El Diablo Tercio de DRM

אם חיפשתם במה לשתף את הקהילה בנושאים שלאו דווקא קשורים באופן ישיר למשחקים ישנים או ל"מסע אל העבר", זהו הפורום בשבילכם!

מנהלים: Gordi, Radioactive Grandpa, Octarine, Og, אופיר

סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

El Diablo Tercio de DRM

שליחה על ידי עידן »

[פוצל בתגובה לכאן. R.G]
לגבי diablo 3-איכסה(לתמוך בחברה שמשתמשת ב-DRM כזה). וגם המשחק עצמו בינוני לגמרי לפי רוב הדיבורים ששמעתי, כך שאם לא היו קוראים לו diablo 3, ולחברה לא היו קוראים blizzard, הדברים היו כנראה נראים אחרת לגמרי.

סליחה על אוף שעל גבי האוף :)
Og
מנהל
מנהל

Re: שרשור ה-Humble Bundle הרשמי

שליחה על ידי Og »

עידן כתב:לגבי diablo 3-איכסה(לתמוך בחברה שמשתמשת ב-DRM כזה).
Hear hear.

עד היום תמיד דיברת בחיבה על DRM, אבל כן, אם משהו יכול לשנות דעה בעניין הזה זה הגועל נפש הזה שנקרא D3. אני לא רוצה לזהם שרשור רשמי, אבל אני רק רוצה להגיד דבר אחד: בעיני, כל אדם שקנה את D3 והייתה לי איזושהי הערכה כלפיו, כבר אין לי.
סמל אישי של משתמש
raztk
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי raztk »

Og כתב:עד היום תמיד דיברת בחיבה על DRM, אבל כן, אם משהו יכול לשנות דעה בעניין הזה זה הגועל נפש הזה שנקרא D3. אני לא רוצה לזהם שרשור רשמי, אבל אני רק רוצה להגיד דבר אחד: בעיני, כל אדם שקנה את D3 והייתה לי איזושהי הערכה כלפיו, כבר אין לי.
בדיוק כך.

Viva la Revolución
נערך לאחרונה על ידי raztk ב ו' יוני 01, 2012 1:14 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

Og כתב:
עידן כתב:לגבי diablo 3-איכסה(לתמוך בחברה שמשתמשת ב-DRM כזה).
Here here.

עד היום תמיד דיברת בחיבה על DRM, אבל כן, אם משהו יכול לשנות דעה בעניין הזה זה הגועל נפש הזה שנקרא D3. אני לא רוצה לזהם שרשור רשמי, אבל אני רק רוצה להגיד דבר אחד: בעיני, כל אדם שקנה את D3 והייתה לי איזושהי הערכה כלפיו, כבר אין לי.
יש הבדל עצום בין ה-DRM של Steam ל-DRM של Diablo 3. זו כבר רמה אחרת לחלוטין.

אגב, מעולם גם לא תמכתי ב-DRM מגעילים של Ubisoft, למשל. אבל D3 שובר את כל השיאים. אני לא רוצה להגזים ולהסכים עם המשפט האחרון שרשמת(יש לי חברים טובים שקנו את D3 בהזדמנות הראשונה, פחות או יותר, ואפילו את גרסת המעריצים. מה לעשות, מעריצים עיוורים...), אבל נראה לי שהפעם אנחנו באמת כמעט באותו ראש בנושא הזה.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

אם כבר Action/RPG-תתמכו ב-Torchlight 2. הייתי שחקן ב-closed beta שלו-והתרשמתי מאוד.

לא יהיה לו שום DRM(אפשר לקנות גם גרסת Retail, בלי Steam אפילו), אפשר לשחק אופליין מתי שרוצים, הוא יעלה שליש מחיר מדיאבלו 3, והוא משחק ממש-ממש לא רע(בהנחה שהוא עוד ישתפר עד שייצא). אה, וגם חלק מהיוצרים המקוריים של Diablo 2 הם אלו שיוצרים גם אותו.

עריכה: אם נמשיך לדון ב-D3 ושאר ירקות, עדיף לפצל
Og
מנהל
מנהל

Re: El Diablo Tercio de DRM

שליחה על ידי Og »

איזה יופי, השרשור פוצל.

שלשום, כשחזרתי, חשבתי על לפתוח שרשור בנושא בעצמי ולהתחיל להתלהם, אבל לאחר שקילה כבדת ראש, החלטתי שאף אחד לא רוצה לראות את הצד הזה שבי, שכן, הכעס שלי בנושא ומידת המשטמה שלי כלפי בליזארד וכל מי שתומך בהם אדירת מימדים מעבר לכל פרופורציה.
אז אולי באמת כדאי להחריש בנושא.
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

ואתה עוד מעריץ נלהב של Diablo 2, נכון?

הנחתי שלא תתמוך בבליזארד, מה שכן, אחרי שהכרתי את גישתך כלפי DRM למיניהם. ובליזארד הולכים ומדרדרים בתחום הזה(בלשון המעטה).

לזכותם ייאמר שבינתיים לא מצליחים לפרוץ את המשחק, ואני בספק שיצליחו(בטח שלא בזמן הקרוב). לא שזה מצדיק את הגועל נפש שהם עושים.
Og
מנהל
מנהל

שליחה על ידי Og »

עידן כתב:ואתה עוד מעריץ נלהב של Diablo 2, נכון?
למען האמת, לא ממש... (גם ציינתי את זה כבר כאן, אם זכרוני אינו מטעני).
עידן כתב:הנחתי שלא תתמוך בבליזארד, מה שכן, אחרי שהכרתי את גישתך כלפי DRM למיניהם. ובליזארד הולכים ומדרדרים בתחום הזה(בלשון המעטה).
שוב, אם זכרוני אינו מטעני, כבר דיברתי כאן על היריה לזנות של בליזארד לאחר המיזוג עם אקטיוויז'ן (בשרשור של סטארקראפט 2, לדעתי), אבל כפי שאמרת, דיבאלו 3 הוא קפיצת מדרגה ענקית אפילו מסטארקראפט 2 מבחינת הDRM.
עידן כתב:לזכותם ייאמר שבינתיים לא מצליחים לפרוץ את המשחק, ואני בספק שיצליחו(בטח שלא בזמן הקרוב). לא שזה מצדיק את הגועל נפש שהם עושים.
לפרוץ את המשחק זו לא בעיה, הבעיה היא שמה שאתה מקבל/קונה/מוריד הוא לא המשחק, אלא רק חלק ממנו. חלקים מהמשחק נמצאים על השרתים של בליזארד ומוזרמים למחשב שלך בזמן אמת, לכן, כדי לשחק במשחק ללא חיבור לבליזארד יש לתכנת אמולטור לשרת המזרים ולתכן המוזרם.

מאמצים גדולים לעשות את זה נעשו עוד בזמן הבטא, המתקדם ביותר מביניהם הוא אמולטור שנקרא Mooege. דא עקא, בליזארד עקבו אחר כל המאמצים הנ"ל ובמשחק הרשמי, שינו את הכל ובכך הפכו את העקרון שעליו נבנה Mooege ללא ישים לגרסה המלאה (מה שהיה קל מאד לעשות כיוון שMooege הוא תכנת קוד פתוח).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

מוזר, אני דווקא זכרתי אחרת משום מה...אז אהבת רק את הראשון בסדרה? בהתבסס על הסיקור שלך של דיאבלו הראשון, נראה שמאוד אהבת גם אותו וגם את החברה...

על כל פנים,כן, הם שכללו את שיטת ה-DRM לרמה כזו שלדעתי אפשר להגיד שאתה לא "קונה" מהם את המשחק, אלא רק "שוכר" אותו. זה החל עם כך שאין אפשרות לשחק ב-LAN ב-Starcraft 2, ועכשיו כבר הגענו לשלב בו אי אפשר לשחק משחק לשחקן יחיד אם אתה לא מחובר לשרתים שלהם.

כמובן שלפרוץ את המשחק עצמו אין בעיה, אבל זה יהיה "ריק", לזה התכוונתי.
ובעיקרון, אני מרחיב על מה שאמרת אתה-אני מניח שעשוי להיות בעתיד שרת פרטי שיאפשר לשחק במשחק, כמו במשחקי אונליין אחרים, אבל זה יהיה מאוד קשה לעשות אחד כזה בגלל שרוב המידע נשמר על השרתים של בליזארד, ובכל מקרה הוא כנראה יהיה רחוק מלהיות טוב כמו המקור.

העניין הוא, שגם אם המשחק אף פעם לא ייפרץ, אני לא חושב שאפשר להגיד שבליזארד צדקו עם ה-DRM המפלצתי הזה.
ה-DRM הזה פוגע קודם כל בלקוחות האמיתיים של החברה. הרי פיראטים "אמיתיים" שלא התכוונו מעולם לקנות את המשחק, לא יקנו אותו בין כה ובין כה-אני בספק שזה מה שיגרום להם לקנות את המשחק, אם לא אפילו התוצאה ההפוכה. משמע, הנפגעים העיקריים הם הלקוחות שכן קונים את המשחק.
סמל אישי של משתמש
C-man
מנהל
מנהל

שליחה על ידי C-man »

עידן כתב:אפשר להגיד שאתה לא "קונה" מהם את המשחק, אלא רק "שוכר" אותו.
אתה אף פעם לא קונה משחק/סרט/שיר, אתה משלם על הזכות להשתמש בו. זה לא המצאה חדשה או משהו.

אני יכול להבין את מי שלא מרוצה מחוסר האפשרות לשחק אופליין, אבל אני גם יכול להבין הבחירה של בליזארד להפוך את המשחק ל100% אונליין.
מה שכן, אני ממש לא מסכים עם האמירה שזה DRM מפלצתי. DRM מפצלתי זה לאפשר מספר התקנות מוגבל של המשחק.
אני כלקוח לא מרגיש פגוע. גם ככה תכננתי לפתוח את הדמויות שלי ב battle.net ולא באופליין (למרות שאת המשחק הראשון שלי אני עושה לבד).
אולי סתם יש לי מזל, אבל לא חוויתי התנתקויות / בעיות התחברות בנתיים.
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

Og כתב:שלשום, כשחזרתי, חשבתי על לפתוח שרשור בנושא בעצמי ולהתחיל להתלהם, אבל לאחר שקילה כבדת ראש, החלטתי שאף אחד לא רוצה לראות את הצד הזה שבי, שכן, הכעס שלי בנושא ומידת המשטמה שלי כלפי בליזארד וכל מי שתומך בהם אדירת מימדים מעבר לכל פרופורציה.
אז אולי באמת כדאי להחריש בנושא.
לא לא לא... לכן השרשור פוצל, לא כדי שתחריש בנושא...
הבמה פתוחה להתלהמויות ולאוורור כבשנים. (כל עוד זה נעשה בשיקול דעת ושליטה עצמית, ומסוגלות לקבל ביקורת... לא חושב שיש כאן ספק בעניין לגבי הנוכחים.)

עידן כתב:ה-DRM הזה פוגע קודם כל בלקוחות האמיתיים של החברה. הרי פיראטים "אמיתיים" שלא התכוונו מעולם לקנות את המשחק, לא יקנו אותו בין כה ובין כה-אני בספק שזה מה שיגרום להם לקנות את המשחק, אם לא אפילו התוצאה ההפוכה. משמע, הנפגעים העיקריים הם הלקוחות שכן קונים את המשחק.
ה"משמע" הזה הוא הטענה העתיקה והנפוצה נגד DRM בכלל. אני מן הסתם מסכים איתו. אבל המשפט שלכאורה הוביל למסקנה שלו - "הרי פיראטים 'אמיתיים' שלא התכוונו מעולם לקנות את המשחק, לא יקנו אותו בין כה ובין כה" - אם נהיה כנים לחלוטין, הוא לא באמת נכון, לא במוחלט (ואם אתה מתכוון לשחק במשמעות של "אמיתיים", אז בין כה וכה תצמצם את הקבוצה למשהו שלא יגרור את המסקנה).
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

ל-C-man-ומה תגיד על כל הלקוחות שיש להם Lag כל כך מזעזע שהם לא יכולים לשחק בכלל במשחק? למשל, קראתי מישהו מברזיל שרשם שהשרת הכי קרוב אליו הוא בארה"ב, ויש לו פינגים כל כך גבוהים שהוא לא מסוגל לשחק...בשחקן יחיד! לא היית קורא לזה DRM מפלצתי? ועוד לא דיברתי על השרתים שכבר חוו יותר מנפילה אחת(אולי זה היה כשלא שיחקת במשחק). אפשר אולי לקבל את זה במשחק שהוא MMO-ממש אי אפשר לקבל את זה במשחק לשחקן יחיד.

ל-RG-לדעתי-בטח שכן. יש פיראטים שלא קונים אף משחק(וגם אני הייתי כזה), ואז מה זה משנה? הם לא יקנו אותו לא משנה מה, אפילו לא אם הוא יעלה דולר אחד. לעומת זאת, יש פיראטים שאת המשחקים הטובים, את אלו שיש להם ערך, את אלו שהם לא יקרים מידי וכו' הם כן קונים. פה לדעתי זה רק ירתיע גם אותם(אני ו, אולי, Og, כמשל?)
סמל אישי של משתמש
Radioactive Grandpa
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי Radioactive Grandpa »

ברור שיש. מה שאני אומר הוא שזה לא מבטל את האחרים (ושגם אלו שנמנים בקבוצה שסימנת - זה בדרך כלל היפותטי ולא עומד בבחינה מעשית. "לא היו קונים בכל מקרה" למרות שהם השיגו את המשחק בסופו של דבר בלי לשלם עליו). אני לא מצוי בסטטיסטיקות רלוונטיות כדי להגיד יותר מזה.

====================

עריכה, והפעם בצירוף פירוש רש"י:
ברור שיש [פיראטים שלא קונים אף משחק <קבוצה א>]. מה שאני אומר הוא שזה לא מבטל את האחרים [פיראטים שלא קונים בדרך-כלל ועשויים לקנות בנסיבות אחרות <קבוצה ב>] (ושגם אלו שנמנים בקבוצה שסימנת [<קבוצה א>] - זה בדרך כלל היפותטי ולא עומד בבחינה מעשית. "לא היו קונים בכל מקרה" למרות שהם השיגו את המשחק בסופו של דבר בלי לשלם עליו [כלומר, לא נבדק בפועל המקרה אילו אותו פיראט לא היה משיג את המשחק בסופו של דבר, האמנם הוא לא היה רוכש אותו במקרה כזה]). אני לא מצוי בסטטיסטיקות רלוונטיות כדי להגיד יותר מזה [כי אולי יש נתונים מספריים על כמה משמעותית <קבוצה א> לעומת <קבוצה ב>; מה שברור הוא שככל ש<קבוצה ב> משמעותית - כך החברה מרוויחה כשהיא מפעילה DRM יעיל (כשהיא לא מפסידה ממנו מכיוונים אחרים. יח"צ, התקפות פיסיות-וירטואליות, וכו')].
סמל אישי של משתמש
עידן
מנהל
מנהל
איש קשר:

שליחה על ידי עידן »

סורי RG, נראה לי שהפעם אני לא מצליח להבין את מה שאתה רוצה לומר... :?
סמל אישי של משתמש
Ingsoc
משתמש רשום
משתמש רשום
איש קשר:

שליחה על ידי Ingsoc »

עידן כתב:ל-C-man-ומה תגיד על כל הלקוחות שיש להם Lag כל כך מזעזע שהם לא יכולים לשחק בכלל במשחק? למשל, קראתי מישהו מברזיל שרשם שהשרת הכי קרוב אליו הוא בארה"ב, ויש לו פינגים כל כך גבוהים שהוא לא מסוגל לשחק...בשחקן יחיד! לא היית קורא לזה DRM מפלצתי? ועוד לא דיברתי על השרתים שכבר חוו יותר מנפילה אחת(אולי זה היה כשלא שיחקת במשחק). אפשר אולי לקבל את זה במשחק שהוא MMO-ממש אי אפשר לקבל את זה במשחק לשחקן יחיד.
1+

בנוסף לא ברור לי מה שיקרה שבליזארד יפסיקו לתמוך במשחק ויסגרו את השרתים שלו, האם משמעות הדבר שהמשחק שאנשים שילמו עליו במיטב כספם יהפוך לחסר ערך? :shock:
שלח תגובה הנושא הקודםהנושא הבא