נראה שהגורם המשמעותי ביותר שמעכב העלאה של משחקים נגישים הוא סיקורים למשחק. מצד שני, הרבה פעמים מועלים משחקים לשת"ק שהם כותרת בלבד, בלי שום מלה על המשחק (ואני אישית מאד לא מת על זה, למרות שאני כמובן מברך על כל העלאה לכאן באשר היא).
הרעיון שלי נולד מזה שכאשר ראיתי את Dune מועלה לאתר, לא זכרתי מה נאמר בדיונים בעבר לגבי המשחק, אם מישהו מסוים שיחק בו ומה הוא חשב עליו, כמה הוא ממליץ וכו'. ואז חשבתי שבכלל, יעניין אותי לדעת מה כל אחד מהחבר'ה הקבועים כאן חושב על משחק מסוים באיזו פסקה ממצה.
הרבה משחקים שמועלים נשארים ערומים מסיקור שיתאר אותם, כי לרב עד שמישהו ירים את הכפפה הוא יעשה זאת בהשקעה רבה ועם סיקור מקיף, וזה דורש זמן ומרץ. אבל לכתוב כמה משפטים של חוות דעת אישית - נשמע לי מאד פשוט מבחינת ההשקעה שזה דורש מהכותב, ועשוי להיות מאד מעניין לכל אחד מאיתנו לקרוא זאת.
קראתי שוב את הסיקור לדיאבלו בחודש האחרון, שם עוג (לא במפתיע) פותח באיזה סיפור רקע מאד אישי

אני חושב שהרעיון הזה, לתת לכל מי שרוצה לכתוב משפט-שניים או פסקה על המשחק, שבו הוא לא יכתוב פירוט של ממש על המשחק עצמו (מעבר למשפט אם ירצה) - אלא על החוויה האישית שלו ממנו. מה הוא לקח ממנו, מה "עשה לו את זה", מה שרף לו כמה פיוזים.
הדבר הזה יכול לעבוד טוב מאד המשחקים בשת"ק, אבל אני חושב שהוא יכול להתרחב גם לסיקורים במשחקים באתר, ולהעמיק כמה מהסיקורים הבינוניים באתר שאולי היו מושקעים מדי מכדי שיוחלפו על ידי סיקור טוב יותר (אם בכלל מישהו מביע עניין), אבל עדיין יכלו להיות עשירים יותר.
בראש מופיע הסיקור המלא, ואחריו כותרת "מה חושבים שאר החבר'ה מקהילת 'מסע אל העבר' על המשחק".
אני חושב ש:
- כולנו נשמח לקרוא חוות דעת כאלו.
- הרבה מאיתנו ישמחו לכתוב חוות דעת כאלו.
- גולשים אחרים גם ישמחו לכתוב חוות דעת כאלו, ומבחינת האתר, "סטנדרט האיכות" המחייב - שהרי אנחנו רוצים שכל מלה שמופיעה באתר תהיה ראויה לכך - יכול להיות הרבה פחות מחמיר כיוון שחוות הדעת מייצגות את כותביהן ולא האתר כבעל הבית.
- הדבר מנגיש לגולשים המזדמנים באתר את הקהילה ואושיותיה, והם מתוודעים אל הפורום בצורה מזמינה למדי.
- עשוי להיות לזה פוטנציאל אדיר לעורר את הדיונים בפורומים.
מה אתם אומרים? מה אתה אומר, גורדי?
בדיוק סיימתי את Star Control 2! חייבים לעשות עם זה משהו!...