אז ככה: קודם כל, מה רע בתירוץ כדי להחיות את הנושא הזה? עבר קצת זמן וראוי שהוא יהיה שוב בכותרות
ועכשיו לדבר המרכזי-הפעם אני רוצה להמליץ לכם על משחק אונליין. מי שמכיר אותי יודע שזה לא ממש שגרתי אם אני ממליץ על משחקי אונליין, בטח אם מדובר במשחק MMORPG שמבחינתי מלבד כמה בודדים כולם אותו דבר פחות או יותר(ולרובם אני מתייחס די בזלזול).
המשחק נקרא League Of Legends(להלן: LoL) ואני משער שיש סיכוי טוב שגם שמעתם עליו, הוא לא מאוד חדש(בן שנה, פלוס-מינוס)
מדובר במשחק בסגנון Defense of the Ancients(שמוכר כ-DotA), ולמי שלא מכיר(מוזמנים לקרוא בהרחבה את הערך בויקיפדיה), אסביר בקצרה שמדובר במשחק תפקידים/אסטרטגיה, במקור את DotA היו משחקים במפה ובמנוע המשחק של Warcraft 3.
בתחילת המשחק צריך לבחור גיבור(מתוך 50+), לכל אחד יש את היכולות והתכונות שלו, וצריך להכיר את הדמות כדי לדעת איך להשתמש בה באופן הטוב ביותר(ולא רק לטובת עצמך, כי מדובר פה בעבודת צוות).
זו פעם ראשונה שאני מנסה את סגנון המשחק הזה, ואני נהנה. מה שאני אוהב פה, זה את העובדה שמשחקים כאמור במפה של משחק אסטרטגיה, רק עם דמות גיבור אחת, אבל יש פה הרבה עניין של חשיבה ושיתוף פעולה עם חברי הקבוצה שלך(משחקים 3 נגד 3 או 5 נגד 5)-בלי זה-אין סיכוי להצליח(אי אפשר להיות רמבו).
בניגוד למשחקי תפקידים/אקשן שזה בעיקר מה שיש לשחק אונליין, פה אין קווסטים טיפשיים ולחימה מונוטונית נגד מפלצות ברחבי העולם, מה גם שכמו שאמרתי, אי אפשר פשוט להסתער קדימה עם לחיצות בלתי פוסקות עם המקש השמאלי/ימני של העכבר.
במשחק הזה גם לא צריך להשקיע שעות כדי שאפשר יהיה להנות מהמשחק-המשחק יודע להתאים אותך לשחק עם אנשים ברמה שלך(אם תנצחו הרבה תילחמו נגד שחקנים יותר טובים ולהיפך)-ככה שאפשר לעשות קרב אחד בשבוע או 10 קרבות ביום, ועדיין להנות.
המשחק הוא משחק חינם, למעט העובדה שניתן לקנות בכסף אמיתי Skins לדמויות(הידד), וכמו כן העובדה שגם את הדמויות עצמן צריך לקנות כדי לשחק בהן, אבל אפשר לעשות את זה גם בכסף של המשחק, לא צריך להוציא אגורה(כמובן שאם קונים דמויות בכסף אמיתי זה מיידי, כסף במשחק לוקח זמן להרוויח).
בשורה תחתונה-אני בהחלט ממליץ, בטח למי שלא מכיר וחושב שזה עשוי לעניין אותו, או למי שנהנה מ-DotA.
למשחק ניתן להירשם ולהוריד כאן:
http://eu.leagueoflegends.com" target="_blank
חשוב מאוד שאם אתם נרשמים לבחור באזור Europe! אם תבחרו ארה"ב, אתם תורידו את ה-Client שמשחק בשרתים של ארה"ב, מה שאומר שיהיה לכם Lag נוראי ככל הנראה-ואין דרך להחליף חוץ מלהוריד את המשחק שוב.
אני אשמח שכמו במקרה של Alien Swarm גם פה נארגן משחק של 5 נובים שכמונו(נגד 5 גויים)