לגבי diablo 3-איכסה(לתמוך בחברה שמשתמשת ב-DRM כזה). וגם המשחק עצמו בינוני לגמרי לפי רוב הדיבורים ששמעתי, כך שאם לא היו קוראים לו diablo 3, ולחברה לא היו קוראים blizzard, הדברים היו כנראה נראים אחרת לגמרי.
סליחה על אוף שעל גבי האוף
מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר
Hear hear.עידן כתב:לגבי diablo 3-איכסה(לתמוך בחברה שמשתמשת ב-DRM כזה).
בדיוק כך.Og כתב:עד היום תמיד דיברת בחיבה על DRM, אבל כן, אם משהו יכול לשנות דעה בעניין הזה זה הגועל נפש הזה שנקרא D3. אני לא רוצה לזהם שרשור רשמי, אבל אני רק רוצה להגיד דבר אחד: בעיני, כל אדם שקנה את D3 והייתה לי איזושהי הערכה כלפיו, כבר אין לי.
יש הבדל עצום בין ה-DRM של Steam ל-DRM של Diablo 3. זו כבר רמה אחרת לחלוטין.Og כתב:Here here.עידן כתב:לגבי diablo 3-איכסה(לתמוך בחברה שמשתמשת ב-DRM כזה).
עד היום תמיד דיברת בחיבה על DRM, אבל כן, אם משהו יכול לשנות דעה בעניין הזה זה הגועל נפש הזה שנקרא D3. אני לא רוצה לזהם שרשור רשמי, אבל אני רק רוצה להגיד דבר אחד: בעיני, כל אדם שקנה את D3 והייתה לי איזושהי הערכה כלפיו, כבר אין לי.
למען האמת, לא ממש... (גם ציינתי את זה כבר כאן, אם זכרוני אינו מטעני).עידן כתב:ואתה עוד מעריץ נלהב של Diablo 2, נכון?
שוב, אם זכרוני אינו מטעני, כבר דיברתי כאן על היריה לזנות של בליזארד לאחר המיזוג עם אקטיוויז'ן (בשרשור של סטארקראפט 2, לדעתי), אבל כפי שאמרת, דיבאלו 3 הוא קפיצת מדרגה ענקית אפילו מסטארקראפט 2 מבחינת הDRM.עידן כתב:הנחתי שלא תתמוך בבליזארד, מה שכן, אחרי שהכרתי את גישתך כלפי DRM למיניהם. ובליזארד הולכים ומדרדרים בתחום הזה(בלשון המעטה).
לפרוץ את המשחק זו לא בעיה, הבעיה היא שמה שאתה מקבל/קונה/מוריד הוא לא המשחק, אלא רק חלק ממנו. חלקים מהמשחק נמצאים על השרתים של בליזארד ומוזרמים למחשב שלך בזמן אמת, לכן, כדי לשחק במשחק ללא חיבור לבליזארד יש לתכנת אמולטור לשרת המזרים ולתכן המוזרם.עידן כתב:לזכותם ייאמר שבינתיים לא מצליחים לפרוץ את המשחק, ואני בספק שיצליחו(בטח שלא בזמן הקרוב). לא שזה מצדיק את הגועל נפש שהם עושים.
אתה אף פעם לא קונה משחק/סרט/שיר, אתה משלם על הזכות להשתמש בו. זה לא המצאה חדשה או משהו.עידן כתב:אפשר להגיד שאתה לא "קונה" מהם את המשחק, אלא רק "שוכר" אותו.

לא לא לא... לכן השרשור פוצל, לא כדי שתחריש בנושא...Og כתב:שלשום, כשחזרתי, חשבתי על לפתוח שרשור בנושא בעצמי ולהתחיל להתלהם, אבל לאחר שקילה כבדת ראש, החלטתי שאף אחד לא רוצה לראות את הצד הזה שבי, שכן, הכעס שלי בנושא ומידת המשטמה שלי כלפי בליזארד וכל מי שתומך בהם אדירת מימדים מעבר לכל פרופורציה.
אז אולי באמת כדאי להחריש בנושא.
ה"משמע" הזה הוא הטענה העתיקה והנפוצה נגד DRM בכלל. אני מן הסתם מסכים איתו. אבל המשפט שלכאורה הוביל למסקנה שלו - "הרי פיראטים 'אמיתיים' שלא התכוונו מעולם לקנות את המשחק, לא יקנו אותו בין כה ובין כה" - אם נהיה כנים לחלוטין, הוא לא באמת נכון, לא במוחלט (ואם אתה מתכוון לשחק במשמעות של "אמיתיים", אז בין כה וכה תצמצם את הקבוצה למשהו שלא יגרור את המסקנה).עידן כתב:ה-DRM הזה פוגע קודם כל בלקוחות האמיתיים של החברה. הרי פיראטים "אמיתיים" שלא התכוונו מעולם לקנות את המשחק, לא יקנו אותו בין כה ובין כה-אני בספק שזה מה שיגרום להם לקנות את המשחק, אם לא אפילו התוצאה ההפוכה. משמע, הנפגעים העיקריים הם הלקוחות שכן קונים את המשחק.

1+עידן כתב:ל-C-man-ומה תגיד על כל הלקוחות שיש להם Lag כל כך מזעזע שהם לא יכולים לשחק בכלל במשחק? למשל, קראתי מישהו מברזיל שרשם שהשרת הכי קרוב אליו הוא בארה"ב, ויש לו פינגים כל כך גבוהים שהוא לא מסוגל לשחק...בשחקן יחיד! לא היית קורא לזה DRM מפלצתי? ועוד לא דיברתי על השרתים שכבר חוו יותר מנפילה אחת(אולי זה היה כשלא שיחקת במשחק). אפשר אולי לקבל את זה במשחק שהוא MMO-ממש אי אפשר לקבל את זה במשחק לשחקן יחיד.