלב, אני מכבד אותך מאד, אבל נסיון העבר מראה שהטעם שלנו במשחקים תואם רק במקרים נדירים מאד.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Og כתב:אל תעלב, אני מכבד אותך מאד, אבל נסיון העבר מראה שהטעם שלנו במשחקים תואם רק במקרים נדירים מאד.
אני במצב רוח טוב, למרבה המזל, אז אני לא נעלב בכל כך קלות :P

כרצונך. למרות שנתתי לא מעט המלצות למשחקים ממגוון יחסית רחב של ז'אנרים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

התחלתי לשחק ב Dragon Age: Origins והוא מחזק מאד את המוטו שלי לגבי משחקי טריפל A, אין תחליף לאיכות של תקציב עצום, במיוחד במשחק הנ"ל. לעומת זאת, כמו כל המשחקים של BIOWARE שבהם שיחקתי, סביר להניח שגם את המשחק הזה אני אנטוש אחרי יומיים-שלושה, למרות שהמקרה הזה אולי יהיה יוצא דופן כי למרות הדמיון הגדול למשחקי בלדורז גייט ו NWN יש גם משהו מאד שונה - אני לא יכול לשים עליו את האצבע בדיוק, אבל המשחק הזה (בינתיים) פשוט יותר מרתק משום מה.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Og כתב:התחלתי לשחק ב Dragon Age: Origins והוא מחזק מאד את המוטו שלי לגבי משחקי טריפל A, אין תחליף לאיכות של תקציב עצום, במיוחד במשחק הנ"ל. לעומת זאת, כמו כל המשחקים של BIOWARE שבהם שיחקתי, סביר להניח שגם את המשחק הזה אני אנטוש אחרי יומיים-שלושה, למרות שהמקרה הזה אולי יהיה יוצא דופן כי למרות הדמיון הגדול למשחקי בלדורז גייט ו NWN יש גם משהו מאד שונה - אני לא יכול לשים עליו את האצבע בדיוק, אבל המשחק הזה (בינתיים) פשוט יותר מרתק משום מה.
אחלה משחק. לא הצלחתי להתמיד איתו מה שכן...(עם NWN התמדתי יותר)
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

הפעם ברצוני להמליץ לכם על משחק הרפתקאה חדש בסגנון משחקי הקווסט הקלאסיים. למשחק קוראים Gemini Rue, ובימים האחרונים שיחקתי ואף סיימתי אותו-ואני יכול לומר לכם שבתור אחד שבד"כ לא ממש מתחבר למשחקי קווסט שכאלו, בטח שלא מסיים אותם-זה חתיכת הישג שהמשחק הזה הצליח לגרום לי לשבת ולסיים אותו.

מבחינה גרפית, הוא נראה כמו משחקי הקווסט של אמצע שנות ה-90, עם גרפיקה בסגנון VGA, וממשק שבכלל מזכיר לי את Beneath A Steel Sky(גם כל האווירה מסביב הזכירה לי את BASS המעולה, שהוא אגב עוד אחד ממשחקי הקווסט הבודדים שסיימתי בעבר)-זה לא מונע מהמשחק להיראות מעוצב נהדר, לטעמי, למרות הרזולוציה הנמוכה.

לא ארחיב בכלל על הסיפור עצמו כדי לא להרוס כלום, אך מדובר בסיפור מעולה(החלק הכי חשוב במשחקי הרפתקאה שכאלו), ומה שמוסיף לו הוא דיבוב שברובו מצוין אף הוא, ומוסיקה משובחת(אם כי למרבה הצער לא שומעים אותה מספיק לדעתי).

מבחינת משחקיות, מה ששונה ממרבית הקווסטים הקלאסיים היא העובדה שאתם משחקים לאורך המשחק עם שני גיבורים, כשבשלב מסויים אפשר להחליף ביניהם בחופשיות(לדעתי זה היה נחמד, ככה כשהייתי תקוע עם אחד מהם המשכתי עם השני). בנוסף, המשחק כולל קטעי אקשן(מיני-משחק של קרבות אקדחים), שאולי לא מוסיפים הרבה, אבל הם שוברי שגרה נחמדים.

מבחינת הקושי, המשחק די קל(טוב, אחרת לא הייתי מסיים אותו כנראה, אני גרוע במשחקי קווסטים), רוב הפתרונות הגיוניים, והוא גם משחק קצר-פחות מ-10 שעות, ואני מניח שמי שטוב במשחקים מהתחום יסיים אותו גם תוך 5 שעות.

שורה תחתונה-לחובבי קווסטים למיניהם זה משחק חובה, אין בכלל מה להתווכח, וגם למי שיש לו נגיעה מועטה לתחום(כמוני)-אני ממליץ בחום. לא בכדי ממוצע הציונים שלו ב-Gamerankings עומד כרגע על סביבות ה-90.
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא